Om Oss

World Adventure Tours är ett litet familjeägt företag baserat i Uppsala. Vi tror på kunskapen och erfarenheterna av lokalborna som bor och arbetar på plats. Det är därför vi inte gör våra äventyrspaket själva. Vi får dem från de mest kvalificerade: lokalborna. I korthet: vi existerar för att förmedla kontakt med pålitliga lokala reseföretag så att du kan få den bästa möjliga äventyrsupplevelsen. Vi erbjuder också resegarantier, försäkringar och säkra sätt att betala på.

Vi prioriterar etiskt resande. Äventyr med oss kommer vara etiska, miljövänliga och rättvisa. Det innebär att ditt unika äventyr inte har negativa effekter på de fantastiska lokala miljöerna. Detta gäller både för de rent miljömässiga aspekterna såväl som för de sociala och ekonomiska aspekterna av turismen. Vi har alla de viktigaste certifikaten, men viktigast av allt kommer din bokning med oss innebära att de mesta pengarna hamnar i händerna på lokalborna som faktiskt utför arbetet. Det främjar den lokala ekonomin och utvecklingen på ett sätt som tex. välgörenhet inte kan.

Vi erbjuder ett litet utbud av destinationer och äventyr. Vi väljer dem från lokala företag som vi känner och litar på kan leverera till adekvat standard. Vi vill ha ett personligt förhållande till alla personer som du kommer möta på dina äventyr – från agenter och hotellchefer till guider och chaufförer.

Vi erbjuder en resegaranti med Kammarkollegiet. Resegarantin innebär att du får kompensation om någon del av ditt respaket eller anslutna researrangemang ställs in eller skulle drabbas av insolvens. Resegarantin som vi arrangerat innebär att du är berättigad kompensation för de inställda delarna av paketresan eller anslutna researrangemangen som vi är ansvariga för.

Vi tror att hållbarhet är ett förhållningssätt som ska synas i det arbete vi gör och de resor vi erbjuder. Vi arbetar för närvarande för att uppnå Travelife Partner certifieringen. Ta gärna en titt på vår hållbarhetspolicy här.

World Adventure Tours har tilldelats Travelife Partner-nivån. Travelife är den ledande internationella hållbarhetscertifieringen för resesektorn. Mer än 35 nationella reseföreningar marknadsför programmet för sina medlemmar, inklusive SMAL, APAVT, UHPA, ANVR, ABTA, PATA m.m. Priset uppmärksammar World Adventure Tours långsiktiga ansträngningar när det gäller hållbarhet och företagens sociala ansvar. World Adventure Tours uppfyller mer än 100 kriterier, relaterade till en operatörs kontorsledning, produktutbud, internationella affärspartners och kundinformation. Standarden på Travelife Partnernivå täcker ISO 26000-teman för företagens sociala ansvar, inklusive miljö, biologisk mångfald, mänskliga rättigheter och arbetsrelationer.

Travelife Partner-priset erkänner vårt engagemang för social och miljömässig hållbarhet. Vi uppfyller mer än 100 kriterier relaterade till hållbarhetsledning, kontorsdrift, samarbete med leverantörer och kundkommunikation. Vi arbetar mot ytterligare förbättringar för att så småningom nå Travelife Certified-stadiet.

$
Se vår resegaranti »
$
Besök Kammarkollegiets hemsida för ytterligare information om resegarantier »
$
Träffa vårt team »