Lake Chala Vandring och Kanot

En Andlöst Vacker Upplevelse

Lake Chala erbjuder en unik kombination av naturskönhet, äventyr, kulturell upplevelse och tillgänglighet som gör det till en destination du måste besöka i Tanzania. Lake Chala, även känd som Lake Challa, är en fantastisk kratersjö belägen vid den östra kanten av Mount Kilimanjaro i Tanzania. Det finns flera anledningar till varför du bör överväga att besöka denna vackra destination.

• Ett utmärkt val att kombinera med andra längre resor.
• Du får möjlighet att vandra i naturen och utforska sjön.
• Roliga aktiviteter att göra vid sjön.
• Möjlighet att övernatta om du vill.

 

Fantastisk Natur och Stor Variation av Vilda Djur

Lake Chala stoltserar med kristallklart blått vatten omgivet av frodig grön vegetation och branta klippor. Sjön är också hem för en mängd olika vilda djur, inklusive apor, babianer och ett brett utbud av fågelarter. För äventyrssökare erbjuder Lake Chala en rad utomhusaktiviteter, såsom vandring, simning, kanotpaddling och fiske. Området är också utmärkt för fågelskådning, med över 200 fågelarter registrerade i närheten. De omgivande byarna erbjuder en möjlighet att uppleva den lokala kulturen och traditionerna hos Chagga-folket som har bott i området i århundraden. Lake Chala är lättillgänglig från både Moshi och Arusha, vilket gör det till en bekväm dagsutflykt eller weekendresa från någon av städerna.

 

Vad du kan Förvänta Dig

  • Rafiki guide levererar en smaklig lunch till ditt boende och transporterar dig sedan till Lake Chala, vilket tar 1,5 timmar från Moshi eller 3 timmar från Arusha.
  • På vägen kan du njuta av varierande landskap; vissa kan ta en kort tupplur i bilen, särskilt vid tidiga morgonavgångar från Arusha.
  • Vid ankomst till Lake Chala stannar ni vid Lake Chala Safari Camp, ett privat reservat med panoramautsikt över sjön.
  • Utforska sjön med fantastiska vandringsleder, möjligheter för simning, kanotpaddling och fiske. Iaktta vilda djur som babianer, sammets- och blåapor, dik-dikantiloper, kuduantiloper och ibland även elefanter.
  • Efter utforskningen kan du koppla av genom att flyta på sjön eller besöka en lokal bar för en kall dryck. Om du inte campar återvänder du till Moshi/Arusha på sena eftermiddagen.