Kilimanjaro Maraton

En Unik Blandning av Löpning, Kultur och Firande

Varje år sedan 2003 hålls Kilimanjaro Maraton i staden Moshi. Det är belägen vid foten av berget Kilimanjaro, på 700-850 meter över havet och är det ett unikt löparevenemang. Stämningen i Moshi under tävlingshelgen är elektrisk. Loppet äger rum i skuggan av jakarandaträden, och det finns gott om platser att utforska runt tävlingsbanan – många restauranger och platser som erbjuder ett brett utbud av mat från lokal mat till fantastisk indisk mat och livemusik runt om i staden. Spänningen kring evenemanget är enorm, med lokalbefolkningen som kommer för att stötta idrottarna. Evenemanget avslutas på MoCu Stadion, i Moshi – med musik, mat och dryck. Spring Kilimanjaro Maraton med oss!

 

Atletisk Prestige och Stödjande

Detta AIMS-registrerade lopp har skapats för att främja sporten i Tanzania och har officiellt stöd från Tanzanias turistråd, Tanzanias amatöridrottsförbund och IAAF. Maratonet är uppdelat i tre lopp: ett standardmaraton på 42,2 km, ett halvmaraton på 21,1 km och ett 5 km “Fun Run”, alla äger rum vid foten av Kilimanjaro. Alla lopp är övervakade, med trafikkontroll och sjukvårdspersonal längs vägen.

 

Mer än Bara ett Lopp

Att delta i Kilimanjaro Maraton kan vara en engångsupplevelse som kombinerar äventyr, kultur och välgörenhetsarbete. Det kan utmana dig fysiskt och mentalt samtidigt som du får möjlighet att utforska en av världens vackraste regioner. Maratonet ligger vid foten av Mount Kilimanjaro, Afrikas högsta topp. Vyerna är fantastiska och ger en pittoresk bakgrund för loppet. Kilimanjaro Maraton är utmanande, med höjden och terrängen som testar även de mest erfarna löparna. Att genomföra loppet kan ge dig en känsla av prestation och öka ditt självförtroende. Du får möjlighet att uppleva den rika kulturen och traditionerna i Tanzania. Du kan interagera med lokalbefolkningen och lära dig om deras levnadssätt, vilket gör resan till en unik och minnesvärd upplevelse. Kilimanjaro Maraton är inte bara ett lopp utan också en plattform för att öka medvetenheten och samla in pengar för olika välgörenhetsorganisationer i Tanzania. Genom att delta i maratonet kan du bidra till en värdig sak och ha en positiv inverkan på samhället.