Zanzibar 2 veckors Total Chill Out

Blå himmel, vita stränder och ännu blåare vatten. Två veckor av underbar återhämtning på Zanzibar Queen hotel i Matemwe Beach. Karibu Sana!

Pris från 29000 kr *inkl. flyg
Zanzibar with World Adventure Tours
Total Chill Out Zanzibar package with World Adventure Tours
Total Chill out Zanzibar with AWAT
One of a Kind beach in Zanzibar with AWAT

Välkommen till två veckors avkoppling på Matemwe Beach i Zanzibar. Njut av en fantastisk semester utan problem. Detta äventyr inkluderar internationella och inrikesflyg, all transfer och all all inclusive gästfrihet på Zanzibar Queen Hotel. Karibu Sana!

Om du vill boka några aktiviteter i Zanzibar, vänligen kontakta oss på sales@worldadventuretours.com så kan vi ge dig en lista över vad som finns tillgängligt att boka. Se till att kolla in vår resplan Underbara Zanzibar eller Här är Zanzibar.

LADDA NER RESPLAN SOM PDF

Dag 1

ZANZIBAR FLYGPLATS | ZANZIBAR QUEEN HOTEL

Du blir mött av din förare på Zanzibars flygplats. Hotellet ligger bara 1,5 timmes bilresa från flygplatsen. Gör dig redo för lite fritid och avkoppling.

Övernattning på Zanzibar Queen Hotel (All inclusive eller halvpension) eller liknande boende

Dag 2 till 13

AVKOPPLINGSDAGAR |  ZANZIBAR QUEEN HOTEL

Frukost, lunch och middag, en hel dag av fritid på hotellet, njut av solen och bada i indiska oceanen. Håll utkik efter den vackra ön Mnemba.

Övernattning på Zanzibar Queen Hotel (All inclusive eller halvpension) eller liknande boende

Dag 14

ZANZIBAR FLYGPLATS | AVRESA

Njut av en halv dags fritid på ditt hotell – sedan transfer till flygplatsen för ditt flyg.

All inclusive accommodation with AWAT

Zanzibar Queen Hotel accommodation

Zanzibar Queen Hotel

Zanzibar Queen Hotel Room with World Adventure Tours

Zanzibar Queen Hotel Pool area with World Adventure Tours

Spa at Zanzibar Queen Hotel with World Adventure Tours

Tropical Fruit at Zanzibar Queen Hotel with World Adventure Tours

Cuisine moments at Zanzibar Queen Hotel with World Adventure Tours

Bathroom at Zanzibar Queen Hotel with AWAT

Room at Zanzibar Queen Hotel

Evening at Zanzibar Queen Hotel with World Adventure Tours

All inclusive paradise at Zanzibar Queen Hotel with World Adventure Tours

Swahili Food at Zanzibar Queen Hotel with World Adventure Tours

loader-image
Zanzibar, TZ
10:24 e m, december 7, 2023
temperature icon 26°C
Humidity 91 %
Wind 7 mph
Vindby: 15 mph
Synlighet: 0 km
Soluppgång: 6:00 am
Solnedgång: 6:28 pm

Zanzibar är en fantastisk ögrupp som ligger utanför Tanzanias kust i Östafrika, och den har mycket att erbjuda resenärer som letar efter en avkopplande och oförglömlig upplevelse. Matemwe Beach är ett perfekt resmål för alla som vill koppla av och varva ner i ett tropiskt paradis samtidigt som de har möjlighet att uppleva en unik kultur och delta i spännande aktiviteter. Vi anser att du bör välja denna resplan eftersom:

 • Vi hittar hotell som är bekväma och till bra priser, så att du kan koppla av och få mest valuta för pengarna.
 • Hotellet ligger på Matemwe-stranden, en av världens vackraste korallstränder.
 • Även om den här planen fokuserar på att ta det lugnt, kan vi fortfarande organisera alla aktiviteter som du skulle vilja göra på ön så att du undviker att stressa ut en tur vars kvalitet vi inte kan garantera. Kontakta oss på sales@worldadventuretours.com

Matemwe Beach i Zanzibar är en fantastisk destination som erbjuder en rad aktiviteter för resenärer som söker avkoppling, äventyr eller en blandning av båda. Stränderna är orörda, och Matemwe Beach ståtar med fantastiska, orörda stränder perfekta för att bada, sola och njuta av solen. Den mjuka, vita sanden och det kristallklara vattnet är idealiska för att ta ett uppfriskande dopp eller slappa i skuggan av en palm. För den äventyrlige resenären är Matemwe Beach ett utmärkt läge för olika vattensportaktiviteter som dykning, snorkling, kitesurfing och paddleboard. De omgivande byarna erbjuder en unik inblick i den lokala swahilikulturen och ger möjligheter att utforska de lokala marknaderna och traditionella fiskebyarna och delta i kulturella turer. Detta område på ön är hem för ett brett utbud av marint liv, inklusive delfiner, sköldpaddor och färgglada fiskar, vilket gör det till en idealisk plats för snorkling och dykning.

Är simning i Zanzibar säkert?
Simning i Zanzibar kan vara säkert om lämpliga försiktighetsåtgärder vidtas. Zanzibar är omgivet av vackra stränder med klart vatten, vilket gör det till ett populärt resmål för simning, snorkling och andra vattenaktiviteter. Men som alla kustområden finns det potentiella faror att vara medveten om. Ett av de största problemen när man simmar i Zanzibar är risken för starka strömmar och tidvatten, särskilt under högvatten. Det är viktigt att endast simma i anvisade områden med livräddare närvarande och att vara uppmärksam på eventuella varningar eller flaggor som indikerar farliga förhållanden. En annan oro är den potentiella förekomsten av maneter och annat marint liv som kan orsaka skada. Det är en bra idé att bära skyddskläder när du simmar, såsom utslagsskydd eller våtdräkt, och att undvika att simma under manetsäsongen, som vanligtvis inträffar från december till mars. Det är också viktigt att vara uppmärksam på solen och vidta lämpliga åtgärder för att skydda din hud, som att bära solkräm och hatt och söka skugga under den varmaste delen av dagen.

När är bästa tiden att besöka Zanzibar?
Den bästa tiden att besöka Zanzibar är under torrperioden, som sträcker sig från juni till oktober. Under denna tid är vädret i allmänhet torrt, soligt och behagligt, med lite eller ingen nederbörd. Temperaturerna är också svalare, vilket gör det till en fantastisk tid att utforska ön och dess attraktioner. En annan bra tid att besöka Zanzibar är från december till februari, under den korta torrperioden. Denna period sammanfaller dock med högsäsong för turister, så förvänta dig högre priser och större publik. Regnperioden på Zanzibar sträcker sig från mars till maj och även från november till början av december. Vädret kan vara varmt och fuktigt under denna tid, med kraftigt regn och enstaka stormar. Det är fortfarande möjligt att besöka Zanzibar under regnperioden. Vissa aktiviteter kan dock vara begränsade och havsförhållandena kanske inte är idealiska för simning och vattenaktiviteter.

Vad ska jag veta om de olika delarna av ön Zanzibar?
Den historiska stadskärnan i Zanzibar City är en UNESCO: s världsarvslista och är känd för sina smala gator, färgglada marknader och unika arkitektur. Detta område erbjuder en rad olika boenden, från budgetvänliga pensionat till lyxhotell. Genom att bo i Stone Town kan du uppleva öns kultur och historia på nära håll. Zanzibars norra kust är känd för sina orörda stränder, turkosa vatten och korallrev, vilket gör det till en populär plats för dykning och snorkling. Det finns ett antal badorter och hotell i detta område som erbjuder fantastisk havsutsikt och enkel tillgång till vattenaktiviteter. Zanzibars östkust är känd för sina långa sandstränder och sin lugna atmosfär. Detta område är idealiskt för avkoppling och strandpromenad. En mängd olika boenden finns tillgängliga, allt från budgetvänliga stugor till lyxresorter. Zanzibars södra kust är mindre utvecklad och erbjuder en mer avskild upplevelse. Detta område är perfekt för dem som vill fly undan folkmassorna och njuta av en mer avslappnad atmosfär. Detta område har några strandlodger och pensionat och några lokala byar att utforska.

Behöver jag vaccinera mig för att besöka Zanzibar?
Ja, det rekommenderas att besökare på Zanzibar får vissa vaccinationer innan de reser. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) och Världshälsoorganisationen (WHO) rekommenderar följande vaccinationer för resenärer till Tanzania, som inkluderar Zanzibar:

Rutinvaccinationer: Detta inkluderar vaccinationer som mässling, påssjuka, röda hund (MMR), difteristelkramp, kikhosta, varicella (vattkoppor) och polio. Dessa vacciner rekommenderas för alla och bör vara uppdaterade.

Hepatit A: Detta vaccin rekommenderas för alla resenärer till Tanzania, eftersom hepatit A kan drabbas av förorenad mat eller vatten.

Tyfus: Detta vaccin rekommenderas också för resenärer till Tanzania, eftersom tyfoidfeber kan drabbas av förorenad mat eller vatten.

Gula febern: En vaccination mot gula febern krävs för resenärer som kommer från länder med risk för överföring av gula febern. Det rekommenderas också för alla resenärer över nio månader.

Andra vaccinationer att överväga inkluderar hepatit B, rabies och meningokock meningit, beroende på längden och syftet med ditt besök och din personliga hälsohistoria och riskfaktorer. Det är viktigt att du pratar med din vårdgivare eller en resemedicinsk specialist minst 4–6 veckor före din resa för att säkerställa att du är uppdaterad om alla rekommenderade vaccinationer och för att diskutera andra hälsoaspekter relaterade till din resa till Zanzibar.

Finns det en klädkod jag bör komma ihåg under min Zanzibar-semester?
Zanzibar är ett övervägande muslimskt område, så det är viktigt att klä sig anständigt, särskilt när du besöker offentliga platser eller lokala samhällen. Kvinnor bör täcka sina axlar, undvika åtsittande eller avslöjande kläder och bära långa kjolar eller byxor. Män bör också undvika att bära shorts, och båda könen bör undvika att bära badkläder eller badkläder utanför stranden eller poolområdena. När du går in i moskéer, hem eller andra religiösa platser är det vanligt att ta av sig skorna. Det är ett tecken på respekt, så se till att ta med strumpor eller skor som är lätta att ta av. Det är acceptabelt att bära badkläder på stranden eller vid poolområdena på din resort eller hotell, men undvik att bära dem i allmänna utrymmen, som marknader eller gator. Kvinnor är inte skyldiga att bära sjal, men det är ett tecken på respekt att täcka huvudet när de besöker moskéer eller andra religiösa platser. Zanzibar är en tropisk destination med ett varmt och fuktigt klimat, så det är viktigt att bära bekväma kläder gjorda av andningsbara tyger. Ljusa kläder kan också hjälpa dig att hålla dig sval och skydda dig från solen.

Behöver jag ett visum för att besöka Zanzibar?
Besökare till Zanzibar som inte är medborgare i östafrikanska gemenskapens medlemsländer (Kenya, Uganda, Rwanda, Burundi, Tanzania och Sydsudan) måste i allmänhet ha ett visum för att komma in i landet. Visumkraven kan dock variera beroende på ditt medborgarskapsland och längden och syftet med ditt besök. De flesta besökare till Zanzibar kommer att behöva ett turistvisum, som är giltigt för en enda inresa och tillåter vistelser på upp till 90 dagar. Du kan få ett turistvisum vid ankomst till flygplatsen eller inresehamnen i Zanzibar eller ansöka om ett e-visum innan din resa. Kostnaden för ett turistvisum varierar beroende på ditt medborgarskapsland. Det är viktigt att kontrollera de senaste visumkraven och ansökningsförfarandena med Tanzanias ambassad eller konsulat i ditt land innan din resa, eftersom krav och förfaranden kan ändras utan föregående meddelande. Det rekommenderas också att ansöka om visum i god tid före din resa för att säkerställa att du har tillräckligt med tid att skaffa ett om det behövs.

Ska jag boka mina aktiviteter på ön Zanzibar före eller under min resa?
Det är generellt sett en bra idé att boka dina aktiviteter på Zanzibar innan din resa för att säkerställa att du kan säkra en plats och planera din resplan i förväg. Detta är särskilt viktigt om du reser under högsäsong (juni till oktober och december till januari), eftersom aktiviteter och turer kan bokas upp snabbt under denna tid. Vänligen kontakta oss på sales@worldadventuretours.com  för att boka dina aktiviteter på Zanzibar Island. Att boka dina aktiviteter i förväg ger dig också möjlighet att jämföra priser, läsa recensioner och välja de bästa alternativen för din budget och dina intressen.  

Cityscape of Zanzibar with World Adventure Tours
Safari Blue with World Adventure Tours

Inkluderat i priset:

 • Internationell flyg
 • 13 nätters boende i standardrum på Zanzibar Queen
  Hotell eller liknande på antigen all inclusive-basis eller halvpension (beroende på vad du väljer)
 • Flygplatstransport med privat buss till och från hotellet

Exkluderat från priset:

 • Personliga utgifter
 • Valfria turer eller aktiviteter
 • Eventuella besök eller utflykter som inte nämns i programmet
 • Dricks till förare eller guide (vilket är valfritt)

Få en offert utan kostnad

 • Bästa pris garanti
 • Förfrågan är ej bindande
 • Din förfrågan skickas direkt till operatören
 • Dina kontaktuppgifter:
 • DD streck MM streck ÅÅÅÅ
 • Antal resenärer (valfrittl):
 • Ange ett nummer från 1 till 35.
 • Ange ett nummer från 0 till 9.