Kenyas höjdpunkter: Masaai Mara Lake Nakuru och Amboseli

Res genom de vida slätterna i Maasai Mara, se de vackra rosa vattnen i Lake Nakuru och upplev det fantastiska djurlivet i Amboseliträsken. Tre av de vackraste regionerna i Kenya och hem till ”the big five” i Afrika. Dag 1 till 4 kommer resan att ordnas i en grupp, för att sedan bli till en privatresa från dag 5 till 7. 

Pris från 16500 kr
Avnjut safari med World Adventure Tours i Kenya
Amboseli och Maasai Mara med AWAT World Adventure Tours
Safari, Kenya, AWAT
Lejon, Kenya, AWAT
Från de öppna Maasai Mara till de rosa vattnen av Nakurusjön och Amboseliträsken tar dig denna safari till tre av de mest pittoreska trakterna i Kenya. Detta ger dig också den perfekta möjligheten att se ”the Big-5” och insupa de vackra miljöerna i det Kenyanska landskapet. Om det är Kenya du vill ha, då erbjuder vi också en kombo resa till Kenya med safari och strand

Ladda ner resplan som pdf

Dag 1

NAIROBI | TAMARIND TREE HOTEL *GRUPPRESA

Vid ankomst på Jomo Kenyatta International Airport kommer du bli mött av vår representant och bli transporterad till ditt hotell för check-in och spendera resten av dagen med att koppla av.

Övernattning på Tamarind Tree Hotel (med frukost) eller liknande boende

Dag 2

MAASAI MARA NATIONAL RESERVE | JAMBO MARA SAFARI LODGE *GRUPPRESA

Lämna Nairobi efter frukost och res mot Kenyas bördiga högländer och åk mot det östafrikanska gravsänkesystemet på en väg byggd av italienska krigsfångar under andra världskriget. Titta speciellt efter det charmiga kapellet de byggde vid foten av gravsänkesystemet. Du kommer passera den imponerande Longnots sattelitstation när du färdas genom dalen till Narok, och färdas sedan genom vete och kornfält innan du reser till Maasai Mara och åk till ditt läger i tid för lunch. Åk på en bilsafari på eftermiddagen för att introducera dig till parken.

Övernatting på Jambo Mara Safari Lodge (med lunch, middag & frukost) eller liknande boende

Dag 3

MAASAI MARA NATIONAL RESERVE |  JAMBO MARA SAFARI LODGE *GRUPPRESA

Ta en tidig morgon te eller kaffe på ditt boende och gå sedan iväg med en underbar bushfrukost för att njuta av i en game drive på morgonen och se livet på savannen vakna. Återvänd till din camp eller lodge för lunch. Koppla av och ta det lugnt till klockan 4. Sedan spenderar du eftermiddagen på en till game drive. Titta på solnedgången eller stannar på din camp eller lodge för att koppla av. Maasai Mara är en förlängning av Serengetis ekosystem i söder. Mara är känd för sitt överflöd av lejonfamiljer – särskilt de fantastiska svartmanade hanarna. Se den stora migrationen, där över 1,5 miljoner gnuer och andra antiloper korsar den omfattande floden Mara. Upplev kampen mellan överlevnad och hunger och hur livet på savannen hela tiden rör sig. Du kommer sannolikt också att se många elefanter här, ofta i stora flockar, och – om du har tur leopard, gepard och noshörning. Alla Big Five är invånare i detta område. Den afrikanska buffeln är inte blyg, så du kommer säkert att träffa några. Gör i ordning kamerorna och njut! På kvällen besöker du en massajby.

Övernattning på Jambo Mara Safari Lodge (med lunch, middag & frukost) eller liknande boende

Dag 4

MAASAI MARA – LAKE NAKURU | BURAHA ZENONI/ LANET MAT FARM *GRUPPRESA

Lämna Maasai Mara efter frukost och res längs Kenyas ”breadbasket” där tunnland av vete och korn är spridda i landskapet medan du färdas norr till Narok, distrikthögkvarteret för den här delen av Maasailand Nu kan du resa längs de vida fälten av det östafrikanska gravsänkesystemets golv och titta efter giraffer och gaseller medan du åker upp för Mau Escarpment innan du kommer fram till Nakurusjön. Vattnen är ofta färgade flamingorosa från tusentals av de vackra fåglarna som står längs dess stränder. Efter lunch på Sarova Lionhill Lodge, avres till en bilsafari på eftermiddagen i Nakuru National Park innan du återvänder till stugan för middag och övernattning.

Övernattning på Buraha Zenoni eller Lanet Mat Farm (lunch, middag & frukost ingår) eller liknande boende

Dag 5

LAKE NAKURU – AMBOSELI NATIONAL PARK VIA LAKE NAIVASHA  | SENTRIM AMBOSELI LODGE *PRIVATRESA

Efter en tidig frukost avgår du och kör till Lake Naivasha för en timmes båttur för fågelskådning och flodhästskådning. Senare kör du till Amboseli nationalpark med lunch på vägen. Anländer till Amboseli sent på eftermiddagen. Fortsätt med en game drive i parken.

Övernattning på Sentrim Amboseli Lodge (med lunch, middag & frukost) eller liknande boende

Dag 6

AMBOSELI | SENTRIM AMBOSELI CAMP *PRIVATERESA

Njut av en heldag i parken fylld av bilsafaris på morgonen och på eftermiddagen i Amboselis nationalpark. Höll ögonen öppna efter den magnifika vyn av det snötäckta Kilimanjaro, även kallad “Afrikas tak”. Den bästa tiden att få en glimt av det högsta fristående berget i världen är under tidig morgon eller precis innan skymning. Bilsafaris och övernattning i lägret på helpensionsbasis.

Övernattning på Sentrim Amboseli Camp (med lunch, middag & frukost) eller liknande boende 

Dag 7

AMBOSELI NATIONAL PARK – NAIROBI AIRPORT | AVRESA

Efter en tidig frukost får du se om vädret tillåter det majestätiska berget Kilimanjaro när du lämnar Amboseli samtidigt som du tar dina sista glimtar av alla fantastiska djur och de unika utsikter som Amboseli har att erbjuda. Anländer till Kenyas livliga huvudstad Nairobi vid tidig middagstid. En resa som är cirka 220 km och tar ungefär 3 timmar och 45 minuter. Vid ankomst, lunch på restaurangen Carnivore och senare transfer till flygplatsen för ditt avgångsflyg.

loader-image
Nairobi, KE
5:28 e m, juni 18, 2024
temperature icon 24°C
broken clouds
Humidity 43 %
Pressure 1023 mb
Wind 11 mph
Wind Gust: 0 mph
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:32 am
Sunset: 6:35 pm

En safari till Maasai Mara, Lake Nakuru och Amboseli National Park är en möjlighet att uppleva några av världens mest otroliga vilda djur och landskap samtidigt som man stödjer bevarandeinsatser och lär sig om en fascinerande kultur.

 • Boendet är väl utvalt och bekvämt och kommer att ge dig en otrolig Kenya safariupplevelse.
 • Safariguiden är kunnig och engelsktalande och kommer att ge en djupare förståelse för parkerna.
 • Besök de parker som du måste se i Kenya till ett bra pris.

Dessa tre parker är hem för några av de mest spektakulära djurlivet i världen. Maasai Mara är känt för sina stora katter, som lejon, leoparder, geparder och den årliga gnuvandringen. Maasai Mara är ett naturreservat i sydvästra Kenya, uppkallat efter massajerna som bor i regionen och Marafloden som rinner genom den. Det är ett av Afrikas mest kända och populära viltreservat och är känt för sina spektakulära möjligheter att beskåda vilda djur. Du får också besöka Lake Nakuru, parken som täcker en yta på 392 kvadratkilometer. Detta område är känt för sin stora population av rosa flamingos, medan Amboseli är känt för sina stora elefanthjordar. Parkerna ställs mot en bakgrund av hisnande landskap, från böljande kullar till akaciaskogar, vilket ger en verkligt oförglömlig upplevelse. Massaifolket är känt för sin unika och färgstarka kultur. En safari till dessa parker ger en möjlighet att lära sig om och interagera med deras sätt att leva. Att besöka dessa parker hjälper till att stödja bevarandeinsatser och skydda vilda djur och livsmiljöer för framtida generationer.

Behöver jag ett visum för att resa till Nairobi?
Ja, besökare till Kenya behöver visum för att komma in i landet. Du kan ansöka om visum online innan din resa eller vid ankomst till flygplatsen i Nairobi. Att ansöka om visum online innan din resa rekommenderas för att undvika förseningar eller problem vid ankomst.

Vilka vaccinationer behöver jag för att resa till Nairobi?
Flera rekommenderade vaccinationer för resor till Nairobi inkluderar gula febern, tyfus, hepatit A och B och stelkramp. Det rekommenderas att du rådgör med din läkare eller en resehälsoklinik för att avgöra vilka vaccinationer du behöver baserat på dina specifika resplaner och hälsohistoria.

Vilken typ av vilda djur kan ses i Maasai Mara?
Maasai Mara är känt för sitt rikliga djurliv, inklusive “de fem stora” (elefanter, lejon, leoparder, noshörning och buffel) samt giraffer, zebror, gnuer, geparder och hyenor. Det är också ett populärt resmål för fågelskådning, med över 500 fågelarter som finns i reservatet.

När är bästa tiden att besöka Maasai Mara?
Maasai Mara kan besökas året runt, men den bästa tiden att se gnuvandringen är mellan juli och oktober. Detta är också högsäsong för turister, så förvänta dig högre priser och mer folk. Regnperioden sträcker sig från november till maj, och även om det kan göra vägarna svårnavigerade, är det också en bra tid att se de grönskande landskapen och nyfödda djur.

Vad är Maasai Mara Conservancy?
Maasai Mara Conservancy är en samling privata viltreservat som gränsar till Maasai Mara National Reserve. Dessa naturreservat erbjuder en mer exklusiv och personlig safariupplevelse, med färre fordon och mer flexibla möjligheter att titta på vilt. Många av naturskyddsområdena arbetar också med de lokala maasaisamhällena för att främja bevarande och hållbar turism.

Vilka kulturella upplevelser kan man få i Maasai Mara?
Maasai Mara är hem för maasaifolket, som är kända för sin distinkta klädsel, seder och traditionella livsstil. Besökare till Maasai Mara kan delta i kulturella upplevelser som bybesök, traditionella dansföreställningar och besök i maasaiägda företag. Det är viktigt att respektera den lokala kulturen och söka ansvarsfulla och hållbara turismmöjligheter.

Vilken typ av vilda djur kan ses i Lake Nakuru National Park?
Lake Nakuru National Park är känt för sitt överflöd av fågelliv, inklusive tusentals flamingos som flockas till sjön för att livnära sig på algerna. Parken är också hem för över 50 arter av däggdjur, inklusive vita noshörningar, lejon, leoparder, giraffer, bufflar och babianer.

När är bästa tiden att åka till Lake Nakuru?
Lake Nakuru kan besökas året runt, men den bästa tiden att se flamingos är mellan november och februari, då sjön är på sin högsta nivå, och algerna är rikligast. Regnperioden sträcker sig från mars till juni och oktober till december, och även om det kan göra vägarna svåra att navigera är det också en bra tid att se parkens grönskande landskap och nyfödda djur.

Vilka andra attraktioner finns det nära Lake Nakuru?
Lake Nakuru ligger i Rift Valley-regionen i Kenya, som är känd för sina natursköna landskap, kulturarv och utomhusaktiviteter. Närliggande attraktioner inkluderar Hell’s Gate National Park, Mount Longonot och Lake Naivasha, som erbjuder möjligheter till vandring, cykling, bergsklättring och vattensporter.

Vilka bevarandeinsatser görs för att skydda Lake Nakuru?
Lake Nakuru är ett bräckligt ekosystem som är känsligt för föroreningar, förlust av livsmiljöer och mänskligt intrång. Parken har genomfört ett antal åtgärder för att skydda sjön och dess vilda djur, inklusive återställande av livsmiljöer, patruller mot tjuvjakt och utbildningsprogram för samhället. Besökare i parken kan stödja dessa ansträngningar genom att utöva ansvarsfull turism, följa parkens regler och föreskrifter och stödja lokala naturvårdsorganisationer.

Vilken typ av vilda djur kan ses i Amboseli nationalpark?
Amboseli är känt för sina stora hjordar av elefanter som ofta betar på de öppna slätterna. Parken är också hem för lejon, leoparder, geparder, hyenor, gnuer, zebror, giraffer och en mängd olika fågelarter.

När är bästa tiden att åka till Amboseli?
Amboseli kan besökas året runt, men den bästa tiden att se vilda djur är under torrperioden (juni-oktober och januari-februari) när djuren dras till parkens vattenkällor. Regnperioden sträcker sig från mars till maj och oktober till december, och även om det kan göra vägarna svåra att navigera är det också en bra tid att se parkens grönskande landskap och nyfödda djur.

Lion pride with World Adventure Tours

Inkluderat i priset:

 • Möt och hälsa tjänster med assistans på flygplatsen eller hotellet
 • All transport och game drives på vägsafari kommer att ske i en 4×4 Landcruiser
 • Tjänster av en professionell engelsktalande förarguide på privat basis
 • Alla transfers i Nairobi
 • Extra lunch på Carnivore Restaurant sista dagen
 • Måltider och logi enligt specifikation
 • Alla parkavgifter och statliga skatter
 • Flygande läkares nödräddningsskydd under safari
 • 2 flaskor ½ liter mineralvatten per person och dag på game drives

Exkluderat från priset:

 • Visum, internationella flyg och flygplatsskatter (klienter betalar direkt)
 • Dricks till chaufför/guider, drycker, dricks till middagar, bäravgifter
 • Luftballongsafari
 • Besök i massajbyn
 • Båttur i Lake Naivasha
 • Personligt bagage och hälsoförsäkring

Få en offert utan kostnad

 • Bästa pris garanti
 • Förfrågan är ej bindande
 • Din förfrågan skickas direkt till operatören