Vandra till Mount Everest Base Camp

Gå på en vandring genom Everest National Park och besök det berömda Mount Everest baslägret på denna två veckor långa resa genom bergsklättringshistoria och några av de mest hisnande platserna på jorden. Detta äventyr börjar och slutar i Katmandu och inkluderar helpension i Katmandu och på lodger på vandringen.

Pris från 12000 kr
Mount Everest Base Camp with World Adventure Tours
The Incredible Everest Base Camp with World Adventure Tours
Everest Base Camp with AWAT
Climb with the best, World Adventure Tours

Följ med oss ​​på en två veckor lång ”once in a lifetime” upplevelse och vandra till Mount Everest Base Camp (5300m), som ligger på Khumbu-glaciärens sidomorän. Resan tar oss genom Everest National Park, från Lukla genom Solukhumbu-regionen, med stopp vid Namche Bazaar och fotvandring upp till Kyanjuma och dess magnifika vyer. Därefter går vi genom Rhododendrondjungeln till Thyanboche och besöker sherpabyn Dingboche, där vi stannar för en acklimatiseringsdag. Efter det kan du bestiga Nangkartshang Peak (5100m). Sedan fortsätter vi via Dughla till Chupkolhares minnesplats och sedan vidare till Khumbu-glaciären och Lobuche. Slutligen, på den 9:e dagen, följer vi leden bredvid Khumbu-glaciären och når Everest Base Camp. Vi återvänder sedan till Gorakshep och börjar vår nedstigning genom Periche och Pangboche förbi Ama Dablam till Debuche. Från Periche går vi ner genom skogen Imjakhola och på Kyanjuma. Vi följer sedan leden tillbaka till Namche Bazaar förbi Tenzing-minnesmärket. Vi går sedan ner till Monzo. Den sista dagen tar oss genom Phakding till Lukla, varifrån vi flyger tillbaka till Katmandu, där det finns tid för en dags vila och sightseeing.

Kolla in våra andra Nepal-paket till Annapurna Base Camp och det utmanande Island Peak-äventyret.

Trek svårighetsgrad:

Nivå: Utmanande

Konditionen är avgörande med längre promenader i bergig terräng. Du kan också uppleva höga höjder, utmanande klimat och avlägsna platser. Vandringserfarenhet är önskvärd men inte avgörande om du är säker på din fysiska kondition. Promenaddagarna är vanligtvis mellan sex och åtta timmar, även om de kan vara längre ibland. Dagliga stigningar kan vara cirka 2 955 fot till 3 280 fot (900 m till 1 000 m), kanske med den udda dagen runt 3 610 fot till 3 940 fot (1 100 m till 1 200 m).

 

LADDA NER RESPLAN SOM PDF

Dag 1

Ankomst till Kathmandu och transfer till hotell (1 350 m).  

Välkommen till Kathmandu, en stad full av livliga marknader, livliga gator, färgglada tempel och storslagna pagoder. Vår guide möter dig på flygplatsen och tar dig till hotellet. Resten av dagen får du möjlighet att bekanta dig med shoppingområdena närmast ditt hotell och hinna med att köpa utrustning om det behövs. På kvällen kommer vår turguide att ge dig en kort introduktion och värdefull information om vandringen. På kvällen träffar du resten av gruppen på en välkomstmiddag på en lokal nepalesisk restaurang.

Dag 2

Guidad rundtur i Kathmandu-dalen; Varaktighet: 4-5 timmar.

Vid ungefär kl. 8.30 på morgonen, efter en hälsosam frukost, börjar din rundtur och tar dig till flera kulturella platser samt andra platser av historiskt intresse i Kathmandu-dalen. En privat bil och guide kommer att leda vägen!

Dag 3

Flyg till Lukla (2 804 m) & vandring till Phakding (2 640 m) Varaktighet: 4-5 timmar.

Efter en tidig morgonstart kommer du att bli hämtad på hotellet av vår guide som tar dig till den inrikes terminalen på Kathmandus flygplats. Flyget från Kathmandu till Lukla tar cirka 35 minuter, tillräckligt med tid för att ta in de spektakulära vyerna över Himalaya. Efter att ha landat på Tenzing-Hilary-flygplatsen kommer du att träffa din bärare som kommer att bära ditt bagage. Sedan börjar din resa med en relativt enkel vandring genom att passera en Kani (ceremoniellt portbygge) innan stigen går ner och sedan leder ovanför byn Kyangma med sitt stora gompa (kloster) och skola. Vi fortsätter sedan till byn Cheplung där stigen passerar genom en samhälleskog inom synhåll från Dudh Koshi-floden. Efter att ha korsat hängbron klättrar du över åsen till Ghat och passerar sedan en skola och ett komplex av Mani-väggar, Chortens och bönshjul. Efter en kort promenad från Ghat når vi Phakding. Övernattning på en bergslodge. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 4

Vandring från Phakding till Namche Bazaar (3 440 m) Varaktighet: 5-6 timmar.

Efter frukost korsar vandringen flera hängbroar över Dudh Kosi-floden innan den passerar genom Tok-Tok, Bhenkar och Monjo och sedan kommer fram till ingången till Sagarmatha National Park där du kommer att behöva köpa en tillståndsbiljett. Efter att ha följt flodbädden i några timmar och efter den sista Hillary-hängbron finns det en brant uppförsvandring till Namche Bazaar. Namche har ett bra urval av restauranger, ett internetcafé, pubar, postkontor, bankomater och banker. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 5

Acklimatiseringsdag i Namche Bazaar (Vandring till Everest View Hotel) Varaktighet: 3-4 timmar.

Denna idylliska stad är en idealisk plats för ”acklimatisering”. Hälsoexperter rekommenderar att vi tillbringar dagen aktiva istället för att sitta stilla. Från Namche är det möjligt att göra en kort vandring till Everest View Resort, Thame, besöka Khunde eller koppla av och utforska Namche Bazaar. Namche Bazaar är huvudcentret i Everest (Khumbu) -regionen och har regeringskontor, bankomater, internetcaféer, butiker, restauranger, bageri och en färgstark marknad varje fredag kväll och lördag. En kort vandring på bara några hundra meter kommer att hjälpa oss att acklimatisera oss ordentligt. Våra guider kommer också att ta oss till Turistbesökscentret nära huvudkontoret för Sagarmatha National Park där vi kan observera olika föremål relaterade till de första bergsbestigarna som besteg Everest, Sherpakulturen och upptäcka det varierade växt- och djurlivet i Everest-området. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 6

Trek till Tengboche (3 870 m) Varaktighet: 5-6 timmar.

Vandringen fortsätter längs de snabbt flytande glaciärvattnen i Dudh Kosi med magnifika vyer över bergen (Mt. Everest, Lhoste, Taboche Peak, Amadablam). Du når till sist en höjd av 3 800 meter i Tengboche. I Tengboche-klostret finns otroligt utsmyckade väggbonader, en 20-fots skulptur av olika poser av Buddha samt musikinstrument och dräkter för Lamas. Vår grupp kommer att få uppleva en bönceremoni, antingen på kvällen eller på morgonen, beroende på hur vandringen går den här dagen. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 7

Vandring till Dingboche (4 460 m) Varaktighet: 5-6 timmar.

Vandringen från Tengboche till Dingboche är bara en kort sträcka som vi förmodligen kommer att avsluta på eftermiddagen. Den sista backen in i Dingboche vid den här höga höjden är utmanande! Stigen går sedan till byn Somare (4020m) och sedan till Orsho, båda med logimöjligheter. Senare delar sig stigen, där den vänstra leden går upp till Pheriche innan den korsar en hängbro och leder uppför till byn Dingboche (4460m) med många bra gästhus. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 8

Acklimatiseringsdag i Dingboche och vandring till Chukkung Valley (4730m) Varaktighet: 4-5 timmar.

Det är klokt att tillbringa ytterligare en dag med acklimatisering innan du ger dig av till högre höjder. Ett sätt att göra detta är att vandra upp till Chukkung Valley (4730m) och vidare till Island Peak (Imja Tes). Ovanför Dingboche ligger Nagkartshang Gompa (en ansträngande vandring som tar cirka 2 till 3 timmar), eller så kan du alternativt bege dig till Pheriche för en eftermiddagsföreläsning om höjdsjuka. Stigen till Chhukung lämnar Dingboche och leder mot Bibr (4570m) och omges av fantastiska bergstoppar: Taboche, Nuptse, Lhotse, det enorma flöjtformade passet Amphu Laptsa Pass och Ama Dablam. Chukkung har flera lodger och är den mest populära platsen för dem som bestiger Island Peak. Om vandrare känner sig bättre acklimatiserade kan de ta sig upp på en grässluttning mot toppen av Chukkung Ri (5550m) för en magnifik utsikt över Makalu. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 9

Vandring till Lobuche (4 900 meter) Varaktighet: 5-6 timmar.

Efter frukost börjar vår vandring med en lätt promenad mot Thukla innan vi korsar den branta terminalmoränen för Khumbu-glaciären och sedan passerar genom steniga sluttningar när vi tar oss upp till Chupki Lhara där vi hittar kluster av stenar med böneflaggor placerade av Sherpas till minne av Scott Fischer (amerikansk bergsbestigare) och Babu Chiri Sherpa (nepalesisk sherpa-bergsguide) som bestigit Mount Everest 10 gånger och omkom under ett försök att berget. Stigen fortsätter sedan till Khumbu-glaciärens morän, och framför oss reser sig många vackra bergstoppar – Khumbutse, Lingtren och Mahalangur Himal. Vi övernattar i Lobuche. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 10

Vandring till Gorak Shep (5 180m), vandring till EBC och övernattning i Gorak Shep. Varaktighet: 7-8 timmar.

Vi påbörjar vår vandring till Mt. Everest Base Camp genom det omfattande Gorak-Shep. På vägen passerar vi minnesmärken över den indiska arméns bergsbestigare. Vid den här punkten kan stigen vara förvirrande, så det är viktigt att följa din guide. Den tunna luften på den här höga höjden kan vara utmattande. Vi korsar steniga sanddyner, morän och åar innan vi når Mt. Everest Base Camp. Från Everest Base Camp kommer du att se några av världens högsta toppar, i skarp kontrast till den grå omgivningen – särskilt på våren. Innan oss ser vi Khumbuste, Nuptse och Pumori. Därefter återvänder vi till Gorak Shep. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 11

Vandring till Kalapatthar (5 550 m) vid soluppgången och vandring till Pangboche (3 900 m). Varaktighet: 7-9 timmar.

Vid ungefär kl. 04:00, i grynings-mörkret och kylan (-10 till -14°C), börjar vi vår vandring. Det är vanligt med kall vind på den här höjden. Imponerande toppar som Khumbutse, Lingtren och Changtse tornar upp sig framför oss i öst när Everest blir synlig. Det är inte förrän vi når Kala Patthar (5 550 meter) som vi får en 360 graders närbild och fågelperspektiv på Mount Everest. Efter att ha tagit in de panoramautsikterna och ivrigt klickat med kamerorna kommer vi att återvända till Lobuche och sedan till Pangboche för en god natts vila. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 12

Vandring tillbaka till Namche Bazaar (3 440 m). Varaktighet: 5-6 timmar.

Från Pangboche följer vi våra tidigare steg ned till Imja Khola och sedan upp genom rododendronskogen till Tengboche-klostren. För vissa kommer detta att vara en möjlighet att se nunnorna utföra sina religiösa ceremonier vid Tengboche-klostret. Efter lunch i Tengboche fortsätter vi vår vandring över sluttningen som är täckt av färgglada rododendron- och enbärsträd. Efter att ha korsat bron över den mjölkvita Dudh Koshi-floden fortsätter vår stig genom Dudh Koshi-ravinen och sjunker snabbt genom tallskogarna innan vi når Sansa. På vägen håller vi ögonen öppna för vilda djur som Himalaya Thar (berggetter), snöleoparder och färgglada fasaner när vi passerar genom skogen. Efter att ha passerat en Chorten når vi armélägret i Namche Bazaar där vi övernattar. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 13

Vandring till Lukla (2 804 m). Varaktighet: 6-7 timmar.

Detta är vår sista dag med vandring innan vi återvänder till startpunkten i Lukla. Det är en tid att reflektera över de oförglömliga minnena från vår vandring som grupp och över att vi har uppnått våra individuella mål. En fri eftermiddag ger dig tid att koppla av och njuta av en varm dusch! På kvällen kommer vi att fira med några drinkar och dans. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 14

Flyg tillbaka till Kathmandu; flygtid: 30 minuter.

Efter vår 13-dagars vandring tar vi en tidig morgonflygning från Lukla till Kathmandu. Efter att ha anlänt till Kathmandu kan du vila eller shoppa lite. Det är också en tid att komma ikapp med att besöka platser du missade när du kom till Kathmandu. Våra guider kommer fortsätta att hjälpa dig med souvenirshopping eller sightseeing. På kvällen är det vår avskeds middag på en traditionell nepalesisk restaurang tillsammans med en traditionell kulturdansshow.

Dag 15

Överföring till Tribhuvan International Airport.

Ditt äventyr avslutas idag – men dina minnen kommer att vara med dig livet ut! Vår företagsrepresentant kommer att ta dig till flygplatsen cirka 3 timmar före din planerade flygning. På vägen hem kommer du att ha gott om tid att planera ditt nästa äventyr och utforska Nepals mest magnifika berg.

loader-image
Kathmandu, NP
2:28 f m, december 8, 2023
temperature icon 25°C
broken clouds
Humidity 72 %
Pressure 1012 mb
Wind 6 mph
Vindby: 0 mph
Synlighet: 0 km
Soluppgång: 5:23 am
Solnedgång: 6:57 pm
loader-image
Lukla, NP
2:28 f m, december 8, 2023
temperature icon 4°C
few clouds
Humidity 63 %
Pressure 1019 mb
Wind 8 mph
Vindby: 7 mph
Synlighet: 0 km
Soluppgång: 6:36 am
Solnedgång: 5:03 pm
loader-image
Namche, NP
2:28 f m, december 8, 2023
temperature icon -6°C
clear sky
Humidity 58 %
Pressure 1021 mb
Wind 7 mph
Vindby: 6 mph
Synlighet: 0 km
Soluppgång: 6:36 am
Solnedgång: 5:03 pm
loader-image
Dingboche, NP
2:28 f m, december 8, 2023
temperature icon -12°C
scattered clouds
Humidity 71 %
Pressure 1023 mb
Wind 6 mph
Vindby: 7 mph
Synlighet: 0 km
Soluppgång: 6:36 am
Solnedgång: 5:02 pm
loader-image
Thyāngboche, NP
2:28 f m, december 8, 2023
temperature icon -5°C
few clouds
Humidity 66 %
Pressure 1022 mb
Wind 8 mph
Vindby: 7 mph
Synlighet: 0 km
Soluppgång: 6:36 am
Solnedgång: 5:02 pm
loader-image
Pheriche, NP
2:28 f m, december 8, 2023
temperature icon -9°C
scattered clouds
Humidity 70 %
Pressure 1023 mb
Wind 6 mph
Vindby: 7 mph
Synlighet: 0 km
Soluppgång: 6:36 am
Solnedgång: 5:02 pm

Att vandra till Mount Everest Base Camp kan vara en livsförändrande upplevelse som kombinerar äventyr, kultur, naturlig skönhet, personlig tillväxt och andlig utforskning. Du bör välja den här 16-dagarsresplanen eftersom:

 • Du kan lita på våra utmärkta Sherpa-guider, som ser till att du är säker, inspirerad och motiverad att göra din vandring. De känner till detaljerna i det här området.
 • Flyg till Lukla ingår.
 • Vi har sökt bekvämt boende och planerat dagarna därefter med acklimatisering.
 • Det här finns på mångas bucket lists – en upplevelse en gång i livet som kommer att lämna dig livslånga minnen.

Att vandra till Mount Everest Base Camp tar dig genom några av de mest spektakulära landskapen i världen. Leden tar dig genom vackra dalar, förbi kristallklara floder och upp till höga bergspass med hisnande panoramautsikt. Detta område av världen är hem för sherpafolket, med en unik kultur och livsstil. Att vandra genom sina byar och lära sig om deras sätt att leva kan vara en berikande upplevelse. Det är utmanande att vandra till Mount Everest Base Camp, men känslan av prestation du kommer att känna när du når din destination kommer att vara värt ansträngningen. Vandringen kan också hjälpa dig att bygga upp fysisk och mental styrka, uthållighet och motståndskraft. Det här livets äventyr innebär att korsa hängbroar över rasande floder, ta sig uppför branta bergsleder och vänja sig vid den höga höjden. Sherpafolket anser att denna vandring är helig, och det finns många buddhistiska kloster och böneflaggor längs vandringen. För många kan denna vandring vara en andlig resa som hjälper dem att få kontakt med sig själva och världen omkring dem.

Vad är Mount Everest Base Camp?
Mount Everest Base Camp är utgångspunkten för klättrare som försöker ta sig upp på Mount Everest, den högsta toppen i världen. Det ligger på en höjd av 5 364 meter (17 598 fot) i Khumbu-regionen i Nepal.

Hur svår är vandringen till Mount Everest Base Camp?
Vandringen till Everest Base Camp anses vara en utmanande vandring som kräver god kondition och viss tidigare erfarenhet av vandring på hög höjd. Vandringen innebär branta upp- och nedstigningar och promenader på höga höjder där luften är tunnare.

Hur lång tid tar vandringen till Everest Base Camp?
Vandringen till Everest Base Camp tar vanligtvis cirka 12 till 16 dagar att genomföra, beroende på resplanen. Detta inkluderar tid för acklimatisering, vilket är viktigt för att förebygga höjdsjuka.

Vilken är den bästa tiden att vandra till Everest Base Camp?
Den bästa tiden att vandra till Everest Base Camp är under våren (mars till maj) och hösten (september till november) när vädret i allmänhet är klart och torrt. Utsikten över de omgivande bergen är också som bäst under dessa månader.

Ska jag vara en erfaren klättrare för att vandra till Everest Base Camp?
Nej, du behöver inte vara en erfaren klättrare för att vandra till Everest Base Camp. Du bör dock ha viss tidigare erfarenhet av vandring på hög höjd och vara i god fysisk form. Det rekommenderas också att du har lite erfarenhet av vandring i bergig terräng.

Vilken utrustning behöver jag för Everest Base Camp-vandringen?
Du måste ta med lämplig vandringsutrustning, inklusive varma kläder, en sovsäck, en dunjacka, en pannlampa och rejäla vandringskängor. Det rekommenderas också att ta med mössa, handskar, solglasögon, solskyddsmedel och en vattenflaska. Du kanske också vill ta med dig vandringsstavar och en kamera för att fånga de fantastiska vyerna.

Professional Climbing with AWAT
Travel to the Roof Top of Africa with AWAT

Inkluderat i priset:

 • Flygplatshämtning och transport med privat bil/jeep.
 • Tre nätters standard boende i delat dubbelrum i Kathmandu med frukost.
 • Tre måltider om dagen (frukost, lunch och middag) under vandringen.
 • Färsk frukt varje kväll efter middagen.
 • Boende på vandrarhem (Tea House) under vandringen.
 • All nödvändig dokumentation, inklusive inträde till Sagarmatha National Park och avgifter för Khumbu Pasang Lhamu Rural Municipality.
 • Flyg Kathmandu-Lukla-Kathmandu med privat flygplatsöverföring och inrikesflygplatsavgift.
 • En mycket erfaren, hjälpsam, kunnig, vänlig guide som talar engelska och har licens från regeringen. Hans lön, mat, dryck, boende, transport och försäkring ingår.
 • Starka, hjälpsamma sherpa-bärare med ordentlig säkerhetsutrustning och vandringsutrustning, deras lön, mat, boende och försäkring (en bärare för två personer).
 • Omfattande medicinsk utrustning (första hjälpen-kit kommer att finnas tillgängligt).
 • Arrangemang av nödhelikoptertjänst (betalad av ditt reseförsäkringsbolag).
 • Användning av sovsäck, dunjacka, duffelväska och vandringsstavar (om du inte har dina egna, återlämnas efter avslutad resa).
 • Sherpa Expedition and Trekking T-shirt.
 • Statliga skatter och officiella kostnader.
 • Guidad sightseeingtur i Kathmandu med privat bil/jeep.
 • Karta över vandringsrutten till Everest Base Camp.
 • Certifikat för resans genomförande efter en lyckad avslutad resa.
 • Syremätare för att kontrollera din puls, syresättning och hjärtfrekvens två gånger dagligen (mycket användbart för att kontrollera symtom på höjdsjuka) som kommer att säkerställa din hälsa under vandringen.
 • Assisterande guide för grupper med 8 eller fler personer.

Exkluderat från priset:

 • Måltider medan du är i Kathmandu – lunch och middag.
 • Inresevisum för Nepal (det är enkelt att få visum vid ankomsten till Tribhuvan International Airport i Kathmandu). $25 USD för 15-dagars visum.
 • Personlig rese- och sjukförsäkring.
 • Internationell flygresa.
 • Dina personliga utgifter.
 • Alla alkoholhaltiga och alkoholfria kalla och varma drycker under vandringen (det vill säga de du väljer att köpa längs vägen och under kvällarna på tehusen).
 • Alla efterrätter och sötsaker som choklad, tårta, paj, pudding.
 • Varm dusch och laddning av batterier på tehusen.
 • Tips till guiden, bäraren och föraren (det förväntas att man ger dricks).
 • Inträdesavgifter för monument och sevärdheter i Kathmandu ($30 USD per person).
 • Övervikt på mer än 15 kg för Lukla-flygningen.

Få en offert utan kostnad

 • Bästa pris garanti
 • Förfrågan är ej bindande
 • Din förfrågan skickas direkt till operatören
 • Dina kontaktuppgifter:
 • DD streck MM streck ÅÅÅÅ
 • Antal resenärer (valfrittl):
 • Ange ett nummer från 1 till 35.
 • Ange ett nummer från 0 till 9.