Vandra till Mount Everest Base Camp

Gå på en vandring genom Everest National Park och besök det berömda Mount Everest baslägret på denna två veckor långa resa genom bergsklättringshistoria och några av de mest hisnande platserna på jorden. Detta äventyr börjar och slutar i Katmandu och inkluderar helpension i Katmandu och på lodger på vandringen.

Pris från 20500 kr
Mount Everest Base Camp with World Adventure Tours
The Incredible Everest Base Camp with World Adventure Tours
Everest Base Camp with AWAT
Climb with the best, World Adventure Tours

Följ med oss ​​på en två veckor lång ”once in a lifetime” upplevelse och vandra till Mount Everest Base Camp (5300m), som ligger på Khumbu-glaciärens sidomorän. Resan tar oss genom Everest National Park, från Lukla genom Solukhumbu-regionen, med stopp vid Namche Bazaar och fotvandring upp till Kyanjuma och dess magnifika vyer. Därefter går vi genom Rhododendrondjungeln till Thyanboche och besöker sherpabyn Dingboche, där vi stannar för en acklimatiseringsdag. Efter det kan du bestiga Nangkartshang Peak (5100m). Sedan fortsätter vi via Dughla till Chupkolhares minnesplats och sedan vidare till Khumbu-glaciären och Lobuche. Slutligen, på den 9:e dagen, följer vi leden bredvid Khumbu-glaciären och når Everest Base Camp. Vi återvänder sedan till Gorakshep och börjar vår nedstigning genom Periche och Pangboche förbi Ama Dablam till Debuche. Från Periche går vi ner genom skogen Imjakhola och på Kyanjuma. Vi följer sedan leden tillbaka till Namche Bazaar förbi Tenzing-minnesmärket. Vi går sedan ner till Monzo. Den sista dagen tar oss genom Phakding till Lukla, varifrån vi flyger tillbaka till Katmandu, där det finns tid för en dags vila och sightseeing.

Kolla in våra andra Nepal-paket till Annapurna Base Camp och det utmanande Island Peak-äventyret.

Trek svårighetsgrad:

Nivå: Utmanande

Konditionen är avgörande med längre promenader i bergig terräng. Du kan också uppleva höga höjder, utmanande klimat och avlägsna platser. Vandringserfarenhet är önskvärd men inte avgörande om du är säker på din fysiska kondition. Promenaddagarna är vanligtvis mellan sex och åtta timmar, även om de kan vara längre ibland. Dagliga stigningar kan vara cirka 2 955 fot till 3 280 fot (900 m till 1 000 m), kanske med den udda dagen runt 3 610 fot till 3 940 fot (1 100 m till 1 200 m).

 

LADDA NER RESPLAN SOM PDF

Dag 1

ANKOMST TILL KATHMANDU |  ROYAL SINGI HOTEL    

Ankomst till Katmandu och transfer till hotellet. Kör ca 25 minuter, beroende på trafiken. Efter incheckningsformaliteterna i hotellets lobby kommer det att hållas en kort genomgång av följande dags program med din reseledare. Efter genomgången kan du välja att gå på en gruppmiddag på en nepalesisk restaurang och uppleva kulturen genom vår mat och dans.

Övernattning på Royal Singi Hotel (Middag) eller liknande boende. 

Dag 2

FLYG TILL LUKLA  |  TREK TILL PHAKDING (2,780M) |  SHERPA GUIDE LODGE

Vi börjar vår dag tidigt på morgonen med ett morgon wake-up call för vår flygresa till Lukla. Efter att ha nått flygplatsen går vi ombord ett flyg till Lukla (2850m). Efter ankomsten till Lukla möts vi av vårt vandringsteam. Samma dag beger vi oss till byn Phakding (2656m), ungefär 3 timmars promenad.

Övernattning på Sherpa Guide Lodge (Helpension) eller liknande boende. 

Dag 3

TREK TILL NAMCHE BAZAAR (3,440M)  |  GREEN TARA GUESTHOUSE

Vi klättrar stadigt på en slingrande stig längs Dudh Kosi-flodens stränder, genom byar och skogar som översköljs av gigantiska klippväggar, tills en sista klättring som tar oss till Namche Bazaar, huvudstaden i Solukhumbu-regionen. Namche är unik för sitt geografiska läge, omgivet av bergskedjor och färgglada hus utspridda i en amfiteater av sten. (5-6 timmars promenad).

Övernattning på Green Tara Guesthouse (Helpension) eller liknande boende.  

Dag 4

TREK TILL KYANJUMA (3,600M)  |  AMA DABLAM LODGE 

Idag vandrar vi upp till Kyanjuma (3600 m ) via det japansktillverkade Everest View Hotel, beläget på 3880m höjd. Promenaden upp är ganska brant men längs vägen får du fantastisk utsikt över Everest, Lhotse, Nuptse, Ama Dablam och många andra berg. Det är i grunden en acklimatiseringspromenad. Vi går ner till Kyanjuma via Khumjung och Khunde byar och besöker Hillary School, Khunde Hospital och Khumjung Monastery, som hyser den enda Yeti-skallen. (5 timmars promenad).

Övernattning på Ama Dablam Lodge (Helpension) eller liknande boende.  

Dag 5

TREK TILL THYANGBOCHE (3,867M)  |  THYANGBOCHE GUEST HOUSE 

Idag vandrar vi i ca 4 timmar. Först går vi 1 timme nedför till floden Dudh Kosi vid PhunkiTenga och korsar floden med en hängbro. Vi klättrar sedan i ca 3 timmar brant genom rhododendronskogen upp till Thyangboche i tid för lunch. För den intresserade deltar de i kvällsgudstjänsten på klostret. Om vädret är klart får du fantastiska solnedgångsvyer över Everest.

Övernattning på Thyangboche Guest House (Helpension) eller liknande boende. 

Dag 6

TREK TILL DINGBOCHE (4,350M)  |  PEACEFUL LODGE 

En gradvis stigning leder oss till den högsta bosättningen i området, sherpabyn Dingboche. En långsam och jämn takt när vi når höjd kommer att skörda fördelar. Idag går vi över trädgränsen. Cirka 5 timmars promenad.

Övernattning på Peaceful Lodge (Helpension) eller liknande boende.  

Dag 7

TREK TILL DINGBOCHE (4,350M)  |  PEACEFUL LODGE

Vi tillbringar en extra natt här, vilket hjälper till med acklimatiseringen. Det finns flera alternativ på Dingboche. Du kan följa en gradvis stig uppför ImjaKhola mot byn Chukkung (4750m). Eller så kan du försöka bestiga Nangkartshang Peak (5100m), som är 3 timmar brant upp och 2 timmar ner, för fantastisk utsikt över flera berg, inklusive Makalu (det 5:e högsta berget på jorden) och Ama Dablam.

Övernattning på Peaceful Lodge (Helpension) eller liknande boende.  

Dag 8

TREK TILL LOBUJE (4,930M)  |  HIMALAYAN CHAIN GUESTHOUSE

Vi begav oss ut på en gradvis klättring till Dughla. Härifrån är det en timmes branta stigning till ChupkoLhare (4840m), minnesplatsen för sherpa och västerländska klättrare som omkom under sina klättringsexpeditioner på Everest och andra berg i området. Från minnesplatsen klättrar stigen försiktigt för att nå logerna vid Lobuche, vid sidan av Khumbu-glaciären. 5 timmars promenad.

Övernattning på Himalayan Chain Guesthouse (Helpension) eller liknande boende.  

Dag 9

TREK TILL GORAKSHEP (5,288M)  |  BESÖK EVEREST BASE CAMP (5,300M) BUDDHA LODGE 

En tidig start till Gorakshep. Vi följer huvudleden över moränen bredvid Khumbu-glaciären och anländer till den lilla bosättningen på 2-3 timmar för en varm välkomstdrink och lätt lunch innan vi ger oss av mot ett av våra mål – Everest Base Camp (5300m), som ligger på Khumbuglaciärens laterala morän. Vi återvänder till Gorakshep för kvällen. Idag är en lång dag med 7-8 timmars promenad.

Övernattning på Buddha Lodge (Helpension) eller liknande boende.  

Dag 10

TREK TILL PHERICHE (4,243M)  |  PHERICHE RESORT

Dagens aktivitet kommer att bero på energi, väder och vad som uppnåddes igår. Vädret är vanligtvis klart på morgonen, så en bestigning av Kala Pathar (5545m) vid första ljuset kan vara den bästa planen. Det tar cirka 2-3 timmar att nå toppen, och därifrån kan vi se den magnifika södra sidan av Everest och Khumbu isfall. Vi siktar på att gå ner så långt som till Pheriche idag för bättre sömn på lägre höjd. Ca 8 timmars promenad.

Övernattning på Pheriche Resort (Helpension) eller liknande boende.  

Dag 11

TREK TILL KYANJUMA  |  AMA DABLAM LODGE  

Från Pheriche droppar vi ner till Pangboche (4000m) och går sedan tillbaka förbi Ama Dablam till Debuche, där det är värt att se upp för örnar, myskhjortar, Himalaya Thar och Himalaya Monal, vår nationalfågel. En halvtimmes stigning leder från Debuche upp genom skogen till Thyangboche, varifrån vi går ner genom skogen till ImjaKhola och sedan klättrar vi tillbaka upp till Kyanjuma. Räkna med 6 timmars promenad.

Övernattning på Ama Dablam Lodge (Helpension) eller liknande boende.  

Dag 12

TREK TILL MONZO (2,800M)  |  ALPINE VALLEY LODGE 

Följ den nedre leden till Namche Bazaar. Det är den bästa leden i regionen, med fantastisk utsikt, och den passerar Tenzing-minnesmärket. Om du har missat museet eller nationalparkens högkvarter på vägen upp kommer det att finnas tid att passa in detta. Sedan går vi ner genom Namche och Jorsale till Monzo.

Övernattning på Alpine Valley Lodge (Helpension) eller liknande boende. 

Dag 13

TREK TILL LUKLA  EVEREST MOUNTAIN HOME

Vår sista dags vandring tar oss tillbaka genom Phakding, där vi slutligen klättrar till Lukla. Räkna med en 5 timmars promenad.

Övernattning på Everest Mountain Home (Helpension) eller liknande. 

Dag 14

FLYG TILL KATHMANDU  ROYAL SINGI HOTEL

Vi flyger från Lukla till Katmandu. Transfer till hotellet.

Övernattning på Royal Singi Hotel (Helpension) eller liknande boende. 

Dag 15

LEDIG DAG I KATHMANDU  ROYAL SINGI HOTEL

Katmandu – kanske besök Swayambhunath, även kallat Monkey Temple eller Durbar Square, i hjärtat av den gamla staden där det gamla kungliga palatset & tempel med invecklade träsniderier finns. Om du har tur kan du se ”Kumari” hemma hos Kumari, den unga flickan vördad som en levande gudinna. Eller gör en sista shopping.

Övernattning på Royal Singi Hotel (Helpension) eller liknande boende.

Dag 16

AVRESA FRÅN KATHMANDU

Transfer till Katmandus flygplats för avgång eller fortsätt med dina egna arrangemang.

Kathmandu, NP
10:01 f m, juni 5, 2023
28°C
scattered clouds
Vind: 3 mph
Tryck: 1013 mb
Synlighet: 8 km
Soluppgång: 5:07 am
Solnedgång: 6:56 pm
Lukla, NP
10:01 f m, juni 5, 2023
17°C
clear sky
Vind: 8 mph
Tryck: 1018 mb
Synlighet: 10 km
Soluppgång: 5:02 am
Solnedgång: 6:51 pm
Namche, NP
10:01 f m, juni 5, 2023
7°C
clear sky
Vind: 7 mph
Tryck: 1020 mb
Synlighet: 10 km
Soluppgång: 5:02 am
Solnedgång: 6:51 pm
Dingboche, NP
10:01 f m, juni 5, 2023
2°C
clear sky
Vind: 6 mph
Tryck: 1022 mb
Synlighet: 10 km
Soluppgång: 5:01 am
Solnedgång: 6:51 pm
Thyāngboche, NP
10:01 f m, juni 5, 2023
8°C
clear sky
Vind: 7 mph
Tryck: 1021 mb
Synlighet: 10 km
Soluppgång: 5:01 am
Solnedgång: 6:51 pm
Pheriche, NP
10:01 f m, juni 5, 2023
4°C
clear sky
Vind: 6 mph
Tryck: 1022 mb
Synlighet: 10 km
Soluppgång: 5:01 am
Solnedgång: 6:51 pm

Att vandra till Mount Everest Base Camp kan vara en livsförändrande upplevelse som kombinerar äventyr, kultur, naturlig skönhet, personlig tillväxt och andlig utforskning. Du bör välja den här 16-dagarsresplanen eftersom:

 • Du kan lita på våra utmärkta Sherpa-guider, som ser till att du är säker, inspirerad och motiverad att göra din vandring. De känner till detaljerna i det här området.
 • Flyg till Lukla ingår.
 • Vi har sökt bekvämt boende och planerat dagarna därefter med acklimatisering.
 • Det här finns på mångas bucket lists – en upplevelse en gång i livet som kommer att lämna dig livslånga minnen.

Att vandra till Mount Everest Base Camp tar dig genom några av de mest spektakulära landskapen i världen. Leden tar dig genom vackra dalar, förbi kristallklara floder och upp till höga bergspass med hisnande panoramautsikt. Detta område av världen är hem för sherpafolket, med en unik kultur och livsstil. Att vandra genom sina byar och lära sig om deras sätt att leva kan vara en berikande upplevelse. Det är utmanande att vandra till Mount Everest Base Camp, men känslan av prestation du kommer att känna när du når din destination kommer att vara värt ansträngningen. Vandringen kan också hjälpa dig att bygga upp fysisk och mental styrka, uthållighet och motståndskraft. Det här livets äventyr innebär att korsa hängbroar över rasande floder, ta sig uppför branta bergsleder och vänja sig vid den höga höjden. Sherpafolket anser att denna vandring är helig, och det finns många buddhistiska kloster och böneflaggor längs vandringen. För många kan denna vandring vara en andlig resa som hjälper dem att få kontakt med sig själva och världen omkring dem.

Professional Climbing with AWAT
Travel to the Roof Top of Africa with AWAT

Inkluderat i priset:

 • Tre nätters hotellboende i Kathmandu på Royal Singi Hotel eller liknande på tvåbäddssäng (dubbelrum) som delar på helpension
 • Tolv nätters tehus/stuga på säng tvåbäddsrum (dubbelrum) som delar på helpension.
 • Internationell och två inrikes flygplatstransfer med privat fordon, inklusive porteravgift på flygplatsen.
 • Flygpris för kunder och personal till/från Lukla på fastvingade dagliga reguljärflyg, inklusive flygplatsskatt och flygförsäkringstillägg.
 • Everest National Park-avgift och Pasang Lhamu Rural Municipality-avgift
 • En bra engelsktalande ledare med första hjälpen kvalificerar sig med sin mat- och logiavgift
 • Ledare/guide och portierförsäkring/mat/lodgeavgift
 • Syrebackup för nödsituationer vid behov
 • Välkommen och avskedsmiddag på en av de bästa nepalesiska restaurangerna med lite traditionell nepalesisk dans och musik
 • Färsk frukt efter middagen

Exkluderat från priset:

 • Personlig sjukförsäkring
 • Personlig vandringsutrustning
 • Alkoholhaltiga drycker
 • Telefonsamtal
 • Internationella flygbiljetter och flygplatsskatt
 • Visumavgift för Nepal
 • Personliga utgifter
 • Akut räddningsevakuering vid behov

Få en offert utan kostnad

 • Bästa pris garanti
 • Förfrågan är ej bindande
 • Din förfrågan skickas direkt till operatören
 • Dina kontaktuppgifter:
 • DD streck MM streck ÅÅÅÅ
 • Antal resenärer (valfrittl):
 • Ange ett nummer från 1 till 35.
 • Ange ett nummer från 0 till 9.