Den Stora Migrationen i Tanzania

En safari dedikerad till den Stora Migrationen i Tanzania. Var mitt i händelsernas centrum och se själv hur den mest betydande strömmen av djur på planeten rör sig och sveper upp de vidsträckta slätterna på savannen. Detta är en enastående upplevelse som många har på sin önskelista. Boka med oss nu och få de bästa safariguiderna som känner dessa vidsträckta områden som sin egen ficka så att du inte missar något!

Från 17000 kr
Cheetahs of the Savanna with AWAT

Boka din safari för att uppleva den stora migrationen i Tanzania med World Adventure Tours för en minnesvärd upplevelse. Vi är en certifierad **Travelife Partner**. Den stora gnumigrationen är ett av de mest imponerande naturliga fenomenet på planeten. Det är en årlig händelse i Serengeti-ekosystemet, som sträcker sig över Tanzania och Kenya i Östafrika. Migrationen involverar mer än 1,5 miljoner gnuer och hundratusentals zebror, gaseller och andra betande djur.

Ladda ner resplanen som PDF

Dag 1

MOSHI | SPRINGLANDS HOTELL

Ankomst till Kilimanjaro flygplats. Du kommer mötas upp av din förare efter tullen. De kommer att vänta på dig och hålla i en skylt med ditt namn. Din chaufför kommer att transportera dig till Moshi.

Övernattning Springlands Hotell (med frukost) eller liknande.

Dag 2

TARANGIRE NATIONALPARK | HIGHVIEW HOTEL

Du kommer att bli imponerad av Tarangire National Park. De flesta besökare älskar de distinkta formerna på baobabträden som siluetteras mot himlen, vilket gör att denna plats känns som ett afrikanskt sagolandskap. Eller så minns besökarna elefanterna som strövar i familjeband överallt i parken. Om du har tur kommer du också att stöta på de stora katterna – särskilt lejon, geparder och leoparder – som alltid är möjliga att se här. Och det finns en stor chans att du kommer kunna bocka av gnuer, giraffer, flodhästar, buffel och zebra från din lista över vilda djur.

Övernattning på Highview Hotell (med lunch, middag & frukost) eller liknande.

Dag 3 – 4

SERENGETI | IKOMA VILDLÄGER

Välkommen till Unescos världsarvslistade Serengeti, en av Afrikas främsta safari-destinationer. Medan du är här finns det en utmärkt chans att du kommer att se leoparder längs de torra flodstränderna, geparder ute på gräsmarkerna och elefanter, giraffer och alla typer av antiloper överallt i parken. Se också efter Serengetis berömda lejon. Och det är bara början. Några av planetens största och mest mångsidiga djurpopulationer strövar omkring i Serengeti, för att inte tala om miljontals gnuer och zebror, som vandrar över slätterna varje år.

Övernattning på Ikoma Wild Camp (med lunch, middag & frukost) eller liknande.

Dag 5

SERENGETI | SERENGETI WILDEBEEST CAMP

Den stora gnuvandringen följer ett cirkulärt mönster, där djuren rör sig medurs runt Serengetis ekosystem. Migrationen drivs av djurens behov av att hitta färskt bete och vatten och är nära knuten till säsongens regn. Gnuerna föder vanligtvis sina kalvar i februari; i juni börjar djuren flytta norrut på jakt efter grönare betesmarker. De korsar Marafloden till Kenya i juli eller augusti, stannar till oktober eller november innan de återvänder söderut till Tanzania. Migrationen är svår för djuren, eftersom de måste navigera genom områden med rovdjur som lejon, hyenor och krokodiler. Det är också en populär tid för turister att besöka Serengeti, eftersom de kan bevittna detta otroliga naturskådespel på nära håll.

Övernattning på Serengeti Wildebeest Camp (med lunch, middag & frukost) eller liknande.

Dag 6

NGORONGORO | SPRINGLANDS HOTELL

Ngorongoro är en speciell plats, och första gången du går ner till botten av kratern är olikt alla andra safariupplevelser i Afrika. Det här är en värld för sig själv, där du kommer att möta kraterns 600 man starka population av hyenor och kritiskt hotade svarta noshörningar. Du hittar också elefanter med betar som är större än genomsnittet och mer än 50 lejon som lever i kratern. Men den rena skönheten i Ngorongoro kommer med största sannolikhet att leva längst i ditt minne. Från tidigt på morgonen stiger dimma från kratern och avslöjar branta, skogsklädda murar, skyddade vattendrag där flodhästar vältrar sig och en värld av rikt djurliv gömt från resten av världen. Detta markerar slutet på din safari i Tanzania. Vi hoppas att du gillade din resa och planerar din nästa safari.

Övernattning Springlands Hotell (med lunch, middag & frukost) eller liknande.

Dag 7

AVRESA

Din safari i Tanzania närmar sig sitt slut, och vi är säkra på att du kommer att njuta av den lika mycket som vi har gjort – Karibu sana.

loader-image
Moshi, TZ
11:59 e m, december 7, 2023
temperature icon 23°C
few clouds
Humidity 78 %
Pressure 1014 mb
Wind 5 mph
Vindby: 10 mph
Synlighet: 0 km
Soluppgång: 6:12 am
Solnedgång: 6:31 pm
loader-image
Kiratu, TZ
11:59 e m, december 7, 2023
temperature icon 18°C
few clouds
Humidity 82 %
Pressure 1015 mb
Wind 5 mph
Vindby: 11 mph
Synlighet: 0 km
Soluppgång: 6:19 am
Solnedgång: 6:37 pm
loader-image
Ngorongoro, TZ
11:59 e m, december 7, 2023
temperature icon 13°C
scattered clouds
Humidity 86 %
Pressure 1016 mb
Wind 3 mph
Vindby: 4 mph
Synlighet: 0 km
Soluppgång: 6:20 am
Solnedgång: 6:38 pm

På denna unika safari får du se gnumigrationen på nära håll och uppleva dess dramatiska händelser, fantastiska landskap och rika djurliv över savannen. Se när den stora migrationen vecklar ut sig framför dina ögon på Serengetis stora slätter. Vi rekommenderar starkt att du också bokar en ballongsafari för att se detta otroliga skådespel från ett fågelperspektiv.

 • De tre huvudparkerna finns alla med i reseplanen: Serengeti, Ngorongoro-kratern och Tarangire National Park.

 • Boendet är valt så att du får en bra plats med god sikt där migrationen passerar. Boendet är bekvämt, charmigt och ger mycket valuta för pengarna. Ta en titt på videorna under fliken Boende.

 • Safariguider som talar engelska och vet hur man följer migrationen så att du inte missar händelser som gnuer som korsar floderna. Våra guider känner till parkernas alla detaljer och har utbildning inom bevarande och djurliv.

Vilka dokument behöver jag för att resa till Tanzania?
Visum krävs när du reser till Tanzania. För närvarande kan detta erhållas online, vid ankomst till flygplatser och gränsövergångar, och är giltigt i 90 dagar. Ett giltigt pass är obligatoriskt. Ditt pass måste vara giltigt i minst 6 månader efter det datum du förväntar dig att lämna Tanzania.

Har stugor och läger myggnät?
Vi väljer noggrant ut boendet på safari så att du är bekväm och avslappnad och kan uppleva en unik atmosfär under din safari. Alla rum/tält under din safari är försedda med myggnät eller är insektssäkra för att skydda dig mot bett. Du rekommenderas också att använda insektsmedel för att skydda dig själv ytterligare, särskilt utomhus på kvällarna.

Är Tanzania säkert att resa till?
Tanzania anses allmänt vara ett säkert resmål för safaribesökare. Besökare bör följa säkerhetsriktlinjerna och vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder, som att undvika att gå ensamma på natten eller lämna värdesaker utan uppsikt.

När äger vandringen av gnuer rum?
Migrationen av gnuer äger vanligtvis rum i Tanzania mellan månaderna november och augusti, även om tidpunkten kan variera något beroende på vädret varje år. Migrationen är en kontinuerlig förflyttning av cirka 1,5 miljoner gnuer och ett stort antal zebror och gaseller över Serengeti-slätten i Tanzania på jakt efter färsk betesmark och vatten. I november och december finns gnuhjordarna i norra Serengeti nära den kenyanska gränsen, där de börjar kalva. När regnet upphör och torrperioden sätter i gång börjar flockarna flytta söderut på jakt efter vatten och färskt bete. I april och maj är flockarna vanligtvis i centrala Serengeti. I juni samlas gnuerna och andra växtätare vid floden Grumeti, där de måste korsa för att fortsätta sin resa söderut. I juli är flockarna vanligtvis i östra Serengeti; i augusti flyttar de in i den norra regionen av Ngorongoro Conservation Area.

Är det säkert att dricka vatten i Tanzania?
Att dricka kranvatten i Tanzania är generellt sett inte säkert, eftersom det kan innehålla skadliga bakterier och parasiter som kan orsaka sjukdomar som tyfus, kolera och hepatit A. Det är viktigt att bara dricka vatten på flaska eller filtrerat vatten för att undvika att bli sjuk. Du kan köpa vatten på flaska i de flesta butiker, hotell och restauranger i Tanzania. När du reser i Tanzania är det också viktigt att undvika att dricka vatten från källor som sjöar, floder och vattendrag, som också kan innehålla skadliga bakterier och parasiter. Används i stället vatten på flaska eller filtrerat vatten för att borsta tänderna och skölja munnen efter borstningen. Dessutom är det en bra idé att undvika is i drycker samt att skala frukt och grönsaker innan du äter dem för att minska risken för att få i sig förorenat vatten.

Vilka är de bästa nationalparkerna att besöka i Tanzania för en safari?
Tanzania är hem för många nationalparker, men de mest populära för safari är Serengeti National Park, Ngorongoro Crater, Tarangire National Park och Lake Manyara National Park.

Vilken typ av vilda djur kan jag förvänta mig att se på en Tanzania-safari?
Tanzania är hem för ett brett utbud av vilda djur, inklusive lejon, elefanter, giraffer, zebror, gnuer, flodhästar, bufflar, leoparder, geparder och många fågelarter.

Vilken är den bästa tiden på året att åka på Tanzania-safari?
Den bästa tiden att åka på en Tanzania-safari beror på dina preferenser. Den torra säsongen från juni till oktober är den bästa tiden för att se vilda djur, men det kan vara mycket folk och dyrare jämfört med andra delar av året. Den regniga säsongen från november till maj erbjuder frodiga landskap, färre folkmassor och lägre priser, men vissa parker kan vara stängda på grund av översvämningar.

Vilken typ av transport kommer att användas under min safari?
Våra safariturer är i 4×4-fordon, som är idealiska för att navigera i den svåra terrängen i nationalparkerna. Vissa safariturer kan också innefatta flyg till avlägsna områden eller vandringssafari.

Vad ska jag ha på mig på min safari?
Det är viktigt att klä sig i lager och packa funktionella och lättvättade kläder. Glöm inte att ta med solskyddsmedel, insektsmedel och en liten ryggsäck för att bära dina nödvändigheter på safari. Välj bekväma, praktiska och lämpliga kläder för väderförhållandena. Lättviktskläder som andas, t.ex skjortor, byxor och shorts i bomull eller linne. Långärmade skjortor och byxor kan också hjälpa till att skydda dig från solen, insekter och taggiga buskar. Neutralt färgade kläder som khaki, beige eller olivgrönt. Undvik ljusa färger eller mönster, eftersom de kan skrämma bort vilda djur eller locka till sig insekter. Stängda skor som sneakers eller vandringskängor är att rekommendera för vandringssafari eller naturvandringar. Sandaler eller flipflops kan bäras runt lägret men ger kanske inte tillräckligt med skydd för utomhusaktiviteter. En hatt eller keps för att skydda ditt huvud och ansikte från solen. Solglasögon skyddar dina ögon från starkt solljus. En lätt jacka eller tröja för kallare morgnar och kvällar. Badkläder om du planerar att besöka en lodge eller campa med pool. En regnjacka eller poncho om du reser under regnperioden.  

Inkluderat i priset:

 • Boende och alla måltider under safari
 • All transport
 • Måltider (som specificerats i reseplanen dagligen)
 • Skatter/moms
 • 4×4 transport med en engelsktalande lokal chaufför/guide
 • Vatten på flaska i safarifordonet
 • 24-timmars akutkontakt
 • Nationalparksavgifter

Exkluderat från priset:

 • Inrikes och internationella flyg
 • Luftballongutflykt i Tanzania
 • Inresevisum till Tanzania
 • Rese- och sjukförsäkring
 • Personliga föremål (souvenirer, reseförsäkring, visumavgifter, etc.)
 • Alkoholhaltiga och icke-alkoholhaltiga drycker under safari
 • Dricks (riktlinje för dricks 10,00 USD per dag)

Få en offert utan kostnad

 • Bästa pris garanti
 • Förfrågan är ej bindande
 • Din förfrågan skickas direkt till operatören
 • Dina kontaktuppgifter:
 • DD streck MM streck ÅÅÅÅ
 • Antal resenärer (valfrittl):
 • Ange ett nummer från 1 till 35.
 • Ange ett nummer från 0 till 9.