Spendera en dag på Salamabarnhemmet (Tillägg Tanzania)

Kategori: Etikett:

Spendera dagen med barn på Salamabarnhemmet efter en rundtur i staden Moshi. Den här dagen handlar om gemenskap och att dela med sig. På Salamacentret kan du träffa de lokala studenterna och bidra till deras utbildning genom att berätta om ditt liv och ditt yrke eller genom att läsa en bok till klassen. Dela med dig av din kunskap och erfarenhet eller skänk skolpersedlar från Moshimarknaden. Allt överskott från den här dagsturen går oavkortat till Salamabarnhemmet.

1600 kr
The Amazing Kids at Salama Center
Share a day at Salama Center
World Adventure Tours x Salama Orphanage
Classroom at Salama Center

Ladda ner resplan som pdf

Njut av en frukost på Springlands Hotel och ta sedan en dagstur för att utforska staden Moshi och den färgglada och livfulla marknadsplatsen. Besök stadens kulturella områden och kaffefarm. Om du väljer att handla till barnhemmet – saker såsom ris, socker och presenter till barnen, såsom skrivpapper, godis eller juice, så kan du göra det när du är i staden. Fortsätt genom att besöka Salama gemensamhetscenter och träffa de fantastiska barnen som ser fram emot att spendera en dag med dig. Varför inte läsa en saga för klassen? Eller berätta om ditt yrke? Vi ser det här som ett tillfälle för barnen att träffa folk från världens alla hörn som kan berika deras skolgång.

Detta samarbete går hand i hand med det arbete vi ständigt försöker göra i linje med vår hållbarhetspolicy.

ALLA INTÄKTER FRÅN DEN HÄR DAGSTUREN GÅR DIREKT TILL SALAMACENTRET

OM SALAMA CENTER

Salamacentret ”Community Vision and Better Future” (C.V.B.F) REG, NO, 07NGO/DB426 ligger i Moshi Kilimanjaro, Tanzania. Centret var ursprungligen grundat av Luka Martin Dalima, 2007 och öppnade i januari 2009 och leddes under ett registrerat NGO Företag LTD med en garanti att få ett särskilt ”community development registration”. Centret har åtagit att hjälpa samhället och det är vår tro att ”kulturen i Tanzania är värdefull och att barn utan föräldrar i första hand ska bo med familjemedlemmar och släktingar snarare än att flyttas från sitt närområde och placeras i institutioner”.

Därför är det viktigt att ge resurser till vårdgivare om vi ska avsluta fattigdomscykeln.

Vårt uppdrag är att skapa en bättre framtid för föräldralösa och övergivna barn genom att erbjuda näringsrik mat, hälsovård, utbildning och omhändertagande tjänster i en trygg miljö. Vi vill engagera den utökade familjen och det omkringliggande samhället för varje barns tillväxt och utveckling. Genom utvalda partnerskap med andra lokala organisationer kan vi se till att grundläggande behov möts och att barn och deras vårdnadshavare får det fysiska och känslomässiga stöd som de behöver.

Salama gemenskapscenter ligger i Mji mpya området i Moshi. Vi främjar en familjemodell där barn vi stöder placeras med sin utökade familj, när vi arbetar för att hjälpa varje vårdnadshavares förmåga att ta hand om barnen i sina hushåll.

Salamacentret står för skolutrustningen för grundskole-, och mellanstadieelever som går i statlig skola och erbjuder privatlärarundervisning till grundskoleeleverna i det omkringliggande samhället och vi har en förskola i Salamacentret som möjliggör för vårdnadshavare att gå till jobbet för att ta hand om sin familj.

Förskola: Öppet måndag till fredag från 8 på morgonen till 12, varpå vissa barn stannar till 17:30. Det är begränsat till yngre barn i vårt program för dessa barn är fortfarande för unga för att få gå i statlig skola, så de får komma till Salamacentret.

Program efter skolan: barn kommer till centret varje dag från måndag till fredag för att få extra undervisning i matte och engelska.

Yrkesutbildning: Särskild träning i skrädderi och affärsidkande erbjuds till folk i samhället

Hälsovård: Vissa av medlemmarna i programmet och även barn utanför programmet får hälsoförsäkring årligen och kan få tillgång till vård om de blir sjuka.

Hembesök för familjer i programmet: Vi utför hembesök till varje familj som är med i programmet för att utvärdera barnens utveckling och familjens generella hälsa.

Vi gör också hembesök för folk med HIV.

Månatlig träning för vårdnadshavare: Genom detta erbjuder vi vårdnadshavare rådgivning som riktar sig till att utveckla dem att identifiera sina egna behov och lösa sina egna utmaningar. Vårdnadshavare kan också ta del av stödgrupper och utbildningsverksamheter inom hälsa, uppfostran och andra relevanta frågor.

Årligen gör vi tre besök och uppföljningar för alla grundskole-, och mellanstadieelever för att försäkra oss om att varje barn gör akademiska framsteg.

Tjänster som erbjuds till våra familjer är månatliga matleveranser, medicinska tjänster och penningstöd för att täcka studenternas uniformer och extra mat hemma och i skolan. Vi har dock behövt skära ned på sistnämnda pga. brist på pengar. Vi hoppas kunna återuppta detta så snart som möjligt när vår organisations ekonomiska situation förbättrats.

Moshi, TZ
5:13 f m, december 2, 2022
19°C
overcast clouds
Vind: 3 mph
Tryck: 1014 mb
Synlighet: 10 km
Soluppgång: 6:11 am
Solnedgång: 6:29 pm

Inkluderat i den här dagsturen:

 • Moshi och kaffe-dagstur
 • Barnhemsbesök

Inte inkluderat i den här dagsturen:

 • Shopping för Salamacentret utefter de val ni gör

Få en offert utan kostnad

 • Bästa pris garanti
 • Förfrågan är ej bindande
 • Din förfrågan skickas direkt till operatören
 • Dina kontaktuppgifter:
 • DD streck MM streck ÅÅÅÅ
 • Antal resenärer (valfritt):
 • Ange ett nummer från 1 till 35.
 • Ange ett nummer från 1 till 9.