Simba Äventyrssafari i Tanzania

En prisvärd safari som kommer att ge dig minnen för livet, vi utmanar dig att hitta en safari till ett bättre pris! Besök de tre stora platserna på Norra kretsen, Serengeti National Park, Tarangire National Park och Ngorongoro Conservation området, avsluta sedan med ett dopp i det svala vattnet i Kikuletwa Hot Springs. Ett bra pris betyder inte att du behöver kompromissa med kvaliteten. Njut av resan!

Från 14500 kr
Cheetahs of the Savanna with AWAT

Boka din Simba äventyrssafari med World Adventure Tours för att vara säker på att det blir en minnesvärd resa. Vi är en certifierad **Travelife Partner**. Besök Serengeti National Park, en av världens mest berömda destinationer för vilda djur. Här har du möjlighet att bevittna den stora migrationen, där miljontals gnuer, zebror och andra djur rör sig över slätterna i sökandet efter mat och vatten. Du kommer också ha chansen att se de “Stora Fem” – lejon, elefanter, bufflar, leoparder och noshörningar – samt många andra fascinerande djur. Tarangire National Park är känt för sina imponerande baobab-träd och sina stora elefantflockar. Du kommer också ha möjlighet att se lejon, zebror, giraffer och många andra djur i deras naturliga miljö. Ngorongoro National Park är en UNESCO-världsarvslista och hem till den otroliga Ngorongoro-kratern. Denna enorma vulkanska krater är hem för en mångfald av vilda djur, inklusive lejon, elefanter, flodhästar och många andra. Du kommer också ha möjlighet att besöka den närliggande Maasai-byn och lära dig om den här fascinerande kulturens traditionella livsstil. Slutligen är Chemka Hot Spring en dold pärla som du inte vill missa. Denna naturliga varma källa ligger i Moshi och erbjuder den perfekta platsen att koppla av och varva ner efter en dag av utforskning. Det kristallklara vattnet är perfekt för simning, och den omgivande skogen erbjuder en fridfull och lugn miljö.

Ladda ner resplan som PDF

Dag 1

MOSHI | SPRINGLANDS HOTELL

Ankomst till Kilimanjaro flygplats. Din förare väntar på dig utanför tullen och kommer att hålla i en skylt med ditt namn. Din chaufför kommer att transportera dig till Moshi.

Övernattning Springlands Hotell (med frukost) eller liknande.

Dag 2

TARANGIRE NATIONALPARK | HIGHVIEW HOTELL

Välkommen till starten på din safari och välkommen till Tanzania! Du har valt en fantastisk plats för din safariresa och vi kommer börja med en introduktion innan vi påbörjar resan du har drömt om. Vi tror att du kommer att bli imponerad av Tarangire National Park. De flesta besökare älskar de distinkta formerna på baobabträden som avtecknas mot himlen, vilket gör att denna plats känns som ett afrikanskt sagolandskap. Eller så minns besökarna elefanterna som strövar överallt i parken. Om du har tur kommer du också att stöta på de stora katterna – särskilt lejon, geparder och leoparder – det är alltid möjligt här. Och det är nästan säkert att du kommer att kunna pricka av gnuer och giraff. Med ett trevligt läge en bit bort från huvudvägen erbjuder Karatu’s Highview Hotel enkla rum med myggnät och privata badrum. Faciliteterna inkluderar en pool, en restaurang med uteservering, en bar och en presentbutik. Det är en bra plats att bryta av resan mellan Lake Manyara och Ngorongoro.

Övernattning på Highview Hotell (med lunch, middag & frukost) eller liknande.

Dag 3

SERENGETI | SERENGETI WILDEBEEST CAMP

Du kommer aldrig att glömma tiden du tillbringar i Serengeti. Kanske blir det iakttagelser av leoparder och geparder när de visar sina färdigheter som fruktade jägare på slätterna och dalarna. Eller det där oförglömliga ögonblicket när en elefantfamilj vandrar vid sidan av ditt fordon, så nära att du nästan kan sträcka ut handen och röra vid dem. Eller första gången du hör ett lejon ryta. Sedan finns det stora flockar av bufflar, zebra eller gnuer så stora att de rör sig som en flytande flod över din horisont. Alla dessa upplevelser är möjliga i Serengeti, en av de vackraste parkerna i Afrika. Du kommer att njuta av ditt livs safariupplevelse på din guidade safari genom Serengeti National Park. En guide hjälper dig att hålla utkik efter stora katter, elefanter med mera när du kör genom så många klassiska safarilandskap.

Övernattning på Serengeti Wildebeest Camp (med lunch, middag & frukost) eller liknande.

Dag 4

SERENGETI | NGORONGORO WILD CAMP

Idag kommer du att ha en halvdags safari i Serengeti när du tar dig till Ngorongoro Conservation-området. Ngorongoro Wild Camp har en härlig avlägsen känsla i den södra delen av Ngorongoro Conservation Area och är lite bortanför det livliga kraterområdet. Ändå är det bara en kort bilresa från djurlivet. Safaritält och stugor utgör lägret, som giraffer ibland besöker. Det finns en bar, restaurang och pool här.

Övernattning på Ngorongoro Wild Camp (med lunch, middag & frukost) eller liknande.

Dag 5

NGORONGORO | SPRINGLANDS HOTELL

Idag besöker du Ngorongoro-kratern, en av Afrikas vackraste natursevärdheter, där du kommer att uppleva utomjordisk skönhet med extraordinära djurliv. Se när morgondimman rullar upp och över kraterkanten, och lägg märke till hur de branta väggarna antyder en plats olik alla andra. Utforska en förlorad värld bevarad i ett tillstånd av orörd isolering som skyddar lejon och hyenor, elefanter och svarta noshörningar, flamingos och gyllene schakaler. Det finns också skogar, flodhästfyllda sjöar, en saltpanna och hyena hålor, och du kommer aldrig att förlora känslan av att du har snubblat in i en safari-nöjespark där allt är vilt. Du kommer att vara baserad på Springlands Hotell Moshi för ditt besök i Ngorongoro Crater. Det är ett utmärkt ställe att återvända till i slutet av din safaridag.

Övernattning Springlands Hotell (med lunch, middag & frukost) eller liknande.

Dag 6

KIKULETWA HOT SPRINGS | AVRESA

Njut av de helande varma källorna i Kikuletwa, utanför Moshi–Arusha-vägen. Din safari i Tanzania närmar sig sitt slut, och vi är säkra på att du kommer att njuta av den lika mycket som vi har gjort – Karibu sana.

loader-image
Moshi, TZ
3:39 e m, juli 15, 2024
temperature icon 22°C
broken clouds
Humidity 64 %
Pressure 1021 mb
Wind 7 mph
Wind Gust: 9 mph
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:34 am
Sunset: 6:30 pm
loader-image
Kiratu, TZ
3:39 e m, juli 15, 2024
temperature icon 25°C
broken clouds
Humidity 38 %
Pressure 1013 mb
Wind 6 mph
Wind Gust: 6 mph
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:44 am
Sunset: 6:41 pm
loader-image
Ngorongoro, TZ
3:39 e m, juli 15, 2024
temperature icon 21°C
overcast clouds
Humidity 37 %
Pressure 1013 mb
Wind 3 mph
Wind Gust: 5 mph
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:45 am
Sunset: 6:42 pm

Denna Safari är ett utmärkt sätt att uppleva Norra kretsen om du har en begränsad budget. Men det betyder inte att du inte kommer att ha en oförglömlig resa. Här är vad du kan förvänta dig om du väljer denna resplan:

 • De tre huvudparkerna är alla en del av reseplanen: Serengeti, Ngorongoro-kratern och Tarangire National Park.

 • Boendet är bekvämt, charmigt och ger mycket valuta för pengarna. Ta en titt på videorna under fliken Boende.

 • Safariguider som talar engelska och känner till parkerna samt har utbildning inom bevarande och djur för en bra safariupplevelse.

 • Avsluta din resa med en dagsutflykt till Kikuletwa Hot Springs.

Vilka dokument behöver jag för att resa till Tanzania?
Visum krävs när du reser till Tanzania. För närvarande kan detta erhållas online, vid ankomst till flygplatser och gränsövergångar, och är giltigt i 90 dagar. Ett giltigt pass är obligatoriskt. Ditt pass måste vara giltigt i minst 6 månader efter det datum du förväntar dig att lämna Tanzania.

Har stugor och läger myggnät?
Vi väljer noggrant ut boendet på safari så att du är bekväm och avslappnad och kan uppleva en unik atmosfär under din safari. Alla rum/tält under din safari är försedda med myggnät eller är insektssäkra för att skydda dig mot bett. Du rekommenderas också att använda insektsmedel för att skydda dig själv ytterligare, särskilt utomhus på kvällarna.

Är Tanzania säkert att resa till?
Tanzania anses allmänt vara ett säkert resmål för safaribesökare. Besökare bör följa säkerhetsriktlinjerna och vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder, som att undvika att gå ensamma på natten eller lämna värdesaker utan uppsikt.

När äger vandringen av gnuer rum?
Migrationen av gnuer äger vanligtvis rum i Tanzania mellan månaderna november och augusti, även om tidpunkten kan variera något beroende på vädret varje år. Migrationen är en kontinuerlig förflyttning av cirka 1,5 miljoner gnuer och ett stort antal zebror och gaseller över Serengeti-slätten i Tanzania på jakt efter färsk betesmark och vatten. I november och december finns gnuhjordarna i norra Serengeti nära den kenyanska gränsen, där de börjar kalva. När regnet upphör och torrperioden sätter i gång börjar flockarna flytta söderut på jakt efter vatten och färskt bete. I april och maj är flockarna vanligtvis i centrala Serengeti. I juni samlas gnuerna och andra växtätare vid floden Grumeti, där de måste korsa för att fortsätta sin resa söderut. I juli är flockarna vanligtvis i östra Serengeti; i augusti flyttar de in i den norra regionen av Ngorongoro Conservation Area.

Är det säkert att dricka vatten i Tanzania?
Att dricka kranvatten i Tanzania är generellt sett inte säkert, eftersom det kan innehålla skadliga bakterier och parasiter som kan orsaka sjukdomar som tyfus, kolera och hepatit A. Det är viktigt att bara dricka vatten på flaska eller filtrerat vatten för att undvika att bli sjuk. Du kan köpa vatten på flaska i de flesta butiker, hotell och restauranger i Tanzania. När du reser i Tanzania är det också viktigt att undvika att dricka vatten från källor som sjöar, floder och vattendrag, som också kan innehålla skadliga bakterier och parasiter. Används i stället vatten på flaska eller filtrerat vatten för att borsta tänderna och skölja munnen efter borstningen. Dessutom är det en bra idé att undvika is i drycker samt att skala frukt och grönsaker innan du äter dem för att minska risken för att få i sig förorenat vatten.

Vilka är de bästa nationalparkerna att besöka i Tanzania för en safari?
Tanzania är hem för många nationalparker, men de mest populära för safari är Serengeti National Park, Ngorongoro Crater, Tarangire National Park och Lake Manyara National Park.

Vilken typ av vilda djur kan jag förvänta mig att se på en Tanzania-safari?
Tanzania är hem för ett brett utbud av vilda djur, inklusive lejon, elefanter, giraffer, zebror, gnuer, flodhästar, bufflar, leoparder, geparder och många fågelarter.

Vilken är den bästa tiden på året att åka på Tanzania-safari?
Den bästa tiden att åka på en Tanzania-safari beror på dina preferenser. Den torra säsongen från juni till oktober är den bästa tiden för att se vilda djur, men det kan vara mycket folk och dyrare jämfört med andra delar av året. Den regniga säsongen från november till maj erbjuder frodiga landskap, färre folkmassor och lägre priser, men vissa parker kan vara stängda på grund av översvämningar.

Vilken typ av transport kommer att användas under min safari?
Våra safariturer är i 4×4-fordon, som är idealiska för att navigera i den svåra terrängen i nationalparkerna. Vissa safariturer kan också innefatta flyg till avlägsna områden eller vandringssafari.

Vad ska jag ha på mig på min safari?
Det är viktigt att klä sig i lager och packa funktionella och lättvättade kläder. Glöm inte att ta med solskyddsmedel, insektsmedel och en liten ryggsäck för att bära dina nödvändigheter på safari. Välj bekväma, praktiska och lämpliga kläder för väderförhållandena. Lättviktskläder som andas, t.ex skjortor, byxor och shorts i bomull eller linne. Långärmade skjortor och byxor kan också hjälpa till att skydda dig från solen, insekter och taggiga buskar. Neutralt färgade kläder som khaki, beige eller olivgrönt. Undvik ljusa färger eller mönster, eftersom de kan skrämma bort vilda djur eller locka till sig insekter. Stängda skor som sneakers eller vandringskängor är att rekommendera för vandringssafari eller naturvandringar. Sandaler eller flipflops kan bäras runt lägret men ger kanske inte tillräckligt med skydd för utomhusaktiviteter. En hatt eller keps för att skydda ditt huvud och ansikte från solen. Solglasögon skyddar dina ögon från starkt solljus. En lätt jacka eller tröja för kallare morgnar och kvällar. Badkläder om du planerar att besöka en lodge eller campa med pool. En regnjacka eller poncho om du reser under regnperioden.   

Inkuderat i priset:

 • Måltider (som specificerats i avsnittet dag för dag)
 • Skatter/moms, Parkavgifter
 • 4×4 transport med engelsktalande lokal chaufför/guide enligt ovan
 • 24-timmars akutkontakt
 • Vatten på flaska i safarifordonet
 • Boende och alla måltider under safarin

Exkluderat från priset:

 • Inrikes och internationella flyg
 • Luftballongutflykt i Tanzania
 • Inresevisum till Tanzania
 • Rese- och sjukförsäkring
 • Personliga föremål (souvenirer, reseförsäkring, visumavgifter, etc.)
 • Alkoholhaltiga och icke-alkoholhaltiga drycker under safari
 • Dricks (riktlinje för dricks 10,00 USD per dag)

Få en offert utan kostnad

 • Bästa pris garanti
 • Förfrågan är ej bindande
 • Din förfrågan skickas direkt till operatören