Privat Safari Zimbabwe & Botswana – Zambezi till Okavango Delta

Börja i Victoriafallen och sluta i Maun! Denna privata safariresa börjar i Zimbabwe och slutar i Botswana. Njut av en 10-dagars upplevelse till Victoriafallen, Chobe nationalpark, Nata Bird Sanctuary och till det UNESCO-listade Okavango Delta – där stjärnorna lyser overkligt starkt på den ovanligt mörka natthimlen. Denna resa har strösslats med kulturella aktiviteter som Boma Dinner and Drum Beat Experience, Bushman Walk och Surikat-Upplevelse. Vi är ett Travelife-certifierat företag vilket innebär att du kan njuta av en resa som har ett hållbart förhållningssätt. Denna resplan inkluderar boende på hotell, vildmarkscamping, samt en expertguide, måltider, transporter och mer.

Från 27 300 SEK
Leopard Luxury Safari with AWAT
Incredible landscapes with World Adventure Tours Safaris
Wildlife in herds with World Adventure Tours
Tarangire National Park with World Adventure Tours

HÖJDPUNKTER

Besök Victoriafallen, ett av världens sju underverk

Njut av ett autentiskt möte med afrikansk kultur med traditionell mat, rytmiska trumslag och livlig dans

Spännande game drives i det vilda och natursköna Chobe National Park

Njut av en solnedgångskryssning och bevittna en oförglömlig glöd när solen går ner

Campa under stjärnorna för episka nattvyer – en sann kosmisk show

Navigera på kanot genom naturens labyrint, UNESCO-listade Okavango Delta Channels

Ett oförglömligt äventyr genom de vackra landskapen i Zimbabwe och Botswana!

Det här är den Södra Afrika-resan som du alltid drömt om. Varje dag är ett nytt äventyr, som börjar i Zimbabwe med en guidad rundtur i Victoriafallens naturliga underverk och en utflykt till den lokala byn där du kan få en smak av Zimbabwes pulserande kultur och historia. Utforska de lokalt handgjorda skatterna på marknaderna och bli en del av den afrikanska kulturen med trumslag och smaker av traditionell mat.

Åk vidare till Botswana och njut av spännande game drives som tar dig närmare det vilda afrikanska djurlivet än du någonsin kunde föreställa dig, och otroliga solnedgångar som du aldrig kommer att glömma. Gweta Logde låter dig skåda stjärnorna på en av de mörkaste himlarna på jorden med vyer som gör dig mållös, och camping i Makadikgadi Pans saltöken ger dig möjligheten att interagera med surikater och Sanfolk i deras naturliga habitat.

Mokoro (lokal kanot) transporterar dig genom deltakanalerna i Okavango Delta, från UNESCO: s världsarvslista, till en ö där du kommer att uppleva en vildmarksandring guidad av lokala invånare. Du kommer att lära dig hemligheterna hur man överlever i denna vilda terräng, från spårningsfärdigheter till medicinsk användning av inhemska växter.

Avsluta din resa tillbaka på campingen med middag och historieberättande runt elden, och återvänd hem med minnen från ditt afrikanska äventyr.

Dag 1

VICTORIA FALLS AIRPORT | VICTORIA FALLS PIONEERS LODGE

Vid ankomsten till flygplatsen kommer du att tas emot av en vänlig och professionell representant från kontoret som lätt kan identifieras med uniformen och identifikationsbrickan. Hon/han kommer att hålla en tavla med ditt namn för enkel identifiering. Du kommer att få åka till Pioneers Lodge i en shuttlekombi. Pioneers Lodge är ett utmärkt val för dem som vill uppleva det bästa av Victoriafallen.
Efter en lunch på lodgen är det dags för en guidad tur till fallen. Turen börjar vanligtvis med en introduktion till Victoriafallen från en kunnig guide. Du kommer att lära dig om den geologiska formationen, urbefolkningen i regionen och historien om fallen, inklusive dess upptäckt av europeiska upptäcktsresande.

Övernattning på Victoria Falls Pioneers Lodge (helpension)

Dag 2

VICTORIA FALLS GUIDED TUR | VICTORIA FALLS PIONEERS LODGE

Efter frukost åker du iväg för en guidad rundtur i de magnifika Victoriafallen.

LOKAL BY-UPPLEVELSE:
Om du väljer att lägga till denna aktivitet kommer du att åka vidare för att upptäcka byn, vilket ofta börjar med en kort introduktion om historien och betydelsen av byarna i Victoria Falls-regionen. Du kommer att lära dig om deras ursprung, utveckling och den kulturella mångfald som finns där. Du kommer att ha möjlighet att utforska lokala marknader där invånarna köper och säljer varor. Detta är en chans att se vardagens liv och rörelse och kanske köpa några lokalt tillverkade souvenirer.

DRUMBEAT-UPPLEVELSE:
Tillbaka på din lodge kommer en Boma Dinner och Drum Beat Experience att finnas i beredskap för dig. Detta är en unik och oförglömlig kulturkväll i Victoriafallen, Zimbabwe. Den kombinerar smakerna från det traditionella afrikanska köket med rytmen och energin från afrikansk trumma och dans. Gäster uppmuntras ofta att bära traditionella afrikanska kläder, som färgglada omslag eller skjortor, vilket bidrar till den uppslukande känslan av evenemanget. Hjärtat i upplevelsen är en fest i bufféstil med ett brett utbud av afrikanska rätter. Du kommer att ha möjlighet att prova traditionella zimbabwiska rätter, inklusive saftigt grillat kött, grytor, grönsaker och olika tillbehör. Vegetariska och veganska alternativ är vanligtvis också tillgängliga.

Övernattning på Victoria Falls Pioneers Lodge (helpension)

Dag 3-4

KASANE – CHOBE | CHOBE NATIONAL PARK | KWALAPE LODGE

Efter frukost checkar du ut och fortsätter till Botswana i 2 nätter, där du ska bo på Kwalape Safari Lodge. Denna lodge är ett utmärkt val för resenärer som letar efter en avkopplande och prisvärd safariupplevelse i Botswana.

Du kommer att åka till Kasane-Chobe, som ligger 70 km bort. Vid gränsen hjälper din guide dig med immigrations- och visumprocessen. Under dessa dagar kommer du att njuta av game drives i gryningen i Chobe National Park Boat Cruise på dag 4.

** Observera att visumavgifterna är på din egen bekostnad. (Priserna varierar från $30-50 pp)

Övernattning på Kwalape Lodge (helpension)

Dag 5

NATA BIRD SANCTUARY | NATA LODGE

Efter frukost åker du med din guide till Nata Lodge, som ligger bara ett stenkast från den förtrollande nationalparken Makgadikgadi Pans. Så fort du anländer kommer ni att gå på fågelskådning i solnedgången vid Nata Bird Sanctuary, som är en fristad för lugn och ro. De vidsträckta, öppna landskapen och saltökens skarpa skönhet skapar en unik bakgrund för fågelskådning, vilket gör det till en lugn och meditativ aktivitet.

Övernattning på Nata Lodge (helpension)

Dag 6

MAKGADIKGADI PANS | SANFOLK & SURIKAT UPPLEVELSE | GWETA LODGE

Efter frukost bär det av till Gweta Lodge. Gweta erbjuder en unik möjlighet att campa under den afrikanska natthimlen. Upplev magin med stjärnskådning på en av världens mörkaste himmlar. Vi räknar med att du anländer runt lunchtid och kommer då att äta lunch på restaurangen. Efter det kommer du att förberedas för en fantastisk övernattnings-upplevelse i saltöken. En natt i Makgadikgadi Pans erbjuder en djupgående och introspektiv upplevelse, så att du kan begrunda den majestätiska naturen och din plats i den. Där kan du göra naturvandringar för att interagera med surikaterna och Sanfolket.

Övernattningscamping ute i saltöken (helpension)

Dag 7

MAUN | VALFRI FLYGSAFARI | JUMPSTREET CHALETS

Njut av din frukost och åk sedan till Maun, där du kommer att välkomnas i Jumpstreet Chalets. Din inkörsport till ett oförglömligt äventyr i hjärtat av Botswanas vildmark. Den här dagen kan du boka en VALFRI AKTIVITET, ett Flygsafari för att utforska området.
** Observera att Flygsafarit är en extra kostnad ($325 för 30 min av 2 Pax).

Övernattning på Jumpstreet Chalets (helpension) eller liknande

Dag 8-9

MOKORO STATION | KANOT & VILDMARKSVANDRING | OKAVANGO ISLAND | CAMPING

Efter frukost åker du till Okavango Delta Overnight Excursion med Mokoro (lokal kanot). Du kommer till Mokoro-stationen, där du kommer att mötas av de lokala invånarna som tar dig med på Mokoro genom deltakanalerna tills du når en ö där du slår läger för natten. Innan du paddlar kanot kommer ledaren att välkomna och informera dig om säkerhetsåtgärderna när du är i en Mokoro och gör vildmarksvandringar.

Din guide kommer att lära dig om floran och faunan som gör dessa öar till deras hem. Du kommer att lära dig om inhemska växters medicinska användning, lokalinvånarnas spårningsförmåga och överlevnadshemligheterna i denna vilda terräng. Efter aktiviteterna kommer du att åka tillbaka till campingen, ta en varm dusch före middagen och avsluta med att umgås runt elden innan läggdags.

Övernattningscamping (helpension)

Dag 10

MAUN INTERNATIONAL AIRPORT | AVRESA

Du återvänder till Maun, får en möjlighet att fräsha upp dig vid lodgen och släpps sedan av på Maun International Airport för din resa tillbaka hem fylld med minnen från Zimbabwe och Botswana.

VICTORIA FALLS PIONEERS LODGE

“Pioneers” är den senaste pärlan i utbudet av boende i Victoria Falls, Zimbabwe. Korta 2,5 km från de magiska Victoriafallen, och belägen i en fridfull bostadsförort, har denna lodge ett idealiskt läge. Den nostalgiska eran av pionjärupptäckare har blandats perfekt med moderna bekvämligheter för att möta alla krav från dagens resenärer.

 

KWALAPE LODGE

Kwalape Safari Lodge, nära Kasane och entrén till Chobe National Park, erbjuder en unik vilkmarksupplevelse en bit bort från floden. Lodgen ståtar med lummiga trädgårdar som omger sina boenden och campingplatser, lättillgängligt från Kasanes huvudväg och bara 15 km från entrén till parken.

Här kan du kan koppla av i den stora poolen mellan spelaktiviteter och lyxa med gratis Wi-Fi i restaurangen och baren. Det är en idealisk bas för att utforska Chobe National Park och Victoriafallen.

 

NATA LODGE

Nata Lodge ligger bredvid Botswanas fascinerande saltöken och är på vägen till överallt! Nata Lodge är en bekväm roadtrip-paus, älskad av campare, glampare och äventyrare för sin goda mat, kalla öl, utbud av prisvärda och välskötta boenden och enkel tillgång till den bästa saltökensolnedgången – din oas över natten väntar!

 

GWETA LODGE

Gweta Lodge ligger bara en kort bit från Makgadikgadi Pans National Park, vilket gör Gweta Lodge till porten till Makgadikgadi saltöken där du kan besöka de mycket underhållande surikaterna, se de imponerande baobabträden och regionens otroliga biologiska mångfald. Denna oas har en bar, restaurang, pool, avslappnade sittplatser, camping och gratis WIFI.

 

JUMPSTREET CHALETS

Jump street chalets är den perfekta anläggningen för ett enkelt stopp och en perfekt språngbräda till Moremi Game Reserve, Chobe och flera andra av Botswanas nationalparker och platser längre bort. Beläget i ett lugnt område i utkanten av Maunand och en 15 minuters bilresa från Mauns internationella flygplats. Jump Street’s lugna trädgårdar är omgivna av blyträträd med en utomhuspool som låter dig koppla av. Restaurangen LINYANTI erbjuder frukost och à la carte-meny. Berömda sydafrikanska viner och lokal öl från Botswana är tillgängliga för att komplettera din måltid. Braai och grill kan ordnas på begäran.

loader-image
Zimbabwe, ZW
1:32 e m, juli 15, 2024
temperature icon 31°C
clear sky
Humidity 7 %
Pressure 1015 mb
Wind 4 mph
Wind Gust: 6 mph
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:37 am
Sunset: 5:42 pm
loader-image
Botswana, ZA
1:32 e m, juli 15, 2024
temperature icon 25°C
clear sky
Humidity 31 %
Pressure 1019 mb
Wind 5 mph
Wind Gust: 5 mph
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:40 am
Sunset: 5:26 pm
loader-image
Victoria Falls, ZW
1:32 e m, juli 15, 2024
temperature icon 31°C
clear sky
Humidity 8 %
Pressure 1016 mb
Wind 6 mph
Wind Gust: 7 mph
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:47 am
Sunset: 5:56 pm

Denna resa erbjuder den perfekta blandningen av naturlig skönhet, kulturell fördjupning och spännande möten med vilda djur som ger dig allt du förväntar dig av en afrikansk utforskning och mer.

 • Oförglömliga landskap: Upplev Zimbabwes och Botswanas fantastiska skönhet, från Victoriafallen till Makadikgadi Pans saltöken.
 • Kulturell cocktail: Smaka på Zimbabwes pulserande kultur med guidade turer genom lokala byar och spännande marknader.
 • Spännande djurliv: Kom i kontakt med det afrikanska djurlivet på game drives, stjärnskåda vid Gweta Lodge, slå läger i Makadikgadi Pans saltöken och ge dig ut på en Mokoro-resa i det UNESCO-listade Okavango Delta.

Detta är det perfekta äventyret för dem som vill se det “riktiga Afrika” från dess mest imponerande sida. Upptäck de fantastiska landskapen i Zimbabwe och Botswana, från de dånande Victoriafallen till de stora Makadikgadi Pans saltökenslätterna, varje dag bjuder på nya förtrollande naturliga underverk.

Upplev Zimbabwes livliga kultur och historia genom guidade turer och besök i lokala byar. Dyk rakt in i den afrikanska kulturen med traditionella trumslag, smaker och lokalt handgjorda skatter från livliga marknader.

Spännande game drives kommer att föra dig nära det vilda afrikanska djurlivet och stjärnskådning under en av världens mörkaste himmel kommer att göra dig knäsvag. Camping i Makadikgadi Pans saltöken ger dig chansen att interagera med surikater och Sanfolk i deras naturliga habitat och en Mokoro-resa genom det UNESCO-listade Okavangodeltat tar dig med på vildmarksvandringar guidade av lokala invånare, och avslöjar hemligheterna till överlevnad i naturen.

 

Välj denna resplan för ett äventyr som kombinerar naturliga underverk och nära interaktion med självaste Moder Jord.

Vilka dokument behöver jag för att resa till Botswana?
Du behöver ett pass som är giltigt i minst sex månader efter ditt inresedatum. Medborgare i de flesta länder behöver ett turistvisum för att komma in i Botswana. Ansökningsdetaljer och formulär finns på Botswanas ambassads webbplats. Visum kan också erhållas vid ankomst. Om du anländer från ett land där gula febern är endemisk (som Kenya), behöver du ett immuniseringsintyg eller hälsokort. Kom ihåg att alltid kontrollera den senaste reseinformationen om COVID-19. Mer hälsoinformation finns också på ambassadens webbplats.

Behöver jag boka i förväg?
Vi rekommenderar att du bokar din resa 3-6 månader i förväg, speciellt om du reser under högsäsong från juni till slutet av oktober. Under december till februari kan det också vara högtryck.

Hur säkert är vattnet och maten i Botswana?
Det är bäst att dricka vatten på flaska när du reser i Botswana. Håll dig undan från is, råa grönsaker och sallader när du äter på gaturestauranger. Vid kusten är skaldjur och fisk oftast färska, men se till att allt är vällagat. För att vara säker rekommenderar vi ett icke-aktivt koleravaccin som “Dukoral”.

Vilken valuta används i Botswana?
Den officiella valutan som används i Botswana är Pula. USD, euro, brittiska pund och sydafrikanska rands accepteras också. Större internationella kreditkort accepteras på de flesta hotell och det finns även uttagsautomater tillgängliga i hela Botswana med lokal valuta.

Finns det malaria i Botswana?
En stor del av Botswana har inte malaria. Men i de norra regionerna – inklusive Chobe och Okavangodeltat – finns det det. Vänligen kontakta en reseläkare 1 månad innan du reser för att få reda på anti-malariamedicin och andra förebyggande åtgärder.

När är bästa tiden att resa till Botswana?
I allmänhet upplever Botswana 2 olika årstider, den regniga och den torra säsongen. Även om Botswana är ett mycket stort land, täcker Kalahariöknen ungefär 80 % av det. Regnperioden börjar runt november och varar till ungefär mars. Det här är en bra tid att se vildmarken förvandlas till ett frodigt paradis där resenärer kan upptäcka rovdjur och babydjur – det är viktigt att notera att några läger och boenden i Okavangodeltat stänger under denna period, så kom ihåg att kolla med oss ​​innan du bokar. Men många läger håller öppet under denna period och är mycket billigare än under högsäsong. Den torra säsongen sträcker sig ungefär från april till oktober. Det här är den bästa tiden att se allt vilt, eftersom vildmakren tunnar ut sig och djuren flockas till vattenhål. Vädret börjar bli varmt i slutet av september och oktober kan bli väldigt varmt. 

Vad händer om jag blir sjuk eller skadad på safari?
Eventuella hälso- eller medicinska nödsituationer kommer att behandlas. Om ditt tillstånd kräver sjukhusvistelse kommer du omedelbart att föras till närmaste sjukhus. Se till att du har en rese- och sjukförsäkring. Det är absolut nödvändigt. Fråga oss om du behöver råd om försäkring.

Behöver jag försäkring/reseskydd?
Reseförsäkringen ger vanligtvis täckning för en rad oförutsedda händelser som kan inträffa före och under din resa. Det är fördelaktigt om du reser till ett främmande land, deltar i högriskaktiviteter eller om du har redan existerande medicinska tillstånd som kan kräva läkarvård under din resa.

Kan jag begära specifika dietförfrågningar?
Ja, i många fall kan du begära specifika kostkrav när du reser, särskilt när det gäller flyg, hotell och researrangörer. Det rekommenderas att göra dessa förfrågningar i förväg, helst vid bokningstillfället för att undvika missförstånd eller olägenheter under din resa.

Inkluderar priset någon försäkring?
Nej, i kostnaden ingår inte någon försäkring. Det är tillrådligt för dig att skaffa din personliga reseförsäkring innan du ger dig ut på en internationell resa.

Vaccinationer innan din resa till Botswana?
Botswana kräver inte officiellt några specifika immuniseringar för inresa i landet. Det är dock viktigt att notera att rutinvaccinationer är uppdaterade såsom mässling-påssjuka-röda hund, difteri-stelkramp-kikhosta, varicella, polio och influensa. Tyfus och hepatit A. Gula febern om du reser från ett land med risk för överföring av gula febern.

Luxury Safari with World Adventure Tours
Luxury Safari with World Adventure Tours

Inkluderat i priset:

 • Transfer till och från flygplatsen
 • Transfer genom hela Safariresan och drop off till flygplatser eller färjor enligt gästens begäran
 • Boende (Enligt beskrivningen i resplanen)
 • Alla måltider (Frukost, Lunch & Middag)
 • Gatepass och parkavgifter
 • Professionella Guider
 • Vatten på flaska 
 • Aktiviteter enligt resplanen

Pris inkluderar inte:

 • Visa
 • Internationella flyg – Vänligen kontakta oss för att organisera dina internationella flygningar
 • Inrikesflyg – Vänligen kontakta oss för att organisera dina inrikesflygningar
 • Flygsafari (valfri dag 7) – Vänligen kontakta oss för att organisera ditt flygsafari
 • Rese- och sjukförsäkring – Vi rekommenderar våra kunder att köpa försäkringar i sina hemländer
 • Drycker (alkoholhaltiga drycker på egen bekostnad)

 

Vi finns här för att hjälpa dig med allt som inte ingår i priset. Din komfort är vår främsta prioritet

Få en offert utan kostnad

 • Bästa pris garanti
 • Förfrågan är ej bindande
 • Din förfrågan skickas direkt till operatören