Original Maasai Lodge Tanzania

Spendera några oförglömliga dagar på Original Maasai Lodge. Ät den lokala maten, lär dig sjunga Massaifolkets sånger och dansa deras danser. Lyssna på deras fantastiska historieberättare eller varför inte träna dina spjutkastarkunskaper? Lev en hel dag som en massai och valla boskap, eller förbered mat tillsammans med medlemmar av stammen. Upplev allt detta i miljön av den vackra Original Maasai Lodge med alla bekvämligheter du kan önska dig, inklusive frukost på savannen, bastu och massage. Så klart kan du bara hänga vid poolen och njuta av den fantastiska utsikten.

Pris från 8900 kr
Naturvandring med World Adventure Tours
Maasadanser med World Adventure Tours
Ett rum med utsikt på Maasai Lodge med AWAT
Poolområde och bastu vid Maasai Lodge med AWAT

Denna äventyrsresa är arrangerad av medlemmar av Maasaistammen och är en del av ett större icke-vinstdrivande projekt som tillhandahåller hälsovård och utbildning till maasaierna. Original Maasai Lodge är en del av Afrika Amini Alama, en registrerad välgörenhetsorganisation. Njut av en oförglömlig semester som också bidrar positivt till Maasaifolket.

Detta samarbete går hand i hand med det arbete vi ständigt försöker göra i linje med vår hållbarhetspolicy.

 

LADDA NER RESPLAN SOM PDF

Dag 1

UPPHÄMNTNING | ORIGINAL MAASAI LODGE

Vår chaufför plockar upp dig på din anvisade plats. Det är en 1,5-2 timmarsfärd genom orört vilt maasajterritorie till den traditionella maasajhyddan.Den är byggd och drivs av maasajerna och här får du natur, kultur och avslappning och har utsikt över Kilimanjaro. Lär känna maasaierna genom berättelser runt lägerleden, spjutkastning och traditionella danser. Poolen, massagerummen, bastu och vilorummen är perfekta för avslappning. Med totalt 16 bungalows kan vi garantera exklusivitet, individualitet och äkthet. När du anländer till hyddan checkar du in och arrangerar nästa dags aktiviteter tillsammans med föreståndaren för anläggningen. Efter det är din tid helt och hållet inställd på att du ska slappna av och acklimatisera dig. Njut av swimmingpoolen, bastun, massagen (kostar extra) och vår spegelgrotta för att slappna av.

 

Övernattning på Original Maasai Lodge (Helpension)

Dag 2

NATURPROMENAD MED GUIDE | ORIGINAL MAASAI LODGE

Efter frukost får du utforska maasaifolkets medicinska plantor med hjälp av en naturläkarguide. På den här promenad genom maasailandet får du tillfället att lära dig allt om maasaikulturen och deras läketraditioner från din guide, och få en djup insikt i maasaifolkets vardagsliv. På väg kan du springa på boskap ledda av unga massaibarn och till och med få se några zebror eller antilooper. Återvänd till hyddan på eftermiddagen för lunch och avkoppling.

Maasaiinteraktion
Strax efter skymning kommer Maasaierna visa upp sina färdigheter i spjutkastning. När du får prova på att kasta ett spjut kommer dina sinnen eggas av äventyrliga fantasier om att dräpa ett lejon. Efteråt får du chansen att bevittna traditionella danser medan solen går ned bakom berget Meru. Vid lägerelden lär du dig allt om maasaikulturen och får ställa allehanda frågor innan du går till middagen.

 

Övernattning på Original Maasai Lodge (Helpension)

Dag 3

LEV EN DAG SOM EN MAASAI | ORIGINAL MAASAI LODGE

idag kommer du ha möjlighet att själv pröva på traditionella maasaikläder. Vi tillhandahåller ett begagnat däck, kassava, majs, sötpotatis, mjölkpulver, te och tillräckligt med vatten. I maasailandet kommer du snart hitta en boskapshjord där ett maasaibarn hjälper dig valla dem till sin destination med hjälp av visslingar. Mjölka kor och getter i en av maasaibosättning och ta en titt på deras boplatser (bomas). Efter en sen brunch kommer män hjälpa dig samla helande plantor, slakta en get och förbereda en get på eldstaden. Kvinnor kommer samla brasved och reparera sina maasaihus. Du är välkommen att hjälpa dem för att uppleva utmaningarna med att leva som en massai. På nästa stop kommer du lära dig göra skor från gamla däck, typiska maasaiskor som vanligtvis håller i 5-8 år. Avsluta kvällen med ett speciellt geteldsfirande och danser. Under hela dagen kommer du att åtföljas av en av våra massijguider som kommer att förklara för dig den djupare meningen med massaiers liv.

En oförglömlig upplevelse!

 

Övernattning på Original Maasai Lodge (Helpension)

Dag 4

BUSHFRUKOST | AVRESA

Dagens start kommer ske något tidigare än vanligt. Vi kommer att börja dagen tillsammans med djuren som lever på maasaisavannen. Vår öppna Land Rover kommer att föra dig mitt i den gryende naturen, där du kan uppleva din bushfrukost. Medan du dricker ditt morgonkaffe kommer du ha tid att känna den afrikanska solen som sakta blir starkare och skarpare. Se antiloper, giraffer och deras zebrakamrater, eller hör dem beta runt omkring dig. Du kommer återvända till hyddan runt mitten av förmiddagen, runt 11 för att förbereda din avfärd till nästa destination eller flygplatsen.

Allt överskott från detta resepaket går oavkortat till Africa Amini Alama organisationen.

 

 

 

 

 

Arusha, TZ
4:56 e m, september 25, 2023
27°C
broken clouds
Vind: 10 mph
Tryck: 1011 mb
Synlighet: 10 km
Soluppgång: 6:21 am
Solnedgång: 6:28 pm

Massaifolket har en rik kultur och tradition som skiljer sig mycket från västerländska kulturer. Att bo med dem i Original Maasai Lodge kan ge en unik möjlighet att lära sig om deras seder, övertygelser och sätt att leva.

 • Denna reseplan säkerställer att du kommer in i massajernas värld. Det här är inte en 30-minuters rundtur, utan en 4-dagars vistelse som verkligen gör att du får veta vad massajerna handlar om och på deras villkor.
 • All personal i lodgen är massajer.
 • Hotellet är bekvämt och charmigt, med fantastisk utsikt, och allt har en massajprägel, från pärldetaljer till rutiga Massai-vävda filtar.
 • Aktiviteterna är roliga och inspirerande och får dig att engagera dig i massajernas livsstil på ett inspirerande sätt och bidra till en god sak. Detta är ett modernt sätt att bidra tillbaka till samhällen.

Massaifolket är känt för sin varma gästfrihet och välkomnande natur. Genom att leva med dem kan du uppleva deras generositet och vänlighet från första hand. Massaierna lever nära naturen och förstår landet och dess vilda djur på djupet. Att bo med dem kan ge en möjlighet att utforska och uppskatta den naturliga miljön.

Familjekul med World Adventure Tours
Cykeltur i Maasailandet med World Adventure Tours

Inkluderat i priset:

 • Helpensionsboende (frukost, lunch och middag)
 • Transport upphämtning och avlämning
 • Pool och bastu faciliteter
 • Guidad naturpromenad
 • Maasaikulturella evenemang och interaktioner som beskrivs i resplanen
 • Bushfrukost

Exkluderat från priset

 • Inrikes eller internationella flyg
 • Inresevisum till Tanzania
 • Rese-, och hälsoförsäkringar
 • Dricks till guide, hotellpersonal och bärare
 • Mat, dryck och utflykter/aktiviteter som inte står med i resplanen
 • Spafaciliteter – exempelvis massage och behandlingar
 • Övriga personliga tillhörigheter, tvätt, telefonavgifter och porto

Få en offert utan kostnad

 • Bästa pris garanti
 • Förfrågan är ej bindande
 • Din förfrågan skickas direkt till operatören
 • Dina kontaktuppgifter:
 • DD streck MM streck ÅÅÅÅ
 • Antal resenärer (valfrittl):
 • Ange ett nummer från 1 till 35.
 • Ange ett nummer från 0 till 9.