Camp Your Way, Norra Namibia & Skelettkusten Safari

Boka resan ”Camp Your Way, Norra Namibia & Skelettkusten Safari” med World Adventure Tours för en upplevelse du sent kommer att glömma. Vi är stolta över att kunna säga att vi är en certifierad Travelife Partner. Denna 7-dagars resa ger dig den perfekta upplevelsen av allt som norra Namibia har att erbjuda. Njut av vilda djurmöten på Mt Etjo Okonjati Nature Reserve och Etosha National Park innan vi tar oss vidare till Himba-stammens rika kultur. Vi utforskar Namibias Skelettkust och besöker sälarna vid Cape Cross innan vi avnjuter vår sista natt på turen i Swakopmund, Namibias äventyrshuvudstad. Här kan vi njuta av ett antal valfria adrenalinhöjande aktiviteter, från sandboarding till fyrhjuling och mer, innan vi återvänder till Windhoek, där vår resa avslutas.

Från 15400 kr
Leopard Luxury Safari with AWAT
Incredible landscapes with World Adventure Tours Safaris
Wildlife in herds with World Adventure Tours
Tarangire National Park with World Adventure Tours

Ge dig ut på en safari i norra Namibia och Skelettkusten med World Adventure Tours för en hållbar resa. Vi är också stolta att kunna säga att vi är certifierade Travelife Partners. Denna intensiva 7-dagars resa ger en fängslande glimt av norra Namibias underverk.

Börja ditt äventyr med att möta viltlivet på Mt Etjo Okonjati Nature Reserve och Etosha National Park, där naturens skönhet vecklar ut sig framför dina ögon. Fördjupa dig i Himba-stammens rika kultur och få en djupare förståelse för Namibias ursprungliga arv.

Vår resa fortsätter längs Namibias förtrollande Skelettkust, där vi besöker de förtrollande sälarna vid Cape Cross. När vi avslutar vår expedition i den livliga staden Swakopmund, Namibias äventyrshuvudstad, kan du njuta av ett urval av spännande valfria aktiviteter, som sandboarding och fyrhjuling, innan vi återvänder till Windhoek, där vår oförglömliga resa når sitt slut.

Upplev norra Namibias hisnande landskap, viltliv, kultur och äventyr, allt medan du reser ansvarsfullt med World Adventure Tours.

Ladda ner resplan som PDF

Dag 1

*LÖRDAG* WINDHOEK – OKONJATI NATURRESERVAT 230KM | MT. ETJO CAMPING

Du kommer att hämtas från ditt boende som ligger inom Windhoeks stadsgränser kl. 07:15 och transporteras till huvudkontoret för ett kort möte före avresan. På väg norrut gör vi vårt första stopp i den lilla staden Okahandja, där vi hittar Namibias största marknad för träsnideri. Hantverkare från hela Namibia kommer hit för att visa upp ett brett utbud av stora och små föremål. Här har du möjlighet att köpa en genuin namibisk souvenir och samtidigt stödja de lokala konstnärerna och företagen.

Resan går sedan vidare till vår övernattningsdestination på Mount Etjo camping, som ligger i anslutning till det privata Okonjati- reservatet. Efter att ha slagit läger och ätit lunch kör vi de tre kilometerna till lodgen, där det finns tid att utforska området och ta ett dopp i poolen.

Lodgen är byggd i en attraktiv marockansk stil med röda terrakottabyggnader och rikligt med palmer och gräsmattor. Runt lodgen och i hela Okonjati-reservatet har regnvattendammar byggts som,efter bra regn, skapar stora pooler och små sjöar. Sjön runt lodgeområdet försörjer en liten population av flodhästar. Livsmiljön som dessa enorma ”vattenkor” har vid lodgen är konstgjord eftersom flodhästar inte förekommer naturligt i denna halvökenregion i Namibia. Det ger oss dock privilegiet att kanske se och fotografera denna ikoniska afrikanska art.

Därefter är det dags för vår första safari. Vi träffar vår lokala guide och går ombord på öppna safaribilar för en cirka tre timmar lång utflykt till reservatet. Reservatet är stort, 36 000 hektar, och det är lika rikt på magnifika landskap som det är av vilda djur. Terrängen är full av enorma kopparröda och grå termithögar och rik på inhemsk vegetation som domineras av Vachellia, ”Thorn scrub” Mopaniträd. Okanjati-reservatet är i stort sett fritt från invasiva växter. Detta möjliggör områden med öppna och halvöppna gräsmarkssavanner, som korsas av många torra bäckar och flodbäddar. Perfekt för djur och perfekt för oss eftersom det öppna landskapet gör viltskådning och fotografering till ett nöje.

Vi hoppas på att se stortvilt, elefanter och noshörningar i synnerhet men vi håller också utkik efter giraffer och andra mindre arter också. Springbockar, gnuer, impala och kudu är vanligt men även däggdjur som vårtsvin, stenbock och damara dik-dik väntar på att bli upptäckta av skarpa ögon.

I bushen och runt vattenhålen är djur- och fågellivet rikt. Förutom vilda djur är landskapet betydande. Orörd natur under den verkligt ikoniska Big Sky och med en bakgrund av höga, röda och grå sandstensmassor. Det blir inte mycket bättre än så här. Vid solnedgången kommer vi att stanna för lite förfriskningar innan vi återvänder till lodgen och sedan åker tillbaka till vår camping och middag som kommer att lagas av vår guide över öppen eld. Vi är dock inte klara än!

Efter middagen går vi tillbaka till lodgen för att se några av de bosatta lejonen njuta av sin kvällsmåltid. Dessa stora katter är permanentboende på Etjo och har sin egen stora inhägnad där de bor och där de kan jaga naturligt. Från en säker plats som erbjuder en närbild kan vi titta på och fotografera dessa magnifika katter när de kommer för att njuta av det extra mellanmålet som är upplagt för dem. Härifrån beger vi oss återigen tillbaka till vårt läger där vi efter en fullspäckad dag äntligen kan slå oss ner för vår första natt under tältduk.

Boende: Dubbeltält

Måltider: Lunch & Middag

Startpunkt
Boende inom Windhoek, Khomas, Nambia

Tid
07:15

Dag 2

*SÖNDAG* ETOSHA NATIONALPARK 280KM | OKAUKUEJO CAMPING

Efter frukost fortsätter vår resa norrut på väg till Etosha National Park. Vi gör ett kort stopp för förnödenheter i den lilla staden Otjwarongo innan vi fortsätter till Etoshas huvudläger vid Okaukuejo.

Vi introduceras till parken med en kort safari mellan huvudentrén  (Anderson Gate) och Okaukuejo Camp. Här finns en utmärkt möjlighet att upptäcka storvilt redan från början. Etosha är enormt, drygt 22 000 kvadratkilometer, och är hem för 114 arter av däggdjur, 350 fågelarter, 110 arter av reptiler, oräkneliga antal insekter och något bisarrt, en fiskart.

Efter att ha satt upp vår campingplats beger vi oss ut till Etosha på jakt efter storvilt. Elefant, noshörning, giraff och de stora katterna ses ofta i detta område. Vi håller också utkik efter de mindre arterna, flera typer av antilop och gasell finns i överflöd, zebror är vanliga och fågellivet kan vara spektakulärt. Alla besökare måste vara tillbaka i lägret vid solnedgången, men ”showen” slutar inte när solen går ner. Okaukuejo kan betraktas till fots och bara en kort promenad från vår campingplats. Okaukuejo är med rätta känt för sitt upplysta vattenhål där vi får chansen att se alla Etoshas skatter. Stora katter, elefanter och hela spektret av mindre vilt men i synnerhet är detta vår bästa chans att komma nära en svart noshörning. Namibia är det sista fästet för dessa kritiskt hotade djur, men här, vid Okaukuejo, är de regelbundna besökare.

Boende: Dubbeltält

Måltider: Frukost, Lunch & Middag

Dag 3

*MÅNDAG* OKAUKUEJO – HALALI – OKAUKUEJO – ETOSHA NATIONALPARK | OKAUKUEJO CAMPING

Vi har hela dagen på oss att utforska Etosha, och vi vill göra det bästa av det. Parkportarna öppnas vid soluppgången och efter en snabb kopp kaffe och ett mellanmål kommer vi att sikta på att vara iväg när solen bryter mot horisonten. Tidig morgon är vanligtvis en bra tid för att se vilt och arla morgon är en utmärkt tid att se stora katter som återvänder från sin jakt.

Etosha är ett ökenlandskap och vatten är en knapp naturresurs. Det finns dock många vattenhål här, både naturliga och konstgjorda, och vår teknik är att besöka så många som möjligt av dessa. Här hoppas vi att djuren kommer till oss när kommer för en tidig vattenpaus. Längs vägen kommer vi att göra ett stopp vid ett särskilt picknickområde för en snabb frukost innan vi fortsätter vår safari på väg till lägret vid Halali. Namnet på Halali är hämtat från ett jaktrop som ursprungligen användes under sportjakt med hästar och hundar i Europa. Utropet skulle ljuda Halali för att beteckna att jakten var över. Detta ansågs lämpligt för Etosha eftersom jakten på djur är över för alltid i skydd av nationalparken.

Vi äter lunch på Halali. Där finns en liten butik med basvaror och några souvenirer och det kommer också att finnas tid för ett dopp i poolen. Det finns också tid att besöka Halali lägrets vattenhål innan vi beger oss tillbaka ut i parken för vår eftermiddagssafari.

På väg tillbaka till Okaukuejo stannar vi för att titta närmare på Etosha Pan. Namnet Etosha översätts som ”stort vitt område”, men detta namn gör inte rättvisa åt områdets ofantlighet. Över 4 700 kvadratkilometer bländande vit mineralpanna, så stor att den kan ses från rymden. När vi slingrar oss tillbaka till Okaukuejo håller vi utkik efter vilt och siktar vi på att komma tillbaka till vårt läger strax före solnedgången och lagom till dagens bästa timme vid Okaukuejo vattenhål.

Boende: Dubbeltält

Måltider: Frukost, Lunch & Middag

Dag 4

*TISDAG* OKAUKUEJO – PALMWAG 320KM | PALMWAG CAMPING

Dags att lämna Etosha och koncentrera oss på några av Namibias andra höjdpunkter. Vi kommer att äta en tidig frukost och därefter lämna nationalparken och bege oss tillbaka till huvudvägen.

Vårt första stopp för dagen är ett fascinerande kulturellt besök i Otjikandero Himba Village, som ligger nära den lilla staden Kamanjab. Himbafolket har traditionellt sett sitt hemland i norra delen av Namibia i extremt avlägsna men vackra områden. Eftersom deras samhällen varit så isolerade har det tagit lite längre tid för den moderna världens inflytande att nå hit och de fortsatte att leva enligt sin traditionella livsstil mycket längre än vad andra antika kulturer gjorde.

Med tillkomsten av turism och det naturliga flödet av förändring har många ur Himbafolket migrerat längre söderut. Medan traditionellt liv dör ut bland många andra etniska grupper i södra Afrika lever många Himba-stammar enligt sina traditioner än idag. Otjikandero Himba Village är en levande by, vilket innebär att människor bor där på permanent basis och till stor del enligt sina traditionella kulturer. Det är ingen tidskapsel, 2000-talet har kommit hit också, men det är en bra representation av det traditionella Himbalivet. Vi kommer att bjudas in till byn, vårt besök kommer att guidas och vi kommer att uppmuntras att ställa frågor och ta bilder så det inte känns integritetskränkande.

Efter vårt besök i Otjikandero kommer vi att göra ett kort stopp i Kamanjab innan vi fortsätter med vår resa. Nästa etapp på dagens resa är verkligen spektakulär. Vi styr västerut mot de mäktiga Etendekabergen och Grootbergpasset. Etendeka översätts som ”platt topp” och faktiskt har många av de omgivande bergen platta toppar som bordsskivor. Terrängen här är täckt av små stenblock, ett arv från upplösningen av Gondwanaland när det som nu är södra Afrika bröt sig loss från det som nu är Sydamerika för cirka 180 miljoner år sedan. En tid av massiv vulkanisk omvälvning och samma typ av stenblock (Etendeka-basalter), kan hittas i stort överflöd i Brasilien. När vi reser genom detta klippiga landskap kan vi njuta av de vidsträckta vyerna och spektakulära landskapen i detta gamla land.

Palmwag campingplats ligger bredvid Uniabfloden och under vajande makalani palmer som ofta ger en tillflyktsort för Namibias unika ökenanpassade elefanter. Ibland när de kommit väldigt nära lägret, och ibland direkt på besök, har elefanterna druckit vatten från simbassängerna. Vi anländer sent på eftermiddagen och sätter upp vårt läger i tid för att njuta av solnedgången och förhoppningsvis se några av elefanthjordarna.

Boende: Dubbeltält

Måltider: Frukost, Lunch & Middag

Dag 5

ONSDAG* PALMWAG – CAPE CROSS 320KM | CAMPING NÄRA CAPE CROSS

Vi har nått gränsen för vårt nordliga äventyr och idag beger vi oss först västerut till atlanten och sedan direkt söderut, längs kustlinjen till Cape Cross.

Vi ger oss av genom vackra landskap och passerar många typer av vegetation som detta område är känt för. I synnerhet kommer vi att se Namibias nationella växt, den fantastiska och endemiska  Welwitschia Mirabilis. Denna art är ett dvärgträd och finns endast i Namibia och södra Angola. Welwitschia är en torktålig superstjärna och nästan lika gammal som landskapet. Vissa exemplar är kända för att vara över 1 500 år gamla.

Vi anländer Skellettkustens national park genom norra Springbokwasser-porten och strax därefter möter vi den kyliga Atlanten. Det är lätt att förstå varför denna karga kust kallas för Skelettkusten med sina skarpa berg och karga stränder. Vinden, vågorna och de enorma dimbankarna konspirerar alla för att trycka upp fartyg på stranden. I gamla tider har otaliga sjömän befunnit sig skeppsbrutna här och stod inför den bistra utsikten att utan färskvatten, mat, och ingen räddning i sikte gå en långsam död till mötes. Deras skeppskamrater som gick under skeppet ansågs vara de lyckliga. Det finns några rester av mänsklig aktivitet längs vår väg idag. I början av 1960-talet fann sig två banbrytande entreprenörer, Jack Scott och Ben du Preez, övertygade om att både olja och diamanter skulle upptäckas längs skelettkusten och att detta var deras chans till berömmelse och rikedom. Till enorma kostnader sattes en massiv oljerigg upp och genomförde en borrning på 1 700 meter innan de slutligen kunde erkänna att det inte fanns någon olja. De lät sig inte nedslås och uppmuntrade av rapporter om enorma diamanter vid Cape Cross byggde samma par en diamantgruva och bearbetningsanläggning i Toscanini nära där deras övergivna oljerigg redan höll på att rosta bort. Vissa diamanter ”hittades” men det fanns stor misstanke om att diamanterna hade planterats dit från annat håll. Ett knep för att hålla investerarna nöjda lite längre. Båda företagen slutade i misslyckande men vi kommer att passera Toscanini och vi kan stanna och titta på den nu kollapsade oljeborrmaskinen.

När vi lämnar parken vid Ugab-flodens korsning med dess Instagram-värdiga ikoniska portar fortsätter vi till en av de största sälkolonierna i världen.

Ingen vet exakt varför sälarna valde Cape Cross som sitt hem, men det måste finnas en god anledning eftersom det vanligtvis finns uppåt 100 000 sälar som solar sig på klipporna eller simmar precis utanför stranden. Dessa ”Cape pälssälar” finns endast i Sydafrika, Namibia och Angola och är nära endemiska i Namibia. Cape Cross är den största Cape sälskolonin i världen, men det finns många mindre kolonier också på de namibiska stränderna och den namibiska skelettkusten är värd för den överlägsna majoriteten av världens population. Cape Cross är en fantastisk syn men det illaluktande stoppet är en utmaning för din näsa.

Cape Cross har fått sitt namn från stenkorsen som stolt står nära sälkolonin. Det första korset restes här på order av den portugisiske sjöfararen Diego Cao 1485. På den tiden kallades korset en ”Padrao” och platser fick alltså namnet Cabo de Padrao eller Cape Cross. Det ursprungliga korset finns på ett museum i Tyskland och de två korsen som är synliga idag är kopior, uppförda av den tyska regeringen respektive Sydafrikas monumentsråd.  Betongskivorna runt de två replikakorsen är utställda för att representera södra korsets stjärnor. En hyllning till navigeringsförmågan hos de modiga människorna som gjorde de första upptäcktsresorna. Diego Cao tog sig aldrig hem till Portugal från denna resa och hans död är höljd i mystik.

Efter att ha besökt sälkolonin är det bara en kort bilresa till vårt övernattningsstopp vid Cape Cross. Vi siktar på att komma fram sent på eftermiddagen och det bör finnas tid för en solnedgångspromenad på stranden.

Boende: Dubbeltält

Måltider: Frukost, Lunch & Middag

Dag 6

*TORSDAG* CAPE CROSS – SWAKOPMUND 120KM | HOTELL A LA MER SWAKOPMUND

Vi har en lugnare start idag och efter en lagad frukost beger vi oss söderut längs kusten till Namibias äventyrshuvudstad Swakopmund.

På väg söderut på kustvägen är vårt första stopp ett nyare skeppsvrak. 15 km söder om den lilla staden Henties Bay strandade en fisketrålare, The Zeila, 2008. Hon var ett gammalt fartyg som hade sålts som skrot och var under bogsering. Kabeln gick av och som så många fartyg före henne fastnade hon i strömmar och hamnade på stranden. Hon ligger ganska nära stranden och är väl positionerad för foton.

Fortsätter vi söderut längs kustvägen finns ytterligare ett intressant stopp att göra innan vi anländer till Swakopmund. Namibia är hem för många lavar och längs kusten hittar vi vidsträckta lavfält. Exemplen som finns här och i den omfattningen är mycket sällsynt runt om i världen. Lav ser ofta ut som växter och fungerar till viss del som växter men de är inte en växt och kan väl beskrivas som en sammansatt organism. Den lav som vi hittar i stort överflöd längs Skelettkusten kallas makrolav, vilket typiskt sett syftar på lavar som är busklika eller lummiga. Det märkliga med laven är att den består av två separata organismer, alger och svampar. Ingen av organismerna skulle kunna överleva i denna miljö på egen hand (separera dem och de kommer båda att dö), men tillsammans bildar de ett symbiotiskt förhållande inom vilket båda kan frodas. Svamparna ansvarar för att samla upp den fukt som de båda använder och algerna står för maten. Till skillnad från växter har lavar inga rötter men de utför fotosyntes, eller snarare algdelen av laven som är grön, utför fotosyntes. De kemiska sockerarterna som produceras genom denna process håller både svampar och alger välnärda.

Det regnar nästan aldrig på Skelettkusten men regionen är känd för sitt dimmiga väder. Kraftig dimma är vanligt förekommande upp till 250 dagar om året och alla organismer, inklusive lavar, som överlever på Skelettkusten är speciellt anpassade för att kunna utnyttja dimma som sin huvudsakliga vattenkälla. Lav är extremt ömtålig. Vanligtvis med en tillväxttakt på runt 1 millimeter per år och den skadas mycket lätt. Terrängkörning är ett stort problem för bevarandet av dessa unika lavfält men mycket skada görs också bara av människor som går på laven. Vår guide kommer att vägleda oss om var vi får gå när han introducerar oss till lavfälten och stor försiktighet måste iakttas så att vi inte oavsiktligt orsakar någon skada under vårt besök.

Vi avslutar den sista delen av vår resa i Swakopmund, inga tält utan ikväll checkar vi in på vårt boende, centralt belägna Hotell A La Mer.

Swakopmund grundades av kapten Kurt von François från det tyska imperiets kejserliga kolonialarmé 1892. (Han grundade också Windhoek 1890).

Swakopmund är en minst sagt intressant plats, inramad i norr, öster och söder av de mäktiga sanddynerna i Namiböknen och i väster av Atlanten. Det finns fortfarande många exempel på kolonial tysk arkitektur att se och det tyska språket används fortfarande i stor utsträckning.

Swakopmund erbjuder många möjligheter att hålla oss sysselsatta under vår tid här. Stadens centrum är litet och lätt att utforska till fots men det finns också många extra valfria aktiviteter tillgängliga. Natursköna flygningar över öknen är mycket populära och de mer äventyrliga kanske önskar prova fallskärmsflygning eller fyrhjuling över och i Namibias sanddyner. Vår guide kommer att informera om alla alternativ i förväg och kommer att kunna vara behjälplig med alla bokningar som vi skulle vilja göra.

Lunch och middag ikväll står du för själv. Swakopmund har några alldeles utmärkta restauranger och återigen kommer vår guide att kunna hjälpa dig med rekommendationer och bokningar.

Boende: Tvåbäddsrum, eget badrum

Måltider: Frukost

Dag 7

*FREDAG* SWAKOPMUND – WALVIS BAY – SWAKOPMUND – WINDHOEK 220KM

Vi har en lugnare start den här morgonen, och en sovmorgon en stor frukost och en promenad runt stan kan mycket väl vara dagens plan. Det finns några fantastiska kuriosabutiker och utmärkta bokaffärer. Här finns en rik cafékultur med många små matställen som serverar utsökt mat.

Vi åker med vår guide till hamnstaden Walvis Bay. Bara 40 km längs kusten i söder, Walvis Bay (Whale Bay), ligger lagunen som är en internationellt erkänd Ramsar- plats (konventionen om våtmarker av internationell betydelse, särskilt som vattenfågelhabitat). Det är med rätta känt för sitt fågelliv och i synnerhet flamingos finns vanligtvis i överflöd och inom lätt fotoavstånd från stranden.

Det finns två typer av flamingo att se, mindre och större och de samlas här eftersom Namibias Atlantkust erbjuder rikligt med både växtplankton och djurparksplankton. Flamingos äter inte en fast kost, de lever på mikroorganismer som plankton som de filtrerar ut från vattnet, nästan som ett ostron. De sköljer havsvattnet genom sina näbbar och filtrerar bort näringsämnena när det sveper förbi. Flamingos kan inte äta om inte deras huvuden är helt böjda och medan de äter går de runt i en cirkel och rör om sanden och leran med fötterna för att frigöra näringsämnena. Vissa typer av dessa mikroorganismer blir rödrosa när de dör och detta förklarar fåglarnas rosa färg. Flamingos häckar inte i Walvis Bay. Tidvattnet här är vanligtvis inte särskilt högt men enstaka springflod kan ge djupare vatten och detta är inte lämpligt för det specialiserade boet som konstruerats av fåglarna. Flamingos bygger ett bo av sand och lera som har en ihålig topp i vilken de lägger ett enda ägg. Boet är designat för att hålla ägget borta från vattnet och därför fungerar inte en tidvattenmiljö. I stället, för fortplantning beger sig enorma flockar av fåglar vanligen till Etosha Pan eller till Makgadikgadi Pan i Botswana. Båda dessa mineralpannor är säsongsbetonade och är vanligtvis torra men kan svämma över när det finns tillräckligt med regn. Det är fortfarande inte riktigt utforskat hur flamingos vet när det har fallit lämplig nederbörd i dessa relativt avlägsna avrinningsområden, men på något sätt vet de det och de lämnar kusten i stora flockar som färgar horisonten rosa.

På väg tillbaka till Swakopmund tar vi sedan den stora asfaltsvägen tillbaka till Windhoek. Vi äter en lätt lunch på vägen och vid ankomsten till Windhoek släpps du av på ditt boende som ligger var inom Windhoeks stadsgränser.

Det rekommenderas inte att du bokar flyg som avgår denna eftermiddag.

Boende: Inga

Måltider: Frukost & lunch

Slutpunkt
Boende inom Windhoek, Khomas, Namibia

loader-image
Windhoek, NA
9:32 e m, december 7, 2023
temperature icon 26°C
few clouds
Humidity 19 %
Pressure 1016 mb
Wind 6 mph
Vindby: 0 mph
Synlighet: 0 km
Soluppgång: 5:59 am
Solnedgång: 7:26 pm

Luxury Safari with World Adventure Tours

Inkluderat i priset:

 • 5 nätter camping + 1 natts boende i tvåbäddsrum med eget badrum
 • Campingutrustning (exklusive sovsäckar som kan hyras) *Ensamma resenärer kommer att matchas med en annan resenär av samma kön*
 • Tjänster av en professionell engelsktalande guide & lägerassistent
 • Måltider som anges i resplanen (Denna turné erbjuder vegetariska och veganska matalternativ på begäran. Låt bara World Adventure Tours veta vilket matalternativ du föredrar.)
 • Transport i ett specialbyggt safarifordon med ett uppfällbart tak (ingen luftkonditionering)
 • Kranvatten
 • Inträdesavgifter till nationalparken
 • Safari på Mt Etjo och Okonjati naturreservat
 • Safari i Chameleon Safaris fordon i Etosha National Park
 • Besök i Himba Village
 • Besök i Cape Cross Seal Colony
 • Besök i Walvis Bay lagun
 • Hämtning och lämning inom Windhoek stadsgränser

Exkluderat från priet:

 • Internationella och inrikesflyg
 • Rese- och sjukförsäkring är inte inkluderat. Vi rekommenderar starkt att du har en försäkring innan du reser.
 • Alla drycker
 • Snacks mellan måltiderna
 • Dricks

Få en offert utan kostnad

 • Bästa pris garanti
 • Förfrågan är ej bindande
 • Din förfrågan skickas direkt till operatören
 • Dina kontaktuppgifter:
 • DD streck MM streck ÅÅÅÅ
 • Antal resenärer (valfrittl):
 • Ange ett nummer från 1 till 35.
 • Ange ett nummer från 0 till 9.