Mera Peak Summit

Ge dig ut på en oförglömlig resa för att bestiga Mera Peak, en uppfriskande klättringsexpedition i Nepals Himalaya. Ditt äventyr börjar i Kathmandu där du kommer att få ett varmt välkomnande och viktig information. En naturskön flygning till Lukla öppnar dörren till vandringen, som leder genom förtrollande skogar, pittoreska byar och fantastiska vyer. Under klättringen så avslöjar de Himalayanska jättarna sig själva och skapar en känsla av förundran och förväntan. Mera Peaks topp lockar, och varje dag kommer du närmare ditt mål. Att blicka ut över Everest och Makalu från toppen är en oförglömlig upplevelse. När du återvänder till Kathmandu kommer du att vårda minnena av denna enastående resa och lämna med ett hjärta fyllt av drömmar om Himalaya.

Från 25200 kr
Annapurna base camp with World Adventure Tours
Annapurna with World Adventure Tours in Nepal
Annapurna Basecamp with AWAT
The Beautiful Annapurna in Nepal with World Adventure Tours

Ge dig ut på en oförglömlig expedition till Mera Peak, ett spännande och utmanande äventyr som erbjuder en djup koppling till naturen. Med start i Kathmandu så får du fördjupa dig i den livliga kulturen innan du flyger vidare till Lukla, porten till Himalaya. Vandringen avslöjar hisnande landskap där du kommer att bevittna allt från frodiga skogar till avlägsna byar.

Höjdpunkten sker när du väl når en av Mera Peaks topp där du får njuta av en oförglömlig panoramautsikt. Det är en obeskrivlig stund, en triumf för naturen och mänsklig beslutsamhet. När du återvänder bär du med dig Himalaya-upplevelsen, för alltid berikad av denna transformerande resa. Mera Peak är inte bara ett berg; det är en port till äventyr och självupptäckt.

Ladda ner resplanen som PDF

Dag 1

ANKOMST I KATHMANDU (1 300 M/4 264 FT) & TRANSFER TILL HOTELL.

En representant från Sherpa Expedition and Trekking möter dig på flygplatsen och tar dig till ditt hotell i Thamel, Kathmandus turistcentrum. På kvällen är du inbjuden att delta i vår välkomstmiddag där du också kommer att informeras om vad du kan förvänta dig på din resa till Mera Peak samt få träffa dina medklättrare.

Dag 2

FLYG FRÅN KATHMANDU TILL LUKLA OCH VANDRING TILL CHHUTANG [2800M/9184FT] VARAKTIGHET: 3-5 TIMMAR

Idag tar vi en tidig morgon och en naturskön flygning från Kathmandu till landningsbanan i Lukla. Lukla är porten till Khumbu och hela Everest-regionen. Från Lukla börjar vi vår vandring på väg österut in i den tjocka skogen på sluttningen nedanför Kalo Himal Ridge. Det finns flera stigar som leder bort från huvudleden på denna sektion, så att hålla sig till gruppen är det bästa alternativet innan du anländer till Chhutang.

Dag 3

VANDRING FRÅN CHHUTHANG TILL TULI KHARKA [4100M/13448FT] VARAKTIGHET: 5-6 TIMMAR.

När vi lämnar Chhutang följer vi leden som gradvis stiger och blir brantare när vi går mot korsningen av Zatrawala-passet på 4600 meter. Vår ansträngande klättring till toppen av passet belönas med magnifik utsikt över Numbur Himal, Kongdi Ri, Karyolang Peak och andra omgivande toppar. Vår vandring går längs en jämn stig i nästan två timmar innan den går ner hela vägen till Tuli Kharka.

Dag 4

VANDRING FRÅN TULI KHARKA TILL KOTHE [4182M/13716FT] VARAKTIGHET: 6-7 TIMMAR.

Från Tuli Kharka är vår vandringsled en blandning av både uppför och nedför genom tät skog fylld med rhododendron, ek, tall och enbär. Under vår vandring kommer vi att ha magnifik utsikt över Mera Peak och omgivande snötäckta toppar. En brant nedförsbacke till Hinkufloden och en sista uppförsbacke leder oss till Kothe. Kothe ligger på den västra sidan av Hinku-dalen och erbjuder fridfull vildmark med frodig vegetation för vandrare.

Dag 5

VANDRING FRÅN KOTHE TILL THANGNAK [4326M/14189FT] VARAKTIGHET: 4-5 TIMMAR

Vår led från Kothe går längs åsen av floden Hinku mot Gondishung. Vi kommer att passera genom Lungsumgba Gompa som byggdes för cirka 200 år sedan. Här kan vi hitta Mera Peak och dess rutt ristad i sten, ett fantastiskt exempel på hällristningsarkitektur. Vår vandring fortsätter längs en ganska lätt vandringsled som leder till Thangnaks sommarbetesområde där det finns butiker och tehus.

Dag 6

VANDRING FRÅN THANGNAK TILL KHARE [5000M/16400FT] VARAKTIGHET: 3 TIMMAR

Vår led från Thangnak går över moränen mot Hinku Nup och Shar-glaciärerna. Därifrån innebär vandringen en brant stigning hela vägen till Khare. Vi kommer att njuta av den magnifika utsikten över Northern Face of Mera Peak från Khare. Dessutom erbjuder Khare ett antal bra vandringar för utforskning och acklimatisering.

Dag 7

ACKLIMATISERINGSDAG PÅ KHARE.

Acklimatisering är avgörande på högre höjder för att undvika psykisk och fysisk sjukdom. Eftersom vi är på över 5000 meters höjd kommer vi att tillbringa en vilodag i Khare för acklimatisering och utforskning. Vårt Sherpa-team kommer att göra nödvändiga kontroller av våra klätterredskap inklusive rep, isyxor, stegjärn, sele och annan utrustning innan vi går vidare till högre belägna läger.

Dag 8

VANDRING TO MERA BASE CAMP [5300M/17384FT] VARAKTIGHET: 5-6 TIMMAR

När vi lämnar Khare börjar vi vår korta men tekniskt krävande vandring mot Mera Peak Base Camp. Vår led är en gradvis stigning över till Meraglaciären. Vi kommer att klättra brant mot toppen av glaciären innan vi korsar glaciären för att slutligen komma fram till Mera Peak Base Camp. Väl framme vid baslägret kommer vårt Sherpa-team snabbt att sätta upp lägret och göra nödvändiga förberedelser för vidare vandring.

Dag 9

VANDRING TILL MERA HIGH CAMP [5700M/18696FT] VARAKTIGHET: 2 TIMMAR

När vi lämnar baslägret följer vi leden som går genom Mera La Pass och fortsätter vandra längs den steniga och ofta snötäckta leden mot Mera Peak High Camp. Väl framme i high camp kommer vår Sherpa-besättning snabbt att sätta upp lägren och göra nödvändiga kontroller av våra hälsotillstånd och klätterutrustning. Från high camp kan vi njuta av fantastisk utsikt över Everest, Makalu, Nuptse, Cho Oyu, Baruntse och Chamlang.

Dag 10

MERA PEAK TOPP (6 461 M/21 1907 FT) OCH TILLBAKA TILL KHARE (5 045 M/16 547 FT) OCH FLYG TILLBAKA TILL LUKLA MED HELIKOPTER VARAKTIGHET: 8-9 TIMMAR

Det här är dagen vi alla har väntat på när vi beger oss till toppen. Vi kommer stiga upp riktigt tidigt på morgonen för att nå toppen med tid nog att därefter återvända till High Camp och Khare. Det tidiga morgonljuset på den snötäckta toppen är bländande. Från toppen har vi en fantastisk utsikt över Mount Everest (8 848 m), Cho-Oyu (8 210 m), Lhotse (8 516 m), Makalu (8 463 m), Kanchenjunga (8 586 m), Nuptse (7 855 m), Chamlang (7 319 m), Baruntse (7 129 m) och andra massiva toppar. Vi åker sedan tillbaka till Khare för natten.

Dag 11

FLYG TILLBAKA TILL KATHMANDU (1 350 M) VARAKTIGHET: 30 MINUTERS FLYG.

Idag har vi en tidig morgon med en scenisk flygning från Lukla tillbaka till Kathmandu. Du kommer att återvända till ditt hotell i Thamel där du kan strosa runt på dess smala gator eller besöka några av de historiska platserna i Kathmandudalen.

Dag 12

TRANSFER TILL DEN INTERNATIONELLA FLYGPLATSEN FÖR DIN SLUTLIGA AVRESA.

Idag är sista dagen på ditt klättringsäventyr i Nepal. En representant från Sherpa Expedition and Trekking tar dig till flygplatsen minst 3 timmar före ditt schemalagda flyg. På vägen hem kommer du att ha mycket tid att överväga ditt nästa stora äventyr i Himalayabergen. Det finns definitivt fler berg att bestiga!

Greenview with AWAT

loader-image
Kathmandu, NP
1:54 f m, december 8, 2023
temperature icon 25°C
broken clouds
Humidity 72 %
Pressure 1012 mb
Wind 6 mph
Vindby: 0 mph
Synlighet: 0 km
Soluppgång: 5:23 am
Solnedgång: 6:57 pm
loader-image
Pokhara, NP
1:54 f m, december 8, 2023
temperature icon 14°C
broken clouds
Humidity 83 %
Pressure 1016 mb
Wind 2 mph
Vindby: 1 mph
Synlighet: 0 km
Soluppgång: 6:48 am
Solnedgång: 5:13 pm
loader-image
Nayapul, NP
1:54 f m, december 8, 2023
temperature icon 14°C
broken clouds
Humidity 84 %
Pressure 1016 mb
Wind 1 mph
Vindby: 2 mph
Synlighet: 0 km
Soluppgång: 6:49 am
Solnedgång: 5:13 pm
loader-image
Ghorepani, NP
1:54 f m, december 8, 2023
temperature icon 2°C
scattered clouds
Humidity 70 %
Pressure 1018 mb
Wind 3 mph
Vindby: 3 mph
Synlighet: 0 km
Soluppgång: 6:49 am
Solnedgång: 5:13 pm
loader-image
Dovan (2505), NP
1:54 f m, december 8, 2023
temperature icon 4°C
few clouds
Humidity 56 %
Pressure 1019 mb
Wind 8 mph
Vindby: 7 mph
Synlighet: 0 km
Soluppgång: 6:49 am
Solnedgång: 5:13 pm

Annapurna in Nepal
Annapurna base camp with World Adventure Tours

Inkluderat i priset:

 • Ankomst- och avgångstransfer till och från både inrikes och internationella flyg enligt resplanen.
 • 2 nätters hotellboende i Kathmandu inklusive frukost.
 • Trekking Lodge/tehus och tältboende under vandring och klättring
 • Resa med helikopter från Khare till Lukla
 • Erfaren och statligt licensierad vandringsguide på hög höjd under vandrings- och klättringsperioden
 • Schemalagda flygbiljetter till Kathmandu-Lukla-Kathmandu till alla klättrande medlemmar, Sherpa-guide.
 • 3 måltider om dagen, frukost, lunch och middag med te/kaffe som finns tillgängligt i tehuset/hotellet/lodgen under vandringen.
 • 3 fräscha och hygieniska måltider om dagen: Frukost, lunch och middag som kommer att serveras på baslägret.
 • Starka, hjälpsamma sherpabärare med rätt säkerhetsutrustning och gångutrustning, med lön, mat, boende och försäkring (en bärare för två personer).
 • Vandringstillstånd (entréavgift till Sagarmatha nationalpark).
 • TIMS-kort (Trekking Information Management System).
 • Klättertillstånd från Nepals regering till Mera Peak
 • Första hjälpen medicinska kit för gruppen och personalen.
 • Användning av sovsäck, dunjacka, ryggsäck och gångstavar (om du inte har en egna, återlämnas efter avslutad resa).
 • Helikopterräddningsförsäkring för höghöjdspersonal.
 • Vandrings- och klättringskarta över Mera Peak
 • Vår serviceavgift och statliga skatter som tas ut i Nepal.
 • Avskedsmiddag på en typisk nepalesisk restaurang med inhemsk kulturshow i Katmandu.
 • Sherpa Expedition och Trekking T-shirt
 • Syrgasmätare för att kontrollera din puls och syremättnad och hjärtfrekvens två gånger dagligen (Mycket användbar för att kontrollera symtom på Altitude Mountain Sickness (AMS) som säkerställer din hälsa under vandringen.

Exkluderat från priset:

 • Lunch och middag under din vistelse i Katmandu (förutom avskedsmiddag).
 • Eventuell mat/snacks, kolsyrade drycker, energidrycker, mineralvatten, alkohol, cigaretter, choklad, hälsobarer.
 • Tjänster av personlig karaktär som tvättkostnader, dricks.
 • Kostnader för räddning, mediciner, medicinska tester och sjukhusvistelse.
 • Sjukförsäkring och akut räddningsevakuering vid behov.
 • Reseförsäkring och helikopterräddning.
 • Flygpriser för internationella flygningar.
 • Visumavgift för inrese till Nepal (lätt att få visum vid ankomst till Tribhuvan International Airport – Katmandu). $25 USD för 15 dagars visum.
 • Personlig klätterutrustning.
 • Dricks, presenter, souvenirer.
 • Dricks till guiden, väskbäraren och föraren (dricks förväntas)

Få en offert utan kostnad

 • Bästa pris garanti
 • Förfrågan är ej bindande
 • Din förfrågan skickas direkt till operatören
 • Dina kontaktuppgifter:
 • DD streck MM streck ÅÅÅÅ
 • Antal resenärer (valfrittl):
 • Ange ett nummer från 1 till 35.
 • Ange ett nummer från 0 till 9.