Magisk bush- och strandsafari i Kenya

Ge dig ut på ett 7-dagars äventyr i Kenya som kombinerar den vilda skönheten i den afrikanska vildmarken med den stillsamma dragningskraften hos Diani Beach. Din resa börjar i Amboseli National Park, där du kommer att få uppleva hisnande vyer över Kilimanjaro och spännande safariturer bland ikoniskt djurliv. Äventyret fortsätter i Tsavo West och Tsavo East National Parks, som erbjuder rika landskap, rikligt med djurliv och minnesvärda safarieupplevelser. Efter dina safarieäventyr, åker du till de orörda stränderna i Diani Beach där avkoppling står i centrum. Sänk ner tårna i den mjuka sanden, ta uppfriskande dopp i Indiska oceanen och njut av härliga dagar på Pinewood Beach Resort. Denna oförglömliga resa fångar essensen av Kenyas naturunder och ger en perfekt blandning av utforskning av djurliv och strandnära frid, vilket lämnar dig med uppskattade minnen som varar livet ut.

Från 16500 kr
Giraffes with World Adventure Tours
Mount Kilimanjaro Lemosho Route
Adventure to Mount Everest Basecamp with World Adventure Tours
Giraffes with World Adventure Tours

Gör dig redo för en fördjupande 7-dagars kenyansk resa som kombinerar den robusta skönheten i den afrikanska vildmarken med den stillsamma dragningskraften hos Diani Beach.

Ditt äventyr börjar mitt i Amboseli National Park där du kommer att förtrollas av Mount Kilimanjaro med sin snöklädda topp som dominerar horisonten. Spännande safariturer ger dig nära möten med några av Afrikas ikoniska djurliv mot bakgrunden av detta majestätiska berg. Äventyret rullar ut när du beger dig in i hjärtat av Tsavo West och Tsavo East National Parks, var och en med varierande landskap och fullt av djurliv. Från de slående landskapen till de spännande safariäventyren lovar varje ögonblick en oförglömlig upplevelse.

Efter att ha utforskat det vilda återvänder du till de lugna stränderna vid Diani Beach. Sänk ner tårna i mjuk, puderliknande sand, njut av uppfriskande dopp i det kristallklara vattnet i Indiska oceanen och koppla av med lata dagar på Pinewood Beach Resort.

Denna extraordinära resa harmoniserar perfekt spänningen i djurlivsutforskning med friden vid havet och lämnar dig med minnen som du alltid kommer att bära med dig.

Ladda ner resplan som PDF

Dag 1

NAIROBI – AMBOSELI N. PARK / KIBO SAFARI CAMP

Hämtning från hotellet eller flygplatsen i Nairobi. Bilresa till Amboseli National Park. Amboseli är känd för sin natur med en bakgrund av det snöklädda berget Kilimanjaro, som dominerar landskapet, tillsammans med öppna slätter. Vid ankomst kan du checka in på din lodge, äta lunch och ta en kort vila. Njut av en eftermiddagssafari för att upptäcka parkensvälkända rovdjur och deras motståndare, så som zebra, gnu, giraff och flodhäst med utsikt över Kilimanjaro.

Övernattning i Kibo Safari Camp (helpension) eller liknande.

Dag 2

TSAVO WEST NATIONALPARK | SEVERIN SAFARI CAMP

Frukost vid lodgen och avfärd klockan 7 till Tsavo West National Park. På vägen safari innan du är framme vid lodgen för incheckning och lunch.

Tsavo West är ett populärt resmål på grund av dess magnifika landskap, Mzima Springs, ett rikt och varierat djurliv, bra vägsystem, noshörningsreservat, bergsklättringspotential och vandringsleder längs floden Tsavo. Du anländer i tid för lunch och checka in i noshörningsdalen. Du kommer att få lunch och hinna med ta en kort vila innan det är dags för eftermiddagens safari. Du återvänder senare till lodgen för middag och övernattning.

Övernattning Severin Safari Camp (helpension) eller liknande.

Dag 3

TSAVO EAST NATIONALPARK | VOI WILDIFE LODGE

Tidigt på morgonen åker du på safari i Tsavo West. Återvänd för  frukost och utcheckning. Sedan går resan vidare till Tsavo East National Park och dit vi anländer i tid för lunch. Efter lunch är det dags för en eftermiddags safari.

Övernattning på Voi Wildlife Lodge (helpension) eller liknande.

Dag 4

DIANI BEACH | PINEWOOD BEACH RESORT

Tidig morgonsafari i Tsavo East National Park. Därefter åker vi till Diani Beach dit vi anländer på kvällen och du lämnas av på ditt hotell.

Övernattning på Pinewood Beach Resort (halvpension) eller liknande.

Dag 5

FRITID | PINEWOOD BEACH RESORT

Tillbringa dagen med att koppla av och bada på stranden.

Övernattning på Pinewood Beach Resort (halvpension) eller liknande.

Dag 6

FRITID PINEWOOD BEACH RESORT

Tillbringa dagen med att koppla av och bada på stranden.

Övernattning på Pinewood Beach Resort (halvpension) eller liknande.

Dag 7

DIANI BEACH – MOMBASA AIRPORT | AVGÅNG

Frukost på ditt boende och därefter transfer till Mois internationella flygplats för ditt flyg hem enligt schemat.

loader-image
Nairobi, KE
11:23 e m, december 7, 2023
temperature icon 18°C
broken clouds
Humidity 65 %
Pressure 1024 mb
Wind 7 mph
Vindby: 0 mph
Synlighet: 0 km
Soluppgång: 6:18 am
Solnedgång: 6:29 pm

Behöver vi visum till Kenya?
Ja, visum krävs för resa till Kenya, beroende på ditt ursprungsland.

Vilka safarifordon används under safarin i Kenya?
Vi använder en specialbyggd 4WD Toyota Land Cruiser för våra safariturer. Fordonen tar upp till 6 kunder i 3 rader med sittplatser (garanterad fönsterplats för alla) med ett uppfällbart tak, som kan höjas för utmärkt visning av vilda djur. Popup-taket erbjuder utmärkta fotograferingsmöjligheter och ger också skugga medan du njuter av din safari. Våra fordon servas och underhålls till en mycket hög standard före och efter varje safari för att säkerställa optimal komfort under din resa.

Vilken valuta kan jag använda i Kenya?
Kenya har sin lokala valuta, kenyanska shilling. Du kan använda USD-dollar vilket är acceptabelt i Kenya också.

När är den bästa tiden att göra en safari i Kenya?
Den bästa tiden att åka på safari i Kenya är under torrperioden, vanligtvis från juni till oktober. Detta är högsäsong för safariturism eftersom vädret är milt, växtligheten är mindre tät och vilda djur är lättare att upptäcka runt vattenkällorna. Månaderna juli till september är särskilt populära eftersom gnuvandringen sker i Masai Maras nationalreservat i Kenya. Men torrperioden är också den mest hektiska tiden på året, och priserna för boende och turer tenderar att vara högre. Anta att du letar efter en lugnare och mer prisvärd safariupplevelse. I så fall kan du överväga att besöka under axelsäsongen, som sträcker sig från januari till mars eller november till början av december. Under dessa månader är vädret fortfarande relativt torrt, och det är färre turister. Regnperioden, som vanligtvis sträcker sig från april till maj och november till december, kan vara utmanande för safari. Vägarna kan bli oframkomliga och växtligheten är tätare, vilket gör det svårare att upptäcka vilda djur. Vissa stugor och parker erbjuder dock rabatterade priser under denna tid, och landskapet kan vara frodigt och vackert.

Är det säkert för mig att ta med mina barn på Safari?
Ja, att resa till Kenya kan vara en underbar upplevelse för barnfamiljer. Vi tillhandahåller utmärkta barnvänliga guider och försöker begränsa mängden tid i ett fordon. Vi erbjuder också regelbundna stopp längs vägen när du gör en familjesafari. Vänligen kontakta oss på sales@worldadventuretours.com för mer information. Du bör också se till att dina barn förstår vikten av att respektera djurlivet och följa säkerhetsriktlinjerna, som att vistas i fordonet under safari och lyssna på din guides instruktioner. Det är också viktigt att vidta försiktighetsåtgärder för att förebygga sjukdomar som malaria, som är utbredd på många safari-destinationer i Afrika. Se till att dina barn är uppdaterade om sina vaccinationer och ta med lämpligt insektsmedel och kläder för att skydda mot myggbett.

Giraffes with World Adventure Tours

Inkluderat i priset:

 • Meet and Greet tjänster med assistans på flygplatsen eller hotellet
 • All transport och safari kommer att ske i en 4×4 Land Cruiser
 • Privat professionell engelsktalande förarguide
 • Alla transfers i Nairobi
 • 3 nätters boende på ett strandhotell med halvpension
 • Måltider och logi enligt specifikation
 • Alla parkavgifter och statliga skatter
 • 2 flaskor ½ liter mineralvatten per person och dag på safari

Exkluderat från priset:

 • Visum, internationella flyg- och flygplatsskatter (kunder betalar direkt)
 • Dricks till guide, drinkar, dricka till mat, ersättning för väskbärare
 • Flygande läkares nödräddningsskydd under safari
 • Luftballongsafari i Amboseli- 450 $ per person
 • Besök i Masaiby – 20 USD per person

Få en offert utan kostnad

 • Bästa pris garanti
 • Förfrågan är ej bindande
 • Din förfrågan skickas direkt till operatören
 • Dina kontaktuppgifter:
 • DD streck MM streck ÅÅÅÅ
 • Antal resenärer (valfrittl):
 • Ange ett nummer från 1 till 35.
 • Ange ett nummer från 0 till 9.