Gorillasafari i Uganda: ett äventyr utan motstycke

Kategorier: , Etikett:

Res till vackra Uganda för ett möte med Mgahinyas fridfulla jättar, de exotiska bergsgorillorna. Resan tar dig till Batwa cultural trail och introducerar dig till den fascinerande historien och sederna av pygmeerna i Mgahingaskogen. Sedan vidare för att se de gyllene aporna i Virunga och den vackra Queen Elizabeth National Park med mängder av elefanter och leoparder och antiloper. En otrolig höjdpunkt på Ugandaresan.

Pris från 39200 kr
Landskap från Uganda med World Adventure Tours
Fantastiska gorillor med World Adventure Tours
Boka din gorillasafari med World Adventure Tours
Amazing views in Uganda with World Adventure Tours
Resan går från Entebbe Internationella flygplats vid Victoriasjön till de avlägsna bergen i södra Uganda med ett litet flygplan. Bergen är kända för sitt djurliv och särskilt för sina bergsgorillor. På plats kan du besöka Batwa trail i Mgahingasogen, de gyllene aporna vid Virungabergen, Queen Elizabeth National Park och så klart, bergsgorillorna. Äventyrssafarit pågår under 7 dagar och inkluderar inrikesflyg, bekvämt boende och lokala transporter.

Vi är mycket glada över att kunna erbjuda denna unika reseplan. Det är viktigt att komma ihåg att bergsgorillor är en utrotningshotad art. Den höga kostnaden för just den här reseplanen beror på att en stor summa går till de viktiga parkavgifterna som skyddar denna art, för att säkerställa att de inte tjuvjagas eller förlorar sin livsmiljö. Denna resa är verkligen en chans för dig att berika din värld.

Ladda ner resplan som pdf

Dag 1

ENTEBBE INTERNATIONELLA FLYGPLATS | BOMA HOTELLET

Idag anländer du till Uganda – Östafrikas pärla! Kanske har du redan fått en glimt av den stora Viktoriasjön från planet. När du väl står på dess stränder, känner du dig genast förtrollad och bländad av solens strålar som dansar längs sjöns yta. Vid flygplatsutgången kommer din chaufför redan stå och vänta för att ta dig till ditt boende. Färden tar bara 10-15 minuter. Här kan du checka in på ditt boende och återhämta dig från resan.

Visum måste införskaffas online – här: https://visas.immigration.go.ug/

Länken ovan fungerar inte alltid, så ibland måste du istället googla ”Visa Uganda Online” och välj sedan den ovannämnda sidan – då fungerar det!

Gul febervaccination är obligatorisk.

För fler inträdeskrav – fråga oss!

Övernattning på the Boma Hotel (rum och frukost)

Dag 2

KISORO | TRÄFFA PYGMÉERNA | LAKE MULEHE SAFARI LODGE

07:00 Du åker iväg på ett litet flygplan till de avlägsna bergen i södra Uganda. När du anländer kommer du åka till ’Batwa’ (pygméernas) Cultural Trail. Går du denna led får du möjlighet att interagera och lära dig om Ugandapygméernas intressanta livsstil. Batwapygméerna var ursprungligen bosatta i Mgahingaskogen som idag är en nationalpark. Leden låter dig ta del av den djupa och dolda historien för Batwapygméerna innan 1990 då de evakuerade från skogsområdet som hade blivit skyddat som en nationalpark.

Batwa Trail är unik på ett sätt då den ger en inblick i den autentiska kulturen i den här tropiska skogen vars liv hänger på den naturliga omgivningen. Medan du utforskar leden kommer du utforska den naturliga skogen genom det unika perspektivet av lokalbefolkningen. Upplevelsen kommer tillsammans med olika unika demonstrationer på hur pygméerna brukade utvinna lokala örter som används för att bota olika sjukdomar, traditionella sätt att hämta vatten med hjälp av lokalt gjorda bambumuggar och tillverkning av gräshyddor.

Den upplevelserika kulturella vandringen slutar med en iscensatt föreställning organiserad av Batwafolket vid ingången till Garama cave som traditionellt ansetts vara en ceremoniell plats för de kulturella ledarna av Batwafolket. Efter din kulturella utflykt, checka in i stugan för avslappning då du gör dig redo för din stora dag imorgon.

Övernattning på Lake Mulehe Safari Lodge (helpension)

Dag 3

KISORO – MGAHINGA | GORILLA TREKKING | LAKE MULEHE SAFARI LODGE

Idag är den stora dagen… Förbered dig själv för att träffa Mgahingas fridfulla jättar: de exotiska bergsgorillorna. För de flesta är det här den absoluta höjdpunkten på deras resa i Uganda. Du kommer att behöva gå upp tidigt på morgonen och sedan bli ledd till ett besökscenter för en kort informationsträff angående parken. Du kommer att träffa din guide innan du ger dig iväg in i skogen för att söka upp bergsgorillorna.

Gorillorna du spårar hör till den del av den grupp som kan tolerera mänsklig närvaro för en kortare stund varje dag. Din vandring kommer att bli en häftig resa längs sluttande skogar, slingrande rankor, buskage och bambu innan du till slut når gorillornas område.

På väg kommer din guide att peka ut gorillaspår, vilket inkluderar avföring, boplatser och tuggade bambuskott.

Det kan ta så lite som 2 timmar att spåra gorillorna! När väl gorillorna väl blivit hittade kan din grupp tillåtas max en timme med dem. Att stå öga mot öga med en bergsgorilla gör att man känner sig ödmjuk och det är en emotionell upplevelse. Det är ett fantastiskt och få förunnat privilegium att komma nära Ugandas egna dimhöljda gorillor.

Checklista för gorillaspårning

 • Långärmad skjorta och byxor (gamla kläder rekommenderas då de kan bli smutsiga och slitna från djungelväxtligheten)
 • Insektsspray och solkräm
 • Hatt och solglasögon (dock är du i skugga i djungeln)
 • Trädgårdshandskar för att skydda dina händer från taggar och slingerväxter
 • Rejäla, bekväma skor med bra fotledsstöd
 • Långa strumpor att ha över byxorna
 • Regnjacka
 • Kamera
 • Vattentät ryggsäck (eller plastpåsar inne i ryggsäcken)
 • Mycket vatten (lägret erbjuder en inslagen lunch och mycket vatten)
 • För kvällar är det värt att ta en varm fleecetröja då kvällarna kan vara ganska kalla. För dagsljus räcker generellt vanliga kläder.
 • Vid startpunkten, vänligen anlita en bärare som kan hjälpa dig – detta kostar runt 15 USD per bärare plus dricks – detta hjälper den folket i närområdet att generera en inkomst och att göra vinst på turistsektorn.

Övernattning på Lake Mulehe Safari Lodge (helpension)

Dag 4

KISORO | GOLDEN MONKEY TREKKING | LAKE MULEHE SAFARI LODGE

Den gyllene apan är en utrotningshotad och inhemsk art till Virungaberget som har ett totalt antal estimerat till 2000-4000 och delar sitt hem med de världsberömda bergsgorillorna. Lär dig om dessa primaters liv i trädtopparna och deras habitat och andra djur som delar sitt hem med aporna i skogen.

Erfarenheten låter dig få en insikt och bättre förståelse för vad det innebär att forska, bevara och skydda utrotningshotade arter i 2000-talet och de många utmaningar som fältarbetarna möter.

Det finns mer än 100 apor i den här skogen och de förökar sig framgångsrikt. Arbetet som utförs för att efterforska, bevara och skydda de här arterna är viktigt för dess överlevnad och dess habitat, och de många andra djur och växter som lever här.

Du kommer se hur dessa trädlevande primater är skogens gymnaster och få insikt i deras dagliga liv och utmaningarna de måste överkomma för att överleva. Du får också en förståelse för skogen, växtlivet och de andra arterna här. Om du har tur kan du se vilda djur såsom buffel, skogselefant, buskbockar och dykarantiloper.

Övernattning på Lake Mulehe Safari Lodge (helpension)

Dag 5

SOUTHERN QUEEN ELIZABETH NATIONALPARK | ENJOJO LODGE

Efter frukost kommer du gå iväg till den vackra vildmarken på Ishasha plains som är en del av Queen Elizabeth National Park – den äldsta och andra största nationalparken i Uganda som ligger vid foten av de massiva Rwenzoribergen, bredvid sjöarna Edward och George, täckt av savannslätt som ger massvis med möjligheter till safari, såsom elefanter som trumpetar när du kommer för nära, lata leoparder som vilar i solen, horder av gaseller och bockar, lejon, bufflar, noshörningar och andra.

Enjojo Lodge ligger precis bredvid ingången till Ishashasektorn och är ditt boende för natten.

Övernattning på Enjojo Lodge (helpension)

Dag 6

SOUTHERN QUEEN ELIZABETH NATIONAL PARK | ENJOJO LODGE

Idag gör du körturer på morgon och kväll för att se vilda djur på Ishasha plains. Om du har tur kan du se se ”Trädklättrarlejon” och andra vilda djur på safarin genom den öppna savannen i Acacia vid gränsen till Albertine Rift-dalen.

Ishashasektorn ligger vid den sydvästra delen av Queen Elizabeth National Park. Landskapet i den här delen av en magnifika parken är väldigt annorlunda från den i andra delar av Queen Elizabeth National Park. Ishasadelen innanför parken är tillhåll för trädlejon som är unika till den här platsen. Hanarna av dessa otroliga lejon har svarta manar.

Övernattning på Enjojo Lodge (helpension)

Dag 7

ENTEBBE INTERNATIONELLA FLYGPLATS | AVFÄRD

Transfer tillbaka till Entebbe. På väg kommer du stanna på Ugandas ekvator för att ta en bild och för att kunna köpa souvenirer.

När du anländer till Entebbe, beroende på hur du känner dig, kan du utforska några hantverksbutiker för ett sista souvenirköp eller bara slappna av medan du smälter dina safariupplevelser innan du åker till flygplatsen där du tar ditt flyg hem eller vidare.

Detta innebär slutet på vad vi hoppas är ett mäktigt äventyr – stort tack!

Avfärd

Vi vinkar adjö och önskar dig en trygg flygning hem! Kwa heri na karibu tena!

loader-image
Uganda
Uganda, UG
12:19 e m, maj 22, 2024
temperature icon 28°C
scattered clouds
Humidity 54 %
Pressure 1013 mb
Wind 9 mph
Vindby: 13 mph
Synlighet: 0 km
Soluppgång: 6:38 am
Solnedgång: 6:51 pm

Queen Elizabeth National Park är ett måste att besöka i Uganda för dess fantastiska landskap, mångsidiga djurliv och olika aktiviteter. Och gorillavandring är en unik och oförglömlig upplevelse som du inte vill missa. Välj den här resplanen eftersom:

 • Boende i Uganda kan vara extremt knepigt. Och vi har hittat det bästa, mest bekväma och mest pålitliga boendet som ger dig den autentiska ugandiska känslan som är bekväm och prisvärd.
 • Besök de dimmiga bergsgorillorna. Detta är en resa en gång i livet eftersom gorillorna bara finns i denna region. Ja, gorillatillstånden är dyra, men det beror på att pengarna används för att bidra till de viktiga insatserna för att bevara denna hotade art.
 • Vi har blandat i en safari i Queen Elizabeth National Park och besökt de gyllene aporna. Denna resplan är välbalanserad för att du ska se höjdpunkten i Uganda, som är gorillorna, men vi visar dig också andra delar av detta otroliga land.

Gorillasafari i Uganda är en “once in a lifetime” upplevelse som erbjuder möjligheten att se ett av världens mest hotade djur i dess naturliga livsmiljö. Uganda är hem för över hälften av världens återstående bergsgorillor, vilket gör det till en av de bästa platserna att få se gorillor i det vilda. Vandringen i sig är ett äventyr, eftersom du kommer att vandra genom de frodiga, täta skogarna i Bwindi Impenetrable National Park eller Mgahinga Gorilla National Park för att nå gorillafamiljerna. När du väl hittar dem kommer du att tillbringa upp till en timme i deras sällskap och observera deras beteenden och interaktioner med varandra. Efter denna otroliga upplevelse besöker du sedan Queen Elizabeth National Park, en av de mest populära nationalparkerna i Uganda, med ett brett utbud av vilda djur och landskap att utforska. Parken ligger mellan Lake George och Lake Edward och har savanngräsmarker, vulkaniska kottar och våtmarker. Landskapet är helt enkelt hisnande. Detta område är hem för ett brett utbud av vilda djur, inklusive lejon, elefanter, leoparder, bufflar, hyenor och mer. Du kan ta viltturer eller båtsafari för att se dem på nära håll. Förutom game drives och båtsafari erbjuder Queen Elizabeth National Park andra aktiviteter som schimpansvandring, fågelskådning, naturvandringar och kulturturer.

Vi är övertygade om att vår skräddarsydda gorillasafari i Uganda kommer att vara en upplevelse du aldrig glömmer!

Vad är en gorillavandring?
Gorillavandring är en ”once in a lifetime” aktivitet som innebär att vandra genom skogen för att observera och interagera med vilda bergsgorillor i deras naturliga livsmiljö.

Var kan jag gå på gorillavandring i Uganda?
Gorillavandring bedrivs i två nationalparker i Uganda – Bwindi Impenetrable National Park och Mgahinga Gorilla National Park. Denna resplan tar dig till Mgahinga National Park.

Hur många gorillafamiljer kan jag besöka i Uganda?
Det finns för närvarande 18 gorillafamiljer tillgängliga för vandring i Uganda.

Hur svår är gorillavandringen i Uganda?
Gorillavandring i Uganda kan vara fysiskt krävande, eftersom det innebär att vandra genom täta skogar och brant terräng. Vandringens svårighetsgrad kan variera beroende på den specifika gorillafamiljen som besöks, eftersom vissa kräver längre vandringar än andra.

Kan jag komma nära gorillorna?
Du måste hålla 7 meters avstånd från gorillorna.

Hur många timmar kan vi spendera med gorillorna?
Besökare får tillbringa högst 1 timme i närvaro av bergsgorillor medan de tittar för att minimera smittspridning.

Är bergsgorillorna farliga?
Vana bergsgorillor är inte farliga eller benägna att bli arga av turister om de inte störs eftersom de har tränats att vara i människors närvaro helt, men det är ett par regler som bör följas. Man ska inte komma mellan en mamma och en bebis eller reta djur, använda blixt, göra distraherande ljud eller röra sig snabbt.

Finns det någon åldersgräns för gorillavandring i Uganda?
Minsta åldersgräns för gorillavandring i Uganda är 15 år. Alla personer i denna ålder och äldre kan ansöka om ett gorillatillstånd för att besöka bergsgorillor. Bergsgorillorna i det vilda bor bara i Bwindi-skogen och de vulkaniska bergskedjorna längs gränserna till Uganda, Rwanda och Kongo.

Kommer jag garanterat att se gorillorna?
Det finns en 99% chans att se bergsgorillor i deras naturliga livsmiljö i Uganda och Rwanda. En del av gorillatillståndsavgifterna används för att hyra gorillaspårare som går in i skogen för att fortsätta övervaka bergsgorillornas rörelser. Dessa spårare håller reda på var gorillorna befinner dagen innan och följer dem nästa dag därifrån. Spårarna ger information till parkguiderna om gorillornas placering. Därför är besökarna garanterade att de får se gorillor.

Vad är gyllene apor?
Gyllene apor är en art av gamla världens apor som finns i Virungabergen i Centralafrika. De är kända för sin distinkta ljusa orangea päls.

Var kan jag se gyllene apor i Uganda?
Gyllene apor vandring bedrivs i Mgahinga Gorilla National Park, som ligger i sydvästra Uganda.

Hur länge varar en gyllene apavandring?
En gyllene apavandring i Uganda varar vanligtvis mellan 2-4 timmar, beroende på apornas läge och vandringens tempo.

Vad är Queen Elizabeth National Park?
Queen Elizabeth National Park är en nationalpark som ligger i sydvästra Uganda. Det är känt för sitt mångsidiga djurliv, inklusive elefanter, lejon, flodhästar och olika fågelarter.

Vilka är höjdpunkterna under ett besök i Queen Elizabeth National Park?
Höjdpunkterna i ett besök i Queen Elizabeth National Park inkluderar safari för att se elefanter, lejon och andra vilda djur, båtsafari på Kazinga Channel för att se flodhästar och krokodiler och fågelskådningsmöjligheter.

Hur länge ska jag planera att besöka Queen Elizabeth National Park?
Den rekommenderade varaktigheten för ett besök i Queen Elizabeth National Park är 2-3 dagar, beroende på de specifika aktiviteter som planeras. Denna resplan ger dig 2 dagar i denna fantastiska park.

Vilken är den bästa tiden att besöka Queen Elizabeth National Park?
Den bästa tiden att besöka Queen Elizabeth National Park är under torrperioden från juni till september och från december till januari, då djurlivet är mer koncentrerat kring vattenkällor, och vädret i allmänhet är torrt och soligt.

Ap-sightseeing med World Adventure Tours
Höjdpunkterna i Uganda med World Adventure Tours

Inkluderat i priset:

 • Flygplatstransfer vid ankomst och avfärd i Uganda
 • Måltider såsom angivet i Safariprogrammet
 • Transport i ett fyrhjulsdrivet safarifordon med en engelskspråkig chaufför/guide
 • Boende i stuga/gästhus medan du är på safari
 • 1 gorilla vandringstillstånd för varje person
 • 1 gyllene apa vandringstillstånd för varje person i Uganda
 • Alla parkinträdesavgifter
 • Vatten på flaska (1 liter per klient per dag)
 • Nödevakuering med AMREF flygande läkare
 • Alla aktiviteter som beskrivs i programmet

Exkluderat från priset:

 • Internationella flygningar till och från Uganda
 • Läsk & alkoholhaltiga drycker
 • Inresevisum
 • Internationell reseförsäkring
 • Alla personliga utgifter, till exempel dricks och telefonsamtal
 • Aktiviteter som inte beskrivs i programmet
 • Kostnader som Covid-19 kan medföra
 • Chaufförguide dricks, drinkar, restaurangdricks, bärningsavgift

Få en offert utan kostnad

 • Bästa pris garanti
 • Förfrågan är ej bindande
 • Din förfrågan skickas direkt till operatören