Lobuche Peak Summit Återresa med helikopter

Ge dig ut på ett spännande äventyr i Himalaya som lovar både fysiska utmaningar och hisnande naturskönhet. Din resa börjar i Kathmandu, en livlig knutpunkt för kultur och historia. Från Lukla tar vi en kort flygning dig till hjärtat av Khumbu-regionen. Stigen slingrar sig genom charmiga byar, tät skog och hängbroar som ger glimtar av det lokala livet. Acklimatiseringen i Namche Bazaar förbereder dig för högre höjder. Med varje steg kommer du närmare de imponerande Himalayatopparna. Kala Patthar avslöjar soluppgångsvyer över Mount Everest, ett oförglömligt ögonblick. Lobuche Peak är det ultimata testet och kulminerar i en triumferande toppbestigning. Din återkomst till Kathmandu är en prestation som kommer att lämna dig med kära minnen av en extraordinär expedition i Himalaya.

Från 25300 kr
Annapurna base camp with World Adventure Tours
Annapurna with World Adventure Tours in Nepal
Annapurna Basecamp with AWAT
The Beautiful Annapurna in Nepal with World Adventure Tours

Upplev ditt livs äventyr med vår expedition där du får bestiga Lobuche Peak. Din resa börjar i det energiska Kathmandu, där du kommer att välkomnas av vår representant från Sherpa Expedition & Trekking för att få en översikt över klättringen till Lobuche Peak.

Äventyret kommer igång på riktigt med en naturskön flygning från Kathmandu till Lukla, som erbjuder vackra vyer över Himalaya. Från Lukla ger du dig ut på en vandring genom pittoreska byar, korsar hängbroar och frodiga skogar tills du når ikoniska Namche Bazaar. Här tar du en dag för acklimatisering, utforskning och får fördjupa dig i den lokala kulturen.

När du stiger högre passerar du Tengboche med sitt magnifika kloster och Dingboche Village, som ligger i hjärtat av Himalaya. Resan fortsätter till Lobuche där du omges av den fantastiska Khumbu-glaciären och höga bergstoppar.

Höjdpunkten på resan är dagen då du når toppen på Lobuche Peak, ett tidigt morgonäventyr som belönar dig med en panoramautsikt över Mount Everest och dess grannar. Det är en utmanande klättring, men känslan när du väl når toppen är något du sent kommer att glömma.

Efter att ha bestigit Lobuche Peak kommer du att gå ner till Thukla och njuta av en helikoptertur tillbaka till Lukla, vilket ger ett unikt perspektiv på landskapet du har vandrat genom.

Återresan till Kathmandu ger dig en chans att reflektera över din otroliga resa genom Himalaya. På de livliga gatorna i Thamel kan du handla souvenirer eller bara koppla av innan vår avskedsmiddag.

När ditt oförglömliga äventyr avslutas kommer vårt team att se till att ta dig till flygplatsen och lämnar dig med minnen av Lobuche Peak och de hisnande landskapen i Nepal. Oavsett om du är en erfaren bergsbestigare eller klättrar för första gången, lovar den här expeditionen en upplevelse som kommer att stanna etsad i ditt hjärta.

Ladda ner resplanen som PDF

Dag 1

ANKOMST I KATHMANDU (1 350 M) & TRANSFER TILL HOTELL.

Vid ankomsten till Kathmandu Tribhuvan International Airport kommer du att mötas av en representant för Sherpa Expedition & Trekking som tar dig till ditt hotell för en genomgång av din klättring till Lobuche Peak, inklusive en karta över vägen.

Dag 2

FLYG FRÅN KATHMANDU TILL LUKLA (2840M) ÖVERNATTNING PÅ PHAKDING (2610M) VARAKTIGHET: 4-5 TIMMAR.

Din guide hämtar dig från ditt hotell och tar dig till inrikesterminalen på Katmandus flygplats för ditt flyg på 40 minuter till Lukla. Under flygningen kommer du att se fantastiska vyer över Himalayabergen. Efter ankomst till Tenzing-Hilary flygplats kommer du att starta vandringen via leden som passerar genom Kyangma Village med dess stora Gompa (kloster). Vi fortsätter sedan till Cheplung Village och går ner genom skogen i närheten av Dudh Koshi-floden. Efter att ha korsat hängbron är det en kort stigning upp och därefter över en ås till Ghat Village. Från Ghat passerar leden en skola, Mani-stenar, stupor och bönekvarnar. Vi går sedan högre upp till den lilla byn Chhuthawa och har sedan en kort väg att gå tills vi kommer fram till Phakding.

Dag 3

PHAKDING TILL NAMCHE BAZAAR (3440 M) VARAKTIGHET: 5-6 TIMMAR.

Denna morgon korsar vi en bro över floden Dudh Kosi och passerar genom flera charmiga byar, såsom Tok-Tok, Benkar och Monjo innan vi anländer till ingången till Sagarmatha National Park. Vi kommer sedan att följa flodbädden i några timmar och korsa vår sista bro innan vi har en brant uppförsbacke till Namche Bazaar. Namche Bazaar har många bra restauranger, pubar, ett internetcafé, postkontor och banker. Det är en fantastisk plats att utforska och koppla av på.

Dag 4

UTFORSKNINGS- & ACKLIMATISERINGSDAG PÅ NAMCHE BAZAAR.

Det är särskilt viktigt att vi lägger tid på att acklimatisera oss innan vi beger oss till högre höjder. Hälsoexperter rekommenderar starkt att du håller dig aktiv under denna tid för att bättre föra acklimatiseringsprocessen framåt. Vi kan välja att vandra till Thame eller besöka Khunde. Vi kan också utforska Namche Bazaar och delta på den veckovisa marknaden på fredag kväll och lördag morgon. Din guide tar dig också till besökscentret för turister nära huvudkontoret för Sagarmatha National Park som har ett intressant utbud av utrustning och artefakter från de första Everest-klättrarna. Du kan också lära dig om floran och faunan i regionen som kommer att göra din vandring mer intressant när du identifierar växterna.

Dag 5

NAMCHE BAZAAR TILL TENGBOCHE (3 870 M) VARAKTIGHET: 5-6 TIMMAR.

Idag följer vi stigen längs stränderna av den strömmande Dudh Kosi-floden med dess iskalla glaciärvatten som rinner ner från bergen. Leden erbjuder också några fantastiska bergsvyer när vi stadigt klättrar högre upp till byn Tengboche (3860m) känd för sina slående väggbonader och 6 meter höga Buddha-bild, tibetanska musikinstrument och färgglada Lama-rockar. En höjdpunkt i Tengboche är kvällsbönen i klostret med dess fridfulla och lugnande tibetanska sånger och mantran.

Dag 6

TENGBOCHE TILL DINGBOCHE (4 360 M) VARAKTIGHET: 5-6 TIMMAR.

Idag har vi en ganska enkel vandring till Dingboche – förutom den sista etappen där vi måste klättra uppför en brant backe. Först kommer vi till byarna Somare (4010m) och Orsho och sedan längre fram kommer vi till ett vägskäl på leden. Där tar vi den vänstra leden som tar oss till Pheriche Village. Vi måste sedan korsa en bro innan den branta stigningen till Dingboche Village (4410m) där vi ska bo på en lodge för natten.

Dag 7

DINGBOCHE TILL LOBUCHE (4930 M) VARAKTIGHET: 5-6 TIMMAR.

Denna morgon följer vi stigen som leder till Dughla Village och korsar sedan en brant morän vid basen av Khumbuglaciären. Vi klättrar sedan upp till Chupki Lhara som har stenar med böneflaggor placerade som ett minnesmärke över klättrarna Scott Fischer (amerikansk) och den tiofaldiga Everest-toppmannen Babu Chiri Sherpa (nepalesisk guide) som dog när han försökte bestiga Mount Everest. Fortsätter vi sedan på leden till Lobuche kan vi se Khumbu-glaciärens morän och många massiva toppar: Khumbutse, Lingtren, Pumori och Mahalangur Himal. Det här är en spännande scen. Vi övernattar i Lobuche.

Dag 8

LOBUCHE TILL GORAK SHEP (5170 M) & VANDRA TILL EVEREST BASE CAMP (5 364 M) VARAKTIGHET: 6-7 TIMMAR.

Idag beger vi oss till högre höjder och passerar Gorak Shep Lake och kommer sedan till ett minnesmärke för att hedra indiska bergsbestigare som dog när de försökte bestiga Mt.Everest. Att gå nu är mer fysiskt ansträngande som ett resultat av mindre syre på dessa högre höjder. Leden är stenig med moräner och bäckar att korsa innan man anländer till EBC. Det första som slår dig vid ankomsten till EBC är mängden färgglada tält av bergsbestigare som tålmodigt väntar på de rätta väderförhållandena innan de försöker klättra till toppen av Mount Everest. Från EBC kan vi tydligt se berget Nuptse, berget Khumbutse och berget Pumori och den fantastiska vita snön på dess toppar. Efter en kort paus för att titta runt EBC går vi sedan ner till Gorak Shep för en välförtjänt natts sömn.

Dag 9

VANDRA UPP TILL KALA PATTHAR (5545 M) OCH VANDRING TILLBAKA TILL LOBUCHE (4940 M) VARAKTIGHET: 6-7 TIMMAR.

Idag är höjdpunkten på vår resa. Under de tidiga gryningstimmarna kommer vi att fånga de imponerande vyerna från Kala Patthar, bevittna den nya dagen och det ständigt föränderliga ljuset som lyser på Mount Everest. Vi bör vara förberedda på den mörka och kalla temperaturen (-10 till -14 C) innan vi avgår till Kala Patthar-toppen. Det är inte ovanligt att uppleva några mycket kalla vindar på vandringen till toppen. I öster finns många toppar, såsom Lingtren, Khumbutse, Changtse, Nuptse och Mount Everest som gradvis exponeras i det tidiga morgonljuset. Under uppstigningen till Kala Patthar kan vi pausa för att hämta andan vid flera utmärkta utsiktspunkter för att ta några bilder. Efter flera timmars klättring kommer vi fram till Kala Patthar efter att ha klättrat över en klipphäll nära toppen med dess rösen (stenmonument) och böneflaggor. Efter att ha nått toppen kan vi sitta på klipporna och ta in den spektakulära utsikten över Himalayabergen. Detta är en av de bästa platserna att ta bilder av Mt.Everest. Vi återvänder sedan till Gorak Shep där vi äter frukost innan en gradvis nedstigning till Lobuche Village. 

Dag 10

LOBUCHE TILL LOBUCHE HIGH CAMP (5 600 M) VARAKTIGHET: 5-6 TIMMAR.

Denna morgon tar vi oss från Lobuche till Lobuche Base Camp upp till Lobuche High Camp. Klättringen kommer att ta oss cirka 4 timmar tills vi når High Camp som ligger på en höjd av 5 600 m/18 368 fot. Från Base Camp tar vi en stig över en stenig morän tills vi kommer till High Camp. När vi når High Camp förbereder vi vårt läger för vår övernattning, äter lunch och kopplar av. Det är bra om du går runt i stället för att sitta sysslolös; detta kommer att hjälpa dig att acklimatisera dig till denna högre höjd.

Dag 11

LOBUCHE PEAK TOPP (6119M/20 070 FT) & TILLBAKA TILL THUKLA; OCH HELIKOPTERFLYG TILLBAKA TILL LUKLA VARAKTIGHET: 8–9 TIMMAR.

Idag är den stora dagen vi har väntat på när vi börjar vår klättring i de tidiga timmarna före gryningen för att nå toppen under de lugnare morgontimmarna. Lobuche East erbjuder mer panoramautsikt över bergen än utsikt från många andra toppar – som Island Peak. På Lobuche-toppen har du otrolig utsikt över Mount Everest, Lhotse, Nuptse, Ama Dablam, Cholatse, Pumori och andra i närheten snötäckta toppar. Vår tid på toppen ägnas åt att ta bilder och ta en kort vila innan vi åker tillbaka till Thukla med helikopter för att spendera natten där.

Dag 12

FLYG TILLBAKA TILL KATHMANDU OCH TRANSFER TILL HOTELL.

Denna morgon har vi en naturskön flygtur tillbaka till Kathmandu efter vår resa genom bergen. Vid ankomsten till Kathmandu tar vi dig till ditt hotell i Thamel där du sedan kan vila eller strosa runt i butikerna för några sista minuten-presenter. Ikväll har vi en festmiddag tillsammans för att fira att vår resa i bergen är klar.

Dag 13

TRANSFER TILL TRIBHUWAN INTERNATIONAL AIRPORT.

Ditt äventyr i Nepal tar slut idag! En representant från Sherpa Expedition and Trekking tar dig till flygplatsen cirka 3 timmar före ditt planerade flyg. På vägen hem har du tid att börja planera ditt nästa bergsäventyr i Nepal. Du kanske har fått klätterfeber och bestämmer dig för att prova en 7000-meters topp. Det finns många att välja på!

loader-image
Kathmandu, NP
2:13 f m, december 8, 2023
temperature icon 25°C
broken clouds
Humidity 72 %
Pressure 1012 mb
Wind 6 mph
Vindby: 0 mph
Synlighet: 0 km
Soluppgång: 5:23 am
Solnedgång: 6:57 pm
loader-image
Pokhara, NP
2:13 f m, december 8, 2023
temperature icon 14°C
broken clouds
Humidity 83 %
Pressure 1016 mb
Wind 2 mph
Vindby: 1 mph
Synlighet: 0 km
Soluppgång: 6:48 am
Solnedgång: 5:13 pm
loader-image
Nayapul, NP
2:13 f m, december 8, 2023
temperature icon 14°C
broken clouds
Humidity 84 %
Pressure 1016 mb
Wind 1 mph
Vindby: 2 mph
Synlighet: 0 km
Soluppgång: 6:49 am
Solnedgång: 5:13 pm
loader-image
Ghorepani, NP
2:13 f m, december 8, 2023
temperature icon 2°C
scattered clouds
Humidity 70 %
Pressure 1018 mb
Wind 3 mph
Vindby: 3 mph
Synlighet: 0 km
Soluppgång: 6:49 am
Solnedgång: 5:13 pm
loader-image
Dovan (2505), NP
2:13 f m, december 8, 2023
temperature icon 4°C
few clouds
Humidity 56 %
Pressure 1019 mb
Wind 8 mph
Vindby: 7 mph
Synlighet: 0 km
Soluppgång: 6:49 am
Solnedgång: 5:13 pm

Annapurna Nepal trek with World Adventure Tours
Adventure Travel to Annapurna in Nepal with World Adventure Tours

Inkluderat i priset:

 • Ankomst- och avgångstransfer till och från både inrikes och internationella flyg enligt resplanen.
 • 2 nätters hotellboende i Kathmandu inklusive frukost.
 • Trekking Lodge/tehus och tältboende under vandring och klättring
 • Erfaren och statligt licensierad vandringsguide på hög höjd under vandrings- och klättringsperioden
 • Schemalagda flygbiljetter till Kathmandu-Lukla-Kathmandu till alla klättrande medlemmar, Sherpa-guide.
 • 3 måltider om dagen, frukost, lunch och middag med te/kaffe som finns tillgängligt i tehuset/hotellet/lodgen under vandringen.
 • 3 fräscha och hygieniska måltider om dagen: Frukost, lunch och middag som kommer att serveras vid base camp
 • Helikopterflyg från Thukla till Lukla
 • Starka, hjälpsamma sherpabärare med rätt säkerhetsutrustning och gångutrustning, med lön, mat, boende och försäkring (en bärare för två personer).
 • Vandringstillstånd (entréavgift till Sagarmatha nationalpark).
 • TIMS-kort (Trekking Information Management System).
 • Klättertillstånd från Nepals regering för att bestiga Lobuche Peak
 • Första hjälpen medicinska kit för gruppen och personalen.
 • Användning av sovsäck, dunjacka, ryggsäck och gångstavar (om du inte har en egen, återlämnas efter avslutad resa).
 • Helikopterräddningsförsäkring för höghöjdspersonal.
 • Vandrings- och klättringskarta över Lobuche-toppen.
 • Vår serviceavgift och statliga skatter som tas ut i Nepal.
 • Avskedsmiddag på en typisk nepalesisk restaurang med inhemsk kulturshow i Kathmandu.
 • Sherpa Expedition och Trekking T-shirt
 • Syrgasmätare för att kontrollera din puls och syremättnad och hjärtfrekvens två gånger dagligen (Mycket användbar för att kontrollera symtom på Altitude Mountain Sickness (AMS) som säkerställer din hälsa under vandringen.

Exkluderat från priset:

 • Lunch och middag under din vistelse i Kathmandu (förutom avskedsmiddag).
 • Eventuell mat/snacks, kolsyrade drycker, energidrycker, mineralvatten, alkohol, cigaretter, choklad, hälsobarer.
 • Tjänster av personlig karaktär -tvättkostnader, dricks.
 • Kostnader för räddning, mediciner, medicinska tester och sjukhusvistelse.
 • Sjukförsäkring och akut räddningsevakuering vid behov.
 • Reseförsäkring och helikopterräddning.
 • Flygpriser för internationella flygningar.
 • Visumavgift för inresa till Nepal (lätt att få visum vid ankomst till Tribhuvan International Airport – Katmandu). $25 USD för 15 dagars visum.
 • Personlig klätterutrustning.
 • Dricks, presenter, souvenirer.
 • Dricks till guiden, väskbäraren och föraren (dricks förväntas)

Få en offert utan kostnad

 • Bästa pris garanti
 • Förfrågan är ej bindande
 • Din förfrågan skickas direkt till operatören
 • Dina kontaktuppgifter:
 • DD streck MM streck ÅÅÅÅ
 • Antal resenärer (valfrittl):
 • Ange ett nummer från 1 till 35.
 • Ange ett nummer från 0 till 9.