Leopard safari i Tanzania

Njut av det bästa som Tanzania har att erbjuda i vår mest exklusiva premiumsafari som tar dig till nationalparkerna i Tarangire, Serengeti, Ngorongoro-kratern och Lake Manyara. Allt upplevs i fantastisk komfort. Alla boenden har handplockats för sin lyx och standard när du utforskar Tanzanias vildaste hörn. Du får upptäcka de unika miljöer varje nationalpark har att erbjuda och se den fantastiska variationen av vilda djur, från de mycket små dik-dik antiloperna till de stora katterna och blicka upp mot majestätiska elefanter. Och varför inte uppleva Serengeti från luften för att ge din resa den där extra känslan av magi, och boka en ballongsafari? Vi är mycket stolta att kunna presentera Leopard Lyxsafari, en äventyrsresa med det lilla extra.

Pris från 34400 kr

Vår leopard safari i Tanzania tar dig inledningsvis, till Tarangire nationalpark för att sätta tonen för denna otroliga resa. Den är känd för sitt höga antal elefanter och många fågelarter och erbjuder vackra landskap under både de torra och våta årstiderna. Upplev gigantiska hjordar av zebror, gnuer och olika antiloparter. Fortsätt vidare till fantastiska Serengeti National Park. Bilresan dit tar dig förbi den stora Rift Valley, en majestätisk ravin som sliter genom landskapet och formar allt omkring sig. Njut sedan av detta världsarv – Serengeti-parken, med över 4 000 lejon, 1 000 leoparder och över 2 miljoner antiloper och stora däggdjur som väntar på att du ska utforska parken. Efter Serengeti, färdas vi till Ngorongoro-kratern, en vulkanisk kaldera som gömmer ett paradis fyllt med djur och en saltsjö som ligger i mitten av parken, ett av Afrikas sju naturliga underverk. Avsluta ditt livs resa i Lake Manyara, en alkalisk sjö med tusentals flamingos längs kusten. Denna park har en av de största vilda biomassor i hela Afrika. Varför inte avsluta din resa med ett överflöd av otroliga vilda djur att se och fotografera? Denna leopard safari i Tanzania erbjuder allt det ovanstående tillsammans med lyxigt boende och komfort.

Kom ihåg att boka en ballongsafari i Serengeti som ett tillägg till denna otroliga resplan. Om en safari i Tanzania är vad du letar efter, kolla också in vår bästsäljande Big Five Luxury safari och Off the Beaten Track Safari i Ikoma.

Ladda ner resplan som pdf

Dag 1

ARUSHA | GRAN MELIA HOTEL

Anländer till Kilimanjaro flygplats, kör till Arusha och stanna på Gran Melia Hotel för middag och en övernattning.

Övernattning på Gran Melia Hotel (med middag) eller liknande boende

Dag 2

TARANGIRE NATIONAL PARK | TARANGIRE SOPA LODGE

Efter frukost kör från Gran Melia Hotel till Tarangire National Park, vilket tar cirka två timmar. Denna park är spektakulär under torrperioden när många migrerande vilda arter återvänder till Tarangireflodens permanenta vatten. Enorma hjordar av gnuer, zebror, elefanter, elander och Oryx samlas för att stanna i Tarangire tills regnet börjar, då de vandrar igen till bra betesområden. På sen eftermiddag, kör till Tarangire Sopa Lodge för övernattning och frukost.

Övernattning på Tarangire Sopa Lodge (helpension) eller liknande boende.

Dag 3

OLDUVAI GORGE – SERENGETI | OLE SERAI LUXURY LODGE

Kör till den spektakulära Serengeti National Park via Olduvai Gorge, som tar 3 till 4 timmar. Olduvai Gorge är en arkeologisk plats belägen i den östra Serengeti-slätten, där tidiga mänskliga fossil först upptäcktes. Den har ett fantastiskt landskap som är resultatet av samma tektoniska krafter som skapade Great Rift Valley för miljoner år sedan. Sen på kvällen kör du till din lodge för övernattning.

Övernattning på Ole Serai Luxury Lodge (helpension) eller liknande boende.

Dag 4

SERENGETI | OLE SERAI LUXURY LODGE

Efter frukost kan du ge dig ut i Serengetis vildmark och utforska dess vilda hörn för en hel dag av djuråskådning i parken. Med en picknicklunch bredvid dig kan du ta din tid i lugn och ro att uppleva detta världsarv, där jordens största koncentration av djur fortfarande strövar fritt! På sen kväll, gå till din lodge för vila, ät middag och övernattning.

Övernattning på Ole Serai Luxury Lodge (helpension) eller liknande boende.

Dag 5

NGORONGORO | NGORONGORO SERENA LODGE

Efter frukost, kör till Ngorongoro Crater för en game drive inuti kratern. Detta är den bästa platsen i Tanzania för att se svarta noshörningar och lejonen som till exempel de magnifika svartbemannade hanarna. Det finns massor av färgglada flamingor och en mängd olika vattenfåglar. Andra djur som du kan se inkluderar leopard, gepard, hyena, andra medlemmar av antilopfamiljen och små däggdjur. På sen eftermiddag kör vi till din lodge för middag och övernattning.

Övernattning på Ngorongoro Serena Lodge (helpension) eller liknande boende.

Dag 6

LAKE MANYARA NATIONAL PARK – ARUSHA | GRAN MELIA HOTEL

Kör till Lake Manyara National Park. Efter att ha ätit en picknicklunch i Manyara börjar du en game drive sent på eftermiddagen, vilket är den bästa tiden att se djuren i denna park. När du närmar dig parken från öster skymtar Rift Valley-branten vid horisonten och bildar en imponerande bakgrund till sjön. I grundvattenskogens höga träd hoppar apor från gren till gren och elefanter står i skuggan på branten. Andra djur som ofta ses är zebror, impalor, apor, giraffer, bufflar, flodhästar och andra. Senare på dagen, kör tillbaka till hotellet i Arusha för en övernattning.

Övernattning på Gran Melia Hotel (Helpension) eller liknande boende

Dag 7

KILIMANJARO AIRPORT | AVRESA

Slappna av på morgonen och smält intrycken innan du avreser till Kilimanjaroflygplatsen för din hemresa.

loader-image
Moshi, TZ
5:31 e m, juni 18, 2024
temperature icon 27°C
broken clouds
Humidity 48 %
Pressure 1014 mb
Wind 7 mph
Wind Gust: 6 mph
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:34 am
Sunset: 6:29 pm
loader-image
Kiratu, TZ
5:31 e m, juni 18, 2024
temperature icon 23°C
clear sky
Humidity 44 %
Pressure 1014 mb
Wind 7 mph
Wind Gust: 9 mph
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:40 am
Sunset: 6:36 pm
loader-image
Ngorongoro, TZ
5:31 e m, juni 18, 2024
temperature icon 18°C
clear sky
Humidity 48 %
Pressure 1015 mb
Wind 7 mph
Wind Gust: 7 mph
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:41 am
Sunset: 6:37 pm

Tanzanias norra krets är hem för några av de mest anmärkningsvärda djurlivet och naturlandskapen på den afrikanska kontinenten och är en perfekt destination för en oförglömlig leopard safari. Vi har valt Tarangire National Park, Olduvai Gorge, det enda naturskyddsområdet Serengeti, Ngorongoro och Lake Manyara för att vara med i din resplan. Vi är stolta över denna resplan eftersom den innehåller följande:

 • Lyx Lodge-boende genom hela resplanen med den tanzaniska wow-faktorn och extra detaljer.
 • En välplanerad resplan som säkerställer att du ser de viktigaste nationalparkerna och sevärdheterna.
 • En fantastisk, engelsktalande Safariguide som vi handplockar åt dig. Att ha någon som brinner för bevarande och tanzaniska nationalparker kommer verkligen att förbättra din upplevelse. Detta kommer att inspirera dig.
 • Njut av en Bush-lunch för att komma ut i naturen.

Detta och mycket mer kan ni förvänta er när ni åker på en leopard safari i Tanzania via oss på World Adventure Tours. Tarangire National Park är känd för sina stora hjordar av elefanter och baobabträd. Det är också hem för andra vilda djur, inklusive lejon, leoparder, giraffer och zebror. Parkens pittoreska landskap är prickat med frodiga träsk, öppna savanner och slingrande flodbäddar, vilket gör den till en fotografs dröm. “Mänsklighetens vagga”, Olduvai Gorge, är en arkeologisk plats där några av de tidigaste mänskliga fossilerna hittades. Besökare kan besöka museet och lära sig om den fascinerande historien om mänsklig evolution och vikten av platsen. Den vidsträckta och mångsidiga nationalparken Serengeti är känd för sin årliga gnuvandring, där miljontals djur reser över savannen för mat och vatten. Parken är också hem för stora populationer av lejon, geparder och andra stora katter, vilket gör den till en idealisk destination för vilda entusiaster. UNESCOs världsarvslista, Ngorongoro Conservation Area, är hem för Ngorongoro-kratern, en av världens största intakta vulkancalderor. Kratern vimlar av vilda djur, inklusive elefanter, bufflar och till och med den sällsynta svarta noshörningen. Besökare kan också interagera med det lokala massajfolket och lära sig om deras traditionella livsstil. Lake Manyara National Park har olika livsmiljöer, inklusive frodiga skogar, öppna savanner och en stor sodasjö. Besökare kan förvänta sig att se stora hjordar av elefanter och annat vilda djur, som flamingos, flodhästar och babianer. Parken är också känd för sina trädklättrande lejon, en sällsynt syn i Tanzania. Denna reseplan genom Tanzanias norra krets erbjuder en unik och oförglömlig safariupplevelse, där varje destination erbjuder något annorlunda och speciellt.

Om ni har några frågor eller funderingar kring vår leopard safari i Tanzania så tveka inte att kontakta oss!

Vilka dokument behöver jag för att resa till Tanzania?
Visum krävs när du reser till Tanzania. För närvarande kan detta erhållas online, vid ankomst till flygplatser och gränsövergångar, och är giltigt i 90 dagar. Ett giltigt pass är obligatoriskt. Ditt pass måste vara giltigt i minst 6 månader efter det datum du förväntar dig att lämna Tanzania.

Har stugor och läger myggnät?
Vi väljer noggrant ut boendet på safari så att du är bekväm och avslappnad och kan uppleva en unik atmosfär under din safari. Alla rum/tält under din safari är försedda med myggnät eller är insektssäkra för att skydda dig mot bett. Du rekommenderas också att använda insektsmedel för att skydda dig själv ytterligare, särskilt utomhus på kvällarna.

Är Tanzania säkert att resa till?
Tanzania anses allmänt vara ett säkert resmål för safaribesökare. Besökare bör följa säkerhetsriktlinjerna och vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder, som att undvika att gå ensamma på natten eller lämna värdesaker utan uppsikt.

När äger vandringen av gnuer rum?
Migrationen av gnuer äger vanligtvis rum i Tanzania mellan månaderna november och augusti, även om tidpunkten kan variera något beroende på vädret varje år. Migrationen är en kontinuerlig förflyttning av cirka 1,5 miljoner gnuer och ett stort antal zebror och gaseller över Serengeti-slätten i Tanzania på jakt efter färsk betesmark och vatten. I november och december finns gnuhjordarna i norra Serengeti nära den kenyanska gränsen, där de börjar kalva. När regnet upphör och torrperioden sätter i gång börjar flockarna flytta söderut på jakt efter vatten och färskt bete. I april och maj är flockarna vanligtvis i centrala Serengeti. I juni samlas gnuerna och andra växtätare vid floden Grumeti, där de måste korsa för att fortsätta sin resa söderut. I juli är flockarna vanligtvis i östra Serengeti; i augusti flyttar de in i den norra regionen av Ngorongoro Conservation Area.

Är det säkert att dricka vatten i Tanzania?
Att dricka kranvatten i Tanzania är generellt sett inte säkert, eftersom det kan innehålla skadliga bakterier och parasiter som kan orsaka sjukdomar som tyfus, kolera och hepatit A. Det är viktigt att bara dricka vatten på flaska eller filtrerat vatten för att undvika att bli sjuk. Du kan köpa vatten på flaska i de flesta butiker, hotell och restauranger i Tanzania. När du reser i Tanzania är det också viktigt att undvika att dricka vatten från källor som sjöar, floder och vattendrag, som också kan innehålla skadliga bakterier och parasiter. Används i stället vatten på flaska eller filtrerat vatten för att borsta tänderna och skölja munnen efter borstningen. Dessutom är det en bra idé att undvika is i drycker samt att skala frukt och grönsaker innan du äter dem för att minska risken för att få i sig förorenat vatten.

Vilka är de bästa nationalparkerna att besöka i Tanzania för en safari?
Tanzania är hem för många nationalparker, men de mest populära för safari är Serengeti National Park, Ngorongoro Crater, Tarangire National Park och Lake Manyara National Park.

Vilken typ av vilda djur kan jag förvänta mig att se på en Tanzania-safari?
Tanzania är hem för ett brett utbud av vilda djur, inklusive lejon, elefanter, giraffer, zebror, gnuer, flodhästar, bufflar, leoparder, geparder och många fågelarter.

Vilken är den bästa tiden på året att åka på Tanzania-safari?
Den bästa tiden att åka på en Tanzania-safari beror på dina preferenser. Den torra säsongen från juni till oktober är den bästa tiden för att se vilda djur, men det kan vara mycket folk och dyrare jämfört med andra delar av året. Den regniga säsongen från november till maj erbjuder frodiga landskap, färre folkmassor och lägre priser, men vissa parker kan vara stängda på grund av översvämningar.

Vilken typ av transport kommer att användas under min safari?
Våra safariturer är i 4×4-fordon, som är idealiska för att navigera i den svåra terrängen i nationalparkerna. Vissa safariturer kan också innefatta flyg till avlägsna områden eller vandringssafari.

Vad ska jag ha på mig på min safari?
Det är viktigt att klä sig i lager och packa funktionella och lättvättade kläder. Glöm inte att ta med solskyddsmedel, insektsmedel och en liten ryggsäck för att bära dina nödvändigheter på safari. Välj bekväma, praktiska och lämpliga kläder för väderförhållandena. Lättviktskläder som andas, t.ex skjortor, byxor och shorts i bomull eller linne. Långärmade skjortor och byxor kan också hjälpa till att skydda dig från solen, insekter och taggiga buskar. Neutralt färgade kläder som khaki, beige eller olivgrönt. Undvik ljusa färger eller mönster, eftersom de kan skrämma bort vilda djur eller locka till sig insekter. Stängda skor som sneakers eller vandringskängor är att rekommendera för vandringssafari eller naturvandringar. Sandaler eller flipflops kan bäras runt lägret men ger kanske inte tillräckligt med skydd för utomhusaktiviteter. En hatt eller keps för att skydda ditt huvud och ansikte från solen. Solglasögon skyddar dina ögon från starkt solljus. En lätt jacka eller tröja för kallare morgnar och kvällar. Badkläder om du planerar att besöka en lodge eller campa med pool. En regnjacka eller poncho om du reser under regnperioden.

Inkluderat i priset:

 • Transport med behörig förare/guide i 4×4 fordon med utsiktstak
 • Helpension (frukost, lunch och middag) på safari
 • Transfer till och från flygplatsen
 • National Park avgifter
 • Aktuella statliga skatter och avgifter
 • Bushlunch i Serengeti
 • Vatten på flaska i Safarifordon
 • 24-timmars support under safarin från vårt kontor i Moshi

Exkluderat från priset:

 • Tips för din förarguide under safari
 • Alkoholhaltiga och alkoholfria drycker under safari
 • Inresevisum till Tanzania
 • Rese- och sjukförsäkring
 • Ballongutflykt
 • Masaai bytur & Olduvai Gorge Tour
 • Måltider, drycker och utflykter som inte beskrivs i resplanen
 • Inrikes eller internationella flyg
 • Alla andra föremål av personlig karaktär, tvätt, telefon och porto

Få en offert utan kostnad

 • Bästa pris garanti
 • Förfrågan är ej bindande
 • Din förfrågan skickas direkt till operatören