Kort men fullpackad Safari (Tillägg Tanzania)

Kategorier: , Etikett:

Besök Manyarasjön och Ngorogorokratern för att uppleva massvis med djurliv på bara två dagar! Det här resepaketet är perfekt att kombinera med din Kilimanjarovandring. Missa inte de vackra stränderna på Manyarasjön och den unika Ngorngorokratern, en upplevelse som kommer vara med dig för resten av livet.

Pris från 5200 kr
Upplev Tanzania med AWAT
Kort men fullpackad Safari med World Adventure Tours
Res med World Adventure Tours to Tanzania, kort Safari
Lake Manyara och Ngorongoro med AWAT

En tilläggs tvådagarssafari till Ngorngorokratern och till Manyarasjön – en perfekt resa att kombinera med din Kilimanjaroklättring. Safarin låter dig få en glimt av det artrika djurliv som Tanzania har att erbjuda från de vackra stränderna i Manyarasjön till det skyddade habitatet i Ngorngorokratern som är hem till den utrotningshotade svarta noshörningen. Den här korta men fullpackade safarin kommer lämna dig häpen över vad Tanzania har att erbjuda. Vi erbjuder också andra korta safari som elefantsafari, en försmak av savannen, och tidlösa Tarangire.

Ladda ner resplan som pdf

Dag 1

NGORONGORO CRATER | NGORONGORO WILD CAMP

Upphämtning från ditt hotell i Moshi eller Arusha och kör till Ngorongorokratern för en bilsafari. Det här är bästa platsen i Tanzania för att se svarta noshörningar, såsom lejon, vilket inkluderar de magnifika svartmanade hanarna. Det finns gott och färgglada flamingos och en stor mängd vattenfåglar. Andra djur som du kan se inkluderar leoparder, geparder, hyenor, andra medlemmar av antilopfamiljen och små däggdjur. Åk tillbaka till Ngorogoro Wild Camp på sena eftermiddagen.

Övernattning på Ngorongoro Wild Camp (med lunch, middag & frukost) eller liknande boende

Dag 2

LAKE MANYARA – MOSHI/ARUSHA

Efter frukost, kör till Lake Manyara National Park som tar omkring 2 timmar. När du anländer österifrån tornar det östafrikanska branta sluttningar upp sig och bildar ett imponerande sceneri vid sjön. I de höga träden i grundvattenskogen hoppar apor från gren till gren och vid sluttningarna står elefanter och svalkar sig i skuggan av acaciaträden. Andra djur som man ofta ser är zebror, impalor, apor, giraffer, bufflar, flodhästar och andra. På eftermiddagen färdas du tillbaks till ditt hotell Arusha eller Moshi eller till flygplatsen.

loader-image
Moshi, TZ
3:09 e m, juli 15, 2024
temperature icon 22°C
broken clouds
Humidity 64 %
Pressure 1021 mb
Wind 7 mph
Wind Gust: 9 mph
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:34 am
Sunset: 6:30 pm
loader-image
Ngorongoro, TZ
3:09 e m, juli 15, 2024
temperature icon 22°C
broken clouds
Humidity 35 %
Pressure 1013 mb
Wind 1 mph
Wind Gust: 6 mph
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:45 am
Sunset: 6:42 pm
loader-image
Kiratu, TZ
3:09 e m, juli 15, 2024
temperature icon 26°C
broken clouds
Humidity 37 %
Pressure 1014 mb
Wind 6 mph
Wind Gust: 7 mph
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:44 am
Sunset: 6:41 pm

Ngorongoro-kratern och Lake Manyara erbjuder en unik och oförglömlig upplevelse som säkerligen kommer att tilltala alla som älskar natur, djurliv, kultur och äventyr. Du bör välja den här resplanen eftersom:

 • En kort resplan som kan kombineras med våra andra längre planer, varför inte en bergsklättring?
 • Besöken i Ngorongoro och Lake Manyara är fantastiska. Dessa parker ger fantastiska landskap och ett rikt djurliv.
 • En engelsktalande kvalificerad safariguide kommer att göra denna turné minnesvärd och låter dig upptäcka de minsta sakerna.

Både Ngorongoro-kratern och Lake Manyara är kända för sin hisnande naturliga skönhet. Ngorongoro-kratern är världens största inaktiva, intakta och ofyllda vulkancaldera, medan Lake Manyara är känd för sina rosa flamingos, flodhästar och trädklättrande lejon. Båda platserna erbjuder ett brett utbud av landskap och vilda djur som säkerligen kommer att lämna dig i vördnad. Ngorongoro-kratern och Lake Manyara är hem för ett brett utbud av vilda djur, inklusive elefanter, lejon, leoparder, zebror, giraffer, flodhästar och mer. Båda parkerna är kända för sina stora populationer av vilda djur, som kan ses på nära håll under game drives eller promenadsafari. Ngorongoro Conservation Area är hem för massajerna, som har bott i området i hundratals år. Att besöka Ngorongoro-kratern och Lake Manyara erbjuder en möjlighet att lära sig mer om massajernas kultur, deras traditionella sätt att leva och deras förhållande till djurlivet i området. Det finns en mängd olika aktiviteter vid Ngorongoro-kratern och Lake Manyara, inklusive game drives, vandringssafari, fågelskådning och kulturella turer. Du kan också njuta av camping och vandring i området, vilket ger en unik möjlighet att fördjupa dig i Tanzanias naturliga skönhet.

Vilka dokument behöver jag för att resa till Tanzania?
Visum krävs när du reser till Tanzania. För närvarande kan detta erhållas online, vid ankomst till flygplatser och gränsövergångar, och är giltigt i 90 dagar. Ett giltigt pass är obligatoriskt. Ditt pass måste vara giltigt i minst 6 månader efter det datum du förväntar dig att lämna Tanzania.

Har stugor och läger myggnät?
Vi väljer noggrant ut boendet på safari så att du är bekväm och avslappnad och kan uppleva en unik atmosfär under din safari. Alla rum/tält under din safari är försedda med myggnät eller är insektssäkra för att skydda dig mot bett. Du rekommenderas också att använda insektsmedel för att skydda dig själv ytterligare, särskilt utomhus på kvällarna.

Är Tanzania säkert att resa till?
Tanzania anses allmänt vara ett säkert resmål för safaribesökare. Besökare bör följa säkerhetsriktlinjerna och vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder, som att undvika att gå ensamma på natten eller lämna värdesaker utan uppsikt.

När äger vandringen av gnuer rum?
Migrationen av gnuer äger vanligtvis rum i Tanzania mellan månaderna november och augusti, även om tidpunkten kan variera något beroende på vädret varje år. Migrationen är en kontinuerlig förflyttning av cirka 1,5 miljoner gnuer och ett stort antal zebror och gaseller över Serengeti-slätten i Tanzania på jakt efter färsk betesmark och vatten. I november och december finns gnuhjordarna i norra Serengeti nära den kenyanska gränsen, där de börjar kalva. När regnet upphör och torrperioden sätter i gång börjar flockarna flytta söderut på jakt efter vatten och färskt bete. I april och maj är flockarna vanligtvis i centrala Serengeti. I juni samlas gnuerna och andra växtätare vid floden Grumeti, där de måste korsa för att fortsätta sin resa söderut. I juli är flockarna vanligtvis i östra Serengeti; i augusti flyttar de in i den norra regionen av Ngorongoro Conservation Area.

Är det säkert att dricka vatten i Tanzania?
Att dricka kranvatten i Tanzania är generellt sett inte säkert, eftersom det kan innehålla skadliga bakterier och parasiter som kan orsaka sjukdomar som tyfus, kolera och hepatit A. Det är viktigt att bara dricka vatten på flaska eller filtrerat vatten för att undvika att bli sjuk. Du kan köpa vatten på flaska i de flesta butiker, hotell och restauranger i Tanzania. När du reser i Tanzania är det också viktigt att undvika att dricka vatten från källor som sjöar, floder och vattendrag, som också kan innehålla skadliga bakterier och parasiter. Används i stället vatten på flaska eller filtrerat vatten för att borsta tänderna och skölja munnen efter borstningen. Dessutom är det en bra idé att undvika is i drycker samt att skala frukt och grönsaker innan du äter dem för att minska risken för att få i sig förorenat vatten.

Vilka är de bästa nationalparkerna att besöka i Tanzania för en safari?
Tanzania är hem för många nationalparker, men de mest populära för safari är Serengeti National Park, Ngorongoro Crater, Tarangire National Park och Lake Manyara National Park.

Vilken typ av vilda djur kan jag förvänta mig att se på en Tanzania-safari?
Tanzania är hem för ett brett utbud av vilda djur, inklusive lejon, elefanter, giraffer, zebror, gnuer, flodhästar, bufflar, leoparder, geparder och många fågelarter.

Vilken är den bästa tiden på året att åka på Tanzania-safari?
Den bästa tiden att åka på en Tanzania-safari beror på dina preferenser. Den torra säsongen från juni till oktober är den bästa tiden för att se vilda djur, men det kan vara mycket folk och dyrare jämfört med andra delar av året. Den regniga säsongen från november till maj erbjuder frodiga landskap, färre folkmassor och lägre priser, men vissa parker kan vara stängda på grund av översvämningar.

Vilken typ av transport kommer att användas under min safari?
Våra safariturer är i 4×4-fordon, som är idealiska för att navigera i den svåra terrängen i nationalparkerna. Vissa safariturer kan också innefatta flyg till avlägsna områden eller vandringssafari.

Vad ska jag ha på mig på min safari?
Det är viktigt att klä sig i lager och packa funktionella och lättvättade kläder. Glöm inte att ta med solskyddsmedel, insektsmedel och en liten ryggsäck för att bära dina nödvändigheter på safari. Välj bekväma, praktiska och lämpliga kläder för väderförhållandena. Lättviktskläder som andas, t.ex skjortor, byxor och shorts i bomull eller linne. Långärmade skjortor och byxor kan också hjälpa till att skydda dig från solen, insekter och taggiga buskar. Neutralt färgade kläder som khaki, beige eller olivgrönt. Undvik ljusa färger eller mönster, eftersom de kan skrämma bort vilda djur eller locka till sig insekter. Stängda skor som sneakers eller vandringskängor är att rekommendera för vandringssafari eller naturvandringar. Sandaler eller flipflops kan bäras runt lägret men ger kanske inte tillräckligt med skydd för utomhusaktiviteter. En hatt eller keps för att skydda ditt huvud och ansikte från solen. Solglasögon skyddar dina ögon från starkt solljus. En lätt jacka eller tröja för kallare morgnar och kvällar. Badkläder om du planerar att besöka en lodge eller campa med pool. En regnjacka eller poncho om du reser under regnperioden. 

Safari tillägg med World Adventure Tours

Inkluderat i priset:

 • Helpension (frukost, lunch och middag) med boende under safarin
 • Hämtning från ditt hotell i Arusha eller Moshi och lämning
 • All bilsafari i en specialbyggd 4 X 4 Safari Land Cruiser med utsiktstak
 • Alla park-, och inträdesavgifter
 • Transport med fyrhjulsdrivna fordon med utsiktstak
 • Professionell engelsk chaufför/guide under safarin
 • Vatten på flaska i safarifordonen
 • Ngorongorokrater bilavgifter
 • Skatter och avgifter

Exkluderat från priset:

 • Internationella och inrikesflyg
 • Boendenatten innan din safari
 • Inresevisum till Tanzania
 • Rese-, och hälsoförsäkringar
 • Dricks till guide, hotellpersonal och bärare
 • Måltider, drycker och allt övrigt som inte står med i resebeskrivningen
 • Övriga personliga tillhörigheter, tvätt, telefonavgifter och porto
 • Personliga persedlar

Få en offert utan kostnad

 • Bästa pris garanti
 • Förfrågan är ej bindande
 • Din förfrågan skickas direkt till operatören