Klassisk Kenya och Tanzania Safari – tvåflugor i en smäll

En safariresa som kombinerar underverken i BÅDE Tanzania och Kenya. Detta fullpackade äventyr säkerställer att du ser det bästa Östafrika har att erbjuda. Den här resan är omsorgsfullt utformad och tar dig till reservaten som du måste se, från Lake Nakuru via Lake Naivasha, till den fantastiska Maasai Mara, känd för sina grässlätter och böljande kullar. Flytta till den enda Serengeti National Park, ett världsarv av rang. Fortsätt din resa och utforska Ngorongoro-kratern, som är rik på vilda djur. Denna resa slutar i Lake Manyara National Park, en sista pärla för dig att utforska täta skogar och branta bergssidor, en park känd för sina trädklättrande lejon.

Från 30799 kr
Mount Everest Base Camp with World Adventure Tours
Giraffes with World Adventure Tours

Njut av vår specialdesignade 9-dagars resplan till både Tanzania och Kenya. Den här resan säkerställer att du får uppleva det bästa som varje land har att erbjuda – de klassiska måste-se-parkerna. Börja din resa i Kenya och kör till Lake Nakuru, som ligger på golvet i den stora Rift Valley ravinen, omgiven av buskiga gräsmarker via Lake Naivasha, en pittoresk mellanlandning där du kan njuta av en lugn båttur. Fortsätt sedan till Maasai Mara Game Reserve, Kenyas pärla, ett område dedikerat till att bevara vilda djur på savannen. Du kommer sedan att köra till Tanzania, där du kommer att besöka Serengeti National Park, Tanzanias alldeles egna pärla, och väntar på att du ska njuta av de vidsträckta slätterna fyllda med ett rikt utbud av djur. Fortsätt vidare till Ngorongoro-kratern och avsluta din resa i Lake Manyara National Park. På 9 dagar får du uppleva 2 olika länder och sju olika nyckelplatser som kännetecknas av sina egna unika landskap och djur.

Kolla gärna in våra andra resor till Kenya, varför inte en kombo safari och beach-tur? Eller varför inte vår kortare tur, bara för att se höjdpunkterna i Kenya.

LADDA NER RESPLAN SOM PDF

Dag 1

ANLÄND TILL NAIROBI |  TAMARIND TREE HOTEL

Hämtning från flygplatsen vid ankomst och transfer till ditt hotell för natten baserat på bed and breakfast.

Övernattning på Tamarind Tree Hotel (Middag) eller liknande boende.

Dag 2

NAIROBI  |  LAKE NAIVASHA |  LAKE NAKURU |  LAKE NAKURU LODGE

Hämta upp från hotellet kl. 07.00 och fortsätt till Lake Nakuru via Lake Naivasha för en timmes båttur för fågelskådning och flodhästskådning. Fortsätt din resa till Lake Nakuru och anländer i tid för lunch. Efter lunch kan du njuta av en eftermiddagssafari i parken.

Lake Nakuru innehåller Kenyas första noshörningsreservat och en stor population av vit noshörning och en av världens största koncentrationer av svart noshörning. Parken har de pittoreska Makalia-vattenfallen. Det finns ett område på 188 km runt sjön inhägnat som är en fristad för att skydda Rothschild-giraffer. Bland rovdjur i denna park finns lejon, leoparder och stora pytonormar som gömmer sig i de täta skogsmarkerna, som ibland kan ses korsa vägar eller hänga från träd. Andra djur inkluderar Thomsons och Grant gasell, den långörade lövnäsade fladdermusen, colobusapan, stenhyrax, flodhäst och vattenbock, Impala, randig hyena, vildkatt, vassbock och guldkatt m.m.

Övernattning på Lake Nakuru Lodge (Middag) eller Flamingo Hill Luxury Tented Camp (middag) eller liknande boende.

Dag 3

LAKE NAKURU |  MAASAI MARA NATIONAL RESERVE  |  SENTRIM MARA CAMP ELLER JAMBO MARA SAFARI LODGE

Det blir en tidig avresa idag! Bilresan till Maasai Mara är lång, cirka 5-6 timmar till reservatets ingång. Men när du väl är där kommer du att se att bilresan var väl värt det.

Maasai Mara täcker cirka 700 kvadratkilometer och är juvelen i kronan när det kommer till magnifika reservat. Koncentrationen av djur inom Maran och de närliggande Group Ranches garanterar nästan att du kommer att se 4 av de Big Five på din första game drive! Masai Mara, även känd som Maasai Mara eller The Mara, är uppkallad för att hedra massajfolket – de förfäders invånare i detta område. Mara är en del av den Greater Mara Ecosystem, som inkluderar flera grupprancher. Beroende på vilket läger du väljer, planerar vi antigen en lunch på vägen eller så kommer du i tid för lunch på din camp/lodge. Njut av en eftermiddags game drive.

Övernattning på Sentrim Mara Camp (Helpension) eller Jambo Mara Safari Lodge (Helpension) eller liknande boende.

Dag 4

MAASAI MARA GAME RESERVE  |  SENTRIM MARA CAMP ELLER JAMBO MARA SAFARI LODGE

Tillbringa två hela dagar i Masai Mara med game drives tidigt på morgonen och eftermiddagen och lunch på camp eller lodgen – alternativt spendera större delen av dagen på en game drive med en picnicbox! Under juli/augusti kan man se den årliga migrationen av gnu, en helt fantastisk upplevelse att se massor med gnun vandrar över horisonten.

Övernattning på Sentrim Mara Camp (Helpension) eller Jambo Mara Safari Lodge (Helpension) eller liknande boende. 

Dag 5

MAASAI MARA GAME RESERVE  |  ISEBANIA BORDER  |  IKOMA  |  IKOMA WILD CAMP

Frukost kl. 6 och sedan är det dags att köra till Serengeti Ikoma genom Isebanias gräns. Anländer till gränsen under lunchtid. Det kommer att finnas en 30-minuters process för att organisera ett visum för din inresa till Tanzania.

Möt din tanzaniska förare och starta din game drive på väg till Ikoma Wild Camp, som ligger mellan Grumeti och Ikorongo viltreservat nordväst om Serengeti nationalpark, Tanzania. Din camp ligger nära Ikoma-porten och Grumeti-floden, och erbjuder otroliga utsikter i Serengetis savann och möjlighet att titta på många djur, eftersom din camp ligger i den stora migrationskorridoren. Njut av en kvälls game drive i Ikoma-området.

Övernattning på Ikoma Wild Camp (Helpension) eller liknande boende. 

Dag 6 – 7

SERENGETI NATIONAL PARK  |  SERENGETI WILD CAMP

Tillbringa två hela dagar i Serengeti National Park, mestadels utforska olika djur. Under dessa dagar kommer du att ha picknickluncher i parken. Serengeti National Parks antal vilda djur är exceptionellt högt i Wagakuria-området, med lejonfamiljer upp till 30 individer starka. Området förvandlas till ett paradis för djur från juli till oktober. Nyckeln i området är Marafloden. Det är inte ovanligt att se hjordarna korsa Marafloden norrut på en dag och sedan tillbaka söderut några dagar senare. Att hitta en korsning är mycket svårt och ibland en fråga om tur.

Övernattning på Serengeti Wild Camp (Helpension) eller liknande boende.

Dag 8

SERENGETI  |  NGORONGORO CRATER  |  NGORONGORO WILD CAMP

Efter frukost, ta en game drive på väg till Ngorongoro-kratern med lunchpaket. På vägen, finns det möjlighet att besöka en massajby. Du kommer sedan att köra till Ngorongoro-kratern för en game drive. Denna tjocka vulkankrater är den mest betydelsefulla oförsvämmade och obrutna kalderan i världen. När du går ner till kraterbotten kommer du att besöka Magadisjön, en stor men grund alkalisk sjö i det sydvästra hörnet. Detta är en av kraterns ledande egenskaper.

Övernattning på Ngorongoro Wild Camp (Helpension) eller liknande boende.

Dag 9

NGORONGORO CRATER  |  LAKE MANYARA NATIONAL PARK  |  FLYGPLATS ELLER TRANSFER TILL HOTELL I ARUSHA ELLER MOSHI

Tidig frukost på din camp och avresa för en halvdags game drive i Lake Manyara National Park med en picknicklunch.
När du går in i nationalparken börjar frodiga skogar av akacia- och mahognyträd sätta stämningen för vad som väntar. Din game drive kommer att pågå till kvällen med en liten paus där du kan äta din picknicklunch. Se upp för bufflar, giraffer, impalor, babianer och blåapor under spelturen. En annan sevärdighet i Lake Manyara National Park är de trädklättrande lejonen. Att upptäcka dem kräver dock lite tur. Vid rätt årstid blir strandlinjen på Lake Manyara rosa, med miljontals flamingor.

Senare checkar du ut ur parken och kör till Arusha eller Moshi för din avlämning på hotellet eller flygplatsen.

loader-image
Nairobi, KE
1:52 e m, juli 15, 2024
temperature icon 22°C
few clouds
Humidity 49 %
Pressure 1014 mb
Wind 5 mph
Wind Gust: 0 mph
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:36 am
Sunset: 6:40 pm
loader-image
Ngorongoro, TZ
1:52 e m, juli 15, 2024
temperature icon 22°C
broken clouds
Humidity 36 %
Pressure 1014 mb
Wind 2 mph
Wind Gust: 7 mph
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:45 am
Sunset: 6:42 pm
loader-image
Arusha, TZ
1:52 e m, juli 15, 2024
temperature icon 20°C
broken clouds
Humidity 64 %
Pressure 1015 mb
Wind 9 mph
Wind Gust: 0 mph
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:40 am
Sunset: 6:37 pm

Besök Lake Naivasha och Lake Nakuru, och tillbringa två dagar i det enda Maasai Mara National Reserve, Kenyas pärla. Flytten till den tanzaniska sidan börjar med Ikoma, som ligger i utkanten av Serengeti National Park. Grumeti Ikoma är en väl bevarad hemlighet eftersom detta område är lugnare och rikt på vilda djur. Många av parkens djur strövar här. Du besöker också Serengeti National Park, Ngorongoro-kratern och Lake Manyara. Denna grunda, alkaliska sjö ligger i norra delen av Tanzania, i Manyara-regionen. Det ligger vid foten av Great Rift Valley och är känt för sitt mångsidiga fågelliv, trädklättrande lejon och hisnande landskap.

 • Resväg vald så att du ser höjdpunkterna i både Kenya och Tanzania.
 • Stort värde för pengarna! Du kan besöka två länder i en reseplan, vilket maximerar din resa.
 • Boendet är bekvämt och av god standard.
 • Safariguiderna är kunniga, engelsktalande och de älskar helt enkelt vad de gör!

Dessa platser är hem för några av världens mest mångsidiga och spektakulära djurliv. Från den ikoniska gnumigrationen till de stora katterna, elefanterna, girafferna och en mängd olika fågelarter, dessa platser erbjuder en oförglömlig upplevelse att beskåda vilda djur. Landskapen i dessa områden är fantastiska, från de böljande savannerna till de pittoreska sjöarna och de ikoniska akaciaträden. Bara landskapet är värt resan. Massaifolket är känt för sin unika kultur och sitt sätt att leva. Att besöka dessa platser kommer att ge dig en möjlighet att lära dig mer om deras seder och traditioner. Oavsett om det är luftballongsafari, game drives eller promenadsafari, erbjuder dessa platser en rad spännande aktiviteter för äventyrssökande. Kom ihåg att ett besök på dessa platser också kan hjälpa till att stödja bevarandeinsatser i området. Många av parkerna och reservaten förvaltas av organisationer som arbetar för att skydda miljön och djurlivet. Ditt besök kan hjälpa till att stödja dessa ansträngningar.

Behöver vi visum för både Tanzania och Kenya?
Ja, visum krävs för varje land, beroende på ditt ursprungsland.

Vilka safarifordon används under safarin i Kenya och Tanzania?
Vi använder en specialbyggd 4WD Toyota Land Cruiser för våra safariturer. Fordonen tar upp till 6 personer i 3 rader med sittplatser (garanterad fönsterplats för alla) med ett uppfällbart tak, som kan höjas för utmärkt visning av vilda djur. Popup-taket erbjuder utmärkta fotograferingsmöjligheter och ger också skugga medan du njuter av din safari. Våra fordon servas och underhålls till en mycket hög standard före och efter varje safari för att säkerställa optimal komfort under din resa.

Använder jag samma safariguide i Kenya och Tanzania?
Nej, vi ger dig de bästa guiderna för varje land. Du byter fordon och guider vid gränserna, antingen Isebania-gränsen från Masai Mara eller Namanga-gränsen från Amboseli National Park. Förarbytet kommer att ske efter immigrationsprocessen.

Vilken valuta kan jag använda för båda länderna?
Tanzania och Kenya har sina lokala valutor, tanzaniska och kenyanska shilling. Du kan använda USD-dollar vilket är acceptabelt i båda länderna också.

När är den bästa tiden att göra en safari i både Tanzania och Kenya?
Den bästa tiden att åka på safari i Kenya och Tanzania är under torrperioden, vanligtvis från juni till oktober. Detta är högsäsong för safariturism eftersom vädret är milt, växtligheten är mindre tät och vilda djur är lättare att upptäcka runt vattenkällorna. Månaderna juli till september är särskilt populära eftersom gnuvandringen sker i Masai Mara National Reserve i Kenya och Serengeti National Park i Tanzania. Men torrperioden är också den mest hektiska tiden på året, och priserna för boende och turer tenderar att vara högre. Anta att du letar efter en lugnare och mer prisvärd safariupplevelse. I så fall kan du överväga att besöka under axelsäsongen, som sträcker sig från januari till mars eller november till början av december. Under dessa månader är vädret fortfarande relativt torrt, och det är färre turister. Regnperioden, som vanligtvis sträcker sig från april till maj och november till december, kan vara utmanande för safari. Vägarna kan bli oframkomliga och växtligheten är tätare, vilket gör det svårare att upptäcka vilda djur. Vissa stugor och parker erbjuder dock rabatterade priser under denna tid, och landskapet kan vara frodigt och vackert.

Pågår gnuvandringen samtidigt i båda länderna? Och vilken är den bästa tiden att bevittna det?
Ja, gnuvandringen sker i både Kenya och Tanzania, eftersom flockarna rör sig mellan Serengeti National Park i Tanzania och Masai Mara National Reserve i Kenya. Tidpunkten för migrationen kan variera något beroende på vädret och andra faktorer, men generellt följer den ett liknande mönster i båda länderna. Den bästa tiden att bevittna gnuvandringen är under torrperioden, som sträcker sig från juni till oktober. Under denna tid samlas hjordarna runt Marafloden, som bildar en naturlig gräns mellan Tanzania och Kenya. Korsningen av Marafloden är en av de mest spektakulära och dramatiska händelserna under migrationen, då gnuerna möter krokodiler och andra rovdjur i sin jakt på grönare betesmarker. Den exakta tidpunkten för migrationen kan dock vara oförutsägbar, och det är värt att notera att besättningarna kan komma tidigare eller senare än förväntat. Det är också värt att komma ihåg att högsäsongen för safariturism är under migrationen, och populära visningsplatser kan bli trånga.

Är det säkert för mig att ta med mina barn på Safari?
Ja, att resa till Kenya & Tanzania kan vara en underbar upplevelse för barnfamiljer. Vi tillhandahåller utmärkta barnvänliga guider och försöker begränsa mängden tid i ett fordon. Vi erbjuder också regelbundna stopp längs vägen när du gör en familjesafari. Vänligen kontakta oss på sales@worldadventuretours.com  för mer information. Du bör också se till att dina barn förstår vikten av att respektera djurlivet och följa säkerhetsriktlinjerna, som att vistas i fordonet under safari och lyssna på din guides instruktioner. Det är också viktigt att vidta försiktighetsåtgärder för att förebygga sjukdomar som malaria, som är utbredd på många safari-destinationer i Afrika. Se till att dina barn är uppdaterade med sina vaccinationer och ta med lämpligt insektsmedel och kläder för att skydda mot myggbett.

Professional Climbing with AWAT

Inkluderat i priset:

 • Möt och hälsa tjänster med assistans på flygplatsen eller hotellet
 • All transport och game drives på safarin kommer att ske i en 4×4 Landcruiser
 • Tjänster av en privat professionell engelsktalande förare-guide
 • Alla överföringar i Nairobi/Arusha
 • Måltider och logi enligt programmet
 • Alla parkavgifter och statliga skatter
 • 2 flaskor 1⁄2 liter mineralvatten per person och dag på game drives
 • Serengeti och Ngorongoro avgifter

Exkluderat från priset:

 • Visum, internationella flyg och flygplatsskatter (kunder betalar direkt på platsen på egenhand)
 • Dricks till din guide
 • Ballongsafari
 • Masaibytur
 • Personliga resor, bagage och sjukförsäkring

Få en offert utan kostnad

 • Bästa pris garanti
 • Förfrågan är ej bindande
 • Din förfrågan skickas direkt till operatören