Kenya Kattsafari – 7 Dagar

Ge dig ut på ett 7-dagars äventyr i Kenya där du kommer att bekanta dig med Afrikas stora katter. Få chansen att bevittna lejon, geparder och leoparder i deras naturliga miljö i Amboseli och Maasai Mara. Din resa inkluderar också möten med elefanter, noshörningar och bufflar. Fånga ikoniska Mount Kilimanjaro som bakgrund. Vid Lake Nakuru kan du njuta av en sjö av flamingos. Avsluta din safari med avkoppling på Crown Plaza Nairobi Airport Hotel och njut av en vacker panoramautsikt från taket. Den här safarin erbjuder en oförglömlig fördjupning i Kenyas vilda kattdjur!

Från 20800 kr
Mount Everest Base Camp with World Adventure Tours
Lion Tanzania Safari
Adventure to Mount Everest Basecamp with World Adventure Tours
Cheetahs of the Savanna with AWAT

Ge dig ut på ett spännande äventyr i Kenya som fördjupar sig i den fascinerande världen av Afrikas magnifika stora katter. Din resa börjar i Nairobi på Hilton Garden Inn Nairobi Airport, som fungerar som din ingång till det vilda. När du utforskar Amboseli National Park ger ikoniska Mount Kilimanjaro en fantastisk bakgrund för möten med lejon, leoparder och geparder under spännande safariturer på Kibo Safari Camp.

Lake Nakuru National Park erbjuder chansen att upptäcka leoparder och berömda träd-klättrande lejon, med fridfulla nätter på Nakuru Sopa Lodge. I Maasai Maras orörda landskap avslöjar Zebra Plains Camp dramatiken hos de residenta lejonskockarna och de undflyende geparderna. Reflektera över dessa extraordinära möten på Crown Plaza Nairobi Airport Hotel och njut av en sista måltid och avkoppling vid poolen innan du ger dig av. Den här kenyanska odyssén lovar oförglömliga ögonblick i riket av Afrikas majestätiska stora katter.

Ladda ner resplan som PDF

Dag 1

NAIROBI | HILTON GARDEN INN NAIROBI AIRPORT

Vid ankomst till Jomo Kenyatta International Airport kommer vår representant att möta dig och ta dig till ditt hotell för incheckning. Resten av dagen tillbringas med egen fritid.

Övernattning på Hilton Garden Inn Nairobi Airport (BB) eller liknande.

Dag 2

AMBOSELI | KIBO SAFARI CAMP

Efter frukost kommer du att mötas av vår chaufför som tar dig genom en safaribriefing innan vi åker till nationalparken Amboseli. Du kommer anlända till din lodge i tid för lunch. Njut av lite tid att svalka dig innan din första safari i Amboseli senare på kvällen. Återkomst till din lodge när solen går ner.

Övernattning på Amboseli Kibo Safari Camp (FB) eller liknande.

Dag 3

AMBOSELI | KIBO SAFARI CAMP

Njut av en hel dag i parken fylld med safari tidigt på morgonen och på eftermiddagen i Amboseli National Park. Håll utkik efter den magnifika vyn av det snöklädda berget Kilimanjaro, även känt som ”Afrikas tak”. Den bästa tiden att se världens högsta fristående berg är tidigt på morgonen eller precis vid solnedgången. Safari med alla måltider och övernattning på lägret på basis av helpension.

Övernattning i Kibo Safari Camp (FB) eller liknande.

Dag 4

AMBOSELI – LAKE NAKURU SOPA LODGE VIA NAIVASHA

Efter en tidig frukost kommer du att åka till Lake Naivasha via Nairobi med lunch på vägen, samt besöka sötvattensjön för en valfri båttur på en timme ($30 per person) för fågelskådning och flodhästskådning. Vi anländer på eftermiddagen och fortsätter direkt till en safari tur i Lake Nakuru nationalpark. Vattnet här är ofta färgat skimrande flamingorosa från tusentals av de vackra fåglarna som kantar dess stränder. Därefter åker du till lodgen för middag och övernattning.

Övernattning på Nakuru Sopa Lodge (FB) eller liknande.

Dag 5

MAASAI MARA| ZEBRA PLAINS CAMP

Efter frukost reser du mot Kenyas bördiga högland och beger dig ner för Rift Escarpment på vägen som byggdes av italienska krigsfångar under andra världskriget. Här kan du hålla utkik efter det charmiga kapellet de byggde vid foten av branten. Du passerar den imponerande Longonot Earth-satellitstationen när du åker över dalen till Narok och reser sedan över tunnland av vete- och kornfält innan du når Maasai Mara och är vid ditt läger i tid för lunch. Det kommer att finnas en safari på eftermiddagen för att introducera dig till parken.

Övernattning Zebra Plains Camp (FB) eller liknande.

Dag 6

MAASAI MARA | ZEBRA PLAINS CAMP

Ta en tidig kopp te eller kaffe på lägret och åk sedan iväg med en fullspäckad bushfrukost för att njuta av en safari på morgonen och se livet på savannen vakna. Återvänd därefter till lägret för lunch. Koppla av i lägret till klockan fyra. Sedan fortsätter du med en eftermiddagssafari och tittar på solnedgången eller stannar på lägret för att koppla av. Maasai Mara är en förlängning av Serengetis ekosystem i söder. The Mara är känd för sitt överflöd av lejon – särskilt de fantastiska svartmanade hanarna. Se den stora förflyttningen, där över 1,5 miljoner gnuer och andra antiloper korsar den omfattande floden Mara. Upplev kampen mellan överlevnad och hunger och hur livet på savannen hela tiden rör sig. Du kommer sannolikt också att se många elefanter här, ofta i stora flockar, och – om du har tur leopard, gepard och noshörning. Alla Big Five är invånare i detta område. Den afrikanska buffeln är inte blyg, så du kommer säkert att träffa några. Gör i ordning kamerorna och njut! På kvällen kan du välja ett valfritt besök i en maasaiby ($20 per person).

Övernattning på Zebra Plains Camp (FB) eller liknande.

Dag 7

MARA – NAIROBI FLYGPLATS | AVGÅNG

Avresa efter frukost till Nairobi och anländer på eftermiddagen, lämna avlämning vid Crown Plaza Nairobi Airport Hotel, för ett uppfriskningspaket med en måltid. Taket erbjuder en vacker utsikt över de gröna omgivningarna, njut av en drick baren (ingår ej) eller ta en vila vid poolen medan du väntar på ditt flygschema hem. Senare transfer till terminalen för ditt flyg enligt tidtabell.

https://www.ihg.com/crowneplaza/hotels/us/en/nairobi/nboir/hoteldetail

loader-image
Nairobi, KE
12:00 f m, december 8, 2023
temperature icon 18°C
broken clouds
Humidity 69 %
Pressure 1024 mb
Wind 7 mph
Vindby: 0 mph
Synlighet: 0 km
Soluppgång: 6:18 am
Solnedgång: 6:30 pm

Behöver vi visum till Kenya?
Ja, visum krävs för resa till Kenya, beroende på ditt ursprungsland.

Vilka safarifordon används under safarin i Kenya?
Vi använder en specialbyggd 4WD Toyota Land Cruiser för våra safariturer. Fordonen tar upp till 6 kunder i 3 rader med sittplatser (garanterad fönsterplats för alla) med ett uppfällbart tak, som kan höjas för utmärkt visning av vilda djur. Popup-taket erbjuder utmärkta fotograferingsmöjligheter och ger också skugga medan du njuter av din safari. Våra fordon servas och underhålls till en mycket hög standard före och efter varje safari för att säkerställa optimal komfort under din resa.

Vilken valuta kan jag använda i Kenya?
Kenya har sin lokala valuta, kenyanska shilling. Du kan använda USD-dollar vilket är acceptabelt i Kenya också.

När är den bästa tiden att göra en safari i Kenya?
Den bästa tiden att åka på safari i Kenya är under torrperioden, vanligtvis från juni till oktober. Detta är högsäsong för safariturism eftersom vädret är milt, växtligheten är mindre tät och vilda djur är lättare att upptäcka runt vattenkällorna. Månaderna juli till september är särskilt populära eftersom gnuvandringen sker i Masaai Maras nationalreservat i Kenya. Men torrperioden är också den mest hektiska tiden på året, och priserna för boende och turer tenderar att vara högre. Anta att du letar efter en lugnare och mer prisvärd safariupplevelse. I så fall kan du överväga att besöka under axelsäsongen, som sträcker sig från januari till mars eller november till början av december. Under dessa månader är vädret fortfarande relativt torrt, och det är färre turister. Regnperioden, som vanligtvis sträcker sig från april till maj och november till december, kan vara utmanande för safari. Vägarna kan bli oframkomliga och växtligheten är tätare, vilket gör det svårare att upptäcka vilda djur. Vissa stugor och parker erbjuder dock rabatterade priser under denna tid, och landskapet kan vara frodigt och vackert.

Är det säkert för mig att ta med mina barn på Safari?
Ja, att resa till Kenya kan vara en underbar upplevelse för barnfamiljer. Vi tillhandahåller utmärkta barnvänliga guider och försöker begränsa mängden tid i ett fordon. Vi erbjuder också regelbundna stopp längs vägen när du gör en familjesafari. Vänligen kontakta oss på sales@worldadventuretours.com för mer information. Du bör också se till att dina barn förstår vikten av att respektera djurlivet och följa säkerhetsriktlinjerna, som att vistas i fordonet under safari och lyssna på din guides instruktioner. Det är också viktigt att vidta försiktighetsåtgärder för att förebygga sjukdomar som malaria, som är utbredd på många safari-destinationer i Afrika. Se till att dina barn är uppdaterade om sina vaccinationer och ta med lämpligt insektsmedel och kläder för att skydda mot myggbett.

Lion pride with World Adventure Tours

Inkluderat i priset:

 • Meet and Greet tjänster med assistans på flygplatsen eller hotellet
 • Alla transporter och safari kommer att ske i en 4×4
 • Land Cruiser
 • Privat profissionell engelsktalande förarguide
 • Alla transfer i Nairobi
 • Uppfriskningspaket på Crowne Plaza Airport Hotel Restaurant sista dagen
 • Måltider och logi enligt specifikation
 • Alla parkavgifter och statliga skatter
 • 2 flaskor ½ liter mineralvatten per person och dag på safari

Exkluderat från priset:

 • Visum, internationella flyg och flygplatsskatter (kunder betalar direkt)
 • Dricks till guide, drinkar, dricks till mat, ersättning till väskbärare
 • Flygande läkares nödräddningsskydd under safari
 • Luftballongsafari – 450 $ per person
 • Besök I Masaiby – 20 USD per person
 • Båttur i Lake Naivasha- 30 USD

Få en offert utan kostnad

 • Bästa pris garanti
 • Förfrågan är ej bindande
 • Din förfrågan skickas direkt till operatören
 • Dina kontaktuppgifter:
 • DD streck MM streck ÅÅÅÅ
 • Antal resenärer (valfrittl):
 • Ange ett nummer från 1 till 35.
 • Ange ett nummer från 0 till 9.