Island Peak Expedition Trek i Nepal

Erövra den episka 6000 meter höga toppen Imja Tse i Himalaya på en två veckor lång expeditionsvandring genom några av de vackraste landskapen i världen. Besök tempel och kloster och upplev Katmandu. Lär dig isklättring och gå upp från Island Peak High Camp till toppen. Följ med oss ​​på Islands Peak expeditionsvandring!

Från 30990 kr
Mount Everest Base Camp with World Adventure Tours
World Adventure Tours in Nepal
Adventure to Mount Everest Basecamp with World Adventure Tours
Climb with the best, World Adventure Tours

Denna expeditionsvandring börjar i Katmandu. Åk sedan med flyg till Lukla och forsätt till fots till Phakding. Efter en kort vistelse i ”Lodge City” vandrar vi längs Dudh Koshi-floden till Namche Bazaar, där vi kommer att stanna för en acklimatiseringsdag med tid för besök i kloster och museer. Sedan fortsätter vi längs floden Dudh Koshi, med sin spektakulära utsikt över Mount Everest genom Rhododendrondjungeln till Tengboche-klostret. Därefter vidare till Pangboche och så småningom Pheriche genom Imjadalen och Dingboche, där vi kommer att tillbringa ytterligare en dag med att acklimatisera oss och göra en kort vandring för att se utsikten över berget Lhotse och andra mäktiga toppar. Vi fortsätter sedan österut från Imja Kholadalen till Chukungdalen. Nästa dag korsar vi Lhotse och Imja glaciärmorän och når Island Peak Base Camp. Vi kommer nu att börja träna klätterteknik som förberedelse för bestigningen. Nästa dag, efter en sista utrustningskontroll, går vi till Island Peak High Camp. Äntligen, på expeditionens 12:e dag, är det dags för stigningen till toppen av Island Peak. Det kommer att bli en lång dags klättring över isiga sprickor och klippiga åsar, med alla de tekniker som tränats på vägen uppför berget, men det kommer att vara värt all ansträngning. Efter att ha vilat en stund på 6189m höjd går vi ner till Chukung. Efter en lång välörtjänt sömn återvänder vi till Namche och sedan till Lukla, där vi firar att vi har erövrat den episka 6000m höga toppen. Dagen efter åker vi med flyg till Katmandu.

Kolla in våra andra Nepal-paket till Annapurna Base Camp och Everest Base Camp.

Trek svårighetsgrad:

Nivå: Tuff+

Vandringserfarenhet är viktigt och helst erfarenhet av hög höjd. Du behöver fullständigt förtroende för din förmåga att vandra i många dagar över svår terräng. Du kan stöta på extrema höjder och väderförhållanden och behöva använda isyxor och stegjärn. Uthållighet är viktigt eftersom promenaddagar varar sex till nio timmar (ibland mer). Dagliga stigningar kommer sannolikt att vara runt 2 955 fot till 3 280 fot (900 m till 1 000 m), kanske med den udda dagen runt 3 610 fot till 3 940 fot (1 100 m till 1 200 m).

LADDA NER RESPLAN SOM PDF

Dag 1

ANKOMST TILL KATHMANDU |  ROYAL SINGI HOTEL    

Välkommen till Kathmandu – Nepals huvudstad. Idag är den första dagen på din turné. När du har passerat passkontrollen och hämtat dina väskor, beger du dig ut till Tribhuvan International Airport (TIA) för att hälsas på av en av våra vänliga teammedlemmar. Du kommer inte att missa dem! De kommer att vara där för att hämta dig och transportera dig till ditt hotell.

Övernattning på Royal Singi Hotel (Middag) eller liknande boende. 

Dag 2

KATHMANDU VALLEY (1300M)  |  TREK FÖRBEREDELSER ROYAL SINGI HOTEL

Kathmandudalen är en fantastisk plats med många naturliga, kulturella och historiska platser. Idag kommer du att tas med på en rundtur i Katmandu för att besöka några av dessa stora attraktioner. Katmandu ligger på 1300 meter över havet, så det är viktigt att ta sig ut idag och låta kroppen acklimatisera sig. Efter att ha tillbringat några timmar med att observera dessa vackra platser kommer du att träffa teamet och guiderna för att färdigställa din utrustning och den vandringsutrustning som krävs under vandringen.

Du kommer att njuta av en utsökt välkomstmåltid med dina medresenärer på kvällen. Du kommer att tas till en av de mest populära lokala restaurangerna där du kan njuta av nepalesisk mat, kulturell musik och etnisk dans.

Övernattning på Royal Singi Hotel (Helpension) eller liknande boende. 

Dag 3

FLYG TILL LUKLA  TREK TILL PHAKDING (2,652 M)  |  SHERPA GUIDE LODGE

 

5 TIMMARS VANDRING

Flyget till Lukla är en av våra favoritdelar på vandringen. Att landa på Tenzing-Hillary flygplats i Lukla finns på mångas Bucket-listor.

Du kommer att eskorteras i ett privat fordon till Tribhuvan International Airport för att gå ombord på ett tidigt morgonflyg till Lukla (2 800 m). Efter en flygning på 30-35 minuter kommer planet att landa på Lukla flygplats (Tenzing Hillary flygplats). Här kommer du att presenteras för andra teammedlemmar som väntar på din ankomst. Samtidigt förbereds ditt bagage för bärarna. Den ultimata vandringen börjar äntligen mot dagens destination, Phakding. När du lämnar Lukla bakom dig, kommer du att gå ner för cirka fyra timmars nedförsbacke och flacka spår innan du slutligen når Phakding – även känd som ”Lodge City”, som ligger vid Dudh Kosi-floden. Du kan fräscha upp och vila en stund innan du följer din guide på en kort promenad för att utforska byn Phakding eller till och med sträcka på benen med en vandring till närliggande Gompas (kloster), vilket kommer att underlätta din acklimatisering. Natten tillbringas på en lodge i Phakding.

Övernattning på Sherpa Guide Lodge (Helpension) eller liknande boende. 

Dag 4

TREK TILL NAMCHE BAZAAR (3,440M)  |  GREEN TARA GUEST HOUSE 

 

5 TIMMARS VANDRING

Idag är det andra dagen på vandringen. Efter att ha ätit en utsökt frukost på din lodge i Phakding, lämnar du byn och beger dig mot din destination för idag, Namche Bazaar. Du kommer att följa tåget längs Dudh Koshi-floden, njuta av utsikten och insupa energin från Khumbu-regionen. Du kommer att korsa tre hängbroar och, med mycket vila, stannar i lokala tehus längs rutten. Monjo är erkänt som porten till Sagarmatha National Park, och här kommer gruppledarna och guiderna att ta hand om de nödvändiga inträdesformaliteterna när formaliteterna är klara, du fortsätter med din resa på en brant nedförsbacke, passerar över fler hängbroar tills din stig börjar leda uppåt mot Namche Bazaar. Det är en tuff tvåtimmars vandring att nå Namche Bazaar, men här får du din första utsikt över Mount Everest tillsammans med andra otroliga toppar.

Övernattning på Green Tara Guest House (Helpension) eller liknande boende. 

Dag 5

ACCLIMATISERINGSDAG PÅ NAMCHE GREEN TARA GUEST HOUSE 

Idag kommer du att engagera dig i aktiviteter som hjälper dig att anpassa dig till höjdförändringar och tunn luft. Att förbli aktiv är det bästa sättet att acklimatisera sig, så istället för att vila vandrar du till Thame, en fantastisk gammal sherpaby. Du har också möjlighet att besöka Khumjung, Khongde eller Khunde, vilket ytterligare hjälper till med acklimatisering. Namche Bazaar erbjuder en mängd olika alternativ att tillbringa dagen. Därför kan de återstående dagarna antingen spenderas med att besöka nationalparkens huvudkontor, museum och andra närliggande kloster, eller så kan du också spendera lite kvalitetstid på kaféer och bagerier eller prata med din familj och ringa internetsamtal. Natten tillbringas på en lodge i Namche Bazaar.

Övernattning på Green Tara Guest House (Helpension) eller liknande boende.

Dag 6

TREK TILL TENGBOCHE (3,867M)  |  THYANGBOCHE GUESTHOUSE 

 

5 TIMMARS VANDRING

Du kommer först att gå längs Dudh Khoshis glaciärvatten och njuta av utsikten över Mount Everest, Mount Nuptse, Mount Lhotse och Ama Dablam. Du fortsätter mot den berömda Rhododendronskogspromenaden genom skogen innan du slutligen når Sanasa – en stor korsning till Gokyo Valley och Everest Base Camp. Härifrån tar du en brant stigning som så småningom tar dig till Tengboche-klostret. Natten tillbringas på en lodge i Tengboche.

Övernattning påThyangboche Guest House (Helpension) eller liknande boende. 

Dag 7

TREK TILL DINGBOCHE (4,350M)  |  DINGBOCHE RESORT

 

5-6 TIMMARS VANDRING

Den första halvtimmen går du nedför mot floden och fortsätter sedan promenaden genom den gröna skogen, korsar floden och stiger upp till Pangboche. Från Pangboche ökar du igen i höjd och klättrar upp till Pheriche. Från Pheriche är promenaden måttlig, och leden leder dig till Imjadalen. Härifrån kommer du att vandra dagens sista vertikala stigning och slutligen ta dig till Dingboche. Natten tillbringas på en lodge i Dingboche.

Övernattning på Dingboche Resort (Helpension) eller liknande boende.

Dag 8

ACCLIMATISERINGSDAG  DINGBOCHE RESORT

Att anpassa sig till höjdförändringen och tunna luften rekommenderas starkt innan man erövrar toppen. Därför är detta den andra acklimatiseringsdagen innan man går mot ötoppen. Vi klättrar upp på åsen i norr bakom byn Dingboche för att observera utsikten över berget Lhotse, berget Ama Dablam och andra mäktiga toppar. Du kan också njuta av internetcaféet eller tillbringa lite tid. Natten tillbringas på en lodge i Dingboche.

Övernattning på Dingboche Resort (Helpension) eller liknande boende.  

Dag 9

TREK TILL CHHUKUNG (4,730M)  |  CHHUKUNG RESORT 

3-4 TIMMARS VANDRING

Vårt mål är Chhukung Valley. Du tar dig från Imja Khola-dalen mot öster om Chhukung-dalen och går längs den steniga leden för att komma till dalen. När du når Chhukung kommer du att checka in i lodgen och träffa din klätter- och campingpersonal. Efter en runda med information om nästa dags klättring kommer du att kontrollera all nödvändig utrustning och utrustning som krävs för nästa dag. Natten tillbringas på en lodge i Chhukung.

Övernattning på Chhukung Resort (Helpension) eller liknande boende.  

Dag 10

TREK TILL ISLAND PEAK BASE CAMP (5,200M)  | TÄLTLÄGER

 

3-4 TIMMARS VANDRING

Din destination är baslägret i Island Peak. Du går först söderut och går sedan mot huvuddalen i öster. Efter att ha vandrat på en trevlig stig längs bäcken, leder leden mot en enorm sten. Härifrån blir denna steniga stig glaciär när du korsar Lhotse och Imja glaciärmorän. Efter att ha korsat dessa glaciärmoräner når du äntligen målet för dagen. Idag kommer du att ägna några timmar åt att träna för att träna följande dags klättertekniker med hjälp av fasta rep och stegjärn. Natten tillbringas i ett tält i baslägret på Island Peak.

Övernattning i tält (Helpension) eller liknande boende. 

Dag 11

ISLAND PEAK HIGH CAMP (5,600M)  |  TÄLTLÄGER

 

2-3 TIMMARS VANDRING

Trek to Island Peak High Camp är målet för idag. En 2-3 timmars promenad genom de smala backarna och stela stigen leder dig till ditt mål. När du når High Camp är ditt tält satt, utrustning och utrustning kommer att kontrolleras igen, dina stövlar kommer att förses med stegjärn och du kommer att gå igenom klättringsteknikerna som diskuterats under de två föregående dagarna som förberedelse för morgondagens klättring. Natten tillbringas inne i tältet på High Camp of Island Peak.

Övernattning i tält (Helpension) eller liknande boende. 

Dag 12

ISLAND PEAK SUMMIT OCH RETUR TILL CHHUKUNG (6,189M)  CHHUKUNG RESORT

 

8-10 TIMMARS VANDRING

Idag är vandringens huvuddag och dagen som tar dig till den högsta punkten på hela expeditionen – toppen av Island Peak. Du kommer att börja så tidigt som möjligt med de tekniker som klätterledaren lärt ut tidigare. Du kommer att ta dig genom korta klippsteg, sprickor, sera, 40-45 graders sluttningar, åsar av toppglaciären och slutligen till toppen. Du kommer att spendera lite tid här med att ta bilder och skapa minnen som kommer att vara livet ut innan du går nedför backen till High Camp. Du kommer att samla ihop dina tillhörigheter och eventuell återstående utrustning och vandra tillbaka till Chhukung Valley. Dagens promenad är förmodligen den längsta promenaden i hela leden. Därför kan du slappna av dina trötta muskler i lodgen och fira din otroliga prestation. Natten tillbringas på en lodge i Chhukung.

Övernattning på Chhukung Resort (Helpension) eller liknande boende. 

Dag 13

TREK TILL KYANJUMA (3,780M)  AMADABLAM LODGE

 

5-6 TIMMARS VANDRING

Din destination för dagen är Kyanjuma. Du kommer att gå ner mot Kyanjuma, lämna Pangboche och Tengboche bakom dig och ta dig genom rhododendron- och tallskogarna och hängbroarna. När du når Kyanjuma checkar du in i lodgen, där du äntligen kan njuta av en varm dusch för att slappna av dina trötta muskler. Natten tillbringas på en lodge i Kyanjuma.

Övernattning på Amadablam Lodge (Helpension) eller liknande boende. 

Dag 14

TREK TILL NAMCHE (3,440M)  GREEN TARA GUEST HOUSE

 

4-5 TIMMARS VANDRING

Du går genom åsen och den ganska lätta leden leder dig tillbaka till Namche Bazaar. De återstående dagarna kan spenderas med att besöka olika attraktioner i Namche Bazaar eller helt enkelt njuta av kaffe och lite mat på kaféerna. Du kan också vila i själva lodgen om du inte vill promenera längre. Natten tillbringas på en lodge i Namche Bazaar.

Övernattning på Green Tara Guest House (Helpension) eller liknande. 

Dag 15

TREK TILL LUKLA (2,652M)  EVEREST MOUNTAIN HOME

 

7-8 TIMMARS VANDRING

Detta är vandringens sista dag och din destination är Lukla. Med start från Namche Bazaar tar en 7-8 timmar lång promenad dig till Lukla. Leden fortsätter nedförsbacke mot bron över Dudh Koshi-floden, nära korsningen mellan floderna Dudhkoshi och Bhote Koshi. När du korsar den här bron går du mot Monjo. Efter en kort lunchrast fortsätter du stigen som slutligen leder dig tillbaka till Lukla. Idag, efter att ha nått Lukla, kommer du att fira din prestation att bestiga en episk topp på 6000 meter. Natten tillbringas på en loge i Lukla.

Övernattning på Everest Mountain Home (Helpension) eller liknande. 

Dag 16

FLYG TILL KATHMANDU (1,300M)  ROYAL SINGI HOTEL

Den näst sista dagen på vandringen är din sista dag i Khumbu-regionen i Nepal. Våra sherpas tar ditt bagage till flygplatsen medan din teamledare tar hand om andra formaliteter. När planet väl landar på flygplatsen, går du direkt ombord på planet och flyger tillbaka till Katmandu tidigt på morgonen och njuter återigen av den natursköna utsikten från himlen. Ett bekvämt privat fordon väntar på din ankomst till Katmandus flygplats, som säkert kommer att eskortera dig till hotellet. På kvällen kan du och din grupp träffas för att diskutera din vandring och fira dina prestationer.

Övernattning på Royal Singi Hotel (Helpension) eller liknande. 

Dag 17

AVFÄRD

Idag är sista dagen på din resa till Nepal. Om ditt flyg är planerat till tidigt på morgonen, kommer en av våra företagsrepresentanter att eskortera dig till flygplatsen enligt din flygavgångstid. Om ditt flyg är planerat till senare på kvällen kan du shoppa och samla på dig några minnen eller hänga runt i shoppingområdena i Katmandu.

Kathmandu, NP
10:25 f m, juni 5, 2023
29°C
scattered clouds
Vind: 6 mph
Tryck: 1014 mb
Synlighet: 10 km
Soluppgång: 5:07 am
Solnedgång: 6:56 pm
Lukla, NP
10:25 f m, juni 5, 2023
18°C
clear sky
Vind: 10 mph
Tryck: 1017 mb
Synlighet: 10 km
Soluppgång: 5:02 am
Solnedgång: 6:51 pm
Namche, NP
10:25 f m, juni 5, 2023
8°C
clear sky
Vind: 9 mph
Tryck: 1020 mb
Synlighet: 10 km
Soluppgång: 5:02 am
Solnedgång: 6:51 pm
Tengboche, NP
10:25 f m, juni 5, 2023
9°C
clear sky
Vind: 9 mph
Tryck: 1020 mb
Synlighet: 10 km
Soluppgång: 5:01 am
Solnedgång: 6:51 pm
Dingboche, NP
10:25 f m, juni 5, 2023
2°C
clear sky
Vind: 8 mph
Tryck: 1022 mb
Synlighet: 10 km
Soluppgång: 5:01 am
Solnedgång: 6:51 pm

Island Peak-expeditionen i Nepal erbjuder en unik kombination av äventyr, fantastisk natur, kulturell upplevelse och en känsla av prestation som gör det till en oförglömlig upplevelse.

 • Vi har experter på sherpaguider som känner till detaljerna i denna vandring. Du är i goda händer.
 • Priset säkerställer att du får valuta för pengarna, med bra guider, bra planering och trevligt boende.
 • Denna vandring är utmanande. och kommer att säkerställa en livsförändrande upplevelse där du verkligen får pressa dig själv i en otrolig miljö.
 • Boendet är bekvämt i pittoreska pensionat som verkligen ger dig den mysiga tehusets känsla av Nepal

Island Peak, även känd som Imja Tse, ligger i hjärtat av Himalaya och erbjuder fantastisk utsikt över de omgivande bergen, inklusive Mount Everest, Lhotse, Nuptse och Makalu. Landskapet är helt enkelt imponerande och kan vara en upplevelse man bara får vara med om en gång i livet. Denna resplan är ett bra sätt att kombinera både vandring och klättring. Det erbjuder en unik möjlighet att uppleva det bästa av två världar, med en utmanande stigning och en otrolig vandring genom vackra landskap. Trots att det är en utmanande stigning anses Island Peak vara en relativt lätt topp att bestiga, vilket gör den till ett utmärkt alternativ för nybörjare som vill prova sig fram på att bestiga en Himalaya-topp. Denna expedition erbjuder också en kulturell upplevelse, eftersom du kommer att passera genom traditionella sherpabyar och få en inblick i deras dagliga liv och seder. Om du letar efter ett äventyr med spänning erbjuder Island Peak-expeditionen just det. Det är en utmanande stigning och att nå toppen kan vara en otroligt givande upplevelse.

Professional Climbing with AWAT
World Adventure Tours in Nepal

Inkluderat i priset:

 • Tre nätter hotellboende i Katmandu på Royal Singi Hotel eller liknande i tvåbäddssäng (dubbelrum) delar på helpension
 • Tio nätters tehus/stuga på säng tvåbäddsrum (dubbelrum) som delar på helpension
 • Tre nätters bergsklättringsperiod på Island Peak med helpension grundläggande
 • Internationell och inrikes flygplatstransfer med privat fordon, inklusive porteravgift på flygplatsen
 • Flygpris för kunder och personal till/från Lukla på fasta flygningar med dagliga reguljärflyg, inklusive flygplatsskatt och flygförsäkringstillägg
 • Everest National Park-avgift och Pasang Lhamu Rural Municipality-avgift
 • En bra engelsktalande ledare med första hjälpen kvalificerar sig för mat och logi
 • Ledare/guide och portierförsäkring/mat/lodgeavgift
 • Syrebackup för nödsituationer vid behov
 • Välkommen och avskedsmiddag på en av de bästa nepalesiska restaurangerna med lite traditionell nepalesisk dans och musik
 • Färsk frukt efter middagen under vandringsdagar
 • Island Peak Special klättringstillstånd
 • Klättersherpaguide, försäkring
 • Klättring Sherpa, Summit Allowance

Exkluderat från priset:

 • Personlig sjukförsäkring
 • Personlig vandringsutrustning
 • Alkoholhaltiga drycker
 • Telefonsamtal
 • Internationell flygbiljett och flygplatsskatt
 • Visumavgift för Nepal
 • Personliga utgifter
 • Klätterutrustning (klätterrep, isyxa, isbesättning och snöstång) Vi hjälper dig att hyra eller köpa dessa före eller i Kathmandu
 • Akut räddningsevakuering vid behov
 • Din reseförsäkring täcker Helikopterevakuering

Få en offert utan kostnad

 • Bästa pris garanti
 • Förfrågan är ej bindande
 • Din förfrågan skickas direkt till operatören
 • Dina kontaktuppgifter:
 • DD streck MM streck ÅÅÅÅ
 • Antal resenärer (valfrittl):
 • Ange ett nummer från 1 till 35.
 • Ange ett nummer från 0 till 9.