Gnuernas kalvningssäsong: januari till mars

Ett sant naturligt mirakel kan upplevas från januari till mars varje år när många av savannens vackraste skapelser ger födelse åt nästa generation. Detta livsbejakande äventyr tar dig till Serengeti, Manyarasjön och Ngorongorokratern där du ser livets kretslopp i all dess prakt.

Pris från 21500 kr
Kalvsafari

Säsongsavhängig Safariavfärd – januari till mars

Denna safari går ut på att uppleva kalvsäsongen när de massiva hjordarna med gnuer anländer vid deras mest södra punkt i sin migration i februari och mars. Det är häpnadsväckande att se hjordarna på de stora öppna slätterna i södra Serengeti och Ndutuslätterna då över 8 000 kalvar föds varje dag.

Vi erbjuder kalvsäsongssafari i specialdesignade 4×4 safarifordon med öppna tak för djursafari. Det är en liten gruppsafari med max 6 resenärer per fordon, alla med fönsterplatser. Safarin pågår i 8 dagar och inkluderar måltider, boende, parkavgifter och besök till Manyarasjön, Serengeti, Ngorongoro Conservation Area och Ngorongorokratern.Lägg till Original Maasai Lodge och se till att boka din ballongsafari. Om denna resa inte är i säsong, kolla in vår bästsäljande Big Five lyxsafari.

Ladda ner resplan som pdf

Dag 1

MOSHI | SPRINGLANDS HOTEL

Anländer till Kilimanjaros flygplats. Efter att du kommit genom tullen, håll utsikt efter din chaufför. Hen kommer att vänta på dig och hålla en skylt med ditt namn. Din chaufför kommer föra dig till Springlands Hotel utanför Moshi.

Övernattning på Springlands Hotel (inkl frukost) eller liknande boende

Dag 2

LAKE MANYARA | HIGHVIEW HOTEL

Kör till Manyarasjöns Nationalpark på morgonen. Manayarasjön ligger framför det östafrikanska  branta sluttningar; du hittar Manyarasjön med sin ständigt gröna grundvattenskog och en mängd ekosystem, vilket inkluderar acaciaskog, gräsfyllda fält, ett träskigt delta och så klart – den vidsträckta sjön. Den naturliga variationen attraherar en stor variation av däggdjur, fåglar och vilda djur. Manyara är också hem till de sällsynta trädklättrande lejonen. Parken erbjuder utmärkt safari med bufflar, impalor, giraffer, buskbockar, vattenbockar, noshörningar och många elefanter som vandrar längs sjön Håll också utkik efter blåa apor, silkesapor och de aktiva anubisbabianerna.

Övernattning på Highview Hotel (inkl frukost) eller liknande boende

Dag 3

SERENGETI | WILDCAMP

Åk ut efter frukost för att köra till Serengetis nationalpark. Ordet ”Serengeti” kommer från Maasaispråket och betyder ”fält utan slut”. På väg till Serengeti kan du välja att besöka en Maasaiby, ett perfekt ställe att utforska Maasaikulturen och tom. medverka i deras kulturella aktiviteter. Eller besök Olduvai Gorge, känt som mänsklighetens vagga; muséet är ett förkroppsligande av den långa resan som mänskligheten har gjort från sina ödmjuka rötter i Östafrika till dess nuvarande tillstånd som den dominerande varelsen på jorden.

Övernattning på något av våra Wild Camps (med lunch, middag & frukost) eller liknande boende

* Ikoma Wild Camp, Serengeti Wild Camp ellerr Serengeti Wildebeest Camp

Dag 4

SERENGETI | WILDCAMP

Slappna av en hel dag i Serengeti – en plats utan jämförelse vad gäller dess skönhet och plats för den stora gnumigrationen. De enorma hjordarna av slättdjur såsom gnuer, zebror och antiloper dominerar parken, medan de närvarande rovdjuren såsom lejon och hyenor hittas längs de många kopjes (stensamlingar) som är spridda kring slätterna. Landskapet varierar från öppna gräsfält i söder, savann med spridda akaciaträd i mitten, kulligt, trädtäckt gräsland i norr till vidsträckta skogar och svarta lerslätter västeröver.

Övernattning på något av våra Wild Camps (med lunch, middag & frukost) eller liknande boende

* Ikoma Wild Camp, Serengeti Wild Camp or Serengeti Wildebeest Camp

Dag 5

NGORONGORO | NGORONGORO WILDCAMP

Njut av en morgonsafari i Serengeti innan avfärd till Ngorongoro Conservation Area, del av den södra delen av Serengetis ekosystem. Majoriteten av gnumigrationen kan normalt ses på de korta grässlätterna från december till april. Området är vanligtvis fullt av elefanter, fåglar och inhemska djur. Checka in i stugan med en eftermiddagssafari.

Övernattning på Ngorongoro Wild Camp (med lunch, middag & frukost) eller liknande boende

Dag 6

NGORONGORO CONSERVATION AREA | NGORONGORO WILDCAMP

Njut av en heldags körning i Ndutuområdet. Utforska en stor variation av olika habitat vilket inkluderar träsk, skogar sodasjöar och Serengetis världsberömda grässlätter. Se de stora gnuhjordarna och zebrorna ströva omkring. Den här årstiden ger dig chansen att se kalvarna springa omkring bara minuter efter de föds. Den här årstiden ger också bäst rovdjurs-action! Träsken och sjöarna stödjer en stor artrikedom fåglar såväl som inhemska lejonhjordar. Det finns mängder av geparder på slätterna och de skogsbeklädda åsarna är alltid sevärda.

Övernattning på Ngorongoro Wild Camp (med lunch, middag & frukost) eller liknande boende

Dag 7

NGORONGORO CRATER | SPRINGLANDS HOTEL

Åk ned i Ngorongorokratern för bilsafari och för att utforska. Kratern är 600 m djup, 16 km i diameter och 265 kvadratkilometer i areal. Njut av de spektakulära vyerna och av djurlivet, i vad som har beskrivits som det åttonde världsundret. Många av Tanzanias sista bevarade svarta noshörningar kan ses beta på det öppna gräsmarkerna i kratergolvet, omgivna av några av de 20 000 stora djur som lever i kratern, vilket inkluderar lejon, geparder, antiloper, zebror och gaseller. Flamingos, bland andra fågelarter, kan ofta ses beta vid Makat Soda Lake. Eftermiddagskörtur till din stuga för övernattning.

Övernatta på Springlands Hotel (med lunch, middag & frukost) eller liknande boende

Dag 8

KILIMANJARO FLYGPLATS | DEPARTURE

Njut av en morgons avkoppling innan avfärd till Kilimanjaros flygplats för flyget hem igen. Om ditt flyg avgår under kvällen varför inte kolla i dina ”Add on” dagsutflykter – det är bara att prata med oss så arrangerar vi det.

loader-image
Moshi, TZ
5:22 e m, juni 18, 2024
temperature icon 27°C
broken clouds
Humidity 48 %
Pressure 1014 mb
Wind 7 mph
Wind Gust: 6 mph
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:34 am
Sunset: 6:29 pm
loader-image
Kiratu, TZ
5:22 e m, juni 18, 2024
temperature icon 23°C
clear sky
Humidity 44 %
Pressure 1014 mb
Wind 7 mph
Wind Gust: 9 mph
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:40 am
Sunset: 6:36 pm
loader-image
Ngorongoro, TZ
5:22 e m, juni 18, 2024
temperature icon 18°C
clear sky
Humidity 48 %
Pressure 1015 mb
Wind 7 mph
Wind Gust: 7 mph
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:41 am
Sunset: 6:37 pm

Under kalvningssäsongen föder tusentals gnuer sina ungar på kort tid, en verkligt anmärkningsvärd och oförglömlig upplevelse att bevittna. De nyfödda kalvarna är ofta uppe och går inom några minuter efter födseln och kommer snart att springa tillsammans med sina mammor på jakt efter mat. Kalvningssäsongen i Serengeti är också en tid då rovdjur som lejon, geparder och hyenor är på jakt efter sårbara byten. Detta ger en spännande och ibland dramatisk naturupplevelse när rovdjur jagar efter gnuer på jakt efter en måltid. Gnuernas kalvning sammanfaller med början av regnperioden, vilket gör att det finns gott om mat och vatten tillgängligt för gnuerna. Det överflöd av resurser lockar andra vilda djur till området, såsom zebror och gaseller, vilket ger utmärkta möjligheter att se vilda djur. Du får uppleva en större livscykel i Serengeti, som inkluderar den årliga migrationen av gnuerna och andra betare över slätterna. Denna cykel av födelse, liv och död är en grundläggande del av ekosystemet och en kraftfull påminnelse om allt livs sammanlänkning.

 • Detta är extra speciellt eftersom kalvningssäsongen i Serengeti är mellan januari och mars, vilket gör det till ett flyktigt ögonblick. Vi har planerat resplanen så att du får se kalvningen i Serengeti och i Ngorongoro Conservation area.
 • Boendet och vilda lägren är bekväma och välplacerade för dig att uppleva savannen och vilda djur.
 • Våra safariguider är utbildade i naturvård och de känner till parkens detaljer. Detta kommer att berika din safariupplevelse.

Du får också besöka Lake Manyara National Park, som är känd för sitt fantastiska landskap, som kombinerar skog, savann och glittrande sjö. Besökare kan också se den dramatiska Great Rift Valley-branten som går genom parken. Ngorongoro-kratern är en massiv kaldera (kollapsad vulkan) som är över 2 000 fot djup och sträcker sig över 100 kvadratkilometer. Utsikten från kanten är hisnande, och besökare kan njuta av panoramautsikt över kratern och omgivande landskap. Kratern är hem för ett brett utbud av vilda djur, inklusive elefanter, lejon, hyenor, gnuer, zebror, flodhästar och mer. Kratern är också hem för många sällsynta och hotade arter, som den svarta noshörningen.

Vilka dokument behöver jag för att resa till Tanzania?
Visum krävs när du reser till Tanzania. För närvarande kan detta erhållas online, vid ankomst till flygplatser och gränsövergångar, och är giltigt i 90 dagar. Ett giltigt pass är obligatoriskt. Ditt pass måste vara giltigt i minst 6 månader efter det datum du förväntar dig att lämna Tanzania.

Har stugor och läger myggnät?
Vi väljer noggrant ut boendet på safari så att du är bekväm och avslappnad och kan uppleva en unik atmosfär under din safari. Alla rum/tält under din safari är försedda med myggnät eller är insektssäkra för att skydda dig mot bett. Du rekommenderas också att använda insektsmedel för att skydda dig själv ytterligare, särskilt utomhus på kvällarna.

Är Tanzania säkert att resa till?
Tanzania anses allmänt vara ett säkert resmål för safaribesökare. Besökare bör följa säkerhetsriktlinjerna och vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder, som att undvika att gå ensamma på natten eller lämna värdesaker utan uppsikt.

När äger vandringen av gnuer rum?
Migrationen av gnuer äger vanligtvis rum i Tanzania mellan månaderna november och augusti, även om tidpunkten kan variera något beroende på vädret varje år. Migrationen är en kontinuerlig förflyttning av cirka 1,5 miljoner gnuer och ett stort antal zebror och gaseller över Serengeti-slätten i Tanzania på jakt efter färsk betesmark och vatten. I november och december finns gnuhjordarna i norra Serengeti nära den kenyanska gränsen, där de börjar kalva. När regnet upphör och torrperioden sätter i gång börjar flockarna flytta söderut på jakt efter vatten och färskt bete. I april och maj är flockarna vanligtvis i centrala Serengeti. I juni samlas gnuerna och andra växtätare vid floden Grumeti, där de måste korsa för att fortsätta sin resa söderut. I juli är flockarna vanligtvis i östra Serengeti; i augusti flyttar de in i den norra regionen av Ngorongoro Conservation Area.

Är det säkert att dricka vatten i Tanzania?
Att dricka kranvatten i Tanzania är generellt sett inte säkert, eftersom det kan innehålla skadliga bakterier och parasiter som kan orsaka sjukdomar som tyfus, kolera och hepatit A. Det är viktigt att bara dricka vatten på flaska eller filtrerat vatten för att undvika att bli sjuk. Du kan köpa vatten på flaska i de flesta butiker, hotell och restauranger i Tanzania. När du reser i Tanzania är det också viktigt att undvika att dricka vatten från källor som sjöar, floder och vattendrag, som också kan innehålla skadliga bakterier och parasiter. Används i stället vatten på flaska eller filtrerat vatten för att borsta tänderna och skölja munnen efter borstningen. Dessutom är det en bra idé att undvika is i drycker samt att skala frukt och grönsaker innan du äter dem för att minska risken för att få i sig förorenat vatten.

Vilka är de bästa nationalparkerna att besöka i Tanzania för en safari?
Tanzania är hem för många nationalparker, men de mest populära för safari är Serengeti National Park, Ngorongoro Crater, Tarangire National Park och Lake Manyara National Park.

Vilken typ av vilda djur kan jag förvänta mig att se på en Tanzania-safari?
Tanzania är hem för ett brett utbud av vilda djur, inklusive lejon, elefanter, giraffer, zebror, gnuer, flodhästar, bufflar, leoparder, geparder och många fågelarter.

Vilken är den bästa tiden på året att åka på Tanzania-safari?
Den bästa tiden att åka på en Tanzania-safari beror på dina preferenser. Den torra säsongen från juni till oktober är den bästa tiden för att se vilda djur, men det kan vara mycket folk och dyrare jämfört med andra delar av året. Den regniga säsongen från november till maj erbjuder frodiga landskap, färre folkmassor och lägre priser, men vissa parker kan vara stängda på grund av översvämningar.

Vilken typ av transport kommer att användas under min safari?
Våra safariturer är i 4×4-fordon, som är idealiska för att navigera i den svåra terrängen i nationalparkerna. Vissa safariturer kan också innefatta flyg till avlägsna områden eller vandringssafari.

Vad ska jag ha på mig på min safari?
Det är viktigt att klä sig i lager och packa funktionella och lättvättade kläder. Glöm inte att ta med solskyddsmedel, insektsmedel och en liten ryggsäck för att bära dina nödvändigheter på safari. Välj bekväma, praktiska och lämpliga kläder för väderförhållandena. Lättviktskläder som andas, t.ex skjortor, byxor och shorts i bomull eller linne. Långärmade skjortor och byxor kan också hjälpa till att skydda dig från solen, insekter och taggiga buskar. Neutralt färgade kläder som khaki, beige eller olivgrönt. Undvik ljusa färger eller mönster, eftersom de kan skrämma bort vilda djur eller locka till sig insekter. Stängda skor som sneakers eller vandringskängor är att rekommendera för vandringssafari eller naturvandringar. Sandaler eller flipflops kan bäras runt lägret men ger kanske inte tillräckligt med skydd för utomhusaktiviteter. En hatt eller keps för att skydda ditt huvud och ansikte från solen. Solglasögon skyddar dina ögon från starkt solljus. En lätt jacka eller tröja för kallare morgnar och kvällar. Badkläder om du planerar att besöka en lodge eller campa med pool. En regnjacka eller poncho om du reser under regnperioden.  

Cheetah with World Adventure Tours

Inkluderat i priset:

 • Helpension (frukost, lunch & middag) boende när du är på safari
 • Boende med frukost i Moshi
 • Drink i solnedgången vid Highview Hotel
 • ”Lägereldshistoria” på Highview Hotel
 • Bushlunch på Serengeti
 • Transporter till och från flygplatsen
 • All bilsafari i en specialbyggd 4 X 4 Safari Land Cruiser med utsiktstak
 • Alla park-, och inträdesavgifter
 • Transport med fyrhjulsdrivna fordon med utsiktstak
 • Professionell Engelskspråkig chaufför/guide under safarin
 • Vatten på flaska i safarifordonen
 • Ngorongorokrater bilavgifter
 • Skatter och avgifter
 • Dygnet runt stöd under safarin från vårt kontor i Moshi

Exkluderat från priset:

 • Inrikes eller internationella flyg
 • Luftballongsutflykt i Tanzania
 • Inresevisum till Tanzania
 • Rese-, och hälsoförsäkringar
 • Dricks till guide, hotellpersonal och bärare
 • Måltider, drycker och allt övrigt som inte beskrivs i resebeskrivningen
 • Övriga personliga tillhörigheter, tvätt, telefonavgifter och porto
 • Maasai bytur & Olduvai Gorge-tur

Få en offert utan kostnad

 • Bästa pris garanti
 • Förfrågan är ej bindande
 • Din förfrågan skickas direkt till operatören