Cheetah äventyrssafari i Tanzania

Denna Cheetah äventyrssafari i Tanzania tar dig till där geparderna strövar fritt. Du får uppleva det bästa som Tanzania erbjuder till ett bra pris! Njut av en rak resa som tar dig till Tarangire National Park, Ngorongoro-kratern och Serengetis vilda öppna plan, där du tillbringar två nätter. Avsluta din resa med att flyga rakt ut från Serengeti till antingen Kilimanjaro flygplats eller Zanzibars flygplats för att minimera körtiden. Vi rekommenderar att du kombinerar denna resa med Simply Zanzibar. Vi har handplockat de bästa boendena som håller denna resa äventyrlig och fylld med fantastiska landskap.

Pris från 19800 kr
Leopard Luxury Safari with AWAT
Incredible landscapes with World Adventure Tours Safaris
Wildlife in herds with World Adventure Tours
Tarangire National Park with World Adventure Tours

Cheetah äventyrssafari tar sin början i Tarangire nationalpark. Tarangire-parken erbjuder vackra landskap under de torra och regniga årstiderna och är känd för sitt höga antal elefanter och många fågelarter. Savannens vidder är fulla av hjordar av zebror, gnuer och olika antiloparter. Kör sedan till Ngorongoro-kratern, en vulkanisk kaldera som inom sina murar gömmer sig en rik mångfald av djur och en saltsjö som ligger i mitten av parken, ett av Afrikas sju naturliga underverk. Fortsätt sedan vidare till Serengeti National Park. Bilresan dit tar dig förbi ”The Great Rift Valley, ett majestätiskt och naturligt skapat monument som sliter genom landskapet och formar allt runt omkring. Njut sedan av den unika och världsarvsklassade Serengeti-parken, med över 4000 lejon, 1000 leoparder och över 2 miljoner antiloper och stora däggdjur som väntar på att du ska utforska den. Upplev det nomadiska massajfolkets rika kultur genom att besöka en av deras byar. Avsluta din resa med att flyga från Serengetis lokala flygplats, som ger dig en fantastisk utsikt över den här parkens vidsträckta vidd, till Kilimanjaros flygplats eller direkt till Zanzibar. Vi kan rekommendera att du kombinerar denna resa med vår Simply Zanzibar-resplan.

Kom ihåg att boka en ballongsafari i Serengeti som ett tillägg till denna otroliga resplan. Om en safari i Tanzania är vad du letar efter, kolla också in vår bästsäljande Big Five Lyxsafari och Off the Beaten Track Safari i Ikoma. Vi erbjuder även en exklusiv Leopard Lyxsafari.

Ladda ner resplan som pdf

Dag 1

MOSHI | SPRINGLANDS HOTEL

Anländer till Kilimanjaro flygplats (Dags att meddelas), kör till Moshi och stanna på Springlands Hotel för middag och övernattning.

Övernattning på Springlands Hotel (med middag) eller liknande boende

Dag 2

TARANGIRE NATIONAL PARK | HIGHVIEW HOTEL

Efter frukost, kör till Tarangire National Park. Tarangire är en mångsidig och pittoresk park för vilda djur. Game drives i Tarangire har utmärkta landskapsvyer över vackra flodskogar, akaciaskogar, gamla afrikanska baobabträd och ändlösa böljande kullar. Djur du kommer att se inkluderar elefant, mangust, giraff, bushbuck, rock hyrax, hartebeest, dik-dik, impala, vattenbock, vårtsvin och vassbock. Primaterna inkluderar olivbabianer, vervetapor och bushbabies. Andra migrerande men mycket vanliga djur inkluderar bufflar, gnuer och zebror. Med lite tur kan du stöta på några sällsynta antiloparter som den mindre kudu, eland, fransörad Oryx och en afrikansk vild jakthund. Köttätare inkluderar lejon, leoparder, hyenor och schakaler. Tarangire är också en fristad för fågelentusiaster som kan förvänta sig att se dussintals arter även under torrperioden. Övernattning på Highview Hotel.

Övernattning på Highview Hotel (helpension) eller liknande boende.

Dag 3

NGORONGORO CRATER | NGORONGORO SAFARI LODGE

Efter frukost, kör till Ngorongoro Crater för en game drive inuti kratern. Detta är det bästa stället i Tanzania för att se svarta noshörningar och lejonens stoltheter, inklusive de magnifika svartbemannade hanarna. Det finns massor av färgglada flamingor och en mängd olika vattenfåglar. Andra fantastiska djur du kan se inkluderar leopard, gepard, hyena, andra medlemmar av antilopfamiljen och små däggdjur. På sen eftermiddag, kör till Ngorongoro Safari Lodge eller liknande för en härlig middag och övernattning.

Övernattning på Ngorongoro Safari Lodge (helpension) eller liknande boende.

Dag 4

SERENGETI | IKOMA WILD CAMP

Efter frukost, kör till Serengeti National Park via Ndutu-området. Ordet ”Serengeti” kommer från massajspråket, som betyder ”ändlös slätt”. På väg till Serengeti kan du besöka en Masaai Village, en perfekt plats för att utforska massajkulturen och till och med delta i några aktiviteter. De flesta gnuvandringar kan normalt hittas på kortgrässlätterna över natten vid Ikoma Wild Camp från december till april.

Övernattning på Ikoma Wild Camp (helpension) eller liknande boende.

Dag 5

SERENGETI | SERENGETI SAFARI LODGE

Efter frukost kan du njuta av en walking safari och brunch som serveras på din lodge. Gå sedan in i Serengetis vildmarkshörn för en eftermiddagssafari i parken. Njut av att utforska detta världsarv, där jordens största koncentration av djur fortfarande strövar fritt! På sen kväll, gå till Serengeti Safari Lodge för vila, middag och övernattning.

Övernattning på Serengeti Safari Lodge (helpension) eller liknande boende.

Dag 6

SERENGETI | ZANZIBAR FLYGPLATS ELLER KILIMANJARO FLYGPLATS

Efter frukost, njut av en tidig morgon game drive runt Serengetis vildmark innan du kör till Seronera Airstrip för att ta ett flyg till Zanzibar eller Kilimanjaro flygplats.

Moshi, TZ
3:58 e m, september 25, 2023
32°C
scattered clouds
Vind: 8 mph
Tryck: 1011 mb
Synlighet: 10 km
Soluppgång: 6:19 am
Solnedgång: 6:26 pm
Kiratu, TZ
3:58 e m, september 25, 2023
27°C
broken clouds
Vind: 5 mph
Tryck: 1011 mb
Synlighet: 10 km
Soluppgång: 6:25 am
Solnedgång: 6:32 pm
Ngorongoro, TZ
3:58 e m, september 25, 2023
21°C
broken clouds
Vind: 5 mph
Tryck: 1012 mb
Synlighet: 10 km
Soluppgång: 6:26 am
Solnedgång: 6:33 pm

Besök Tarangire National Park, Ngorongoro Crater och två hela dagar i den enda Serengeti National Park.

 • Budget: Detta är vårt äventyrsbudgetpaket. Vi har valt ut alla de största parkerna till ett bra pris.
 • Bekvämt boende: Välj noggrant boende som är bekvämt och bra valuta för pengarna.
 • Tidseffektivt: Du flyger ut från Serengeti och undviker att köra tillbaka. Det betyder att du kan flyga direkt till Zanzibar eller Kilimanjaro flygplats för ditt flyg hem.

Att besöka Tarangire National Park, Ngorongoro Crater och Serengeti National Park i Tanzania är en oförglömlig upplevelse för naturälskare och äventyrssökande. Tarangire National Park är känd för sina enorma elefantflockar, med över 3 000 elefanter som kallar parken hem. Parken är också hem för mycket annat vilda djur, inklusive lejon, leoparder, geparder och giraffer. Tarangire-floden, som rinner genom parken, ger en viktig vattenkälla för djuren, vilket gör den till en idealisk plats för viltskådning. Ngorongoro-kratern är en UNESCO: s världsarvslista och ett av Afrikas mest fantastiska naturliga underverk. En kollapsad vulkan bildade kratern, hem för mångsidigt vilda djur, inklusive ”de fem stora” – lejon, elefanter, leoparder, noshörningar och bufflar. Det är också ett bra ställe att se hyenor, geparder och gnuer. Serengeti National Park är utan tvekan ett av de mest berömda vilda djurreservaten i världen, känd för sin årliga gnuvandring. Över 2 miljoner gnuer, zebror och gaseller vandrar över Serengetis slätter på jakt efter färskt betesmark. Parken är också hem för många andra vilda djur, inklusive lejon, leoparder, geparder och giraffer. Dessa tre nationalparker erbjuder en möjlighet att uppleva några av de bästa vilda djurlivet i världen och bevittna några av de mest fantastiska naturlandskapen på planeten. Det är en chans att få kontakt med naturen och bevittna skönheten och kraften i Afrikas vilda djur.

Luxury Safari with World Adventure Tours

Inkluderat i priset:

 • Transport med behörig förare/guide i 4×4-fordon med utsiktstak
 • Helpension (frukost, lunch och middag) på safari
 • Transfer till och från flygplatsen
 • National Park avgifter
 • Parkprovisionsavgifter
 • Aktuella statliga skatter och avgifter
 • Bushlunch i Serengeti
 • Vatten på flaska i Safarifordon
 • 24-timmars support under safarin från vårt kontor i Moshi

Exkluderat från priset:

 • Dricks för din förarguide under safari
 • Alkoholhaltiga och alkoholfria drycker under din safari
 • Inresevisum till Tanzania
 • Rese- och sjukförsäkring
 • Ballongutflykt
 • Masaai bytur och Olduvai Gorge Tour
 • Måltider, drycker och utflykter som inte beskrivs i resplanen
 • Internationella flyg – kontakta oss för att organisera dina internationella flyg
 • Inrikesflyg – vänligen kontakta oss för att organisera ditt inrikesflyg från Serengeti Airstrip till Kilimanjaro Airport eller Zanzibar Airport
 • Alla andra föremål av personlig karaktär, tvätt, telefon och porto

Få en offert utan kostnad

 • Bästa pris garanti
 • Förfrågan är ej bindande
 • Din förfrågan skickas direkt till operatören
 • Dina kontaktuppgifter:
 • DD streck MM streck ÅÅÅÅ
 • Antal resenärer (valfrittl):
 • Ange ett nummer från 1 till 35.
 • Ange ett nummer från 0 till 9.