Cheetah äventyrssafari i Tanzania

Denna Cheetah äventyrssafari i Tanzania tar dig till där geparderna strövar fritt. Du får uppleva det bästa som Tanzania erbjuder till ett bra pris! Njut av en rak resa som tar dig till Tarangire National Park, Ngorongoro-kratern och Serengetis vilda öppna plan, där du tillbringar två nätter. Avsluta din resa med att flyga rakt ut från Serengeti till antingen Kilimanjaro flygplats eller Zanzibars flygplats för att minimera körtiden. Vi rekommenderar att du kombinerar denna resa med Simply Zanzibar. Vi har handplockat de bästa boendena som håller denna resa äventyrlig och fylld med fantastiska landskap.

Pris från 19800 kr

Cheetah äventyrssafari tar sin början i Tarangire nationalpark. Tarangire-parken erbjuder vackra landskap under de torra och regniga årstiderna och är känd för sitt höga antal elefanter och många fågelarter. Savannens vidder är fulla av hjordar av zebror, gnuer och olika antiloparter. Kör sedan till Ngorongoro-kratern, en vulkanisk kaldera som inom sina murar gömmer sig en rik mångfald av djur och en saltsjö som ligger i mitten av parken, ett av Afrikas sju naturliga underverk. Fortsätt sedan vidare till Serengeti National Park. Bilresan dit tar dig förbi ”The Great Rift Valley, ett majestätiskt och naturligt skapat monument som sliter genom landskapet och formar allt runt omkring. Njut sedan av den unika och världsarvsklassade Serengeti-parken, med över 4000 lejon, 1000 leoparder och över 2 miljoner antiloper och stora däggdjur som väntar på att du ska utforska den. Upplev det nomadiska massajfolkets rika kultur genom att besöka en av deras byar. Avsluta din resa med att flyga från Serengetis lokala flygplats, som ger dig en fantastisk utsikt över den här parkens vidsträckta vidd, till Kilimanjaros flygplats eller direkt till Zanzibar. Vi kan rekommendera att du kombinerar denna resa med vår Simply Zanzibar-resplan.

Kom ihåg att boka en ballongsafari i Serengeti som ett tillägg till denna otroliga resplan. Om en safari i Tanzania är vad du letar efter, kolla också in vår bästsäljande Big Five Lyxsafari och Off the Beaten Track Safari i Ikoma. Vi erbjuder även en exklusiv Leopard Lyxsafari.

Ladda ner resplan som pdf

Dag 1

MOSHI | SPRINGLANDS HOTEL

Anländer till Kilimanjaro flygplats (Dags att meddelas), kör till Moshi och stanna på Springlands Hotel för middag och övernattning.

Övernattning på Springlands Hotel (med middag) eller liknande boende

Dag 2

TARANGIRE NATIONAL PARK | HIGHVIEW HOTEL

Efter frukost, kör till Tarangire National Park. Tarangire är en mångsidig och pittoresk park för vilda djur. Game drives i Tarangire har utmärkta landskapsvyer över vackra flodskogar, akaciaskogar, gamla afrikanska baobabträd och ändlösa böljande kullar. Djur du kommer att se inkluderar elefant, mangust, giraff, bushbuck, rock hyrax, hartebeest, dik-dik, impala, vattenbock, vårtsvin och vassbock. Primaterna inkluderar olivbabianer, vervetapor och bushbabies. Andra migrerande men mycket vanliga djur inkluderar bufflar, gnuer och zebror. Med lite tur kan du stöta på några sällsynta antiloparter som den mindre kudu, eland, fransörad Oryx och en afrikansk vild jakthund. Köttätare inkluderar lejon, leoparder, hyenor och schakaler. Tarangire är också en fristad för fågelentusiaster som kan förvänta sig att se dussintals arter även under torrperioden. Övernattning på Highview Hotel.

Övernattning på Highview Hotel (helpension) eller liknande boende.

Dag 3

NGORONGORO CRATER | NGORONGORO SAFARI LODGE

Efter frukost, kör till Ngorongoro Crater för en game drive inuti kratern. Detta är det bästa stället i Tanzania för att se svarta noshörningar och lejonens stoltheter, inklusive de magnifika svartbemannade hanarna. Det finns massor av färgglada flamingor och en mängd olika vattenfåglar. Andra fantastiska djur du kan se inkluderar leopard, gepard, hyena, andra medlemmar av antilopfamiljen och små däggdjur. På sen eftermiddag, kör till Ngorongoro Safari Lodge eller liknande för en härlig middag och övernattning.

Övernattning på Ngorongoro Safari Lodge (helpension) eller liknande boende.

Dag 4

SERENGETI | IKOMA WILD CAMP

Efter frukost, kör till Serengeti National Park via Ndutu-området. Ordet “Serengeti” kommer från massajspråket, som betyder “ändlös slätt”. På väg till Serengeti kan du besöka en Masaai Village, en perfekt plats för att utforska massajkulturen och till och med delta i några aktiviteter. De flesta gnuvandringar kan normalt hittas på kortgrässlätterna över natten vid Ikoma Wild Camp från december till april.

Övernattning på Ikoma Wild Camp (helpension) eller liknande boende.

Dag 5

SERENGETI | SERENGETI SAFARI LODGE

Efter frukost kan du njuta av en walking safari och brunch som serveras på din lodge. Gå sedan in i Serengetis vildmarkshörn för en eftermiddagssafari i parken. Njut av att utforska detta världsarv, där jordens största koncentration av djur fortfarande strövar fritt! På sen kväll, gå till Serengeti Safari Lodge för vila, middag och övernattning.

Övernattning på Serengeti Safari Lodge (helpension) eller liknande boende.

Dag 6

SERENGETI | ZANZIBAR FLYGPLATS ELLER KILIMANJARO FLYGPLATS

Efter frukost, njut av en tidig morgon game drive runt Serengetis vildmark innan du kör till Seronera Airstrip för att ta ett flyg till Zanzibar eller Kilimanjaro flygplats.

loader-image
Moshi, TZ
7:35 f m, juni 18, 2024
temperature icon 20°C
clear sky
Humidity 64 %
Pressure 1020 mb
Wind 3 mph
Wind Gust: 5 mph
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:34 am
Sunset: 6:29 pm
loader-image
Kiratu, TZ
7:35 f m, juni 18, 2024
temperature icon 15°C
clear sky
Humidity 70 %
Pressure 1020 mb
Wind 4 mph
Wind Gust: 7 mph
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:40 am
Sunset: 6:36 pm
loader-image
Ngorongoro, TZ
7:35 f m, juni 18, 2024
temperature icon 10°C
clear sky
Humidity 70 %
Pressure 1020 mb
Wind 6 mph
Wind Gust: 10 mph
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:41 am
Sunset: 6:37 pm

Besök Tarangire National Park, Ngorongoro Crater och två hela dagar i den enda Serengeti National Park.

 • Budget: Detta är vårt äventyrsbudgetpaket. Vi har valt ut alla de största parkerna till ett bra pris.
 • Bekvämt boende: Välj noggrant boende som är bekvämt och bra valuta för pengarna.
 • Tidseffektivt: Du flyger ut från Serengeti och undviker att köra tillbaka. Det betyder att du kan flyga direkt till Zanzibar eller Kilimanjaro flygplats för ditt flyg hem.

Att besöka Tarangire National Park, Ngorongoro Crater och Serengeti National Park i Tanzania är en oförglömlig upplevelse för naturälskare och äventyrssökande. Tarangire National Park är känd för sina enorma elefantflockar, med över 3 000 elefanter som kallar parken hem. Parken är också hem för mycket annat vilda djur, inklusive lejon, leoparder, geparder och giraffer. Tarangire-floden, som rinner genom parken, ger en viktig vattenkälla för djuren, vilket gör den till en idealisk plats för viltskådning. Ngorongoro-kratern är en UNESCO: s världsarvslista och ett av Afrikas mest fantastiska naturliga underverk. En kollapsad vulkan bildade kratern, hem för mångsidigt vilda djur, inklusive “de fem stora” – lejon, elefanter, leoparder, noshörningar och bufflar. Det är också ett bra ställe att se hyenor, geparder och gnuer. Serengeti National Park är utan tvekan ett av de mest berömda vilda djurreservaten i världen, känd för sin årliga gnuvandring. Över 2 miljoner gnuer, zebror och gaseller vandrar över Serengetis slätter på jakt efter färskt betesmark. Parken är också hem för många andra vilda djur, inklusive lejon, leoparder, geparder och giraffer. Dessa tre nationalparker erbjuder en möjlighet att uppleva några av de bästa vilda djurlivet i världen och bevittna några av de mest fantastiska naturlandskapen på planeten. Det är en chans att få kontakt med naturen och bevittna skönheten och kraften i Afrikas vilda djur.

Vilka dokument behöver jag för att resa till Tanzania?
Visum krävs när du reser till Tanzania. För närvarande kan detta erhållas online, vid ankomst till flygplatser och gränsövergångar, och är giltigt i 90 dagar. Ett giltigt pass är obligatoriskt. Ditt pass måste vara giltigt i minst 6 månader efter det datum du förväntar dig att lämna Tanzania.

Har stugor och läger myggnät?
Vi väljer noggrant ut boendet på safari så att du är bekväm och avslappnad och kan uppleva en unik atmosfär under din safari. Alla rum/tält under din safari är försedda med myggnät eller är insektssäkra för att skydda dig mot bett. Du rekommenderas också att använda insektsmedel för att skydda dig själv ytterligare, särskilt utomhus på kvällarna.

Är Tanzania säkert att resa till?
Tanzania anses allmänt vara ett säkert resmål för safaribesökare. Besökare bör följa säkerhetsriktlinjerna och vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder, som att undvika att gå ensamma på natten eller lämna värdesaker utan uppsikt.

När äger vandringen av gnuer rum?
Migrationen av gnuer äger vanligtvis rum i Tanzania mellan månaderna november och augusti, även om tidpunkten kan variera något beroende på vädret varje år. Migrationen är en kontinuerlig förflyttning av cirka 1,5 miljoner gnuer och ett stort antal zebror och gaseller över Serengeti-slätten i Tanzania på jakt efter färsk betesmark och vatten. I november och december finns gnuhjordarna i norra Serengeti nära den kenyanska gränsen, där de börjar kalva. När regnet upphör och torrperioden sätter i gång börjar flockarna flytta söderut på jakt efter vatten och färskt bete. I april och maj är flockarna vanligtvis i centrala Serengeti. I juni samlas gnuerna och andra växtätare vid floden Grumeti, där de måste korsa för att fortsätta sin resa söderut. I juli är flockarna vanligtvis i östra Serengeti; i augusti flyttar de in i den norra regionen av Ngorongoro Conservation Area.

Är det säkert att dricka vatten i Tanzania?
Att dricka kranvatten i Tanzania är generellt sett inte säkert, eftersom det kan innehålla skadliga bakterier och parasiter som kan orsaka sjukdomar som tyfus, kolera och hepatit A. Det är viktigt att bara dricka vatten på flaska eller filtrerat vatten för att undvika att bli sjuk. Du kan köpa vatten på flaska i de flesta butiker, hotell och restauranger i Tanzania. När du reser i Tanzania är det också viktigt att undvika att dricka vatten från källor som sjöar, floder och vattendrag, som också kan innehålla skadliga bakterier och parasiter. Används i stället vatten på flaska eller filtrerat vatten för att borsta tänderna och skölja munnen efter borstningen. Dessutom är det en bra idé att undvika is i drycker samt att skala frukt och grönsaker innan du äter dem för att minska risken för att få i sig förorenat vatten.

Vilka är de bästa nationalparkerna att besöka i Tanzania för en safari?
Tanzania är hem för många nationalparker, men de mest populära för safari är Serengeti National Park, Ngorongoro Crater, Tarangire National Park och Lake Manyara National Park.

Vilken typ av vilda djur kan jag förvänta mig att se på en Tanzania-safari?
Tanzania är hem för ett brett utbud av vilda djur, inklusive lejon, elefanter, giraffer, zebror, gnuer, flodhästar, bufflar, leoparder, geparder och många fågelarter.

Vilken är den bästa tiden på året att åka på Tanzania-safari?
Den bästa tiden att åka på en Tanzania-safari beror på dina preferenser. Den torra säsongen från juni till oktober är den bästa tiden för att se vilda djur, men det kan vara mycket folk och dyrare jämfört med andra delar av året. Den regniga säsongen från november till maj erbjuder frodiga landskap, färre folkmassor och lägre priser, men vissa parker kan vara stängda på grund av översvämningar.

Vilken typ av transport kommer att användas under min safari?
Våra safariturer är i 4×4-fordon, som är idealiska för att navigera i den svåra terrängen i nationalparkerna. Vissa safariturer kan också innefatta flyg till avlägsna områden eller vandringssafari.

Inkluderat i priset:

 • Transport med behörig förare/guide i 4×4-fordon med utsiktstak
 • Helpension (frukost, lunch och middag) på safari
 • Transfer till och från flygplatsen
 • National Park avgifter
 • Parkprovisionsavgifter
 • Aktuella statliga skatter och avgifter
 • Bushlunch i Serengeti
 • Vatten på flaska i Safarifordon
 • 24-timmars support under safarin från vårt kontor i Moshi

Exkluderat från priset:

 • Dricks för din förarguide under safari
 • Alkoholhaltiga och alkoholfria drycker under din safari
 • Inresevisum till Tanzania
 • Rese- och sjukförsäkring
 • Ballongutflykt
 • Masaai bytur och Olduvai Gorge Tour
 • Måltider, drycker och utflykter som inte beskrivs i resplanen
 • Internationella flyg – kontakta oss för att organisera dina internationella flyg
 • Inrikesflyg – vänligen kontakta oss för att organisera ditt inrikesflyg från Serengeti Airstrip till Kilimanjaro Airport eller Zanzibar Airport
 • Alla andra föremål av personlig karaktär, tvätt, telefon och porto

Få en offert utan kostnad

 • Bästa pris garanti
 • Förfrågan är ej bindande
 • Din förfrågan skickas direkt till operatören