Elefantsafari – upptäck Tanzania

Äventyra in i hjärtat av Tanzanias savann på det här härliga äventyret till Serengetis nationalpark och Ngorongorokratern. Spendera dina dagar med lejon och elefanter och dina nätter under stjärnorna i Serengeti Wildebeest Camp. Det här äventyret är ett specialerbjudande.

Pris från 13400 kr
Tanzaniska vildlivet med AWAT
Mama Eland med World Adventure Tours
Babian i Tanzania
Walk through Nature with World Adventure Tours
Våga dig in i hjärtat på Tanzanias savann på det här vackra erbjudandet till Serengetis Nationalpark och Ngorongorokratern. Vi rekommenderar att du bokar in en luftballongstur över Serengetin när du väljer denna resplan. Ta en titt på våra bästsäljande Big Five Lyxsafari när du ändå är här.
Ladda ner resplan som pdf

Dag 1

NGORONGORO CRATER | NGORONGORO WILD CAMP

Du hämtas upp från Moshi eller Arusha och kör till Ngorongorokratern för bilburen djursafari. Det här är det bästa platsen i Tanzania för att se svarta noshörningar så väl som lejon, vilket inkluderar de svartmanade hanarna. Det finns många färgglada flamingos och en mängd vattenfåglar. Andra djur som du kan se inkluderar leoparder, geparder, hyenor, andra medlemmar av antilopfamiljen och små däggdjur. Kör till Ngorongoro Wild Camp sent på eftermiddagen eller liknande för att njuta av din kväll.

Övernattning på Ngorongoro Wild Camp (Helpension) eller motsvarande boende

Dag 2

SERENGETI | SERENGETI WILDEBEEST CAMP

Åk ut efter frukost för att köra till Serengetis nationalpark. På väg till Serengeti kan du välja att besöka en Maasaiby, ett perfekt ställe att utforska Maasaikulturen och tom. medverka i deras kulturella aktiviteter. Senare kan du åtnjuta en bilsafari på vägen till lägret. Middag och övernattning på Serengei Wildebeest Camp.

Övernattning på Serengeti Wildebeest Camp (Helpension) eller motsvarande boende

Dag 3

SERENGETI | SERENGETI WILDEBEEST CAMP

Efter frukost, gå till Serengetis vildmarks alla hörn för en heldags djurskådning i parken. Med en picknicklunch bredvid dig, utforska den här världsarvsupptagna platsen, där jordens största koncentrationer av betesdjur fortfarande strövar fritt! Åk till Serengeti Wildebeest Camp sent på kvällen för vila, middag och övernattning.

Övernattning på Serengeti Wildebeest Camp (Helpension) eller motsvarande boende

Dag 4

SERENGETI – MOSHI/ARUSHA

Efter frukost, åk på en halvdags bilsafari i Serengeti, och kör tillbaka till Arusha eller Moshi på eftermiddagen.

loader-image
Moshi, TZ
7:06 e m, juni 18, 2024
temperature icon 27°C
broken clouds
Humidity 60 %
Pressure 1016 mb
Wind 7 mph
Wind Gust: 14 mph
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:34 am
Sunset: 6:29 pm
loader-image
Ngorongoro, TZ
7:06 e m, juni 18, 2024
temperature icon 12°C
clear sky
Humidity 66 %
Pressure 1017 mb
Wind 3 mph
Wind Gust: 4 mph
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:41 am
Sunset: 6:37 pm

Ngorongoro-kratern och Serengeti är verkligen unika och imponerande platser som erbjuder en oförglömlig upplevelse för alla som älskar vilda djur, natur, kultur och äventyr.

 • 4-dagars resplan, vilket gör det tidseffektivt.
 • Boendet är bekvämt och de utvalda vildcamperna ger dig den bästa exponeringen din natur medan du bor i tält med sängar och ordentliga toaletter.
 • Besök de två stora, Serengeti och Ngorongoro-kratern, Tanzanias pärlor.
 • En kvalificerad engelsktalande safariguide kommer att inspirera dig och göra denna upplevelse intressant.

Serengeti är hem för världens största landlevande däggdjursvandring. Ngorongoro-kratern är känd för sin täta population av rovdjur och annat vilda djur, inklusive elefanter, lejon, zebror, giraffer och många fler. Ngorongoro-kratern är en UNESCO: s världsarvslista, och dess landskap är ett av de mest hisnande i Afrika. Serengeti är också ett fantastiskt vackert vildmarksområde med böljande gräsmarker, akaciaskogar och flodskogar. Massaifolket, som har bott i området i århundraden, har en fascinerande kultur och ett sätt att leva. Du kan besöka deras byar, lära dig om deras seder och till och med gå på en guidad promenad med en massajkrigare. Oavsett om du vill åka på en game drive, luftballongsafari eller guidad vandringssafari, finns det många möjligheter till äventyr och utforskning i dessa två fantastiska destinationer.

Vilka dokument behöver jag för att resa till Tanzania?
Visum krävs när du reser till Tanzania. För närvarande kan detta erhållas online, vid ankomst till flygplatser och gränsövergångar, och är giltigt i 90 dagar. Ett giltigt pass är obligatoriskt. Ditt pass måste vara giltigt i minst 6 månader efter det datum du förväntar dig att lämna Tanzania.

Har stugor och läger myggnät?
Vi väljer noggrant ut boendet på safari så att du är bekväm och avslappnad och kan uppleva en unik atmosfär under din safari. Alla rum/tält under din safari är försedda med myggnät eller är insektssäkra för att skydda dig mot bett. Du rekommenderas också att använda insektsmedel för att skydda dig själv ytterligare, särskilt utomhus på kvällarna.

Är Tanzania säkert att resa till?
Tanzania anses allmänt vara ett säkert resmål för safaribesökare. Besökare bör följa säkerhetsriktlinjerna och vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder, som att undvika att gå ensamma på natten eller lämna värdesaker utan uppsikt.

När äger vandringen av gnuer rum?
Migrationen av gnuer äger vanligtvis rum i Tanzania mellan månaderna november och augusti, även om tidpunkten kan variera något beroende på vädret varje år. Migrationen är en kontinuerlig förflyttning av cirka 1,5 miljoner gnuer och ett stort antal zebror och gaseller över Serengeti-slätten i Tanzania på jakt efter färsk betesmark och vatten. I november och december finns gnuhjordarna i norra Serengeti nära den kenyanska gränsen, där de börjar kalva. När regnet upphör och torrperioden sätter i gång börjar flockarna flytta söderut på jakt efter vatten och färskt bete. I april och maj är flockarna vanligtvis i centrala Serengeti. I juni samlas gnuerna och andra växtätare vid floden Grumeti, där de måste korsa för att fortsätta sin resa söderut. I juli är flockarna vanligtvis i östra Serengeti; i augusti flyttar de in i den norra regionen av Ngorongoro Conservation Area.

Är det säkert att dricka vatten i Tanzania?
Att dricka kranvatten i Tanzania är generellt sett inte säkert, eftersom det kan innehålla skadliga bakterier och parasiter som kan orsaka sjukdomar som tyfus, kolera och hepatit A. Det är viktigt att bara dricka vatten på flaska eller filtrerat vatten för att undvika att bli sjuk. Du kan köpa vatten på flaska i de flesta butiker, hotell och restauranger i Tanzania. När du reser i Tanzania är det också viktigt att undvika att dricka vatten från källor som sjöar, floder och vattendrag, som också kan innehålla skadliga bakterier och parasiter. Används i stället vatten på flaska eller filtrerat vatten för att borsta tänderna och skölja munnen efter borstningen. Dessutom är det en bra idé att undvika is i drycker samt att skala frukt och grönsaker innan du äter dem för att minska risken för att få i sig förorenat vatten.

Vilka är de bästa nationalparkerna att besöka i Tanzania för en safari?
Tanzania är hem för många nationalparker, men de mest populära för safari är Serengeti National Park, Ngorongoro Crater, Tarangire National Park och Lake Manyara National Park.

Vilken typ av vilda djur kan jag förvänta mig att se på en Tanzania-safari?
Tanzania är hem för ett brett utbud av vilda djur, inklusive lejon, elefanter, giraffer, zebror, gnuer, flodhästar, bufflar, leoparder, geparder och många fågelarter.

Vilken är den bästa tiden på året att åka på Tanzania-safari?
Den bästa tiden att åka på en Tanzania-safari beror på dina preferenser. Den torra säsongen från juni till oktober är den bästa tiden för att se vilda djur, men det kan vara mycket folk och dyrare jämfört med andra delar av året. Den regniga säsongen från november till maj erbjuder frodiga landskap, färre folkmassor och lägre priser, men vissa parker kan vara stängda på grund av översvämningar.

Vilken typ av transport kommer att användas under min safari?
Våra safariturer är i 4×4-fordon, som är idealiska för att navigera i den svåra terrängen i nationalparkerna. Vissa safariturer kan också innefatta flyg till avlägsna områden eller vandringssafari.

Vad ska jag ha på mig på min safari?
Det är viktigt att klä sig i lager och packa funktionella och lättvättade kläder. Glöm inte att ta med solskyddsmedel, insektsmedel och en liten ryggsäck för att bära dina nödvändigheter på safari. Välj bekväma, praktiska och lämpliga kläder för väderförhållandena. Lättviktskläder som andas, t.ex skjortor, byxor och shorts i bomull eller linne. Långärmade skjortor och byxor kan också hjälpa till att skydda dig från solen, insekter och taggiga buskar. Neutralt färgade kläder som khaki, beige eller olivgrönt. Undvik ljusa färger eller mönster, eftersom de kan skrämma bort vilda djur eller locka till sig insekter. Stängda skor som sneakers eller vandringskängor är att rekommendera för vandringssafari eller naturvandringar. Sandaler eller flipflops kan bäras runt lägret men ger kanske inte tillräckligt med skydd för utomhusaktiviteter. En hatt eller keps för att skydda ditt huvud och ansikte från solen. Solglasögon skyddar dina ögon från starkt solljus. En lätt jacka eller tröja för kallare morgnar och kvällar. Badkläder om du planerar att besöka en lodge eller campa med pool. En regnjacka eller poncho om du reser under regnperioden.

4-dagars äventyr med AWAT

Inkluderat i priset:

 • Helpension (frukost, lunch & middag) boende när du är på safari
 • Hämtning från ditt hotell i Arusha eller Moshi och lämning
 • Transport med 4×4 fordon med utsiktstak
 • Alla park-, och inträdesavgifter
 • Transport med fyrhjulsdrivna fordon med utsiktstak
 • Professionell Engelskspråkig chaufför/guide under safarin
 • Vatten på flaska i safarifordonen
 • Ngorongorokrater bilavgifter
 • Skatter och avgifter
 • Dygnet runt stöd under safarin från vårt kontor i Moshi

Exkluderat från priset:

 • Internationella och inrikesflyg
 • Boendenatten innan din safari
 • Luftballongsutflykt i Tanzania
 • Inresevisum till Tanzania
 • Rese-, och hälsoförsäkringar
 • Dricks till guide, hotellpersonal och bärare
 • Måltider, drycker och allt övrigt som inte står med i resebeskrivningen
 • Övriga personliga tillhörigheter, tvätt, telefonavgifter och porto
 • Maasai bytur & Olduvai Gorge-tur

Få en offert utan kostnad

 • Bästa pris garanti
 • Förfrågan är ej bindande
 • Din förfrågan skickas direkt till operatören