Chalasjön dagstur (Tillägg Tanzania)

Ta en dagstur till den fantastiska kratersjön Chala. Paddla kayak eller njut bara av de vidsträckta vyerna i den tropiska skogen vid sjön. Ät lunch innan du kör hem igen och insuper den vackra omgivningen kring Kilimajaro.

Pris från 1300 kr
Lake Chala Safari Accompanied Walk with World Adventure Tours
Lake Chala Safari Lodge - Restaurant with World Adventure Tours
Lake Chala Safari Kayaking with AWAT
Beautiful Lake Chala view with AWAT

Ladda ner resplan som pdf

Chalasjön är en kratersjö i en caldera ungefär 55 km nordöst om Moshi på den sydöstra sidan av Kilimanjaro, vid gränsen till Tanzania och Kenya på östra sidan av Kilimanjaro. Faktum är att landsgränsen mellan Tanzania och Kenya går genom mitten av sjön! Du kanske vill simma till Kenya? Den här platsen är ett fynd för turister som gillar vidsträckta vyer och en stillsam natur där du kan smälta upplevelserna.

Vad du kan förvänta dig:

Din Rafiki-guide kommer att anlända vid ditt boende med en härlig lunch. Härifrån kommer du färdas till Lake Chala. Från Moshi kommer det ta ungefär 1,5 timmar och från Arusha tar det ungefär 3 timmar att komma till sjön.

Under färden kan du se en mängd olika landskap, men från vår egen erfarenhet vet vi att många kommer att ta igen sig och sova i bilen en timme eller två (särskilt när vi åker tidigt på morgonen från Arusha).

När vi ankommer vid Chalasjöområdet stannar bilen vid Chalasjöns Safariläger, Lake Chala Safari Camp. Härifrån går vi till sjön. Lake Chala Safari Camp är ett vackert privat naturreservat med utsikt över sjön Chala.

Chalasjön erbjuder bra vandringsrutter och är ett bra ställe att bada på eller varför inte paddla kajak runt sjön! Du kan till och med fiska med lokalborna. I området runt sjön kan du se djur såsom babianer, sammets-, och blåa apor, kanske en söt liten dik-dikantilop eller kudu. Ibland till och med elefanter!

Efter att du utforskat sjön kan du slappna av, flyta omkring i sjön eller stanna i den lokala baren för en kall öl eller en Konyagi (en typ av rom). Om du inte har valt att campa vid sjön kör vi tillbaks till Moshi/Arusha på eftermiddagen.

Möjlig övernattning: Det finns en möjlighet att göra detta till en tvådagarstur då vi campar nära sjön. Ett mysigt äventyr där vi sätter upp lägret och har en brasa under en stjärnfylld himmel. På grund av den naturliga omgivningen finns ingen ljusförorening vilket möjliggör stjärnskådning. Om du är intresserad av detta, vänligen skicka en förfrågan.

* Den här dagsturen är både möjlig som en privat utflykt och möjlig att göra i en grupp. Om du vill följa med en grupp, vänligen skicka en förfrågan om det så matchar vi dig med en grupp du kan gå med i!

Kolla in våra andra dagsturer i Tanzania, varför inte besöka Materuni Vattenfall, eller den Tidlösa Tarangire Nationalpark?

Moshi, TZ
5:23 e m, september 25, 2023
30°C
scattered clouds
Vind: 8 mph
Tryck: 1011 mb
Synlighet: 10 km
Soluppgång: 6:19 am
Solnedgång: 6:26 pm

Sjön Chala erbjuder en unik kombination av naturlig skönhet, äventyr, kulturell upplevelse och tillgänglighet som gör den till ett måste att besöka i Tanzania. Lake Chala, även känd som Lake Challa, är en fantastisk kratersjö som ligger på den östra kanten av berget Kilimanjaro i Tanzania. Det finns flera anledningar till varför du bör överväga att besöka denna vackra destination.

 • En bra plan att kombinera med andra längre resor.
 • Du får gå ut i naturen och utforska denna sjö.
 • Roliga aktiviteter att göra vid sjön.
 • Möjlighet att övernatta om du vill, kontakta oss bara på sales@worldadventuretours.com

Sjön Chala ståtar med kristallklart blått vatten omgivet av frodig grön vegetation och branta klippor. Sjön är också hem för en mängd olika vilda djur, inklusive apor, babianer och en rad fågelarter. För äventyrssökande erbjuder Lake Chala en rad utomhusaktiviteter, som vandring, simning, kajakpaddling och fiske. Området är också utmärkt för fågelskådning, med över 200 fågelarter registrerade i närheten. De omgivande byarna ger en möjlighet att uppleva den lokala kulturen och traditionerna för Chagga-folket som har bott i området i århundraden. Sjön Chala är lättillgänglig från både Moshi och Arusha, vilket gör det till en bekväm dagstur eller weekendresa från båda städerna.

Inkluderat i priset:

 • Transport från Moshi och tillbaks till ditt hotell
 • Inträdesbiljett
 • Picknicklunch med bord och stolar
 • Läskedryck och vatten
 • Kanotfärd eller kajakfärd

Exkluderat från priset:

 • Dricks till din guide (valfritt men rekommenderas)

Få en offert utan kostnad

 • Bästa pris garanti
 • Förfrågan är ej bindande
 • Din förfrågan skickas direkt till operatören
 • Dina kontaktuppgifter:
 • DD streck MM streck ÅÅÅÅ
 • Antal resenärer (valfrittl):
 • Ange ett nummer från 1 till 35.
 • Ange ett nummer från 0 till 9.