Big Five safari i Tanzania

Upplev de största stjärnorna på den östafrikanska savannen. Det mäktiga lejonet, den majestätiska elefanten, den exotiska svarta noshörningen, den eleganta leoparden och den stoiska afrikanska buffeln. Det finns inget bättre sätt att uppleva ett klassiskt safariäventyr.

Pris från 18400 kr
Cheetahs of the Savanna with AWAT
Safarin innefattar alla de mest populära djurparkerna i det sk. Northern Circuit. The Big 5 lyxsafari inkluderar resa i specialdesignade 4×4 safarifordon med öppna tak för djursafari. Det är en liten gruppsafari med max 6 resenärer per fordon, alla med fönsterplatser. Safarin pågår i 7 dagar och inkluderar måltider, boende, parkavgifter och besök till Manyarasjön, Serengeti, Ngorongorokratern & Tarangires nationalpark.Det här är vår bästsäljande resa, men se till att kolla in den fantastiska gnuernas migrationen när det är säsong.
Ladda ner resplan som pdf

Dag 1

MOSHI | SPRINGLANDS HOTEL

Ankomst till Kilimanjaros flygplats. Efter att du kommit genom tullen, håll utsikt efter din chaufför. Hen kommer att vänta på dig och hålla en skylt med ditt namn. Din chaufför kommer köra dig till Moshi.

Övernattning på Springlands Hotel (med frukost) eller liknande boende

Dag 2

LAKE MANYARA | HIGHVIEW HOTEL

Kör till Manyarasjöns Nationalpark på morgonen. Manayarasjön ligger framför det östafrikanska gravsänkesystemets branta sluttningar; du hittar Manyarasjön med sin ständigt gröna grundvattenskog och en mängd ekosystem, vilket inkluderar acaciaskog, gräsfyllda fält, ett träskigt delta och så klart – den vidsträckta sjön. Den naturliga variationen attraherar en stor variation av däggdjur, fåglar och vilda djur. Manyara är också hem till de sällsynta trädklättrande lejonen. Parken erbjuder utmärkt safari med bufflar, impalor, giraffer, buskbockar, vattenbockar, noshörningar och många elefanter som vandrar längs sjön. Håll också utkik efter blåa apor, silkesapor och de aktiva anubisbabianerna.

Övernattning på Highview Hotel (med lunch, middag & frukost) eller liknande boende

Dag 3

SERENGETI | SERENGETI SAFARI LODGE

Åk ut efter frukost för att köra till Serengetis nationalpark. Ordet ”Serengeti” kommer från Maasaispråket och betyder ”fält utan slut”. På väg till Serengeti kan du välja att besöka en Maasaiby, ett perfekt ställe att utforska Maasaikulturen och tom. medverka i deras kulturella aktiviteter. Eller besök Olduvai Gorge, känt som mänsklighetens vagga; muséet är ett förkroppsligande av den långa resan som mänskligheten har gjort från sina ödmjuka rötter i Östafrika till dess nuvarande tillstånd som den dominerande varelsen på jorden. Njut av en bilsafari på väg till lägret.

Övernattning på Serengeti Safari Lodge (med lunch, middag & frukost) eller liknande boende 

Dag 4

SERENGETI | SERENGETI SAFARI LODGE

Slappna av en hel dag i Serengeti – en plats utan jämförelse vad gäller dess skönhet och plats för den stora gnumigrationen. De enorma hjordarna av slättdjur såsom gnuer, zebror och antiloper dominerar parken, medan de närvarande rovdjuren såsom lejon och hyenor hittas längs de många kopjes (stensamlingar) som är spridda kring slätterna. Landskapet varierar från öppna gräsfält i söder, savann med spridda akaciaträd i mitten, kulligt, trädtäckt gräsland i norr till vidsträckta skogar och svarta lerslätter västeröver.

Övernattning på Serengeti Safari Lodge (med lunch, middag & frukost) eller liknande boende 

Dag 5

NGORONGORO | HIGHVIEW HOTEL

Njut av en morgonsafari på väg till Ngorongorokratern. Åk ned i Ngorongorokratern för bilsafari och för att utforska. Kratern är 600 m djup, 16 km i diameter och 265 kvadratkilometer i areal. Njut av de spektakulära vyerna och av djurlivet, i vad som har beskrivits som det åttonde världsundret. Många av Tanzanias sista bevarade svarta noshörningar kan ses beta på det öppna gräsmarkerna i kratergolvet, omgivna av några av de 20 000 stora djur som lever i kratern, vilket inkluderar lejon, geparder, antiloper, zebror och gaseller. Flamingos, bland andra fågelarter, kan ofta ses beta vid Makat Soda Lake. Eftermiddagskörtur till din stuga för övernattning.

Övernattning på Highview Hotel (med lunch, middag & frukost) eller liknande boende

Dag 6

TARANGIRE | SPRINGLANDS HOTEL

Kör upp till Tarangires nationalpark på morgonen. Tarangire korsas av Tarangirefloden, som aldrig helt torkar. Det är den enda vattenkällan under torrsäsongen och drar således hundratals djur till parken, vilket så klart innebär spektakulär safari. Landskapet är varierat, med grästäckt savannslätt, träsk, kullar och spektakulära baobab-träd. Njut av en heldag i parken med safari.

Övernattning på Springlands Hotel (med frukost) eller liknande boende 

Dag 7

KILIMANJARO AIRPORT | AVRESA

Slappna av på morgonen och smält intrycken innan du avreser till Kilimanjaroflygplatsen för din hemresa.

Moshi, TZ
4:01 e m, september 25, 2023
32°C
scattered clouds
Vind: 8 mph
Tryck: 1011 mb
Synlighet: 10 km
Soluppgång: 6:19 am
Solnedgång: 6:26 pm
Kiratu, TZ
4:01 e m, september 25, 2023
27°C
broken clouds
Vind: 5 mph
Tryck: 1011 mb
Synlighet: 10 km
Soluppgång: 6:25 am
Solnedgång: 6:32 pm
Ngorongoro, TZ
4:01 e m, september 25, 2023
21°C
broken clouds
Vind: 5 mph
Tryck: 1012 mb
Synlighet: 10 km
Soluppgång: 6:26 am
Solnedgång: 6:33 pm
The Big 5 är en term som används för att beskriva de fem mest ikoniska och eftertraktade viltdjuren i Afrika: det afrikanska lejonet, den afrikanska elefanten, den afrikanska leoparden, kapbuffeln och den svarta noshörningen. Dessa djur har en betydande kulturell betydelse i Afrika och har varit föremål för många myter, legender och traditionella övertygelser. Att få uppleva en riktig Big Five safari är ett sätt att få kontakt med detta rika kulturarv. Att besöka Lake Manyara, Serengeti, Ngorongoro Crater och Tarangire National Park i Tanzania innebär att du kan bocka av de fem stora från din bucket list. Varje park har sin unika samling av djur, så du har chansen att se ett stort utbud av vilda djur på ett relativt litet område.

 • Det här är vår bästsäljande resplan, och av goda skäl. Boendet är bekvämt, charmigt och mycket för pengarna.
 • De viktigaste parkerna är alla på denna resplan: Lake Manyara, Serengeti, Ngorongoro Crater och Tarangire National Park.
 • Safariguider som talar engelska känner till alla detaljer i parkerna och utbildning i naturvård och djuren. Detta kommer att ge din safariupplevelse djup.

På vår Big Five safari så får du upptäcka några av de populäraste destinationerna. Serengeti är ett extraordinärt ekosystem i Tanzania, Afrika, hem för några av världens mest spektakulära vilda migrationer. Serengeti är känt för sin årliga gnuvandring, där miljontals gnuer, zebror och gaseller rör sig över grässlätterna för att hitta färskt bete och vatten. Detta är en av de största däggdjursvandringarna på jorden och är ett unikt spektakel. Tarangire National Park är en vacker och unik destination som ligger i norra Tanzania. Tarangire National Park är hem för en av de största elefantpopulationerna i Tanzania. Det är en del av Tarangire-Manyaras ekosystem, inklusive Lake Manyara National Park och omgivande djurlivsförvaltningsområden. Tillsammans bildar dessa områden en viktig djurlivskorridor och är avgörande för många djurarters överlevnad. Parken har mer än 3 000 elefanter, men detta område är också hem för olika andra djur, inklusive lejon, leoparder, geparder, zebror, giraffer och bufflar. Ngorongoro Conservation Area etablerades 1959 som flera markanvändningsområden där vilda djur samexisterar med massajerna som har bott där i århundraden. Intressant nog är detta naturskyddsområde också en viktig fågelskådningsdestination, med över 500 fågelarter registrerade i området, inklusive flamingos, örnar, gamar och strutsar. Ngorongoro är också hem för Olduvai Gorge, som anses vara en av de viktigaste arkeologiska platserna i världen. Det är där familjen Leakey upptäckte några av de tidigaste kända mänskliga fossilerna, som går tillbaka över två miljoner år. Lake Manyara National Park är också känd för sina trädklättrande lejon. Dessa lejon har utvecklat ett unikt beteende där de klättrar i träden i parken för att undkomma den svällande värmen och undvika irriterande insekter. Dessutom är Lake Manyara omgiven av olika livsmiljöer, inklusive täta skogar, grässlätter och träsk. Denna variation av ekosystem stödjer ett brett utbud av vilda djur, inklusive elefanter, giraffer, bufflar, zebror och många andra arter.

Vi är övertygade om att vår skräddarsydda Big Five safari är en upplevelse du sent kommer att glömma!

Inkluderat i priset:

 • Helpension (frukost, lunch & middag) boende när du är på safari
 • Boende med frukost i Moshi
 • Bushlunch på Serengeti
 • Transporter till och från flygplatsen
 • All bilsafari i en specialbyggd 4 X 4 Safari Land Cruiser med utsiktstak
 • Alla park-, och inträdesavgifter
 • Transport med fyrhjulsdrivna fordon med utsiktstak
 • Professionell Engelskspråkig chaufför/guide under safarin
 • Vatten på flaska i safarifordonen
 • Ngorongorokrater bilavgifter
 • Skatter och avgifter
 • Dygnet runt stöd under safarin från vårt kontor i Moshi

Exkluderat från priset:

 • Inrikes eller internationella flyg
 • Luftballongsutflykt i Tanzania
 • Inresevisum till Tanzania
 • Rese-, och hälsoförsäkringar
 • Dricks till guide, hotellpersonal och bärare
 • Måltider, drycker och allt övrigt som inte beskrivs i resebeskrivningen
 • Övriga personliga tillhörigheter, tvätt, telefonavgifter och porto
 • Maasai bytur & Olduvai Gorge-tur

Få en offert utan kostnad

 • Bästa pris garanti
 • Förfrågan är ej bindande
 • Din förfrågan skickas direkt till operatören
 • Dina kontaktuppgifter:
 • DD streck MM streck ÅÅÅÅ
 • Antal resenärer (valfrittl):
 • Ange ett nummer från 1 till 35.
 • Ange ett nummer från 0 till 9.