Big Five safari i Tanzania

Upplev de största stjärnorna på den östafrikanska savannen. Det mäktiga lejonet, den majestätiska elefanten, den exotiska svarta noshörningen, den eleganta leoparden och den stoiska afrikanska buffeln. Det finns inget bättre sätt att uppleva ett klassiskt safariäventyr.

Från 15 000 SEK
Cheetahs of the Savanna with AWAT

HÖJDPUNKTER

Besök nationalparkerna Serengeti, Tarangire och Lake Manyara under din safari

Bevittna den stora migrationen i Serengeti National Park

Upplev de stora hjordarna av slättvilt och närvaron av rovdjur som lejon och geparder

Upptäck ett mångsidigt djurliv, inklusive Tanzanias sista kvarvarande svarta noshörning, mot den hisnande bakgrunden av kraterns landskap

Njut av den pittoreska miljön mot Rift Valley-branten

Safarin innefattar alla de mest populära djurparkerna i det sk. Northern Circuit. The Big Five lyxsafari inkluderar resa i specialdesignade 4×4 safarifordon med öppna tak för djursafari. Det är en liten gruppsafari med max 6 resenärer per fordon, alla med fönsterplatser. Safarin pågår i 7 dagar och inkluderar måltider, boende, parkavgifter och besök till Manyarasjön, Serengeti, Ngorongorokratern & Tarangires nationalpark.Det här är vår bästsäljande resa, men se till att kolla in den fantastiska gnuernas migrationen när det är säsong.

Ladda ner resplan som pdf

Dag 1

MOSHI | SPRINGLANDS HOTEL

Ankomst till Kilimanjaros flygplats. Efter att du kommit genom tullen, håll utsikt efter din chaufför. Hen kommer att vänta på dig och hålla en skylt med ditt namn. Din chaufför kommer köra dig till Moshi.

Övernattning på Springlands Hotel (med frukost) eller liknande boende

Dag 2

LAKE MANYARA | HIGHVIEW HOTEL

Kör till Manyarasjöns Nationalpark på morgonen. Manayarasjön ligger framför det östafrikanska gravsänkesystemets branta sluttningar; du hittar Manyarasjön med sin ständigt gröna grundvattenskog och en mängd ekosystem, vilket inkluderar acaciaskog, gräsfyllda fält, ett träskigt delta och så klart – den vidsträckta sjön. Den naturliga variationen attraherar en stor variation av däggdjur, fåglar och vilda djur. Manyara är också hem till de sällsynta trädklättrande lejonen. Parken erbjuder utmärkt safari med bufflar, impalor, giraffer, buskbockar, vattenbockar, noshörningar och många elefanter som vandrar längs sjön. Håll också utkik efter blåa apor, silkesapor och de aktiva anubisbabianerna.

Övernattning på Highview Hotel (med lunch, middag & frukost) eller liknande boende

Dag 3

SERENGETI | SERENGETI SAFARI LODGE

Åk ut efter frukost för att köra till Serengetis nationalpark. Ordet ”Serengeti” kommer från Maasaispråket och betyder ”fält utan slut”. På väg till Serengeti kan du välja att besöka en Maasaiby, ett perfekt ställe att utforska Maasaikulturen och tom. medverka i deras kulturella aktiviteter. Eller besök Olduvai Gorge, känt som mänsklighetens vagga; muséet är ett förkroppsligande av den långa resan som mänskligheten har gjort från sina ödmjuka rötter i Östafrika till dess nuvarande tillstånd som den dominerande varelsen på jorden. Njut av en bilsafari på väg till lägret.

Övernattning på Serengeti Safari Lodge (med lunch, middag & frukost) eller liknande boende 

Dag 4

SERENGETI | SERENGETI SAFARI LODGE

Slappna av en hel dag i Serengeti – en plats utan jämförelse vad gäller dess skönhet och plats för den stora gnumigrationen. De enorma hjordarna av slättdjur såsom gnuer, zebror och antiloper dominerar parken, medan de närvarande rovdjuren såsom lejon och hyenor hittas längs de många kopjes (stensamlingar) som är spridda kring slätterna. Landskapet varierar från öppna gräsfält i söder, savann med spridda akaciaträd i mitten, kulligt, trädtäckt gräsland i norr till vidsträckta skogar och svarta lerslätter västeröver.

Övernattning på Serengeti Safari Lodge (med lunch, middag & frukost) eller liknande boende 

Dag 5

NGORONGORO | HIGHVIEW HOTEL

Njut av en morgonsafari på väg till Ngorongorokratern. Åk ned i Ngorongorokratern för bilsafari och för att utforska. Kratern är 600 m djup, 16 km i diameter och 265 kvadratkilometer i areal. Njut av de spektakulära vyerna och av djurlivet, i vad som har beskrivits som det åttonde världsundret. Många av Tanzanias sista bevarade svarta noshörningar kan ses beta på det öppna gräsmarkerna i kratergolvet, omgivna av några av de 20 000 stora djur som lever i kratern, vilket inkluderar lejon, geparder, antiloper, zebror och gaseller. Flamingos, bland andra fågelarter, kan ofta ses beta vid Makat Soda Lake. Eftermiddagskörtur till din stuga för övernattning.

Övernattning på Highview Hotel (med lunch, middag & frukost) eller liknande boende

Dag 6

TARANGIRE | SPRINGLANDS HOTEL

Kör upp till Tarangires nationalpark på morgonen. Tarangire korsas av Tarangirefloden, som aldrig helt torkar. Det är den enda vattenkällan under torrsäsongen och drar således hundratals djur till parken, vilket så klart innebär spektakulär safari. Landskapet är varierat, med grästäckt savannslätt, träsk, kullar och spektakulära baobab-träd. Njut av en heldag i parken med safari.

Övernattning på Springlands Hotel (med frukost) eller liknande boende 

Dag 7

KILIMANJARO AIRPORT | AVRESA

Slappna av på morgonen och smält intrycken innan du avreser till Kilimanjaroflygplatsen för din hemresa.

loader-image
Moshi, TZ
6:38 e m, juni 18, 2024
temperature icon 27°C
broken clouds
Humidity 60 %
Pressure 1016 mb
Wind 7 mph
Wind Gust: 14 mph
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:34 am
Sunset: 6:29 pm
loader-image
Kiratu, TZ
6:38 e m, juni 18, 2024
temperature icon 18°C
clear sky
Humidity 63 %
Pressure 1016 mb
Wind 4 mph
Wind Gust: 5 mph
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:40 am
Sunset: 6:36 pm
loader-image
Ngorongoro, TZ
6:38 e m, juni 18, 2024
temperature icon 12°C
clear sky
Humidity 66 %
Pressure 1017 mb
Wind 3 mph
Wind Gust: 4 mph
Visibility: 0 km
Sunrise: 6:41 am
Sunset: 6:37 pm
The Big 5 är en term som används för att beskriva de fem mest ikoniska och eftertraktade viltdjuren i Afrika: det afrikanska lejonet, den afrikanska elefanten, den afrikanska leoparden, kapbuffeln och den svarta noshörningen. Dessa djur har en betydande kulturell betydelse i Afrika och har varit föremål för många myter, legender och traditionella övertygelser. Att få uppleva en riktig Big Five safari är ett sätt att få kontakt med detta rika kulturarv. Att besöka Lake Manyara, Serengeti, Ngorongoro Crater och Tarangire National Park i Tanzania innebär att du kan bocka av de fem stora från din bucket list. Varje park har sin unika samling av djur, så du har chansen att se ett stort utbud av vilda djur på ett relativt litet område.

 • Det här är vår bästsäljande resplan, och av goda skäl. Boendet är bekvämt, charmigt och mycket för pengarna.
 • De viktigaste parkerna är alla på denna resplan: Lake Manyara, Serengeti, Ngorongoro Crater och Tarangire National Park.
 • Safariguider som talar engelska känner till alla detaljer i parkerna och utbildning i naturvård och djuren. Detta kommer att ge din safariupplevelse djup.

På vår Big Five safari så får du upptäcka några av de populäraste destinationerna. Serengeti är ett extraordinärt ekosystem i Tanzania, Afrika, hem för några av världens mest spektakulära vilda migrationer. Serengeti är känt för sin årliga gnuvandring, där miljontals gnuer, zebror och gaseller rör sig över grässlätterna för att hitta färskt bete och vatten. Detta är en av de största däggdjursvandringarna på jorden och är ett unikt spektakel. Tarangire National Park är en vacker och unik destination som ligger i norra Tanzania. Tarangire National Park är hem för en av de största elefantpopulationerna i Tanzania. Det är en del av Tarangire-Manyaras ekosystem, inklusive Lake Manyara National Park och omgivande djurlivsförvaltningsområden. Tillsammans bildar dessa områden en viktig djurlivskorridor och är avgörande för många djurarters överlevnad. Parken har mer än 3 000 elefanter, men detta område är också hem för olika andra djur, inklusive lejon, leoparder, geparder, zebror, giraffer och bufflar. Ngorongoro Conservation Area etablerades 1959 som flera markanvändningsområden där vilda djur samexisterar med massajerna som har bott där i århundraden. Intressant nog är detta naturskyddsområde också en viktig fågelskådningsdestination, med över 500 fågelarter registrerade i området, inklusive flamingos, örnar, gamar och strutsar. Ngorongoro är också hem för Olduvai Gorge, som anses vara en av de viktigaste arkeologiska platserna i världen. Det är där familjen Leakey upptäckte några av de tidigaste kända mänskliga fossilerna, som går tillbaka över två miljoner år. Lake Manyara National Park är också känd för sina trädklättrande lejon. Dessa lejon har utvecklat ett unikt beteende där de klättrar i träden i parken för att undkomma den svällande värmen och undvika irriterande insekter. Dessutom är Lake Manyara omgiven av olika livsmiljöer, inklusive täta skogar, grässlätter och träsk. Denna variation av ekosystem stödjer ett brett utbud av vilda djur, inklusive elefanter, giraffer, bufflar, zebror och många andra arter.

Vi är övertygade om att vår skräddarsydda Big Five safari är en upplevelse du sent kommer att glömma!

Vilka dokument behöver jag för att resa till Tanzania?
Visum krävs när du reser till Tanzania. För närvarande kan detta erhållas online, vid ankomst till flygplatser och gränsövergångar, och är giltigt i 90 dagar. Ett giltigt pass är obligatoriskt. Ditt pass måste vara giltigt i minst 6 månader efter det datum du förväntar dig att lämna Tanzania.

Har stugor och läger myggnät?
Vi väljer noggrant ut boendet på safari så att du är bekväm och avslappnad och kan uppleva en unik atmosfär under din safari. Alla rum/tält under din safari är försedda med myggnät eller är insektssäkra för att skydda dig mot bett. Du rekommenderas också att använda insektsmedel för att skydda dig själv ytterligare, särskilt utomhus på kvällarna.

Är Tanzania säkert att resa till?
Tanzania anses allmänt vara ett säkert resmål för safaribesökare. Besökare bör följa säkerhetsriktlinjerna och vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder, som att undvika att gå ensamma på natten eller lämna värdesaker utan uppsikt.

När äger vandringen av gnuer rum?
Migrationen av gnuer äger vanligtvis rum i Tanzania mellan månaderna november och augusti, även om tidpunkten kan variera något beroende på vädret varje år. Migrationen är en kontinuerlig förflyttning av cirka 1,5 miljoner gnuer och ett stort antal zebror och gaseller över Serengeti-slätten i Tanzania på jakt efter färsk betesmark och vatten. I november och december finns gnuhjordarna i norra Serengeti nära den kenyanska gränsen, där de börjar kalva. När regnet upphör och torrperioden sätter i gång börjar flockarna flytta söderut på jakt efter vatten och färskt bete. I april och maj är flockarna vanligtvis i centrala Serengeti. I juni samlas gnuerna och andra växtätare vid floden Grumeti, där de måste korsa för att fortsätta sin resa söderut. I juli är flockarna vanligtvis i östra Serengeti; i augusti flyttar de in i den norra regionen av Ngorongoro Conservation Area.

Är det säkert att dricka vatten i Tanzania?
Att dricka kranvatten i Tanzania är generellt sett inte säkert, eftersom det kan innehålla skadliga bakterier och parasiter som kan orsaka sjukdomar som tyfus, kolera och hepatit A. Det är viktigt att bara dricka vatten på flaska eller filtrerat vatten för att undvika att bli sjuk. Du kan köpa vatten på flaska i de flesta butiker, hotell och restauranger i Tanzania. När du reser i Tanzania är det också viktigt att undvika att dricka vatten från källor som sjöar, floder och vattendrag, som också kan innehålla skadliga bakterier och parasiter. Används i stället vatten på flaska eller filtrerat vatten för att borsta tänderna och skölja munnen efter borstningen. Dessutom är det en bra idé att undvika is i drycker samt att skala frukt och grönsaker innan du äter dem för att minska risken för att få i sig förorenat vatten.

Vilka är de bästa nationalparkerna att besöka i Tanzania för en safari?
Tanzania är hem för många nationalparker, men de mest populära för safari är Serengeti National Park, Ngorongoro Crater, Tarangire National Park och Lake Manyara National Park.

Vilken typ av vilda djur kan jag förvänta mig att se på en Tanzania-safari?
Tanzania är hem för ett brett utbud av vilda djur, inklusive lejon, elefanter, giraffer, zebror, gnuer, flodhästar, bufflar, leoparder, geparder och många fågelarter.

Vilken är den bästa tiden på året att åka på Tanzania-safari?
Den bästa tiden att åka på en Tanzania-safari beror på dina preferenser. Den torra säsongen från juni till oktober är den bästa tiden för att se vilda djur, men det kan vara mycket folk och dyrare jämfört med andra delar av året. Den regniga säsongen från november till maj erbjuder frodiga landskap, färre folkmassor och lägre priser, men vissa parker kan vara stängda på grund av översvämningar.

Vilken typ av transport kommer att användas under min safari?
Våra safariturer är i 4×4-fordon, som är idealiska för att navigera i den svåra terrängen i nationalparkerna. Vissa safariturer kan också innefatta flyg till avlägsna områden eller vandringssafari.

Vad ska jag ha på mig på min safari?
Det är viktigt att klä sig i lager och packa funktionella och lättvättade kläder. Glöm inte att ta med solskyddsmedel, insektsmedel och en liten ryggsäck för att bära dina nödvändigheter på safari. Välj bekväma, praktiska och lämpliga kläder för väderförhållandena. Lättviktskläder som andas, t.ex skjortor, byxor och shorts i bomull eller linne. Långärmade skjortor och byxor kan också hjälpa till att skydda dig från solen, insekter och taggiga buskar. Neutralt färgade kläder som khaki, beige eller olivgrönt. Undvik ljusa färger eller mönster, eftersom de kan skrämma bort vilda djur eller locka till sig insekter. Stängda skor som sneakers eller vandringskängor är att rekommendera för vandringssafari eller naturvandringar. Sandaler eller flipflops kan bäras runt lägret men ger kanske inte tillräckligt med skydd för utomhusaktiviteter. En hatt eller keps för att skydda ditt huvud och ansikte från solen. Solglasögon skyddar dina ögon från starkt solljus. En lätt jacka eller tröja för kallare morgnar och kvällar. Badkläder om du planerar att besöka en lodge eller campa med pool. En regnjacka eller poncho om du reser under regnperioden.

Inkluderat i priset:

 • Helpension (frukost, lunch & middag) boende när du är på safari
 • Boende med frukost i Moshi
 • Bushlunch på Serengeti
 • Transporter till och från flygplatsen
 • All bilsafari i en specialbyggd 4 X 4 Safari Land Cruiser med utsiktstak
 • Alla park-, och inträdesavgifter
 • Transport med fyrhjulsdrivna fordon med utsiktstak
 • Professionell Engelskspråkig chaufför/guide under safarin
 • Vatten på flaska i safarifordonen
 • Ngorongorokrater bilavgifter
 • Skatter och avgifter
 • Dygnet runt stöd under safarin från vårt kontor i Moshi

Pris inkluderar inte:

 • Inrikes eller internationella flyg
 • Inresevisum till Tanzania
 • Rese-, och hälsoförsäkringar
 • Dricks till guide, hotellpersonal och bärare
 • Måltider, drycker och allt övrigt som inte beskrivs i resebeskrivningen
 • Övriga personliga tillhörigheter, tvätt, telefonavgifter och porto
 • Maasai bytur & Olduvai Gorge-tur
 • Luftballongsutflykt i Tanzania

 

Vi finns här för att hjälpa dig med allt som inte ingår i priset. Din komfort är vår främsta prioritet.

Få en offert utan kostnad

 • Bästa pris garanti
 • Förfrågan är ej bindande
 • Din förfrågan skickas direkt till operatören