Äventyrsvandring till Annapurna Base Camp Nepal

Denna magnifika bergsvandring tar dig med på en två veckor lång resa genom Annapurnas naturskyddsområde och dess omgivningar innan du når det berömda Annapurna Base Camp. Resan börjar och slutar i Katmandu och besöker Pokhara, detta är en fantastisk rundtur till några av de vackraste sevärdheterna i Himalaya.

Pris från 19800 kr
Annapurna base camp with World Adventure Tours
Annapurna with World Adventure Tours in Nepal
Annapurna in Nepal
The Beautiful Annapurna in Nepal with World Adventure Tours

Annapurna-berget, uppkallat efter den hinduiska mat och överflöds gudinnan, står över 8000 meter högt och vilar i centrum av Annapurna Conservation Area, det största naturskyddsområdet i Nepal och hem för otaliga bergsvandringar i världsklass.

Ta vägen från Pokhara via byn Birethanthi. Följ Burundhi Khola-floden uppströms till toppen av Banthanthi och sedan genom skogarna i Ghorepani. Se soluppgången vid Poon Hill och fortsätt genom Chomrong på stentrapporna över Chromrong Khola-floden. Stanna och vila vid tehusen i Dovan och vandra förbi Covan-grottorna. Slutligen, gå upp till Annapurnas basläger, omgivet av några av världens högsta toppar. Njut av några av världens bästa vyer för en dag och gå sedan ner genom bambuskogar och Rhododendrondjungler till Nayapul. Avsluta ditt äventyr med en dag i den historiska staden Pokhara innan du flyger tillbaka till Katmandu.

Trek svårighetsgrad:

Måttlig/utmanande

Nivå: Måttlig

Räkna med lätta, medellånga promenader eller hårdare, kortare promenader. Viss erfarenhet är användbar men inte nödvändig. God hälsa och rimlig kondition är viktigt. Det blir promenader på högre höjder och några längre, jobbigare dagar. Generellt kommer dock förhållanden under fötterna att vara bra. En promenaddag är normalt med fem till sju timmars vandring; dagliga stigningar kommer sannolikt att vara runt 1 640 fot till 2 625 fot (500 m till 800 m), kanske med den udda dagen runt 2 955 fot till 3 280 fot (900 m till 1 000 m).

Nivå: Utmanande

Konditionen är avgörande med längre promenader i bergig terräng. Du kan också uppleva höga höjder, utmanande klimat och avlägsna platser. Vandringsupplevelse är önskvärt men inte avgörande om du är säker på ditt fysiska tillstånd. Promenaddagarna är vanligtvis mellan sex och åtta timmar, även om de kan vara längre för pass eller toppar. Dagliga stigningar kan vara cirka 2 955 fot till 3 280 fot (900 m till 1 000 m), kanske med den udda dagen runt 3 610 fot till 3 940 fot (1 100 m till 1 200 m).

LADDA NER RESPLAN SOM PDF

Dag 1

ANKOMST TILL KATHMANDU |  ROYAL SINGI HOTEL    

Ankomst till Katmandu, där du kommer att föras till hotellet. Det blir en fullständig vandringsinformation i kväll.

Övernattning på Royal Singi Hotel (Middag) eller liknande boende.

Dag 2

KÖR TILL POKHARA OCH NAYAPUL  |  PROMENERA TILL BIRETHANTI |  RIVER VIEW LODGE

Vi åker tidigt och kör/flyger västerut till Pokhara. Denna stad ligger i en vacker dal och förbises av Machhapuchhare, en av de mest utmärkande av Himalayas toppar. Vi fortsätter genom Pokhara till Naya Pul och har därifrån en 30 minuters promenad till byn Birethanthi, där vi övernattar. Birethanthi är en by vid floden vid sammanflödet av Modi Khola och Burundi Khola. Om det finns tid kan vi bada i de klara men kalla poolerna i Burundi Khola.

Övernattning på River View Lodge (Helpension) eller liknande boende. 

Dag 3

VANDRA TILL BANTHANTHI  |  GREEN HILL VIEW LODGE

Vi börjar vår vandring med att följa Burundi Khola uppströms. Efter lunch stannar vi i Tirkhedunga (känd för sin variation av lokala öl som kallas Change) vi börjar den långa branta klättringen uppför en stentrappa genom de tidiga terrasserade sluttningarna till toppen av Banthanthi (2 073 m).

Övernattning på Green Hill View Lodge (Helpension) eller liknande boende.

Dag 4

VANDRA TILL GHOREPANI |  HILL TOP GUESTHOUSE

Leden slingrar sig ut från Banthanthi och går nu in i rhododendronskogarna. Skogen är en blixt av färg. Tåg av mulor ger färgglada och bullriga mellanspel till den kontinuerliga uppstigningen idag. Leden bär ris och andra förnödenheter norrut till kungariket Mustang och ljudet av deras klockor. Slutligen kommer vi ut från skogarna vid Ghorepani (2855m) och plötsligt dyker en fantastisk bergsvy upp framför oss – Dhaulagiri, Annapurna, Hiunchuli, Machhapuchhare, Lamjung och andra Himalayajättar.

Övernattning på Hill Top Guesthouse (Helpension) eller liknande boende.

Dag 5

VANDRA TILL CHUILI  |  MOUNTAIN DISCOVERY GUESTHOUSE

I morse finns det en valfri bestigning av Poon Hill (cirka en timmes promenad ovanför Ghorepani) för att se den spektakulära soluppgången över Dhaulagiri och Annapurna Himals. När solen kommer fram bakom bergen lyser himlen röd och rosa i solens första strålar, och panoraman är säkerligen en av världens storslagna bergsvyer. Ses bäst i gryningen, klättringen är väl värd ansträngningen. Efter frukost beger vi oss österut, efter en ås för att korsa ett pass på 3 193m. Vi passerar genom det öppnare landet och går sedan ner igen genom djungeln till några stugor i en glänta som heter Banthanti på 2 620m. När vi klättrar tillbaka till 2 745 m når vi ett annat litet pass vid Tadapani, där vi har en fantastisk utsikt över Annapurna South och toppen av Machhapuchhare. Härifrån går vi en kort stund ner till vår lodge i Chuili, där vi har fantastisk utsikt över bergen från den vackra trädgården.

Övernattning på Mountain Discovery Guesthouse (Helpension) eller liknande boende. 

Dag 6

VANDRA TILL CHOMRONG  |  INTERNATIONAL GUESTHOUSE 

Leden går ner genom skogen till KyumnuKhola, en biflod till Modi Khola. Härifrån tar vi en brant stig till Chomrong, på 2 170 m, en annan Gurung-by och den sista permanenta bosättningen i dalen. Bortom här kommer vi att se år, skyddsrum som används av herdar under sommarmånaderna. Från Chomrong har vi återigen bra utsikt över Annapurna South, och från denna punkt och framåt, det tvillingtoppade berget Machhapuchhare ”fisksvans”, som ger berget dess namn.

Övernattning på International Guesthouse (Helpension) eller liknande boende.

Dag 7

VANDRA TILL DOVAN  |  TIP TOP GUESTHOUSE

Leden från Chomrong går först ner på en stentrappa för att korsa ChomrongKhola och klättrar sedan ut ur denna sidodal för att återinträda i Modi Khola-dalen. Vi passerar genom en djungel av ek-, hemlock- och rhododendronträd till KuldiGhar (2540m), tidigare platsen för ett fåruppfödningsprojekt. Bortom här böljar vår rutt genom täta bambusnår. Dessa skärs mycket för att göra ”dokos” – bärkorgarna som används av våra bärare – och vävda mattor för golv och tak. Vi klättrar upp genom bambu och sedan genom skogar av rhododendron. Vi kan stöta på snö på leden tidigt på våren från denna tidpunkt och framåt. På 2505m når vi Dovan, en glänta i skogen där det finns flera tehus.

Övernattning på Tip Top Guesthouse (Helpension) eller liknande boende. 

Dag 8

VANDRA TILL MACHHAPUCHHARE BASE CAMP  |  FISHTAIL GUESTHOUSE

Vi fortsätter upp genom skogen, passerar logerna vid Himalaya Hotel och sedan vidare förbi Hinko Cave, där de första expeditionerna till Base Camp brukade slå läger. När vi korsar en ravin klättrar stigen brant bland stenblock och lämnar träden bakom oss. Dalen vidgas och landskapet blir vildare när vi närmar oss portarna till helgedomen. När vi passerar mellan Hiunchuli och Machhapuchhares höjder når vi Machhapuchhare Base Camp (3 700 m), där vi tillbringar natten. Utsikten är fantastisk, och panoramautsikten inkluderar Huinchuli, Annapurna 1, Annapurna 3, Gangapurna och Machhapuchhare.

Övernattning på Fishtail Guesthouse (Helpension) eller liknande boende. 

Dag 9

VANDRA TILL ANNAPURNA BASE CAMP  |  ANNAPURNA GUESTHOUSE 

Tidigt på morgonen går vi i 2 timmar upp till Annapurna Base Camp, omgiven av de snöklädda topparna på några av världens högsta berg. Hiunchuli, Annapurna South, Annapurna Fang, Annapurna 1 och 3, Gangapurna och Machhapuchhare. Omringa oss med obrutna skyhöga vallar utom för vägen genom vilken vi gick in. Solnedgången och soluppgången är verkligen magnifik i denna bergstrakten. Vi tillbringar dagen på denna speciella plats med en chans att se soluppgången följande morgon. Det borde finnas tid att göra en utflykt till åsen med utsikt över baslägret varifrån Chris Bonington ledde bestigningen av Annapurnas South Face. Ibland finns det för mycket snö för att stanna vid Annapurna Base Camp. I det här fallet skulle vi gå tillbaka ner till Machhapuchhare Base Camp på sen eftermiddag.

Övernattning på Annapurna Guesthouse (Helpension) eller liknande boende. 

Dag 10

KLÄTTRA NER TILL BAMBOO  |  GREEN HILL VIEW LODGE

Idag lämnar vi helgedomen och går ner förbi Hinko genom rhododendrondjungeln och bambusnåren till Green Hill View Lodge.

Övernattning på Green Hill View Lodge (Helpension) eller liknande boende.

Dag 11

VANDRA TILL JHINNUNDANDA  |  NAMASTE LODGE  

Vi återvänder nerför Modi Khola-dalen och lämnar den för att korsa Chomrong Khola. Vi är tillbaka i det bebodda landet igen när vi klättrar uppför stentrappan tillbaka upp till Chomrong. Vi går sedan ner mycket brant på stentrappor genom terrasser till Jhinnudanda.

Övernattning på Namaste Lodge (Helpension) eller liknande boende. 

Dag 12

VANDRA TILL SINWAI  |  TRANSFER FRÅN NAYA PUL TILL POKHARA  | BARAHI POKHARA HOTEL

Leden idag böljar nerför Modi River Valley. Vi följer dalen ner till vägen, går mot Sinwai och kör tillbaka till Pokhara via Nayapul.

Övernattning på Barahi Pokhara Hotel (Helpension) eller liknande boende.  

Dag 13

LEDIG DAG I POKHARA  BARAHI POKHARA HOTEL

Det finns gott om butiker och traditionella butiker där du kan köpa några souvenirer. Det finns också gott om kaféer och restauranger längs sjöstranden där du kan titta på skärmflygare under flygning. Du kanske vill ta en roddbåt över sjön Phewa och gå upp till World Peace Pagoda, som ligger på en kulle med utsikt över sjön med fantastisk utsikt. Alternativt finns det flera museer att besöka, inklusive International Mountain Museum och Gurkha Museum.

Övernattning på Barahi Pokhara Hotel (Helpension) eller liknande boende.  

Dag 14

FLYG TILL KATHMANDU  ROYAL SINGI HOTEL

Vi tar ett flyg till Kathmandu. Resten av dagen är fri för sightseeing och shopping. Ibland kan vi inte flyga, i så fall återvänder vi till Katmandu på väg, och anländer tidigt på kvällen.

Övernattning på Royal Singi Hotel (Middag) eller liknande boende.  

Dag 15

AVRESA FRÅN KATHMANDU  

Transfer till Katmandus flygplats för din avgång eller fortsätt med dina egna arrangemang.

Greenview with AWAT

 
 

Kathmandu, NP
4:37 e m, april 2, 2023
19°C
scattered clouds
Vind: 15 mph
Tryck: 1010 mb
Synlighet: 10 km
Soluppgång: 5:53 am
Solnedgång: 6:21 pm
Pokhara, NP
4:37 e m, april 2, 2023
17°C
broken clouds
Vind: 3 mph
Tryck: 1008 mb
Synlighet: 10 km
Soluppgång: 5:58 am
Solnedgång: 6:26 pm
Nayapul, NP
4:37 e m, april 2, 2023
18°C
broken clouds
Vind: 2 mph
Tryck: 1008 mb
Synlighet: 7.883 km
Soluppgång: 5:59 am
Solnedgång: 6:27 pm
Ghorepani, NP
4:37 e m, april 2, 2023
5°C
overcast clouds
Vind: 4 mph
Tryck: 1010 mb
Synlighet: 6.158 km
Soluppgång: 5:59 am
Solnedgång: 6:27 pm
Dovan (2505), NP
4:37 e m, april 2, 2023
7°C
overcast clouds
Vind: 5 mph
Tryck: 1011 mb
Synlighet: 2.278 km
Soluppgång: 5:59 am
Solnedgång: 6:27 pm

Annapurna Basecamp with AWAT
Adventure Travel to Annapurna in Nepal with World Adventure Tours

Inkluderat i priset:

 • Två nätter i Katmandu hotellboende på Royal Singi Hotel eller liknande på tvåbäddssäng (dubbelrum) delat på helpension.
 • Två nätters hotellboende i Pokhara på Barahi Hotel eller liknande i tvåbäddssäng (dubbelrum) med helpension
 • Tio nätters tehus/stuga på sängen tvåbäddsrum (dubbelrum) delning och helpension
 • Flygpris för kunder och Leader från Pokhara på dagliga reguljärflyg med fasta vingar inklusive flygplatsskatt och en flygförsäkringstillägg
 • Annapurna Conservation Permit (ACAP) avgift och TIMS Card (Trekkers Information Management System)
 • En bra engelsktalande ledare med första hjälpen kvalificerar sig för mat och logi
 • Ledare/guide och portierförsäkring/mat/lodgeavgift
 • Syrebackup för en nödsituation vid behov
 • Färsk frukt efter middagen på vandringsdagar
 • Välkommen och avskedsmiddag på en av de bästa nepalesiska restaurangerna med lite traditionell nepalesisk dans och musik
 • Transport med hyra nödvändigt fordon: Internationell och inrikes flygplatstransfer med privat jeep
 • Transfer från Katmandu till Birethanthi / Nayapul med privat hyrbil
 • Kör från Sinwai till Pokhara med hyrbil

Exkluderat från priset:

 • Internationella flyg
 • Internationell flygbiljett och flygplatsskatt
 • Visumavgift för Nepal
 • Dricks till förare, bärare och guider
 • Personlig sjukförsäkring
 • Personlig vandringsutrustning
 • Föremål av personlig karaktär
 • Alkoholhaltiga dryckerTelefonsamtal
 • Akut räddningsevakuering vid behov

Få en offert utan kostnad

 • Bästa pris garanti
 • Förfrågan är ej bindande
 • Din förfrågan skickas direkt till operatören
 • Dina kontaktuppgifter:
 • DD streck MM streck ÅÅÅÅ
 • Antal resenärer (valfrittl):
 • Ange ett nummer från 1 till 35.
 • Ange ett nummer från 0 till 9.