Vandra till Annapurna Base Camp Nepal

Denna magnifika bergsvandring tar dig med på en nästan två veckor lång resa genom Annapurnas naturskyddsområde och dess omgivningar innan du når det berömda Annapurna Base Camp. Resan börjar och slutar i Katmandu och besöker Pokhara, detta är en fantastisk rundtur till några av de vackraste sevärdheterna i Himalaya.

Pris från 8900 kr
Annapurna base camp with World Adventure Tours
Annapurna with World Adventure Tours in Nepal
Annapurna in Nepal
The Beautiful Annapurna in Nepal with World Adventure Tours

Annapurna-berget, uppkallat efter den hinduiska mat och överflöds gudinnan, står över 8000 meter högt och vilar i centrum av Annapurna Conservation Area, det största naturskyddsområdet i Nepal och hem för otaliga bergsvandringar i världsklass.

Att vandra till Annapurna base camp är en upplevelse du sent kommer att glömma och du kommer att få se några av världens högsta toppar under resan! Ta vägen från Pokhara via byn Birethanthi. Följ Burundhi Khola-floden uppströms till toppen av Banthanthi och sedan genom skogarna i Ghorepani. Se soluppgången vid Poon Hill och fortsätt genom Chomrong på stentrapporna över Chromrong Khola-floden. Stanna och vila vid tehusen i Dovan och vandra förbi Covan-grottorna. Slutligen, gå upp till Annapurnas basläger, omgivet av några av världens högsta toppar. Njut av några av världens bästa vyer för en dag och gå sedan ner genom bambuskogar och Rhododendrondjungler till Nayapul. Avsluta ditt äventyr med en dag i den historiska staden Pokhara innan du flyger tillbaka till Katmandu.

Trek svårighetsgrad:

Måttlig/utmanande

Nivå: Måttlig

Räkna med lätta, medellånga promenader eller hårdare, kortare promenader. Viss erfarenhet är användbar men inte nödvändig. God hälsa och rimlig kondition är viktigt. Det blir promenader på högre höjder och några längre, jobbigare dagar. Generellt kommer dock förhållanden under fötterna att vara bra. En promenaddag är normalt med fem till sju timmars vandring; dagliga stigningar kommer sannolikt att vara runt 1 640 fot till 2 625 fot (500 m till 800 m), kanske med den udda dagen runt 2 955 fot till 3 280 fot (900 m till 1 000 m).

Nivå: Utmanande

Konditionen är avgörande med längre promenader i bergig terräng. Du kan också uppleva höga höjder, utmanande klimat och avlägsna platser. Vandringsupplevelse är önskvärt men inte avgörande om du är säker på ditt fysiska tillstånd. Promenaddagarna är vanligtvis mellan sex och åtta timmar, även om de kan vara längre för pass eller toppar. Dagliga stigningar kan vara cirka 2 955 fot till 3 280 fot (900 m till 1 000 m), kanske med den udda dagen runt 3 610 fot till 3 940 fot (1 100 m till 1 200 m).

LADDA NER RESPLAN SOM PDF

Dag 1

Ankomst till Kathmandu och transfer till hotell  

Personal från Sherpa Expedition & Trekking kommer att vara där för att hälsa dig välkommen vid Tribhuvan International Airport och ta dig till ditt hotell, följt av en informationssession med detaljer om den kommande vandringen, vad som är lämpligt och inte lämpligt att göra. Din säkerhet och komfort är av högsta prioritet.

Dag 2

Bilfärd från Kathmandu till Pokhara, Varaktighet: 6-7 timmar.

Vår resa börjar med en 6-7 timmars bilresa mot Pokhara-dalen och vackra Phewa Tal (sjö), följt av incheckning på ditt hotell nära Phewa Tal. Det finns mycket att se och göra längs Lakeside med sina många butiker, barer och restauranger att välja mellan.

Dag 3

Bilfärd från Pokhara till Nayapul och vandring till Ulleri (1900m) Varaktighet: 6-7 timmar.

Idag reser vi med privat fordon från Pokhara till Nayapul och fortsätter sedan med vandringen till Ulleri. Stigen följer en brant väg i 2 till 3 timmar innan den planar ut. Vi passerar genom ett skogsområde och kommer sedan att ha en fantastisk utsikt över Mt. Annapurna South och Mt. Hiunchuli.

Dag 4

Vandring från Ulleri till Ghorepani (2,860m) Varaktighet: 5-6 timmar.

Vi lämnar Ulleri (2070m) och följer sedan stigen till Magar-byn Banthanti, där vi får se magiska vyer över Mt. Machapuchare (6997m), Hiunchuli (6441m) och Annapurna South (7219m). Efter att ha följt stigen genom en frodig rosa blommande rhododendronskog (med 8 olika varianter) korsar vi en liten bro innan vi når byn Ghorepani, där enorma toppar som Dhaulagiri, Annapurna South, Hiunchuli och Annapurna reser sig i bakgrunden. Rhododendron är Nepals national emblem! Detta är en fantastisk plats att sitta och njuta av de utsökta vyerna över rhododendronskogen nedanför efter en krävande 6 till 7 timmars vandring.

Dag 5

Ghorepani till Poon Hill-utsiktspunkt (3,210m) och till Chuile (2,710m) Varaktighet: 6-7 timmar.

Poon Hill är välkänt för att erbjuda en enastående utsikt över Annapurna-bergen, särskilt vid soluppgång och solnedgång. En tidig start gör att vi når Poon Hill-utsiktspunkten där vi kan se färgerna ändras på bergen, som Dhaulagiri (8167m), Annapurna I (8091m), Annapurna II (7937m), Annapurna III (7855m), Annapurna IV (7525m), Annapurna South (729m), Nilgiri (6940m), Tukuche (6920m), Varaha Shikhar (7847m) och Lamjung Himal (6931m). Efter att ha låtit din kamera gå varm återvänder vi till en välbehövlig frukost i Ghorepani, varefter vi beger oss till Chuile.

Dag 6

Vandring från Chuile till Upper Sinuwa (2360m) Varaktighet: 5-6 timmar.

Efter frukost lämnar vi Chuile och beger oss mot Sinuwa längs en smal stig tills vi når Upper Sinuwa, där utsikten är mycket bättre än från Sinuwa. Från denna utkiksplats har du nära och obehindrade vyer av Mt. Machapuchare (fishtail – 6993 meter) och Hiunchuli (6441 meter).

Dag 7

Vandring från Sinuwa till Deurali (3 200m) Varaktighet: 5-6 timmar.

Vår vandring idag börjar med att vi går nedför stentrappor till Sinuwa innan vi går uppför till Deurali. Den nedåtgående stigen på stentrapporna tar oss genom en bambuskog där vi passerar bäckar och blomstrande buskar.

Dag 8

Vandring från Deurali till ABC (4 120m) Varaktighet: 5-6 timmar.

Dagens vandring tar oss via Machapuchare Base Camp och sedan till Sanctuary (ABC) längs en stig som ofta är täckt av snö – beroende på säsongen. Vi följer stigen som tar oss förbi Hinku Cave och Deurali. Från ABC blir får du se hisnande vyer över Annapurna I (8091 meter), Annapurna South (7219 meter), Himchuli (6441 meter) och Machapuchare (6997 meter) – en enorm bergsmassa som står rakt framför dig! ABC har flera tehus där vi kan stanna för en paus och njuta av de magnifika vyerna. Vi kommer att övernatta här ikväll.

Dag 9

Vandring från ABC till Bamboo (2 400 meter) Varaktighet: 5-6 timmar.

När vi lämnar ABC vandrar vi tillbaka genom frodig vegetation tills vi når byn Bamboo, där vi stannar för natten. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 10

Vandring från Bamboo till Jhinu Danda (varma källor) (1760m) via Chomrong; Varaktighet: 5-6 timmar.

Vi lämnar Bamboo på morgonen och gör en kort klättring till Sinuwa Village (2320m) och fortsätter sedan till Chomrong. Efter en kort paus i Chomrong går vi uppför och sedan ned till Jhinu Danda. Detta är en utmärkt möjlighet att slappna av dina trötta muskler i de varma källorna strax nedanför Modi-floden. Vi kommer att övernatta här ikväll. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 11

Vandring från Jhinu Danda till Nayapul och bilfärd till Pokhara (820m) Varaktighet: 6-7 timmar.

Detta är vår sista dag på vandrande fot, och efter att ha lämnat Jhinu Danda följer vi en lättillgänglig stig längs Modi Khola-floden i cirka 4 till 5 timmar innan vi når byn Birethanti. Vi fortsätter sedan till Nayapul innan vi kör tillbaka till Pokhara. Dagens vandring och körning tar cirka 6 till 7 timmar.

Dag 12

Bilfärd från Pokhara till Kathmandu; Varaktighet: 6-7 timmar.

Idag åker vi tillbaka på en 6 till 7 timmars bilresa till Kathmandu med många fina minnen av Nepal och dess unika kultur och geografi. Dessa minnen kommer att vara med oss för livet!

Dag 13

Internationell avresa från Kathmandu flygplats.

Personal från Sherpa Expeditions & Trekking kommer att ta dig till flygplatsen för din avresa från Nepal. Vi hoppas att denna vandring kommer att vara fast rotad i ditt minne och tillräckligt för att få dig att överväga ditt nästa äventyr med oss!

Greenview with AWAT

 
 

loader-image
Kathmandu, NP
12:45 f m, december 8, 2023
temperature icon 25°C
broken clouds
Humidity 72 %
Pressure 1012 mb
Wind 6 mph
Vindby: 0 mph
Synlighet: 0 km
Soluppgång: 5:23 am
Solnedgång: 6:57 pm
loader-image
Pokhara, NP
12:45 f m, december 8, 2023
temperature icon 15°C
overcast clouds
Humidity 90 %
Pressure 1016 mb
Wind 1 mph
Vindby: 2 mph
Synlighet: 0 km
Soluppgång: 6:48 am
Solnedgång: 5:13 pm
loader-image
Nayapul, NP
12:45 f m, december 8, 2023
temperature icon 15°C
clear sky
Humidity 61 %
Pressure 1020 mb
Wind 6 mph
Vindby: 5 mph
Synlighet: 0 km
Soluppgång: 6:49 am
Solnedgång: 5:13 pm
loader-image
Ghorepani, NP
12:45 f m, december 8, 2023
temperature icon 2°C
scattered clouds
Humidity 74 %
Pressure 1018 mb
Wind 2 mph
Vindby: 2 mph
Synlighet: 0 km
Soluppgång: 6:49 am
Solnedgång: 5:13 pm
loader-image
Dovan (2505), NP
12:45 f m, december 8, 2023
temperature icon 5°C
clear sky
Humidity 61 %
Pressure 1020 mb
Wind 6 mph
Vindby: 5 mph
Synlighet: 0 km
Soluppgång: 6:49 am
Solnedgång: 5:13 pm

Att vandra till Annapurna Base Camp i Nepal är en oförglömlig upplevelse som erbjuder fantastisk natur, kulturell fördjupning, äventyr, djurliv och personlig tillväxt. Det är värt att överväga om du är redo för utmaningen.

 • Din guide är en sherpa med lång erfarenhet i närområdet. De känner till detaljerna i denna vandring. De kommer att hålla dig motiverad under din vandring och inspirera dig med berättelser om lokala traditioner, hur man bor i Nepal och information om vandringen. De håller ett öga på alla våra gäster.
 • Boendet är noggrant utvalt för att ge dig en intim känsla av Nepal.
 • Vi har planerat en 15-dagars resplan för att ge dig tid att njuta av vandringen.

Landskapet är fantastiskt! Att vandra till Annapurna Base Camp tar dig genom några av de mest hisnande landskapen i världen. Du kommer att se snötäckta berg, vackra skogar och traditionella nepalesiska byar längs vägen. Du kommer att få en möjlighet att lära dig om den lokala kulturen och sederna. Du kommer att få chansen att interagera med lokalbefolkningen och lära dig om deras sätt att leva. Detta utmanande äventyr kräver fysisk kondition, beslutsamhet och mental tuffhet. Det kommer att testa dina gränser och ge dig en känsla av prestation när du når din destination. Det är inte bara en fysisk utmaning att vandra till Annapurna Base Camp utan också en mental utmaning som kräver att du tänjer förbi dina gränser, möter dina rädslor och utvecklar motståndskraft. Detta kan leda till personlig tillväxt och en större känsla av självförtroende. Annapurna-regionen är hem för ett varierat djurliv, inklusive Himalaya Thar, Myskhjort och Snow Leopard. Om du har tur kan du se några sällsynta djur på din vandring.

Vad är Annapurna-regionen?
Annapurna-regionen är en populär vandringsdestination i Himalaya i Nepal. Det är känt för sina fantastiska bergsvyer, olika landskap och unika kulturupplevelser.

Hur svår är vandringen i Annapurna?
Svårighetsgraden på Annapurna-vandringen anses vara måttlig till utmanande och kräver en bra konditionsnivå och viss tidigare erfarenhet av vandring på hög höjd.

Hur lång tid tar Annapurna-vandringen?
Längden på Annapurna-vandringen kan variera beroende på den specifika rutten och den valda resplanen. De flesta vandringar sträcker sig från 7 till 21 dagar. Denna resplan är 15 dagar. Vänligen kontakta oss på sales@worldadventuretours.com

Vilken är den bästa tiden att vandra i Annapurna-regionen?
Den bästa tiden att vandra i Annapurna-regionen är under våren (mars till maj) och hösten (september till november) när vädret i allmänhet är klart och torrt. Utsikten över de omgivande bergen är också som bäst under dessa månader.

Vilken utrustning behöver jag för Annapurna-vandringen?
Du måste ta med dig lämplig vandringsutrustning, inklusive varma kläder, en sovsäck, en dunjacka, en pannlampa och rejäla vandringskängor. Det rekommenderas också att ta med mössa, handskar, solglasögon, solskyddsmedel och en vattenflaska. Du kanske också vill ta med dig vandringsstavar och en kamera för att fånga de fantastiska vyerna.

Vilka boendealternativ finns under Annapurna-vandringen?
Olika boendealternativ finns tillgängliga under Annapurna-vandringen, inklusive tehus, stugor och campingplatser. Tehus är små pensionat som erbjuder grundläggande bekvämligheter, medan stugor erbjuder bekvämare boende med tillhörande badrum. Vänligen kontakta oss på sales@worldadventuretours.com  om du vill diskutera boendealternativ för din Annapurna-vandring i Nepal.

Vilka är höjdpunkterna på Annapurna-vandringen?
Höjdpunkterna på Annapurna-vandringen inkluderar fantastisk utsikt över bergen, olika landskap, unika kulturupplevelser och möjligheten att utforska lokala byar och marknader. Några av de mest populära attraktionerna är Annapurna Base Camp, Poon Hill och Thorong La Pass.

Annapurna Basecamp with AWAT
Adventure Travel to Annapurna in Nepal with World Adventure Tours

Inkluderat i priset:

 • Hämtning och avlämning vid flygplatsen med privat fordon.
 • Transport från Kathmandu till Pokhara och tillbaka till Kathmandu med turistbuss.
 • Två nätters hotellboende i Kathmandu
 • Två nätters hotellboende i Pokhara med frukost.
 • Transport från Pokhara till Nayapul och tillbaka till Pokhara med privat bil/jeep.
 • Bästa möjliga tehus- och lodgeboende (generellt delat rum för två personer) – 6 nätter
 • Alla standardmåltider (frukost, lunch och middag) under vandringen.
 • Erfaren och kvalificerad vandringsledare från Sherpa Expedition and Trekking, som har licens (8 eller fler vandrare: 1 assistentguide) och bärare för att hjälpa med vandrarnas bagage (2 vandrare: 1 bärare, med en maximal gräns på 10 kg per vandrare).
 • Kostnad för guide och bärare, deras måltider, försäkring, lön, boende, transport, flyg och annan nödvändig utrustning.
 • Vattenrenstabletter för säkert dricksvatten.
 • Användning av sovsäck, dunjacka, duffelväska och vandringsstavar (om du inte har dina egna, återlämnas efter avslutad resa).
 • Tillstånd för Annapurna Conservation Area (ACAP).
 • Avgift för Trekkers Information Management System (TIMS) kort.
 • Snacks (kakor) och säsongens frukt varje dag.
 • Alla regerings- och lokala skatter och officiella utgifter.
 • Hjälp med att organisera räddningsoperation vid komplicerade hälsotillstånd (bekostat av reseförsäkring).
 • Uppskattning från Sherpa Expedition and Trekking i form av ett certifikat efter en framgångsrik vandring.
 • Avskedsmiddag vid slutet av Vandringen.

Exkluderat från priset:

 • Internationell flygbiljett
 • Nepal Entry Visa-avgifter för flera inträden vid ankomst till Tribhuwan International Airport (15 dagar – $25-30, 30 dagar – $40-50 och 90 dagar – $100-110)
 • Avgifter för tungt bagage (begränsningen är 9 kg per person)
 • Allt boende och måltider i Kathmandu, före och efter vår resa
 • Lunch och middag i Pokhara.
 • Extra natt boende i Kathmandu på grund av tidig ankomst eller sen avresa, tidig återkomst från vandringen.
 • Personliga utgifter (shopping, snacks, kokflaskvatten, varma och kalla drycker, varm dusch, alkohol, Wi-Fi, telefonsamtal, batteriavgift), extra bärare osv.
 • Personliga kläder och utrustning
 • Reseförsäkring som måste täcka akut höghöjdsräddning och evakuering, obligatoriskt
 • Tips för guide och bärare (rekommenderat enligt kulturen)
 • Ytterligare kostnader eller förseningar som orsakas av händelser utanför vår kontroll, till exempel jordskred, väderförhållanden, ändringar av resplanen på grund av säkerhetsbekymmer, sjukdom, ändring av regeringspolitik, strejker etc.
 • Alla kostnader och utgifter som inte är listade i ”inkluderade kostnader” kommer att räknas som ej inkluderat.

Få en offert utan kostnad

 • Bästa pris garanti
 • Förfrågan är ej bindande
 • Din förfrågan skickas direkt till operatören
 • Dina kontaktuppgifter:
 • DD streck MM streck ÅÅÅÅ
 • Antal resenärer (valfrittl):
 • Ange ett nummer från 1 till 35.
 • Ange ett nummer från 0 till 9.