Arktiska Ledens Polarexpedition

Börja med en skotertur i Kiruna och förbered dig för Arktis storhet. Res över den förtrollande svenska tundran till byn Kilpisjärvi för en avkopplande vedeldad bastu och en nordisk smakupplevelse. Njut av vildmarken i en avlägsen fisketillflyktsort och övernatta i mysiga bergsstugor. Besök det otroliga ICEHOTEL i Jukkasjärvi, skulpterat av bara is och snö. Avsluta med en spännande hundspannsfärd över Torneälven och avnjut en god middag i det vilda. Denna helhjärtat planerade 560 kilometer långa expedition genom tre länder erbjuder en perfekt blandning av äventyr, lyx och oförglömliga landskap.

Från 32 500 SEK
Ice Hotel Chandalier
Incredible landscapes with World Adventure Tours Safaris
Leopard Luxury Safari with AWAT
Tarangire National Park with World Adventure Tours

HÖJDPUNKTER

Oförglömliga arktiska snöskoteräventyr

Spännande hundspannstur till ett vildmarksläger

Besök det förtrollande ICEHOTEL – ett underland av is och snö

Klassiskt arktiskt snöfiske i avlägset fiskeparadis

Gör dig redo för en riktig djupdykning i hjärtat av polarlandskapet!

Detta väl genomtänkta äventyr säkerställer att alla aspekter av Arktis utforskas, från dess vackra landskap till dess rika kulturarv. Upplevelsen av spännande snöskoterturer över vidsträckta orörda snöområden och möjligheten att styra sitt eget hundspann ger ett unikt perspektiv på Arktis, långt borta från de typiska turistlederna.

Du börjar med att bli fullt utrustad på Northern Lights Lodge, och att lära dig snöskoteråkning med en första rundtur. Efter en säkerhetsgenomgång är det dags för en avkopplande bastu och en härlig middag.

De kommande dagarna kommer att följa med skoterturer över de låga bergen och det frostiga landskapet på den svenska arktiska tundran, som tar dig till den pittoreska byn Kilpisjärvi vid gränsen mellan Sverige och Norge. Här kan du njuta av en vedeldad bastu och en isbox innan du avnjuter en utsökt trerätters middag.

Nästa fas av ditt äventyr leder dig till Finland och grannlandet Norge och fortsätter till det fridfulla fiskeparadiset Rostujávri.

Ditt skoteräventyr tar dig ner till skogarna och till det världsberömda ICEHOTEL i Jukkasjärvi. Detta arkitektoniska underverk, byggt helt av is och snö, erbjuder en overklig upplevelse. Här byter du din snöskoter mot en hundspann, färdas över Torneälven till ett vildmarksläger där en gourmetmiddag väntar, följt av ännu en mysig kväll i en vedeldad bastu.

Avslutningsvis njuter du av en frukost bland skogsutsikt och ljudet av ylande slädhundar, och guidar sedan ditt eget hundspann tillbaka till kenneln i Jukkasjärvi. Därifrån tar en tur med snöskoter dig tillbaka till Máttaráhkká Northern Lights Lodge, som markerar slutet på en 560 kilometer lång resa genom tre länder.

En minibuss tar dig tillbaka till Kiruna flygplats och avslutar ditt arktiska äventyr.

Denna resa, fylld av unika upplevelser över berg och norska fjordar, lämnar dig med livslånga minnen av Arktis gömda pärlor, som kombinerar spänningen av äventyr med bekvämligheten av naturens orörda skönhet.

Dag 1

ANKOMST

Vid ankomsten till Kiruna flygplats välkomnar guiden dig i ankomsthallen för vidare transport till Kiruna C för personlig registrering. Incheckning på Máttaráhkká – Northen Lights Lodge där du också kommer att bli utrustad med skoterhjälm, balaclava, tvådelad snöjacka med huva, skor, vantar och skyddsglasögon. Säkerhetsgenomgång av skoterspår och säkerhetsutrustning och även en handlingsplan vid olyckor. Efter genomgången kör vi på en kortare skotertur där du lär känna skotern inför morgondagens storslagna äventyr. Efter rundturen väntar en varm bastu och en tvårätters middag på lodgen.

Dag 2

SVENSK ARKTISK TUNDRA

Efter en rejäl frukostbuffé packar vi ihop utrustningen på snöskotrarna som sedan tar oss genom de låga fjällen och den svenska arktiska tundran. Vårt slutmål är 180 kilometer bort. Vid ankomsten till den lilla byn Kilpisjärvi, som gränsar till Norge och Sverige, väntar vedeldad bastu, isbox och en trerätters middag. Övernattning på hotellet.

Dag 3

FISKEPARADIS

Under skoterkörningen från Finland och i grannlandet Norge får du uppleva den storslagna naturen med branta bergssidor som stupar rakt ner i det kalla havet intill Hatteng. Efter lunch kör vi till fiskeparadiset Rostujávri där vi avslutar dagen efter ca 170 kilometer härlig skoteråkning, med vedeldad bastu och middag. Boende i fjällstugor i ett obebodt land.

Dag 4

ICEHOTEL

Från fiskeparadiset Rostujávri korsar vi tundran ner till skogslandet och siktar in oss på Jukkasjärvi, där vi besöker det världsberömda ICEHOTEL som erbjuder en sagovärld gjord av is och snö i finaste form. Efter besöket på ICEHOTEL parkerar vi snöskotrarna för dagen, och det är nu det är dags att sadla upp ditt eget hundspann. Tillsammans med slädhundarna korsar du Torneälven, och efter taigaskogen finner du ditt vildmarksläger där en riktig gourmetmiddag väntar. På kvällen värmer du dig i den vedeldade bastun efter att ha korsat cirka 190 kilometer av både fjäll och skog.

Dag 5

HUNDSLÄDE

Vakna upp till ylande slädhundar. Efter att du avnjutit frukosten med en underbar utsikt över skogslandet kommer dagen att bestå av att köra ditt eget spann med slädhundar tillbaka till kenneln i den lilla byn Jukkasjärvi. Härifrån kör vi snöskotrar till startpunkten Máttaráhkká Northen Lights Lodge där vi avslutar denna 560 kilometer långa resa som har tagit oss genom tre olika länder, över bergen och genom de norska fjordarna. Med minnen för livet, kommer du att transporteras med minibuss till Kiruna flygplats.

MATTARHAKKA – NORTHERN LIGHT LODGE

Máttaráhkká Northern Light Lodge ligger i utkanten av Kiruna i det svenska Lappland, mitt i den hisnande arktiska naturen. Det är en liten lodge som drivs av en familj som erbjuder en mycket varm och fridfull aura med en inbjudande mysig lounge som har en öppen spis och bekväma stolar där du kan luta dig tillbaka och koppla av med en drink. Här erbjuds den bästa frukostvyn i Kiruna med snötäckta berg i vinterns olika färger.
Du är välkommen att låna snöskor för en promenad i snön, eller koppla av på ett renskinn med en kopp varm choklad. En klar kväll finns det en god chans att se norrskenet skimra ovanför dig.

loader-image
Kiruna, SE
12:33 e m, juli 15, 2024
temperature icon 20°C
clear sky
Humidity 56 %
Pressure 1014 mb
Wind 7 mph
Wind Gust: 0 mph
Visibility: 0 km
Sunrise: 2:00 am
Sunset: 2:00 am
loader-image
Karesuando, SE
12:33 e m, juli 15, 2024
temperature icon 20°C
clear sky
Humidity 45 %
Pressure 1014 mb
Wind 10 mph
Wind Gust: 10 mph
Visibility: 0 km
Sunrise: 2:00 am
Sunset: 2:00 am
loader-image
Jukkasjärvi, SE
12:33 e m, juli 15, 2024
temperature icon 21°C
clear sky
Humidity 56 %
Pressure 1014 mb
Wind 7 mph
Wind Gust: 0 mph
Visibility: 0 km
Sunrise: 2:00 am
Sunset: 2:00 am

Denna polarexpedition är den ultimata arktiska resan som blandar en perfekt mängd äventyr med kulturell fördjupning och själslugnande avkoppling, i några av de vackraste miljöerna i världen.

 • Besök det arktiska landskapet i tre länder på en resa: Res genom en mängd olika terränger, från den svenska tundrans snöiga vidd till de majestätiska bergen i Norge och Finland.
 • Unikt boende och lokal mat: Bo på välkomnande hotell i och mysiga fjällstugor för att få en genuin upplevelse av det arktiska livet. Njut av gourmetmåltider som är en blandning av lokala smaker och fina middagar, vilket säkerställer en härlig kulinarisk upplevelse under hela din resa.
 • Olika nivåer av äventyr: Från spänningen av att styra din egen snöskoter och leda ditt egna hundspann över frusna
  landskap, till fantastiska vyer och avkopplande bastur – denna resa checkar av flera boxar på din äventyrs-bucket list.

Denna resa är gjord för att möta önskemål och behov för både äventyrssökare och de som letar efter en fridfull tillflykt. Balansen av adrenalinpumpande aktiviteter med stunder av avkoppling i bastur och fridfulla vildmarksläger säkerställer en tillfredsställande upplevelse för alla typer av resenärer.

Genom att välja den här resan skriver du upp dig på ett extraordinärt arktiskt äventyr som kommer att uppfylla dina drömmar om att utforska det storslagna och vackra polarlandskapet, och lämnar dig med minnen och berättelser för resten av livet.

 • Du måste vara minst 18 år och ha ett giltigt körkort
 • Upplevelsen sträcker sig över cirka 560 kilometer
 • Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av att sköta din egen snöskoter och ditt eget slädhundspann, men du bör vara vid god fysisk hälsa
 • Guiderna kan införa en annan resplan än den som beskrivs efter att ha genomfört riskbedömningar, delvis på grund av vädret
Luxury Safari with World Adventure Tours
Luxury Safari with World Adventure Tours

Inkluderat i pris:

 • Egen snöskoter med full försäkring
 • Lån av skoterhjälm, tvådelad huvjacka, skor, vantar, glasögon och balaclava
 • 4 övernattningar med helpension från middag onsdag till lunch söndag
 • Kör ditt eget hundspann

Obs: Föraren måste ha giltigt körkort.

Pris inkluderar inte:

 • Visa
 • Internationella flyg – Vänligen kontakta oss för att organisera dina internationella flygningar
 • Inrikesflyg – Vänligen kontakta oss för att organisera dina inrikesflygningar
 • Rese- och sjukförsäkring – Vi rekommenderar våra kunder att köpa försäkringar i sina hemländer
 • Måltider, drycker och utflykter som inte beskrivs i resplanen
 • Alla andra föremål av personlig karaktär – tvätt, telefon etc
 • Dricks till din förarguide

 

Vi finns här för att hjälpa dig med allt som inte ingår i priset. Din komfort är vår främsta prioritet

Få en offert utan kostnad

 • Bästa pris garanti
 • Förfrågan är ej bindande
 • Din förfrågan skickas direkt till operatören