Annapurna Circuit Vandring

Ge dig ut på en förtrollande resa genom Nepal, som börjar i livliga Kathmandu. Äventyret börjar med en naturskön bilresa till Syange som erbjuder glimtar av Annapurna- och Manaslu-bergskedjorna. Vandra genom varierande terräng från frodiga skogar till charmiga byar och acklimatisera dig i Manang medan du njuter av en vacker bergsutsikt. Korsa tuffa landskap, erövra Thorong La Pass och nå den heliga byn Muktinath. Koppla av i Tatopanis varma källor, vandra till Ghorepanis Poon Hill och avsluta resan i den pittoreska Pokhara. Denna 15-dagars expedition lovar oförglömliga upplevelser, kulturell fördjupning och hisnande naturskönhet som kommer att lämna dig med dyrbara minnen.

Från 10500 kr
Annapurna base camp with World Adventure Tours
Annapurna with World Adventure Tours in Nepal
Annapurna Basecamp with AWAT
The Beautiful Annapurna in Nepal with World Adventure Tours

Gör dig redo för en oförglömlig resa genom Nepal som börjar i Kathmandu. Därifrån kommer du att påbörja en fängslande bilresa till Syange, där du får se vackra vyer över Annapurna- och Manaslu-bergskedjorna längs vägen. Under vandringen så kommer du att korsa ett dynamiskt landskap, vandra genom grönskande skogar och förtrollande byar. Ta en dag för acklimatisering i Manang och beundra panoramautsikten över bergen.

Terrängen blir gradvis svårare vid resan upp till Yak Kharka. Den största utmaningen kommer med stigningen till Thorong La Pass som belönas med en vacker utsikt tidigt på morgonen.

Stig ner till Muktinath, en helig by som respekteras av både hinduer och buddhister. Sen är det dags för lite avkoppling med en jeepresa till Tatopani, känd för sina terapeutiska varma källor.

Vandringens sista sträcka leder genom pittoreska byar, terrasserade gårdar och livliga rododendronskogar. i Ghorepani så kan du vila och bevittna de ständigt skiftande nyanserna av bergen från Poon Hill.

Äventyret avslutas med en naturskön bilresa till Pokhara där du kan koppla av vid Phewa Tal eller utforska det charmiga Lakeside-distriktet. Denna 15-dagars resa ger dig oförglömliga minnen, kulturell fördjupning och den djupa skönheten i Nepals Annapurna Circuit inristad i ditt hjärta.

Ladda ner resplanen som PDF

Dag 1

ANKOMST TILL KATHMANDU (1 400 M) OCH TRANSPORT TILL HOTELL.

Vid ankomst till Kathmandu Tribhuvan International Airport kommer du att mötas av en Sherpa Expedition & Trekking-representant och föras med privat fordon till ditt hotell. Efter incheckning på hotellet kommer du att informeras om vad du kan förvänta dig på din vandring och ges en resplan. Vid tid över kan du vandra runt i turistnavet Thamel eller ta in sevärdheterna i Kathmandu Valley. Detta följs upp av en välkomstmiddag på kvällen. Inga måltider ingår denna dag.

Dag 2

RESA FRÅN KATHMANDU TILL SYANGE (1 130 M) VIA BESISHAHAR (7,60 M) TID: 7-8 TIMMAR.

Idag får vi en tidig start när vi ger oss av på en 190-kilometer och 6,5-timmars roadtrip till Besisahar Village. Från Besisahar åker vi med jeep till Syange (1 100m). Vid Syange Village kommer du att njuta av din första utsikt över Mount Annapurna II, Manaslu och Mount Lamjung. Du bor på ett pensionat ikväll med frukost, lunch & middag inkluderat.

Dag 3

VANDRING FRÅN SHYANGE TILL DHARAPANI (1 860 M) TID: 5-6 TIMMAR.

Idag kommer vi ta en väg som ligger vid en klyfta, så att vi kan titta ner på vegetationen och enstaka vattenfall nedanför. Ser man sig omkring från vägen kan man se flera snötäckta toppar. Vi kör i två till tre timmar innan vi kommer till Jagat Village och fortsätter sedan genom terrasserad jordbruksmark tills vi når Chamje Village. När vi lämnar Chamje fortsätter vi i ytterligare en timme tills vi når Tal Village som ligger vid Marsyangdifloden. Vägen härifrån är mindre krokig och tar oss så småningom till vårt övernattningsstopp i Dharapani Village där vi ska bo på ett pensionat. Frukost, lunch & middag ingår.

Dag 4

VANDRING FRÅN DHARAPANI TILL CHAME (2650M) TID: 5-6 TIMMAR.

Som man kan förvänta sig från högre höjder förändras växtligheten och landskapet märkbart. Det är också svalare när vi följer leden genom skogsområden tills vi når Bagarchhap, en by i typisk tibetansk stil tillsammans med dess unika arkitektur. Vi fortsätter att klättra högre och når äppelodlingarna och gårdarna vid Dhanaqi Village. Från denna utsiktspunkt har vi också fantastiska vyer över topparna Lamjung och Annapurna II. Vi fortsätter längs Marsyangdiflodens stränder uppför floden till byarna Ratamanang och Koto tills vi når Chame. Chame råkar också vara distriktshögkvarteret i Manang-regionen. Ikväll ska vi bo på ett pensionat med frukost, lunch & middag inkuderat.

Dag 5

VANDRING FRÅN CHAME TILL PISANG (3 300 M) TID: 5-6 TIMMAR.

Vi följer Marsyangdiflodens norra strand, passerar tallskogar och ett antal små byar på en böljande stig tills vi når Bratang Village. När vi korsar bron har vi en brant stigning, återigen genom tät tallskog tills vi når toppen av åsen. När vi väl är borta från träden kan vi se topparna Pisang och Chulu, samt den exponerade byn Pisang långt under oss. Ikväll ska vi bo på ett pensionat med frukost, lunch & middag inkluderat.

Dag 6

VANDRING FRÅN PISANG TILL MANANG (3 500 M) TID: 6-7 TIMMAR.

Utsikten på leden från Pisang blir bättre, och snötäckta toppar förekommer ofta. Vi vandrar högre och efter cirka 30 minuter kommer vi ut på toppen av en kulle som ger en fantastisk utsikt ner i dalen och de orörda vita topparna i Gangapurna, Annapurna II, Annapurna III, Tilicho och i öster Chuli. Pisang Peak är också synlig från denna plats. Från kullen går vi ner till Kongde Village och sedan vidare till Manang. Strax före Manang kommer vi att besöka Braga-klostret, som råkar vara det största i området med utställningar av religiösa artefakter, såsom Thangkas (målningar) och sanskritmanuskript. En lätt timmes vandring tar oss sedan till Manang där vi övernattar i ett pensionat med frukost, lunch och middag inkluderat.

Dag 7

UTFORSKNINGS- OCH ACKLIMATISERINGSDAG PÅ MANANG.

För varje vandring till högre höjder är det viktigt att du acklimatiserar dig på vägen innan du beger dig mot högre höjder. Det rekommenderas att du under en acklimatiseringsperiod håller dig aktiv. Du kanske vill ta en kort vandring upp i kullarna runt Manang eller utforska den unika byn Manang med sina 500 byggda stenhus med platt tak och med utsikt över Annapurna II, Annapurna III (7 555 m), Gangapurna (7 454 m) i söderut Tilicho (7 132 m) och Grand Barrier i väst, samt Chulu West (6 583 m) Chulu East (6 059 m) direkt i norr. Ikväll ska vi bo på ett pensionat i Manang med frukost, lunch & middag inkluderat.

Dag 8

VANDRING FRÅN MANANG TILL YAK KHARKA (4 050 M) TID: 4-5 TIMMAR.

När vi lämnar Manang utvilade och redo att gå, stiger vi nu upp på en led i cirka en timme, samtidigt som vi erbjuder en fantastisk utsikt över Annapurna II, Gangapurna och Chuli-topparna. Terrängen är nu torrare och mindre vegeterad på grund av dess exponering för vinden, med bara den udda enbusken som överlever här på denna höga höjd. Vi når så småningom den lilla byn Yak Kharka där vi ska bo på ett pensionat över natten. Att anlända tidigt ger oss tid att spana runt i byn och den omgivande landsbygden. Frukost, lunch & middag ingår.

Dag 9

VANDRING FRÅN YAK KHARKA TILL THORANG PHEDI (4 500 M) TID: 3-4 TIMMAR.

Vi har en stadig stigning idag till en liten bosättning där vi kan njuta av utsikten över topparna Annapurna II, Gangapurna och Chuli. När vi fortsätter blir terrängen mörkare och utsatt för hårda vindar, sedan når vi Thorong Phedi för vår övernattning på ett pensionat. Om du fortfarande har energi kan vi följa en slingrande stig till Upper Phedi eller High Camp där det finns några tehus och en lodge. Vi kanske väljer att stanna här istället för på Thorong Phedi. Anledningen är att det kommer att göra morgondagens vandring lite lättare och kortare till Thorong La Pass. Detta är plan B och kommer att bero på om vi har energi att fortsätta förbi Thorong Phedi. Frukost, lunch & middag ingår.

Dag 10

KORSA THORONG LA PASS (5 416 M) SEN VANDRING TILL MUKTINATH (3 400 M) TID: 8-9 TIMMAR.

Det här är en betydelsefull dag och kräver en tidig – mycket tidig – start runt 03.30. Tanken bakom detta är att nå bergspasset innan vinden tilltar senare på dagen. Det kan vara ganska kallt, blåsigt och exponerat vid passet. Om vi når passet tillräckligt tidigt kommer vi också att få mycket förbättrade och spektakulära vyer över bergen i norra Annapurna, Damodar, Bhrikuti och Dhaulagiri. Leden från Thorong Phedi följer en stenig stig uppför, till en början når vi en ås innan vi återigen går högre upp till en liten glaciärsjö och ett tehus. Vi måste vara försiktiga på denna höjd på grund av risken för höjdsjuka och kanske snö. På denna höga höjd av 5416m på toppen av passet kommer vi att ha några hisnande vyer över Himalayabergen. Nedstigningen från passet är robust och brant, men det finns viss kompensation eftersom vi är välsignade med utmärkt utsikt över Mt.Dhaulagiri (8 167 m). Vi fortsätter att gå ner till botten av passet mot den heliga byn Muktinath. Vi stannar vid botten av passet för en vila och te. Ytterligare en timme längs leden tar oss till Muktinath som hålls helig och är en plats dit pilgrimer kommer från Indien och inifrån Nepal. Det är heligt för både hinduer och buddhister. Vi kommer att bo på ett pensionat ikväll och frukost, lunch & middag ingår.

Dag 11

RESA FRÅN MUKTINATH TILL TATOPANI (1 300 M) TID: 5-6 TIMMAR.

Vår dag börjar på morgonen med en jeeptur till Jomsom som bör ta cirka 1,5 timme. Vid Jomsom finns en kontrollpunkt för Annapurna Conservation Area Project (ACAP). Vid Jomsom tar vi en annan jeep eller buss till Ghasa Village via flera andra byar, såsom Marpha (äppelodlingsdistrikt). Vid Ghasa byter vi återigen fordon för att nå Tatopani (vilket betyder varmvatten på nepalesiska). Efter ankomsten till Tatopani kommer vi att checka in på vårt pensionat och sedan bege oss mot de varma källorna och tvätta bort all värk och smärta – och damm också! Frukost, lunch & middag ingår.

Dag 12

VANDRING FRÅN TOTOPANI TILL GHOREPANI (2 870 M) TID: 7-8 TIMMAR.

Efter frukost beger vi oss till Ghorepani längs en nedåtgående stig till en hängbro längst ner. Härifrån, efter att ha korsat bron, är det uppförsbacke förbi små byar, terrasserade odlade gårdar längs sidan av kullarna, samt en vandring genom en rhododendronskog. Vid ett tillfälle på leden har du en fantastisk utsikt över Nilgiri South. Leden fortsätter till den lilla byn Ghara och en timme längre ner på spåret till Sikhar Village. Om du står på den högsta punkten i byn kan du titta hela vägen tillbaka längs leden till Tatopani. Med utsikt över de motsatta kullarna finns andra utspridda byar. Från Sikhar fortsätter vi på leden tills vi når Ghorepani där vi ska övernatta. Frukost, lunch & middag ingår. Innan du når Ghorepani kommer du också att få glimtar av topparna Dhaulagiri och Tukuche.

Dag 13

VANDRING TILL POON HILL (3 210 M), VANDRING TILL NAYAPUL (1 000 M) OCH RESA TILL POKHARA (850 M) TID: 7-8 TIMMAR.

Om vädret tillåter kommer vi att gå upp före soluppgången och vandra upp till Poon Hill för att se morgonljuset svämma över bergen i ständigt föränderliga färger. På 3195m är Poon Hill en utmärkt plats för en 360-graders utsikt över de omgivande bergen. Härifrån kan du se olika områden, såsom Dhaulagiri, Tukuche Peak, Nilgiri, Annapurna-I, Machapuchare (Fishtail), Himchuli och Annapurna South. Din kamera kommer att vara i överväxel med så mycket att se i det skarpa och klara morgonljuset – en fotografs drömplats. Vi har naturligtvis ingen kontroll över vädret. Detta är i gudarnas händer. Vi åker sedan tillbaka till Ghorepani för frukost. Efter frukost går leden nedför genom en sval skog och passerar flera små byar tills vi når Bhanthati Village och därefter Ulleri Village. Vid Ulleri tar vi en jeep till Pokhara, cirka tre till fyra timmars bilresa genom mestadels landsbygdens jordbruksområden, förbi vattenfall tills vi kommer till byn vid Birethanti där det finns ytterligare en ACAP-kontrollpunkt på stranden av Modifloden. Inte långt härifrån ligger Nayapul och sedan två timmar till Pokhara där vi ska bo nära Phewa Tal (sjö). Du kanske vill utforska Pokhara och ta en båttur på sjön, eller bara promenera genom affärerna från ena änden av Lakeside till den andra. Ikväll kommer vi att ha en avskedsmiddag för att fira att vår Annapurma Cercuit Trek är klar. Ikväll bor ni på ett trestjärnigt hotell med frukost & lunch inkluderat.

Dag 14

Resa FRÅN POKHARA TILL KATHMANDU (1 400 M) TID: 6-7 TIMMAR.

Efter frukost kör vi tillbaka till Kathmandu vilket bör ta cirka sex till sju timmar med några rastplatser längs vägen. På resan tillbaka till Kathmandu kanske du vill överväga andra alternativ, såsom en resa till Chitwan National Park, ett forsränningsäventyr, naturskönt flyg till Everest, mountainbikeäventyr eller guidad shopping/naturskön rundtur i Kathmandu. Ikväll lyxar du till det med hotellboende inklusive frukost.

Dag 15

TRANSFER TILL DEN INTERNATIONELLA FLYGPLATSEN FÖR DIN SLUTLIGA AVRESA.

Idag tar Sherpa Expedition och Trekking dig till flygplatsen cirka 3 timmar före din planerade avgång. På ditt flyg hem kan du dagdrömma och föreställa dig din nästa resa till Nepal och var du vill utforska nästa gång. Frukost ingår idag.

Greenview with AWAT

 
 

loader-image
Kathmandu, NP
1:51 f m, december 8, 2023
temperature icon 25°C
broken clouds
Humidity 72 %
Pressure 1012 mb
Wind 6 mph
Vindby: 0 mph
Synlighet: 0 km
Soluppgång: 5:23 am
Solnedgång: 6:57 pm
loader-image
Pokhara, NP
1:51 f m, december 8, 2023
temperature icon 14°C
broken clouds
Humidity 83 %
Pressure 1016 mb
Wind 2 mph
Vindby: 1 mph
Synlighet: 0 km
Soluppgång: 6:48 am
Solnedgång: 5:13 pm
loader-image
Nayapul, NP
1:51 f m, december 8, 2023
temperature icon 14°C
broken clouds
Humidity 84 %
Pressure 1016 mb
Wind 1 mph
Vindby: 2 mph
Synlighet: 0 km
Soluppgång: 6:49 am
Solnedgång: 5:13 pm
loader-image
Ghorepani, NP
1:51 f m, december 8, 2023
temperature icon 2°C
scattered clouds
Humidity 70 %
Pressure 1018 mb
Wind 3 mph
Vindby: 3 mph
Synlighet: 0 km
Soluppgång: 6:49 am
Solnedgång: 5:13 pm
loader-image
Dovan (2505), NP
1:51 f m, december 8, 2023
temperature icon 4°C
few clouds
Humidity 56 %
Pressure 1019 mb
Wind 8 mph
Vindby: 7 mph
Synlighet: 0 km
Soluppgång: 6:49 am
Solnedgång: 5:13 pm

Annapurna Nepal trek with World Adventure Tours
Annapurna base camp with World Adventure Tours

Inkluderat i priset:

  • Upphämtning och avlämning på flygplatsen med ett privat fordon.
  • 2 nätters hotellboende i Kathmandu med frukost
  • Transport från Kathmandu till Bhulbhule med lokalbuss, transport från Pokhara till Kathmandu med lokalbuss
  • En natts hotellboende i Pokhara med frukost
  • Jomsom till Tatopani transport med buss eller delningsjeep.
  • 3 måltider om dagen [frukost, lunch och middag] under vandringen
  • Boende på vackra och mysiga tehus enligt resplanen
  • Annapurna Conservation Area Project (ACAP) inresetillstånd och kort för Trekkers Information Management System (TIMS)
  • Erfaren engelsktalande, statligt licensierad och turismutbildad vandringsguide med måltider, boende, lön och försäkring
  • Starka erfarna sherpahjälpare [bärare] med måltider, boende, lön och försäkring
  • Assisterande vandringsguide för grupper över 8 personer med måltider, boende, lön och försäkring
  • Dunjacka, fyra säsongsbetonade sovsäckar, kappsäck och vandringskarta (dunjacka och sovsäck ska returneras efter avslutad resa)
  • Omfattande första hjälpen medicinsk kit som bärs av guiden / godkänd amerikansk medicinsk förening Oximeter
  • Nödvändiga pappersarbeten, alla statliga och lokala skatter, företagsavgifter
  • Gratis välkomst- eller avskedsmiddag i Kathmandu på en kulturell restaurang

Exkluderat från priset:

  • Måltider medan du är i Kathmandu, lunch och middag.
  • Måltider i Pokhara.
  • Visumavgift för inresa till Nepal.
  • Din rese- och medicinska räddningsförsäkring (rekommenderas).
  • Internationella flygbiljetter.
  • Dina personliga utgifter som; Tvätt, batteriladdning, telefon och shopping mm.
  • Alkoholhaltiga och alkoholfria varma och kalla drycker.
  • Desserter och söta saker som choklad, tårta, paj och pudding.
  • Dricks till guiden, väskbäraren och föraren (dricks förväntas).
  • Kathmandu sightseeing monument entréavgifter.

Få en offert utan kostnad

  • Bästa pris garanti
  • Förfrågan är ej bindande
  • Din förfrågan skickas direkt till operatören
  • Dina kontaktuppgifter:
  • DD streck MM streck ÅÅÅÅ
  • Antal resenärer (valfrittl):
  • Ange ett nummer från 1 till 35.
  • Ange ett nummer från 0 till 9.