Safari i afrika

Känslan av att stå i en safaribil med öppet tak, gå på en smal stig i djungeln eller blicka ut i en vildmark fylld av djur och spektakulära vyer, är svår att slå. Vi har samlat resplaner som fångar det bästa safari i Afrika har att erbjuda.

Checka ut

Från bergsgorillorna i Uganda till den fantastiska utsikten över Ikoma. Besök Afrikas mest kända nationalparker, som Tarangire, Ngorongoro-kratern och Serengeti National Park i Tanzania. Våra Cheetah-äventyr, Leopard Luxury och Big Five-safari är garanterade att överväldiga dig. Kolla in Tanzanias välbevarade hemlighet, Selous National Park – ett off-the-beaten-track val vi rekommenderar. Kom ihåg att om du inte har mycket tid kommer Elefantsafari, en smak av savannen och vår korta safariresa att lämna dig golvad. Varför inte boka en safari till Kenya och upptäcka skönheten i den majestätiska nationalparken Tsavo, ett av Kenyas äldsta och största områden med skyddat djurliv? Och upplev sedan det rikliga djurlivet i Amboseli Park och avsluta med en en underbar och välförtjänt vila på Diani Beach. Eller kombinera en klassisk safari i Tanzania och Kenya. Se den stora migrationen på Serengetis slätter och upplev gnuernas kalvningssäsong på nära håll eller från luften. Hoppa på en luftballong för att uppleva Serengeti från luften. Du glider sakta över savannen medan solen går upp, njuter av en spektakulär utsikt och slår dig sedan ner på grässlätten för en picknick med fantastisk utsikt. Detta är en upplevelse man aldrig glömmer. Det går inte att beskriva utan måste upplevas på egen hand. Ta en tur på den vilda sidan, välj en vandringssafari i Ngorongoro-kratern och titta på flodhästar, giraffer, bufflar och andra djur på nära håll. Ta en titt på alla de olika alternativen och få en smak av det rika och mångsidiga djurlivet som dessa safariturer i Afrika har att erbjuda med World Adventure Tours.

Hur går det till?

Vi har ett stort nätverk med lokala guider, agenter och hotell som drivs av folk som har en lokalkännedom som vi andra bara kan drömma om. Varför inte låta dem planera din resa? Res globalt – boka lokalt!

Vi erbjuder olika äventyrsplaner för dig att välja mellan

Vi letar upp och hittar lokala, ofta mindre reseföretag som har den nödvändiga kännedomen som krävs för att göra ditt äventyr speciellt. Vi letar efter företag med en stark anknytning till platserna som du vill besöka och med en passion för att göra resor minnesvärda.

Hitta ditt äventyr och njut av det

Våra lokala partners har en fantastisk mängd olika äventyr att välja mellan. Av dessa väljer vi bara de bästa. Alla äventyr du ser här är beprövade och testade av människor vi litar på.

Välj ditt äventyr och njut av det

Nu är det helt upp till dig. När du har bestämt dig kommer din resplan att skickas till oss och vi kommer bekräfta detaljerna med vår lokala partners och beräkna priset. Vi skickar sedan tillbaka det till dig för din bekräftelse. När allt motsvarar dina önskemål bokar vi din resa och sedan är det bara att åka!